IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Социолози: Балотаж Първанов - Сидеров

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес, темата ще бъде временно заключена.

Модератор

Коментар

• Радвам се, че мнозина от Вас са достигнали моето ниво .
      Равенството при упражняване правото на глас е безумие само по себе си.
      Хората трябва да бъдат равноправни, а не равни, защото от своето рождение те се раждат различни. Това, че европейците нямало да одобрят това или онова няма никъкво значение. Ние сме свободна и независима държава по презумция и никой освен нас няма право да определя кое е добро или лошо за самите нас.
      Всеки трябва да има право на глас с изключение на лишените от граждански права, а именно затворниците. Всички останали трябва при желание от тяхна страна да имат право на глас, но е безумно да бъдат задължавани.
      Да минем по същество. Както по долу Любимец 13 спомена гласовете на хората би следвало да имат различна тежест. Как обаче да се определи тя? Възрастта не е порок (но въпреки десните си обеждения не гласувах за Беронов), това, че една баба е на 89 г. не я прави по лоша от всички останали, но просто вече си е "изпяла песента". Трябва да се определят ясни критерии за всички, като например:
      1. при определна възраст (трудоспособна) от - до; - коефицентът ти да бъде по висок;
      2. наличието на собствено семейсво (да си сключил брак) (аз не съм женен все още);
      3. брой създадени деца (по тоя критерий за сега циганите ни бият);
      4. степен на образование (само по себеси образованието не е критерий);
      5. работна позиция към момента на изборите (безработен, общ работник, обществена длъжност, полицай, военен, управител на фирма, бивш президент);

Така управлението ще се решава от способните и успелите хора.
      В 21 век въвеждането на подобна система не би било никъкъв проблем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
        Любимецов - моят вариант по-секси. Просто във всяка партида бюлетини кандидатите да са подредени по различен начин, а номера да няма изобщо.
        И като вземе получовекът да хъхри на комисията "Ама аз не мо`ем да четем бе, бате-е-е", да получи отговор "Дреме ни на членестоногите, да си се научил. Аре или гласувай или чупка !!!"
        Междувпрочем да! Така е било в Древна Елада - люлката на демокрацията - пишели са върху глинени плочки /остракон/, нямало е бюлетина! Който не можел да пише - майната му!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лари
          Апропо, премахването на равния глас е нереално, защото автоматично ще ни изхвърли от всички европейски структури и ще ни нареди до арабските емирства.
          Да Лари, и тук си прав! Не живея с илюзията, че това може да ни се случи, но го намирам като добро решение за нашите географски ширини и манталитета на наличния ни електорат. Много ще ни е трудно да обосновен подобна позиция пред европейските ни партньори и наистина ще гледат на нас като полезно изкопаемо.
          Радвам се, че си достатъчно толерантин, за да приемеш и моята позиция.
          И аз ти желая здраве и успехи!

Пък дано доживеем по-добри времена, когато изборите наистина ще се решават от самите нас, а не от екскурзиантите и кебапчетата!!!

Коментар

• Любимецов - моят вариант по-секси. Просто във всяка партида бюлетини кандидатите да са подредени по различен начин, а номера да няма изобщо.
            И като вземе получовекът да хъхри на комисията "Ама аз не мо`ем да четем бе, бате-е-е", да получи отговор "Дреме ни на членестоногите, да си се научил. Аре или гласувай или чупка !!!"
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
              Понеже аз смятам, че гласа ми трябва да има своята тежест, затова искам да се премахне равния глас. Когато има изгледи изборите да са честни и почтени, тогава на драго сърце ще ида да гласувам. Сега просто не ме кефи мисълта да участвам в поредния цирк, който устройва политиците, но мен като гражданин - НЕ!
              Тук вече си в полето на личния избор и аз го уважавам. Намесих се в темата само за да разбера до каква степен този избор на негласуващите си дава сметка за реалния ефект, до който води.

Апропо, премахването на равния глас е нереално, защото автоматично ще ни изхвърли от всички европейски структури и ще ни нареди до арабските емирства.

Бъди здрав и успех на борсата!

Коментар

Не си прав, защото ако гласуваш, ти АНУЛИРАШ платения глас на циганина, а ако не гласуваш, го ТОЛЕРИРАШ И ЛЕГАЛИЗИРАШ. Унизително е се оставиш да те управляват с купени от цигани гласове.
                Да Лари, добър довод изтъкваш - прав си! Обратното не е валидно!

Унизително обаче е и това, че така или иначе ще ни управлява някой, спечелил вота и с гласа на точно този циганин и въпреки, че политиците ни знаят този факт, никой никога нищо не предприе да се сложи точка на тая порочна практика!

Понеже аз смятам, че гласа ми трябва да има своята тежест, затова искам да се премахне равния глас. Когато има изгледи изборите да са честни и почтени, тогава на драго сърце ще ида да гласувам. Сега просто не ме кефи мисълта да участвам в поредния цирк, който устройва политиците, но мен като гражданин - НЕ!

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                  Лари, същото е валидно и за гласувалите - гласът им се приравнява с оня на циганина, който си е продал вота за 2 кебапчета! Аз лично предпочитам гласа ми да е равен на гласа на оня циганин, който не е разбрал за изборите, отколкото на оня циганин, който съвсем умишлено си е продал вота!!!
                  Не си прав, защото ако гласуваш, ти АНУЛИРАШ платения глас на циганина, а ако не гласуваш, го ТОЛЕРИРАШ И ЛЕГАЛИЗИРАШ. Унизително е се оставиш да те управляват с купени от цигани гласове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                    Любимецов - каква разлика?
                    Разликата е, че правозащитниците биха имали по-малко основания да врякат! Ето, имат си правото да гласуват, но ако искат гласа им да тежи повече - моля, няма лошо, нека положат малко повечко усилия за себе си и своята полезност за обществото и гласа им да тежи двойно!

Тук пак стой въпросът с фантомите и многократното гласуване! Кой образован човек ще си позволи лукса да бъде толкова пристрастен и няма да прояви съвест и доблест и ще хукне от секция на секция да си пуска гласа!? Това го правят най-вече неграмотници и безимотници, за който думата чест е несъществуващо понятие!

Коментар

Несъстоятелно е да се твърди, че негласуването също било гражданска позиция. Този, който го твърди, се приравнява с циганина, който не гласува, защото не е чул, че има избори, или с този, на когото му е все едно какво се случва в България. Кой и как ще различи едното от другото? И чия шапка ще накриви негласуващият?
                      Лари, същото е валидно и за гласувалите - гласът им се приравнява с оня на циганина, който си е продал вота за 2 кебапчета! Аз лично предпочитам гласа ми да е равен на гласа на оня циганин, който не е разбрал за изборите, отколкото на оня циганин, който съвсем умишлено си е продал вота!!!

Коментар

• Любимецов - каква разлика?
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75

Лари, именно нация от кибици, защото мислим, че като сме гласували голяма работа сме свършили. И после 4 години гледаме, без да изразяваме активно някаква позиция, без да се стрем да упражняваме граждански контрол.

Гласуването само за себе си без тези две неща е една нула, едно нищо, едно самозаблуждение.

По-добре да не гласуваш, а да контролираш активно!!!
                          Въпросът не е или-или. Едното не пречи на другото, или както се казва, две е повече от едно.

Несъстоятелно е да се твърди, че негласуването също било гражданска позиция. Този, който го твърди, се приравнява с циганина, който не гласува, защото не е чул, че има избори, или с този, на когото му е все едно какво се случва в България. Кой и как ще различи едното от другото? И чия шапка ще накриви негласуващият?

Коментар

• Ако се измени паритета на гласовете, ще се обърка работата на тези,
                            които подготвят паралелните чували с дублирани протоколи.
                            Помните ли 1991 - ва год., каква лудница беше около чувалите
                            и 500-те 000 фантоми, който сценариий ,за ужас на гласувалите наивници, се разиграва при всички избори, а защо не и на тези.
                            Сега е доста напечена работата и параванчо няма да си остави магарето в калта, както прави и другарчето му Буш.

Коментар

• Импе, понеже демокрацията е за това - всеки да има право да гласува, по-скоро съм склонен да приема тезата, не че неграмотните и т.н. трябва да бъдат лишени от това право, а на образованите гласа да се брой за 2. Така и вълка сит и агнето цяло. Тогава и образованите ще имат стимул да отидат да гласуват - ще знаят, че гласа им има стойност и ще тежи! Защото сега какво става - гласовете ни са равни и са приравнени с гласа на баба Пена от Долно Нанагорнище, която е на 89 год и през живота си точно 3 пъти е чула словосъчетанието пазарна икономика, нито веднъж не го е произнесла, ама има мнение и някакъв спомен що е то!!!???

Ако аз бях политик, избран с гласовете на турците екскурзианти и неграмотните сигурно щях да се срамувам от този факт. Обаче уви - никой от нашите т.нар. политици не се притеснява от това!!! Тях ги устройва това положение, защото е много по-лесно и евтино за тях да манипулират неграмотни и необразовани хора, отколкото образовани!

Коментар

Първоначално изпратено от съни(тя)
                                ... но също така намирам за нормален моят избор....да нямам такъв.
                                Ние сме нация от кибици, които с ирония и отегчение наблюдават как най-комплексираните, най-манипулираните и най-вече НАЙ-НЕОБРАЗОВАНИТЕ решават бъдещето на всички.
                                Лари, именно нация от кибици, защото мислим, че като сме гласували голяма работа сме свършили. И после 4 години гледаме, без да изразяваме активно някаква позиция, без да се стрем да упражняваме граждански контрол.

Гласуването само за себе си без тези две неща е една нула, едно нищо, едно самозаблуждение.

По-добре да не гласуваш, а да контролираш активно!!!

Коментар

Working...
                                X