IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Социолози: Балотаж Първанов - Сидеров

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя)
    Първоначално изпратено от Императорът
    Съни - доста неточно сравнение - в една РЕПУБЛИКА народът е СУВЕРЕН, тоест гражданинът явява се работодател на президентът.
    Ти колко пъти потърси отговорност, като работодател, на президента?
    Ако той нареди твоето участие във военни действия/при съответните, посочени в закона случаи, можеш ли да откажеш?
    ....И на мен ми харесва приказката за народа- суверен.

П.П.....зачетох се малко назад и се чудя, за интелигентността да не би вече един от критериите е дали гласуваш?
    съни,
    Мен винаги много ме е мързяло да пиша но сега се налага.
    Разбира се ,че съм съгласен с теб.
    Не мога да разбера хората които обвиняват другите за това,че не са гласували.
    Аз също не съм гласувал по простата причина че кандидатите излъчени от политическата класа не ми харесват.
    Не съм склонен да гласувам за "по малко зло" и да легитимирам хора , чиито възгледи или действия не приемам.
    Това е мое право.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
      Съни - доста неточно сравнение - в една РЕПУБЛИКА народът е СУВЕРЕН, тоест гражданинът явява се работодател на президентът.
      Ти колко пъти потърси отговорност, като работодател, на президента?
      Ако той нареди твоето участие във военни действия/при съответните, посочени в закона случаи, можеш ли да откажеш?
      ....И на мен ми харесва приказката за народа- суверен.

П.П.....зачетох се малко назад и се чудя, за интелигентността да не би вече един от критериите е дали гласуваш?

Коментар

• Щом не печелиш изборите. гибиш кормилото на партията - ще търсят отговорност на Комадира.....неподходяща кандидатура на Беронов..тактически ход на Командира или провал.........

Коментар

Първоначално изпратено от metala
          първо избирате,после контролирате вашите избранници-това е последователноста.
          Ако си шеф във дадена фирма, мислиш ли, че подчинените ти имат право на контрол у упрек върху твоите действия, само ако лично са те избрали

САМО СЕ БОЯ ДА НЕ РАЗБЕРЕМ, ЧЕ ЛУДИЯТ Е БИЛ ПРАВ...ТВЪРДЕ КЪСНО... Например когато всеки българин в тая страна осъзнае, че на вратът му виси едно индианско семейство получовеци, неграмотни, мързеливи и негодни за нищо, които той трябва да храни като домашни любимци... и едновременно с това трябва да се заключва зад стоманени врати, да ходи въоръжен и да не смее да пусне децата си навън, заради същите тия "свещени крави на държавата".
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от 90килакрасота
            Някой чел ли е Тофлър и по-точно мнението му за политическата система? ))

После можем да коментираме какво означава да гласуваш
            Не съм сигурна дали това имаш предвид, но с академичния си подход ще го обясниш и без друго достатъчно добре, сигурна съм

Сещам се за един от принципите на Третата вълна, който приема, че е време за управление на малцинството. Политическите елити са изконсумирали "своя кредит на доверие" и се поставя един наистина заслужаващ внимание момент.
            Защо да не се избира част от представителното управление на принципа на жребия или случайния подбор.Още повече, че съдебните заседатели, които решават въпроси, свъзрзани със живота се подбират така, защо да не е при въпроси, касаещи финансите, например.

Идеята е следната:подбраните на случен избор кандидати дори се явяват по-добра предствителна извадка на обществото- поне не може да се твърди, че избираните по станндартния подход са по-способни със сигурност. И стоят си те по домовете в различните краища, докато официалните представители обсъжадат сериозните въпроси, касаещи управлението.
            Но при гласуването техния процент е 50, останалата част на горната извадка-тя може да се мени за всеки въпрос.При днешните технологии няма пречки.

Коментар

• Първоначално изпратено от 22
              Гласуването е просто първата - задължителна - част от контролирането. Гражданското общество не се изчерпва с него, но не мога и да си представя гражданско общество, което доброволно се отказва от правото на глас.

Това е то, демокрацията.... как беше - че не е най-добрата форма, но...

По сходни причини не можем и без политическите партии. Кой иначе е механизмът на нашето представителство? Може би отговорът е в управление тип Жан-Жак Русо, т.е. такова като в народната джамахирия днес? Не вярвам.
              А какво ще кажеш от опита на България от неотдавнашното минало на страната,когато са забранени всички политически партии...в този период България постига едни от най-големите си успехи - повод за размисъл!

Коментар

• Първоначално изпратено от metala
                Е, ако е спечелил кандидата, за който не си гласувал - какво следва? - липса на възможност за контрол ли?
                Несъстоятелна е тезата, че който не е гласувал няма право да изисква и да контролира!
                Ами нали тези избори се правят, за да се представлява суверена във властта и тя да се упражнява от негово име и в негова полза!?
                Много е показателна изборната активност - изключително ниска - може би най-ниската откакто у нас се провеждат свободни избори. След като повече от 60 % от хората не желаят да гласуват, какво следва от това? Ами това, че който и да е избрания, избора му става съмнителен и евентуално нелегитимен - той не е точно отражение волята на суверена!

Коментар

Първоначално изпратено от metala
                  Ако си шеф във дадена фирма, мислиш ли, че подчинените ти имат право на контрол у упрек върху твоите действия, само ако лично са те избрали
                  sorry,аналогията не е много точна....))

Коментар

• Гласуването е просто първата - задължителна - част от контролирането. Гражданското общество не се изчерпва с него, но не мога и да си представя гражданско общество, което доброволно се отказва от правото на глас.

Това е то, демокрацията.... как беше - че не е най-добрата форма, но...

По сходни причини не можем и без политическите партии. Кой иначе е механизмът на нашето представителство? Може би отговорът е в управление тип Жан-Жак Русо, т.е. такова като в народната джамахирия днес? Не вярвам.

Коментар

• Първоначално изпратено от metala

Коментар

Първоначално изпратено от Bobi75
                        ...мислим, че като сме гласували голяма работа сме свършили. И после 4 години гледаме, без да изразяваме активно някаква позиция, без да се стрем да упражняваме граждански контрол.

Гласуването само за себе си без тези две неща е една нула, едно нищо, едно самозаблуждение.

По-добре да не гласуваш, а да контролираш активно!!!
                        Напълно споделям тези възгледи за гражданското общество.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobi75
                          ...мислим, че като сме гласували голяма работа сме свършили. И после 4 години гледаме, без да изразяваме активно някаква позиция, без да се стрем да упражняваме граждански контрол.

Гласуването само за себе си без тези две неща е една нула, едно нищо, едно самозаблуждение.

По-добре да не гласуваш, а да контролираш активно!!!
                          Напълно споделям тези възгледи за гражданското общество.

Коментар

• Абе,колега Любимец 13,започвам да се убеждавам,че модераторите са мушмороци на централно управление - да се обиждат,ако искат!Не може уважаващ себе си човек да прави неща,граничещи с абсурда и то наредени му от друг и да търси уважение от нормалните хора на неговото положение и достойнство - опичайте си акъла,момчета!

Коментар

• Първоначално изпратено от модератор
                              Първоначално изпратено от модератор
                              Днес, темата ще бъде временно заключена.

Модератор
                              Извиняваме се за причиненото неудобство.
                              Но закона трябва да се спазва

Модератор
                              Мойте уважения модераторе, но с какво точно Закона беше нарушен!?
                              Та като почнахме да се формализираме, защо темата беше затворена в 13:47:53 ч. на 22.10.2006 г.? Или "спазваме" Закона, но когато ни скимне!? Айде със здраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от модератор
                                Днес, темата ще бъде временно заключена.

Модератор
                                Извиняваме се за причиненото неудобство.
                                Но закона трябва да се спазва

Модератор

Коментар

Working...
                                X