IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Социолози: Балотаж Първанов - Сидеров

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тоже и това, Саш. И не само чупилите се в Турция, ами където и да е. Разбира се - става дума за трайно духналите от страната, нямам против да гласуват тия, които са отишли да побачкат 1-2 години в чужбина или просто са на екскурзия в Анталия примерно.

Лари - не мисля че има такова нещо като вродена гражданска зрялост - тя е нещо, което се възпитава. Лапетата трябва да се учат да поемат отговорността си на граждани - а и 16-17-годишните не са толкова много, че да имат решаващо значение за резултатите от изборите.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
      Първоначално изпратено от Лари
      Първоначално изпратено от съни(тя)
      ... но също така намирам за нормален моят избор....да нямам такъв.
      Ние сме нация от кибици, които с ирония и отегчение наблюдават как най-комплексираните, най-манипулираните и най-вече НАЙ-НЕОБРАЗОВАНИТЕ решават бъдещето на всички.
      Да затова аз съм за:

1. Неграмотниците (главно индианци) ДА НЕ гласуват. То не може да си напише името нещото, ще решава кой да ме управлява мене... да не говорим, че е готово да си продаде вотът за една "Ариана".
      2. Хората над определена възраст ДА НЕ гласуват. Редно ли е една склерозирала бабка, дато може да не живее и седмица след изборите да решава бъдещето на страната? Ако някой над дадената възраст толкова държи да гласува - да представя на изборната комисия медицински документ, че още е с умът си.
      3. В замяна на това минималната възраст, даваща възможност за гласоподаване да се намали на 17, дори на 16 години. Добре е тийнейджърите да свикнат отрано да поемат отговорност в управлението на страната, чийто суверен по конституция са и те.

С една дума демокрация... ама като в древна Елада и ранният Рим.
      Преди да се забрани на неграмотниците да гласуват, е добре грамотниците да започнат да гласуват (друг въпрос е доколко е грамотен човек, който не е разбрал какъв е смисълът от гласуването). Да.

Що се отнася до намаляването на възрастта за гласуване, аз съм на обратното мнение - тя трябва да се увеличи. Не ти ли се струва, че все по-рано настъпващата полова зрялост отлага за все по-късно настъпването на умствената и гражданската?

Коментар

• Импе, да не гласуваш е също гражданска позиция.
        Слушаш ли в момента по Хоризонт колко села отказват
        да гласуват заради безхаберието на тези, които имат за
        цел да хранят обръчите.

Съгласен съм с ограниченията, но си забравил тези в автобуса
        "Бурса - Кирджали".
        Крайно време е да се премахне двойното гражданство.
        Или си гражданин на България и на Европа, или да го д....

Коментар

• Първоначално изпратено от Лари
          Първоначално изпратено от съни(тя)
          Ние сме нация от кибици, които с ирония и отегчение наблюдават как най-комплексираните, най-манипулираните и най-вече НАЙ-НЕОБРАЗОВАНИТЕ решават бъдещето на всички.
          Да затова аз съм за:

1. Неграмотниците (главно индианци) ДА НЕ гласуват. То не може да си напише името нещото, ще решава кой да ме управлява мене... да не говорим, че е готово да си продаде вотът за една "Ариана".
          2. Хората над определена възраст ДА НЕ гласуват. Редно ли е една склерозирала бабка, дато може да не живее и седмица след изборите да решава бъдещето на страната? Ако някой над дадената възраст толкова държи да гласува - да представя на изборната комисия медицински документ, че още е с умът си.
          3. В замяна на това минималната възраст, даваща възможност за гласоподаване да се намали на 17, дори на 16 години. Добре е тийнейджърите да свикнат отрано да поемат отговорност в управлението на страната, чийто суверен по конституция са и те.

С една дума демокрация... ама като в древна Елада и ранният Рим.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)

Коментар

• Хроника на изборния ден - http://forum.dnes.bg/viewtopic.php?t=5385

Официален сайт на ЦИК - http://cikipvr.org/

Аз вече си упражних правото на глас, още рано сутрин. Желая на всички приятен ден и, разбира се, по-голяма избирателна активност
              bla
              http://store3.data.bg/icesun/dnesbg.jpg

Коментар

• Някой чел ли е Тофлър и по-точно мнението му за политическата система? ))

После можем да коментираме какво означава да гласуваш
                ще видим

Коментар

• Благадря,колежке съни(тя),присъединявам се към теб и желая на всички колеги и колежки приятен ден и приятна почивка!

Коментар

• За който и да гласувате, ви желая един прекрасен слънчев ден

Коментар

• Първоначално изпратено от Burov
                      sunny, uvajavam izborat ti no ne uvajavam fakta 4e glasat ti 6te otide v polza na Siderov.Pomisli.Kakvi sa prognozite na soziolozite,nqkoi ima li ideq.
                      Сидеров е първи,Първанов е след него...и останалите...

Коментар

• sunny, uvajavam izborat ti no ne uvajavam fakta 4e glasat ti 6te otide v polza na Siderov.Pomisli.Kakvi sa prognozite na soziolozite,nqkoi ima li ideq.

Коментар

• 22, уважавам мнението на "Капитал" и твоето, но също така намирам за нормален моят избор....да нямам такъв.
                          Ще си помисля до другата седмица, ако ли не...какво пък - нали сме си заслужавали политиците, казват, но може би е време да се види те дали ни заслужават...Дори вече не се шашкам от перспектива за тотална смяна на статуквото....

Коментар

• predstava nqmam, kakvi sa nastroeniata v predizborniq den, no ste spodelite li, kakvi sa pone o4akvaniata spored vas i agenciite za prou4van ena obshtestvenoto mnenie?
                            blagodarq!

Коментар

• Sach,
                              По твойта логика защо да ям, като пак ще огладнея?
                              Зарежете това пораженство бе, не ви ли втръсна?
                              Утре отивам и гласувам. Да победи най-добрия.
                              От наличните.

Коментар

• 22, не ти ли омръзна тази пропаганда.
                                Дали ще гласуваме или не - си е наша работа.
                                До сега като сме гласували, какво?
                                Само храним обръчите, а те стават все по-дебели и нагли.

Коментар

Working...
                                X