IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Аз не знаех, но явно и Азърбейджан има да изплаща някои дарове на СССР
    https://www.standartnews.com/svyat/a...-g-482431.html

    Не знам, но Путин дава ли си сметка, че "дарът" който предостави скоро и на Казахстан, може да се изплаща 100 години. Чехите например изплащат своя "дар" от 1968г, вече 55 години и все едно беше вчера. И после колхозниците питат "Въй, защо ни мразят по цял свят? След толкова дарове към всекиго?"

    Коментар


    • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

      Я кажи за "безценния дар от СССР" - нахлуването на СССР в Чехословакия 1968г. чехите колко дължат на колхозниците? Ние пък сигурно савецките говеда трябва да ги приемаме без визи и безплатно на Черно море за "дара" им да ни осигурят 45 години савецка власт. Ето затова, все настоявам да затворим максимално границата си за савецките говеда или поне както направиха Румъния, Полша, Прибалтика ... С такива говеда през 2021г. не ни трябват изобщо никакви контакти. Докато имаме контакти с тях и у нас ще бъде кочина.
      Тези дрънканици без връзка с разговора защо изобщо ги пишеш ???
      Каква е връзката с темата за териториалните дарове към Украйна ???
      Това прилича на оня виц за краставицата дето имала 98 % вода ...едно си знаеш едно си баеш !
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Имхотеп, какво може да мисли един българин за това нещо, Русия е велика сила, както и САЩ. Американците един техен гражданин да има някъде изпаднал в ситуацията която се описва ВЕДНАГА ще реагират по същия начин. По принцип българите не гледат на Русия и Украйна, като на отделни държавни субекти и народи, те и граница нямат както споменават някои хора тук, а бившия СССР беше оглавяван от украинци многократно и може това да им е болката..не знам. С Крим стана голям проблем при положение че населението му се смята за руснаци май 90%, защото толкова гласуват да мине към Русия. При всички положения тази работа не е за война, говорят един и същ език и много не ми е ясно по какво точно се различават, е да с това Х, което слагат вместо Г в много думи и сложили между кирилските букви латински, това ако питаш ме дразни. Това нещо Украйна не ми изглежда нещо различно от част от Русия и откакто се люпят като ги гледам с нищо не правят впечатление да са постигнали нещо добро за хората там. За да се види че отиват към по добро не трябва да минат 100 години, осем са достътъчни че и даже много. Тази работи ми изглежда обречена на провал. По ясно се вижда от авганистанския че на провал върви. Не може да се предполага дори че там нещата са прецедент за прекрояване на държавни граници, защото такива не са поставяни сериозно. Сега четох им казали да забравят за приемане в НАТО, преди това в ЕС..ами сегили са се че по добре да преговарят за влизане на Русия в тези двете, защото влезе ли Украйна и Русия вече ще е вътре. Което може би е по добре, но запада си има някакви внушения и ще си живее с тях следващите 100 години. Държавни граници между Русия и Украйна няма да има, съответно и война, това са някакви вътрешни междуособици в графата гражданска война. На нас между тях да си пъхаме носа не ни трябва, също както между Америка и Русия. Трябва да сме луди, защото се видя как това сега в Украйна го направи един между две дрямки, защото много му трябваше да каже че ще подкрепял онзи дето го бива само да разсмива. Той украинския като го избираха май обеща че ще оправи отношенията с Русия и нямало да са толкова лоши, ако беше обещал друго дали щяха да го изберат, защото на предния не му се получи да го преизберат. Та въпроса е украинците точно какво искат ?
        Абе човек ти мислиш ли въобще преди да пишеш? Били едно Русия и Украйна и говорели еднакъв език То тогава ние със сърбите, хърватите, словенците и черногорците сме " едно" понеже сме от една езикова група. А това че нямало международно призната граница между руснаците и украинците направо изби рибата . По въпроса какво искат украинците- да живеят нормално без в 21 век някой съсед да им взима територии и без да може да им казва дали да влизат в НАТО, ЕС или където те сами си решат.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


          Ами сега? Накъде
          Американските танкери дойдоха и цената на газа в Европа падна рязко

          https://offnews.bg/ikonomika/amerika...ko-768777.html

          Природният газ в Европа поевтинява към 70 евро евро за мегаватчас, доближавайки се до нива, невиждани през последните два месеца. Това се случва на фона на нарастващите потоци на втечнен природен газ, по-високото производство на вятърна енергия и нарастващото използване на газ от хранилищата в Германия.

          Досега този месец Европейският съюз е получил обеми на природен газ от САЩ, които са пет пъти по-високи от доставките на руски газ по тръбопровода.

          Още четири танкера за втечнен природен газ (LNG) трябва да пристигнат във Великобритания, Белгия и Холандия до края на януари, показват данните на Refinitiv Eikon.

          Междувременно доставките на газ по газопровода "Ямал-Европа", който обикновено изпраща руски газ на запад в Европа, остават и в четвъртък стабилно в реверсивна посока от Германия към Полша, като се движат в този обратен режим на изток за 31-ви пореден ден, предаде Ройтерс. Този важен газопровод по принцип доставя около една шеста от годишния руски газов експорт за Европа и Турция.
          https://www.theice.com/products/2799...rketId=5600525

          Коментар


          • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

            Щом не се споменава, значи Украйна има право да влезе в НАТО. Какъв западен преврат, бе? Хората в Украйна искат да живеят по-добре като на запад. Това е природен закон. Било западен преврат. Тотална олигофрения.
            счетоводна............

            Коментар


            • Имхотеп, какво може да мисли един българин за това нещо, Русия е велика сила, както и САЩ. Американците един техен гражданин да има някъде изпаднал в ситуацията която се описва ВЕДНАГА ще реагират по същия начин. По принцип българите не гледат на Русия и Украйна, като на отделни държавни субекти и народи, те и граница нямат както споменават някои хора тук, а бившия СССР беше оглавяван от украинци многократно и може това да им е болката..не знам. С Крим стана голям проблем при положение че населението му се смята за руснаци май 90%, защото толкова гласуват да мине към Русия. При всички положения тази работа не е за война, говорят един и същ език и много не ми е ясно по какво точно се различават, е да с това Х, което слагат вместо Г в много думи и сложили между кирилските букви латински, това ако питаш ме дразни. Това нещо Украйна не ми изглежда нещо различно от част от Русия и откакто се люпят като ги гледам с нищо не правят впечатление да са постигнали нещо добро за хората там. За да се види че отиват към по добро не трябва да минат 100 години, осем са достътъчни че и даже много. Тази работи ми изглежда обречена на провал. По ясно се вижда от авганистанския че на провал върви. Не може да се предполага дори че там нещата са прецедент за прекрояване на държавни граници, защото такива не са поставяни сериозно. Сега четох им казали да забравят за приемане в НАТО, преди това в ЕС..ами сегили са се че по добре да преговарят за влизане на Русия в тези двете, защото влезе ли Украйна и Русия вече ще е вътре. Което може би е по добре, но запада си има някакви внушения и ще си живее с тях следващите 100 години. Държавни граници между Русия и Украйна няма да има, съответно и война, това са някакви вътрешни междуособици в графата гражданска война. На нас между тях да си пъхаме носа не ни трябва, също както между Америка и Русия. Трябва да сме луди, защото се видя как това сега в Украйна го направи един между две дрямки, защото много му трябваше да каже че ще подкрепял онзи дето го бива само да разсмива. Той украинския като го избираха май обеща че ще оправи отношенията с Русия и нямало да са толкова лоши, ако беше обещал друго дали щяха да го изберат, защото на предния не му се получи да го преизберат. Та въпроса е украинците точно какво искат ?
              Last edited by supertrader; 20.01.2022, 15:52.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение

                Американските танкери дойдоха и цената на газа в Европа падна рязко
                Не само от САЩ, от утре се отправят такери с втечнен газ и от Китай. Колхозниците не си правят сметка, че могат да спечелят някакви игрички за няколко месеца, но не могат да контролират цената на газ в света и в дългосрочен план ще загубят. ЕС ще плаща малко повече, което може да си позволи, но за сигурни доставки и ще изключи руската кочина.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


                  Ами сега? Накъде
                  Американските танкери дойдоха и цената на газа в Европа падна рязко

                  https://offnews.bg/ikonomika/amerika...ko-768777.html

                  Природният газ в Европа поевтинява към 70 евро евро за мегаватчас, доближавайки се до нива, невиждани през последните два месеца. Това се случва на фона на нарастващите потоци на втечнен природен газ, по-високото производство на вятърна енергия и нарастващото използване на газ от хранилищата в Германия.

                  Досега този месец Европейският съюз е получил обеми на природен газ от САЩ, които са пет пъти по-високи от доставките на руски газ по тръбопровода.

                  Още четири танкера за втечнен природен газ (LNG) трябва да пристигнат във Великобритания, Белгия и Холандия до края на януари, показват данните на Refinitiv Eikon.

                  Междувременно доставките на газ по газопровода "Ямал-Европа", който обикновено изпраща руски газ на запад в Европа, остават и в четвъртък стабилно в реверсивна посока от Германия към Полша, като се движат в този обратен режим на изток за 31-ви пореден ден, предаде Ройтерс. Този важен газопровод по принцип доставя около една шеста от годишния руски газов експорт за Европа и Турция.
                  В момента е 74 и Газпром няма проблем с тази цена. За 1 тримесечие прави печалба отколкото е цената за изграждане на Cеверен поток 2 и то продавайки на цени далеч под спот пазара.
                  Last edited by desperado; 20.01.2022, 15:42.

                  Коментар




                  • Ами сега? Накъде
                    Американските танкери дойдоха и цената на газа в Европа падна рязко

                    https://offnews.bg/ikonomika/amerika...ko-768777.html

                    Природният газ в Европа поевтинява към 70 евро евро за мегаватчас, доближавайки се до нива, невиждани през последните два месеца. Това се случва на фона на нарастващите потоци на втечнен природен газ, по-високото производство на вятърна енергия и нарастващото използване на газ от хранилищата в Германия.

                    Досега този месец Европейският съюз е получил обеми на природен газ от САЩ, които са пет пъти по-високи от доставките на руски газ по тръбопровода.

                    Още четири танкера за втечнен природен газ (LNG) трябва да пристигнат във Великобритания, Белгия и Холандия до края на януари, показват данните на Refinitiv Eikon.

                    Междувременно доставките на газ по газопровода "Ямал-Европа", който обикновено изпраща руски газ на запад в Европа, остават и в четвъртък стабилно в реверсивна посока от Германия към Полша, като се движат в този обратен режим на изток за 31-ви пореден ден, предаде Ройтерс. Този важен газопровод по принцип доставя около една шеста от годишния руски газов експорт за Европа и Турция.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                      Ама то в 1990 година споменава ли се че Украйна ще влиза в НАТО ?
                      Или до западния преврат от 2014 не ставаше дума за такива неща
                      Щом не се споменава, значи Украйна има право да влезе в НАТО. Какъв западен преврат, бе? Хората в Украйна искат да живеят по-добре като на запад. Това е природен закон. Било западен преврат. Тотална олигофрения.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                        Ама то в 1990 година споменава ли се че Украйна ще влиза в НАТО ?
                        Или до западния преврат от 2014 не ставаше дума за такива неща
                        Я кажи за "безценния дар от СССР" - нахлуването на СССР в Чехословакия 1968г. чехите колко дължат на колхозниците? Ние пък сигурно савецките говеда трябва да ги приемаме без визи и безплатно на Черно море за "дара" им да ни осигурят 45 години савецка власт. Ето затова, все настоявам да затворим максимално границата си за савецките говеда или поне както направиха Румъния, Полша, Прибалтика ... С такива говеда през 2021г. не ни трябват изобщо никакви контакти. Докато имаме контакти с тях и у нас ще бъде кочина.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                          При договора 1990г с Украйна не се споменава да се изплащат никакви "дарове".
                          Ама то в 1990 година споменава ли се че Украйна ще влиза в НАТО ?
                          Или до западния преврат от 2014 не ставаше дума за такива неща
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                            Оказва се, че след 45 години савецки геноцид, трябвало да връщаме някакви дарове на руската кочина. Тия с бояршника от глад се чудят къде да намерят длъжници по целия свят.
                            Видиш ли колко си объркан ... темата беше да се връщат даровете от Украйна ма ти пак недочел.

                            Пък иначе СССР през повечето време начело е имал НЕ Руснаци - Хрушчов, Брежнев са Украйниц, Сталин е Грузинец, Ленин също не е етнически Руснак ....... ма иначе Руснаците са виновни за всички злини по света и у нас
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                              Е След като Украйна е решила да разваля годежа с Русия е редно да върне и даровете .......елементарно казано!
                              Оказва се, че след 45 години савецки геноцид, трябвало да връщаме някакви дарове на руската кочина. Тия с бояршника от глад се чудят къде да намерят длъжници по целия свят. При договора 1990г с Украйна не се споменава да се изплащат никакви "дарове".
                              Last edited by fon; 20.01.2022, 14:46.

                              Коментар


                              • Коментар

                                Working...
                                X