IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

    това НЯМА ОБЩО С ТЕМАТА и войната !!!!!!!!!

    bota = dobri ?
    Зелен чорап
    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
      Макс, кога ще ошамарите Батко?
      Ако България не беше член на НАТО, днес от Кремъл нямаше да се колебаят като при Украйна, дали да влязат, а дали да приемат офертата на Румен Радев за 16 република.
      Гледам, че дори заклетите евроатлантици от ДБ повтарят като папагали опорните точки на кремълската пропаганда, спуснати на премиера от ДС пРезидентурата, които са накълвали на правителствената хранилка.

      Какво означава да твърдиш, че армията ти няма собствен ресурс за защита на суверенитета на България и същевременно да заявяваш, че няма да консумираш сигурност от своите съюзници в НАТО, след като страната ти е посочена директно от агресивният режим в Кремъл за сфера на влияние? Очевидно е, че това означава само едно –

      неутралитет спрямо съюзниците ти от Алианса в полза на Кремъл

      Как да разбираме изявлението на военния министър, който говори за български батальон, под „българско“ командване и само с „български“ комуникационни канали, освен като рапорт пред кремълските наставници на неговия ментор Румен Радев, че от „Дондуков“ 1 ще продължат да командват комуникационните канали в полза на Кремъл, защо тези канали не са български, а всъщност са кремълски?

      Трябва да е ясно, че говоренето, от страна на президента и правителството, в което се противопоставя идеята за национален суверенитет на идеята за ползването на партньорски контингент е кремълско пропагандно клише. Целта е да се внуши, че всяко съюзническо присъствие в България е равносилно на загуба на национален суверенитет.
      И трябва ли да се учудваме, че хората, които честват съветската окупация като освобождение гледат на съюзниците ни в НАТО, като на окупатори? В този смисъл е повече от логично президентът с неговия ДС антураж и родната им БСП да тласкат контролираното от тях правителство към

      саботаж на всяко действие на НАТО

      срещу режима на Путин.
      Това което наблюдаваме днес, може да учудва само хората, които не обърнаха внимание на досегашните изявления на Румен Радев. От тях е видно, че за Радев не е проблем за нашия суверенитет милитаризацията на Черно море от Руската Федерация, която е обявена още през 2016 г. в правителствен доклад за една от основните външнополитически заплахи за България. За сметка на това всеки опит на нашите съюзници да създадат баланс на силите, чрез засилване на присъствието на НАТО в Черно море се коментира от него като опасна милитаризация и заплаха за мира.

      Тази стара пропагандна мантра на кремълските гибридчии, маскирана с високо „патриотичен“ наратив, че за защитата на националната ни сигурност трябва да се разчита основно на собствен военен потенциал и че не трябва да се допускат небългарски военни части на НАТО у нас, се повтаря в един глас от Радев, Янев, Копейкин, а сега и от премиера. Да се надяваме, че Петков, който беше рекламиран, като „момчето на Байдън“, няма да се окаже

      поредната кукла, която е пробутана от кремълската резидентура

      Като гледам, че Петков ползва като основен мандатоносител, който държи 90% от субсидията, партията създадена от Камов, Боков, Калфин, Райчев и т.н., като гледам, че се е коалирал с БСП/БКП, като гледам как Диана Дамянова, ортачката на Валентин Златев, го надзирава като квачка и още много други неща, аз не съм оптимист, но дано да не съм прав.
      Целта на тази псевдопатриотична кампания е да се наложи внушението, че разполагането на съюзчнически контингенти на наша територия е своеобразна вражеска окупация. Това, че точно от котилото на ДС и БКП, които пръкнаха Радев, Янев, Копейкин и т.н., направиха всичко възможно за да се забави с повече от 10 години старта на модернизиране и превъоръжаване на армията ни съгласно натовските стандарти не се коментира. За сметка на това се налага другата кремълска пропагандна манипулация - колко велика е била нашата армия, когато страната ни е била във Варшавския договор и колко зле стоят нещата след като сме станали част от НАТО. Истината е, че в рамките на Варшавския договор ние издържахме изключително скъпа многочислена армия, която имаше задачата да бъде пушечно месо и да задържи нападение от страна на Турция за няколко часа, докато се намеси СССР, а стратегическите ядрени ракети, които бяха разположени на наша територия бяха под специалното разпореждане на Москва. Дори в славните времена, когато армията на Царство България е нанасяла поражения на Русия, Франция, Великобритания и Турция тя е участвала във военни съюзи и това по никакъв начин не отнема ореола на българските герои и международното признание и висока почит с което те са се ползвали.

      Трябва ли да припомняме, че именно след съветската окупация елита на славната армия на Царство България беше ликвидиран за да бъде подменен от московски послушници, което я доведе до деморализация и зависимости от които още не може да се съвземе. Военните съюзи и ползването на съюзнически контингенти е имало винаги и до тях са прибягвали и най-великите държави и империи. Днес, когато високите технологии за отбрана и водене на война са определящи, колективните системи за сигурност са безалтернативни като средство за гарантиране на мира и националната сигурност за държави с нашите геостратегическо положение и военен потенциал. И десетократно да бъде увеличен собственият ресурс на нашата армия, ние не можем да гарантираме нашата сигурност, ако не сме лоялен член на най-големият военнополитически съюз.

      Няма нищо по-обидно от това да гледаш как една шайка дребни хитреци се опитват по десарски да мамят от наше име и за наша сметка партньорите ни в НАТО, за да помагат на застрашаващия националния интерес на България режим на Путин.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

        ХАХАХА
        И аз, като Соломон Паси, пускам сълза, когато гледам НАТО-вските ни съюзници, техните армии и общества. По друга причина, но сълзата си е сълза.
        https://www.facebook.com/szkwarek310...87264508534444
        (НЕ)МОЩЬ российской армии. Коррупция, провалы. Путин и Шойгу УНИЧТОЖИЛИ ВПК. АРМАТА, ЦИРКОН, Су-57

        https://www.youtube.com/watch?v=6nEZfa_jUUE

        Я ТОВА ?

        или не е вярно?

        една партизанска войничка в Украйна ще дойде ОТРЕЗВИТЕЛНО на кремлинската върхушка

        РАЗПАДА ще е БЛИЗКИТЕ няколко месеца!!!!!!!!

        Коментар


        • Макс, кога ще ошамарите Батко?
          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Путин видял кои са министрите на отбраната на НАТО и изпаднал в силно затруднение...




            Сега кво ще прави? Дали да им подарява цветя за Осми март или да воюва?

            Впрочем дамата от УСА е била мъж, преди да си отреже топките. Които явно са били празни...



            Впрочем най-големите американски ястреби, които призовават към война са изкукалата дъртачка Нанси Пелоси, Джейн Псаки и бабата от Държавния департамент Виктория Нюланд.
            Некакви баби, които представа нямат какво е война. Щото войната е работа за МЪЖЕ. При това за мъже с топки, а не за кастрирани дегенерати.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение


              И аз, като Соломон Паси, пускам сълза, когато гледам НАТО-вските ни съюзници, техните армии и общества. По друга причина, но сълзата си е сълза.
              https://www.facebook.com/szkwarek310...87264508534444
              бахмааму, слагай червена точка да не гледам тия туфлеци... все пак ние сме от хората гледали парада на Червения площад

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                това НЯМА ОБЩО С ТЕМАТА и войната !!!!!!!!!

                bota = dobri ?
                Тази книга ще попречи на БЪЛГАРСКИТЕ войници да се бият на страната на НАТО затова се спира. КАК НЯМА ВРЪЗКА

                "подобни книги внушават опасен национализъм и симпатии към Русия, и могат да навредят на мотивацията на българските войници да се бият на страната на НАТО". Според посланика, България е лоялен съюзник, и от нея се очакват значително участие и подкрепа, ако избухне война в Украйна. "Това няма как да стане, ако българските войници мразят САЩ, или се вдъхновяват от четива за отдавна отминали времена, които никога няма да се върнат", посочва Мустафа
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                  Ми хайде пък да я видим тази прескъпа газ що я плащаме найстина ?
                  Марков нема страшно, първо ще ошамарим Батко, след което ще назначим другарката Меркел за шеф на СП2, а когато се пенсионира БатЕрдо ще го назначим за шеф на ЮП и всичко ще тръгне по мед и масло

                  Аз не съм гледал наскоро Евростат, въпреги че ми е интересно какви са цените на газта за Немските корпоративни и битови потребители на газ, сравнено с нашенските корпоративни и битови потребители, но преди около 1 година гледах че немския потребител плаща 40-60% по скъпа газ от нашенския потребител, въпреки че Газпром доставя по евтина газ в Германия. Причината са местните комунални фирми

                  Предлагам на твоя опонент, вместо да пише пропагандни измислици да положи малко усилия и да ни информира за доставните цени на Газпром за Германия и България, както и да даде статистически данни от Евростат за цената на газта, която плащат потребителите. Ще бъде многолюбопитно...

                  Ще се установи че многоглавата хидра са местните комунални и газови фирми, които бъркат дълбоко в джоба както на бюргера така и на нашенеца



                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                    Да се спрат някои книги, които пречат на евро-атлантическото мислене, поискаха от Американското посолство, в писмо до Министерството на културата.

                    Става дума за няколко заглавия, най-популярното от които е "Сказанието" от Добри Божилов - историческа сага, която показва величието на българите, когато сами са вярвали в себе си, и не са имали чуждоземни господари.

                    ЕБАСИ НАГЛОСТТА.
                    По същите малоумни причини спряха "девети" на същия автор.
                    свобода, демокрация - дрън дрън ярина

                    Всичките му книги може да свалите БЕЗПЛАТНО
                    напук на фашистите от фащ
                    http://gudelnews.pr-bg.com/index.php...ds&Itemid=1605

                    Ах тяхната мама - забраняват на автора да подарява собствения си труд
                    това НЯМА ОБЩО С ТЕМАТА и войната !!!!!!!!!

                    bota = dobri ?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                      войната ще бъде кратка и РАЗЧЕКВАЩА за североМонголците
                      РАЗПАДА на московията ЩЕ Е ПО СКОРО отколкото е планиран
                      АМИН
                      ХАХАХА
                      И аз, като Соломон Паси, пускам сълза, когато гледам НАТО-вските ни съюзници, техните армии и общества. По друга причина, но сълзата си е сълза.
                      https://www.facebook.com/szkwarek310...87264508534444
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                      Коментар


                      • късотрупия /путин/ вероятно няма да удари пръв, за да не загуби войната в медиите. Според Вашингтон диверсионни групи на ГРУ ще организират провокации под "украински флаг" в Донбас. Кремъл твърди, че провокациите ще са от украинска страна.

                        Батальонните групи на ВС на РФ под прикритието на "доброволци" ще отговорят на провокациите на украинците на линията на съприкосновение в Донбас и диверсионни групи на ГРУ ще извършат операции в Източна Украйна, за да провокират "широкомащабна гражданска война".

                        Киев ще контраатакува със 120 хилядния контингент в Донбас, а Путин според прокремълския тв водещ Владимир Соловьов ще разпореди ВС на Русия да защитят сънародниците в Източна Украйна.

                        "Широкомабащабната инвазия" на руската армия, вероятно с 250 хиляден контингент, по този сценарий е неозбежна според Вашингтон.

                        Киев ще противопостави 280 хилядната си армия и ще мобилизира 250 хиляди резервисти, за да спре превъзхождащите като въоръжение руски части, които могат да превземат Източна Украйна.

                        Териториалната отбрана на Украйна от 100 хиляди военнослужещи, която е част от Въоръжените сили, трябва да преотврати "широкомащабната гражданска война" и да организира "партизанска война срещу окупаторите".

                        Украйна може да изправи около 600 хиляди военнослужещи срещу 300 хилядния руски контингент - 250 000 от ВС на РФ, плюс двата корпуса на ЛДНР, около 50 000. Русия разполага с резерв от 50 000 бойци на границата с Донбас, още 50 000 в Крим.

                        Това означава, че конфликтът между Русия и Украйна, ако избухне, няма да е "широкомащабна инвазия", а пълномащабна война.

                        Руската армия превъзхожда украинската военно-технически и може да нанесе мощни ракетни и артилерийски удари, да бомбардира украинските позиции, за да овладее след това територията с танковете и батальонните групи.

                        Стратегията на ВС на Украйна вероятно ще бъде да отстъпят от позициите преди ракетните удари и артилерийската подготовка, за да нанесат контраудари срещу танковите и батальонните групи с американските и британски ПТУРсове.

                        Според сценария на руското нахлуване обаче ракетни удари ще бъдат нанасяни не само върху позициите на украинската армия, а по щабовете и стратегическите обекти на цялата територия на Източна Украйна - от Харков до Мариупол и Одеса.

                        Руската инвазия в този сценарий няма да бъде възпирана толкова от въоръжените сили на Киев, колкото от руското население в Източна Украйна и руснаците в армията на Украйна - руснаци трябва да стрелят срещу руснаци.

                        Това вероятно ще бъде сдържащият фактор за Путин, за да разпореди инвазия, а не разполагането на батальонни групи на САЩ и НАТО от Прибалтика до България.

                        Американците обаче се възползват от ескалацията на напрежението между Русия и Украйна и Вашингтон обявява инвазията за неизбежна, за да разположи батальонни групи като постоянно присъствие в Румъния и България.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                          аз пиша само FAKE за друго не ми стига сивото вещество

                          И аз, като Соломон Паси, пускам сълза, когато гледам НАТО-вските ни съюзници, техните армии и общества. По друга причина, но сълзата си е сълза.
                          https://www.facebook.com/szkwarek310...87264508534444
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Да се спрат някои книги, които пречат на евро-атлантическото мислене, поискаха от Американското посолство, в писмо до Министерството на културата.

                            Става дума за няколко заглавия, най-популярното от които е "Сказанието" от Добри Божилов - историческа сага, която показва величието на българите, когато сами са вярвали в себе си, и не са имали чуждоземни господари.

                            ЕБАСИ НАГЛОСТТА.
                            По същите малоумни причини спряха "девети" на същия автор.
                            свобода, демокрация - дрън дрън ярина

                            Всичките му книги може да свалите БЕЗПЛАТНО
                            напук на фашистите от фащ
                            http://gudelnews.pr-bg.com/index.php...ds&Itemid=1605

                            Ах тяхната мама - забраняват на автора да подарява собствения си труд
                            Last edited by bota156; 27.01.2022, 14:25.
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение


                              Най-смешното е, че Бай Ганьо българина е тръгнал да се репчи на "великите сили",
                              и с кухата си кратуна е обявил война на САЩ и Великобритания в НАЙ-НЕПОДХОДЯЩИЯ МОМЕНТ -
                              точно в годините, когато САЩ активно са разработвали технологично нов, непознат на науката вид оръжие за масово поразяване - ЯДРЕНО.

                              И тогава - Бай Ганьо с цървулите, с ямурлука се изтъпанил пред целия свят, и с пилешкия си мозък взел, че обявил война на САЩ!!!

                              САЩ, както и англичаните(неслучайно им викат гордите албионци) са много горди и военолюбиви нации, и страшно много се дразнят, когато някакви цървули от дребни, никому неизвестни, незначителни държавички почнат да им се дървят.

                              Представяте ли си какво би останало от България, ако американците бяха решили да тестват ядрените си играчки не в Япония, а над София?
                              Сега всички български ястреби на нато, които гръмогласно крякат срещу Русия, щяха да съществуват под формата на облаче от неутрони.
                              https://www.digitimes.com/news/a2022...202.html?mod=2

                              ПЪРВИТЕ няколко са ПО ПО ПО ПО ПО БОГАТИ и МОЩНИ икономически от "нигерията със сняг" про$$ия
                              как да спечелят конфликата в УКРАЙНА
                              КАК
                              КАК
                              КАК
                              санкции - северомонголците да имат какво да ядат колкото да не УМРАТ ОТ ГЛАД

                              разпада на просия ИДВА !!!!!!!!!!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                                Присмял се ганьо , дето отдавна нито полупроводници нито "цели-пловодници" произвежда:


                                А иначе Руснаците от 2014 почнаха активно да си развиват електрониката и си имат техните успехи:

                                Руски производители на процесори


                                На първо място, ние отбелязваме местните компании, които в момента се занимават с производството ще се изненадате, но те не са една или две:
                                • MCST "Elbrus" (вътрешна промоция) и MCST "Spark" (чуждестранна промоция). Силни страни на развитието: използване на математически изчисления и висока степен на защита срещу хакване на системата.
                                • NIISI ("Komdiv-32"). Силни страни: не-рекламирани проекти с висока производителност, антирадиационна устойчивост на разработките.
                                • "Байкал Електроникс". Силни страни: първият 28-нм чип в Русия. Устройствата могат да се използват не само за компютри, но и за различни мрежови устройства, машини, телевизори, принтери и др.
                                • "Елвис", "Елвис-Неотек". Основната ниша на производството: технология за използване в пространството и интелигентни камери.
                                • "Модул". Основните области на развитие са цифровата телевизия, космическата индустрия и авиацията.
                                • "Milandr". Пускането на микроконтролери, предназначени за работа в тежки условия.
                                • "KM211". Напълно вътрешни микроконтролери и смарт карти.
                                • "Multiclet". Процесори с многоклетъчна универсална архитектура и напълно руска микроархитектура.
                                • "Навигация по GeoStar". Изработване на необходимите модули за ГЛОНАСС.
                                FAKE

                                Коментар

                                Working...
                                X