Първоначално изпратено от Tepxi
Разгледай мнение
Аз не съм малоумен и не съм седнал да си закачам значки с украинското знаме на фланелката с лика на Байдън.
Отпреди 2020 ми се гадеше от голяма част от западните ценности, след началото на Ковид бях в равни части потрес и шок какво ни причиниха и то в световен мащаб, а след 24.02 вече ме обзема и чиста проба ярост.
Преди поне 5 години съм казал, че дългове се чистят по два начина - война и хиперинфлация, най-добре в комбо. Не смятам, че съм някакъв голям мислител - по-скоро съм прочел това някъде и ми е останало в съзнанието, без да помня първоизточника.
Беше ми ясно, че пост-2008 света ще трябва да изтърпи криза, и колкото повече я отлагаха, толкова по-голям проблем назряваше.
Част от мен тъжи за края на глобалния свят, в който стоки, услуги, ресурси и хора пътуват свободно и където си искат. Беше си хубава утопийка.
Друга част от мен обаче жадува за силна Европа, консервативна, борбена и силна. Нека си седят екскурзиите, нека си седят фестивалите, филмите, заведенията, цирковете и плажовете - но да са вече форма на забавление за стойностни, качествени хора, правещи нещо със живота си, а не за блогъри, инфлуенсъри и всякаква друга нищоправеща паплач, което стана основния житейски планктон последните години.
Съжалявам и за украинците, и за руснаците, които загубиха или ще загубят живота, крайниците или зрението си. Тежко е да гледаме хора, чиито живот се съсипва на 400 км от Добрич. Чисто човешки ме боли и вярвам, че всеки, който не е пълен психопат, може да изпита емпатия към жертвите и от двете страни.
Но знам със сигурност и друго - ако ще досегашната система да е пред сериозна промяна и самите американци да са яхнали много метлата по линия разходи, оръжия, социални осигуровки и здравеопазване, то отговора не е в Русия. Особено пък за България.
Тук руснаците носят само кражби, корупция, кофти градоустройство и посредствена естрада. И тежка енергийна зависимост на баснословни цени.
Не знам дали Русия е искала войната. Не вярвам, че са взели решение за нападение на 22.02, при положение, че от ноември 2021 струпваха войски за "учения". Не вярвам, че не са знаели още от 2014, че с тая вяла еврореакция за Крим няма да си поискат и повече. Манталитета на руснаците е сбъркан изначално и тяхната мания за величие през територия е без аналог в съвременната история - всички държави се стремят към благоденствие, богатство и високи доходи, само руснака се стреми към територия - пък с какви доходи и до каква възраст ще живеят хората там - все тая.
Така че моята истина е да сме далеч от Русия.
С интерес следя Триморието като проект.
Открай време смятам, че Германия и Австрия са овладени от руски капитали и са с продажни политици и уви, подозренията ми се оказват верни.
За сметка на това Полша изглежда е отговора на нашите въпроси - силна, демографски лъв, консервативна, русофобска, проевропейска, с много амбициозно и умно население.
Само мога да си представя какво ще стане с добавка на не по-малко борбените чехи, малките прибалтийски оси и населението на Западна Украйна, живеещо в бивша Австро-Унгария, чиито баби са говорили на немски вкъщи.
Така като гледам, румънците са поискали още военни на своя територия, така че те са следващите в проекта за нова Европа.
Кажи, ако нещо което написах, ти се струва тъпо.
Коментар