IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

    Затова всеки си има глава на раменете. Ако утрешен ден Шойгу каже, че водата е мокра, ще се съглася с него, при все, че инак причинява толкова страдание на невинни хора. Все пак аз и Костя Копейкин бяхме в един лагер за 2 години по линия "Ковид" и ваксините, макар и руската мечка също да играеше в пандемичния цирк.
    Именно... Всеки си има глава на раменете... не е нужно и не е добре някакви държавни агенции да преценяват коя информация да виждаме и коя да се крие... Под съмнителни предлози. Щото била "руска дезинформация". Пък тя си е просто информация.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      ...

      А историята (пак те съветвам да погледнеш промяната в учебниците) ни учи, че всеки път щом сме срещу Русия сме страдали. ...
      Дечица българчета, моля разкажете, кой е най-големият триумф на българската армия.

      после ще напишем кой се е пробвал тогава да гази нашите земи...

      За старшекласников ще са прилики и разлики с днешна Украйна

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение
        А за какво са ги форсирали тия реки? Да идат до Мариопол да освободят Стальние Азовци? Да освободят Харков, който никой не е превземал? Някакъв друг, забелижим с невъоръжено око, резултат да са постигнали за този един месец?
        А "Донбасаката дуга" така са я напънали, че всеки момент ще се счупи на парчета.
        Не знам българин ли си, но напъване е друго, те ти го те заедно с "преджапан" Дунав:

        на 1.Септ. България обявява война на Румъния
        на 6.Дек правим парад в Букурещ....

        пак проблем с дефинициите

        Само неграмотен може да се възхищава на някой в положение все едно България да се готви година и да не може да превземе Щип и Велес и Битоля....+3месеца, а най-голямото постижение да е изравнена със земята Струмица, и всеки 6-ти генерал да е вече мъртъв. Тъпота.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

          Все повече се убеждавам, че по-вредни за България от българите-руски патриоти няма. Историята го доказва....
          Не си случил на народ. Кофти, не е лесно да си мразиш собствената семка. Отключва патологии.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

            Пак ти повтарям - българин, който не е русофил не е българин. А щом си готов на всякакви действия срещу компенсация това те прави проститутка или психопат. Ако ти намалят данъците срещу това да станеш мюсюлманин, ще го направиш ли? За някои българи това е била добра компенсация и са предали род и родина. Имаме хубава дума на български за това - потурчили са се; т.е. загубени са за българското.

            А историята (пак те съветвам да погледнеш промяната в учебниците) ни учи, че всеки път щом сме срещу Русия сме страдали. Историята ни учи и друго - всеки път, когато ЧУЖДЕНЦИ ни управляват, се правят промени в учебниците по история, които да ни обясняват как не сме рода с руснаците. И "Александър Невски" са преименували и 3-ти март сега ще махнат... и пак няма да им се получи. Както Фердинанд прати немците да стрелят по българските войници, така и Киро канадеца /или следващия канадец/ ще прати американците от базите срещу българите.
            Все повече се убеждавам, че по-вредни за България от българите-руски патриоти няма. Историята го доказва....

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              Добре бе, пичове, аз едно не разбрах, та пак да питам - на вас какво ви пука как ще завърши тази война? Чух разни брътвежи на младежи 9сори, с отлични впечатления от тях покрай ковида, но тук жертва на пропагандата), как путлер идел да ни изяде и да ни вземе жените и колите (щото повечето нямат деца), затова украинците се биели за нас. ЧУх и други брътвежи, че не било важно каква сопа ще изядем с инфлацията, важно било на путлер да му е зле и т.н.

              Аре осъзнайте се и бъдете поне малко българи - на мен не ми пука кой ще спечели, аз искам евтини енергоносители и ниска инфлация:
              - Ако ЕС ни компенсира за цената на газа или САЩ ни продават по-евтин - фак оф, путлер и дгд. Ама ако не е така?
              - Ако ЕС/САЩ ни компенсира за бежанците, нека ги настаним в 8-звездни хотели (знаем, че украинското село е много по-развито и с по-големи удобства от мАсква, да не говорим пък за "задунайската кочина", затова за украинците само лукс на макс, не можем да се излагаме я). Ама ако не ни компенсира?
              - Ако ЕС/САЩ ни даде нова техника (сега и веднага, а не след 15-20 години), нека си дадем "руските антики" (странно, що толкова се натискат и ги искат от Украйна, като са дръгели и таарлясници). Ама ако не ни дадат нова техника?
              - Ако ЕС/САЩ ни продава ядрено гориво и ни дава да си складираме ядрения боклук на тяхна територия, супер, да отсвирим гадния путлер и толкова. Ама ако не е така и т.н.

              Та интересът на България е преди всичко. И според това как се развиват нещата, ние следва да си гледаме нашите интереси. А разните филства към тоя или оня - все ми е тая за тях - и едните, и другите са маскари, както е казал един велик литературен герой
              По ясно от това, че интересът на България в дългосрочен план е да не е обвързана с Русия, не може да се каже.
              Груев, не искам да те обиждам, но тезата ти малко ми прилича на тази на циганина....дето не го интересувало кой ще го управлява, стига да има евтино хляб и бира.
              П.П. Между другото, онова за маскарите, казал го е великият му автор....и съвсем друго е имал предвид

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение

                Да онясня на съфорумците. Този мост се намира малко североизточно от Херсон. От една седмица Украинците се опитват да преминат в контранастъпление в този район. Целта на това упражнение е да се предизвика изтегляне на руски войски от Северодонецкото направление.
                Резултатите от него са плачевни за украинската страна. Контранастъпленията се провеждат по открита местност и руската артилерия ги смазва преди да са достигнали до руските позиции. Напрактика от руска страна жертви няма а от украинска са избити няколко стотин войника, няколко десетки танка и още толкоз бронирани машини.
                Естествено в демократичните медии нищо не се пише по въпроса.
                Явно руснаците са решили да взривят моста зада откажат Украинците да им досаждат.
                От друга страна за настъпление към Николаев и Одеса въпросния мост едва ли е от значение. По правило всички налични мостове биват унищожавана от едната/ или другата страна в зависимост от конюнктурата. Така че в крайна сметка реките се форсират с понтони средства.
                Понтоните переправи могат да се поставят и на по-удобни от тактическа гледна точка места, мостовете немогат да се преместват.
                Така че този мост го бройте за подробност от пейзажа.
                Завладяването на Николаев и Одеса е стратегическа задача и не се определя от това дали го има или го няма някакъв мост.
                И в крайна сметка ще бъдат завладяни.
                +220

                Коментар


                • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                  Забавно - орките месец от "Донбасская дуга" имат 0-1% напредък. А украинците имат две успешни форсирания на реки на шест места, нооо се били опитвали
                  А за какво са ги форсирали тия реки? Да идат до Мариопол да освободят Стальние Азовци? Да освободят Харков, който никой не е превземал? Някакъв друг, забелижим с невъоръжено око, резултат да са постигнали за този един месец?
                  А "Донбасаката дуга" така са я напънали, че всеки момент ще се счупи на парчета.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение

                    Да онясня на съфорумците. Този мост се намира малко североизточно от Херсон. От една седмица Украинците се опитват да преминат в контранастъпление в този район....
                    Забавно - орките месец от "Донбасская дуга" имат 0-1% напредък. А украинците имат две успешни форсирания на реки на шест места, нооо се били опитвали

                    Подайте следващата смешка, междувременно споделете защо според вас няма "Одесская дуга" пък преди 90 дни бързоходни повери плакнеха руски кюлоти в Одеския залив

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Бързоходко, не мисля че няма откъде да се вземат азотни торове, те просто не засяват и до торенето не са стигнали. Конспирация пред очите на всички, ще се получи голям дефицит на храни и цените им ще излетят. Според мен всички очакват по високи цени, в такъв момент предлагането спада също и това естественно помага да се повишат. Не правят юбилеи, прави се по този начин. Конспирация няма, ако се пребрегнат вълшебните думички - За това Путин е виновен. Може някой да повярварва, има такива които вярват че Дядо Коледа съществува, вярват че Феята на зъбките дава парички за паднали зъбчета..да те ще повярват. Байдън обаче напоследък вече се бил притеснил, американците явно не искат да се лъжат лесно.
                      Дай да караме по ред. В САЩ имаш рекордно висока цена на горивата. Отделно че без тежките сортове петрол - Руски, Венецуелски и някакъв Ирански, дизела им става и дефицитен. Към това добави и цената на торовете, която е на функция на цената на рекордно скъпия природен газ. Към това добави и проблеми в търговията с Русия, откъдето си набавяха част от торовете.
                      Е трбва ли да има и конспирация зада се прецака зърнения сектор? Но ако много държиш нека да има и конспирация!

                      Коментар


                      • Бързоходко, не мисля че няма откъде да се вземат азотни торове, те просто не засяват и до торенето не са стигнали. Конспирация пред очите на всички, ще се получи голям дефицит на храни и цените им ще излетят. Според мен всички очакват по високи цени, в такъв момент предлагането спада също и това естественно помага да се повишат. Не правят юбилеи, прави се по този начин. Конспирация няма, ако се пребрегнат вълшебните думички - За това Путин е виновен. Може някой да повярварва, има такива които вярват че Дядо Коледа съществува, вярват че Феята на зъбките дава парички за паднали зъбчета..да те ще повярват. Байдън обаче напоследък вече се бил притеснил, американците явно не искат да се лъжат лесно.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Бързоходко, цялата работа е дълговете да се свият и изчезнат. Сега криза с храните, в САЩ си засяли само половината от площите които по принцип се засявали със зърнени храни. Очевидно че целта е да се получи дефицит. За това нещо Байдън казал - Путин е виновен, той го прави дефицита на храните..
                          Незнам дали това е целта, но причината е че при тези цени на горивата и газа обработката и торенето им стават нерентабилни.
                          Впрочем САЩ внасяха азотни торове от Русия. Това май все още не е забранено, но цените явно не са като лани.
                          Така че няма нужда от конспирация.
                          Иначе за инфлацията си прав тя решава въпроса с дълговете.
                          Има един интересен детайл в Еврейскта история. Описан е в Библията. Понятието за ЮБИЛЕЙ възниква при евреите и след това е заимствано от другите народи но не в оргиналния му смисъл.
                          За евреите в древноста юбилей е 50 годишен период при изтичането, на който всички дългове се опрощават. В смисъл периодично на всеки 50 години кредиторите пият по една студена вода а длъжниците са много хепи.
                          Ами сеге неформално се връщаме към тази практика. Може би е добре да се обмисли и юридическото и закрепване в законодателствата на цивилизованите страни.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                            "армия РФ взорвали мост через реку Ингулец в районе Давидова Брода "

                            и въпрос с понижена трудност: Какви са реалните им планове за Одеса в този момент? Дали скоро смятат да минават обратно в атака?(туй за по-тъпите)

                            имат ли горните действия, връзка с факта, че от Давидов Брод, до Новая Каховка няма 59км.
                            Да онясня на съфорумците. Този мост се намира малко североизточно от Херсон. От една седмица Украинците се опитват да преминат в контранастъпление в този район. Целта на това упражнение е да се предизвика изтегляне на руски войски от Северодонецкото направление.
                            Резултатите от него са плачевни за украинската страна. Контранастъпленията се провеждат по открита местност и руската артилерия ги смазва преди да са достигнали до руските позиции. Напрактика от руска страна жертви няма а от украинска са избити няколко стотин войника, няколко десетки танка и още толкоз бронирани машини.
                            Естествено в демократичните медии нищо не се пише по въпроса.
                            Явно руснаците са решили да взривят моста зада откажат Украинците да им досаждат.
                            От друга страна за настъпление към Николаев и Одеса въпросния мост едва ли е от значение. По правило всички налични мостове биват унищожавана от едната или другата страна в зависимост от конюнктурата. Така че в крайна сметка реките се форсират с понтони средства.
                            Понтоните переправи могат да се поставят и на по-удобни от тактическа гледна точка места, мостовете немогат да се преместват.
                            Така че този мост го бройте за подробност от пейзажа.
                            Завладяването на Николаев и Одеса е стратегическа задача и не се определя от това дали го има или го няма някакъв мост.
                            И в крайна сметка ще бъдат завладяни.

                            Коментар


                            • Преди години се питахме какво ще стане с тези огромни дългове, кой ще ги плаща и как..вече може да не се питаме, да не си задаваме такива въпроси, то се вижда как ще се връщат - инфлацията ще ги стопи и за това разбира ще е виновен..
                              D.Y.F-091066

                              Коментар


                              • Бързоходко, цялата работа е дълговете да се свият и изчезнат. Сега криза с храните, в САЩ си засяли само половината от площите които по принцип се засявали със зърнени храни. Очевидно че целта е да се получи дефицит. За това нещо Байдън казал - Путин е виновен, той го прави дефицита на храните..
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X