mitko2848, чукни в Гугъл, питай го и той ще ти покаже данни. Само бях забелязал, че руснаците хукнаха като луди с куфарите да продават в България разни техни евтини неща, а украинци нямаше нито един. И аз се учудих но тогава те са вземали 500 долара заплати. А Руснаци съм виждал със 100 кг сакове, ги мъкне момчето от Турция и му личеше че 1 месец е спал по пейки и на улицата, дори го питах какво е купил и той ми каза че е дъвки и цените им какви са, колко ще спечели от това. Та толкова за самочуствието което имали и се били надули много, просто хора са си народа и накъдето ги отвее житието и битието.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
90 - та година ние се откъснахме от влиянието на Украйна, те излязоха от СССР в най добра кондиция, затова заплатите им бяха 800-900 германски марки, а в Германия бяха с по 1100 хората. А в Русия заплатите бяха 100 долара и руснаците хукнаха да правят куфарна търговия, украинците си бяха твърде добре. Такива са фактите.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнениеЗа които не знаят, OPEC+ е картел от 23 държави, и за щастие обхващат около 50% от световното производство на нефт, тъй като само САЩ и Канада имат над 20% дял.
https://www.bbc.com/news/business-61188579
Диви арабски държави осъждат Русия в ООН и навсякъде на думи, а свалят добива колкото могат за да помагат на Русия и злорадстват както нашите русофили над проблемите на най-развитите държави в света. Та въпроса ми е как държави, не само като Русия, си правят картел за нефт, а искат всичко да им се доставя на пазарни конкурентни цени, искат да си изнасят без мита и т.н. А бе кога ще му дойде акъла на белия човек, че подобни получовеци разбират само от сила, принуда и бой по главите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
Според доклада на BP при сегашното потребление, в света има петрол за нещо като 60 години напред, а на газ за 100 години напред. Но тези числа не са мръднали последните 15 години тъй като постоянно се откриват нови находища и нови технологии за икономически изгоден добив. Нека си растат ВЕИ-та, това е добре, но не под натиск и с подаръци за Русия, с които пари тя избива невинни украинци.D.Y.F-091066
Коментар
-
sosi, наляха трилиони в соларни централи и електромобили и превърнаха тези неща във фарс, защото технологиите им са просто недоработени, недовършени..сега голяма болка цените на въглеводородите, а те всъщност са много ниски дори. Трагедията е че няма инфлация, а парите са се концентрирали в много малко сметки и хората нямат пари, а тези които имат и са техни тези сметки просто не харчат, а и да искат не биха могли да консумират много неща които могат да се произвеждат. Те сега са добре, тупнали са ги тези пари в едни банки които просто ги държат и си раздават от тях заплатите на служителите само и парите са мъртви. ЦБ казват - не смеем да емитираме защото паричната маса е много голяма, тя е голяма но не е в обръщение. Затова всички са се хванали за гушите и мислят с войни да оправят работата, обаче наистина тъжно ще констатират че пари и за войни нямат.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
Високите цени на петрола помагат да се развият алтернативни технологии, които ще се използват когато петрола стане дефицитен и добива му труден. В момента има много алтернативи на петрола - биогорива, водород, фотоволтаични клетки. Дори да сме далеч от момента когато петрола ще стане дефицитен тези алтернативни технологии трябва да се развиват вече и да достигнат поне 20 % заместване на петролни горива.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Драги ми невежа, нали не си мислиш, че щатите не са планирали и не са се подготвили за сценария "Путин стреля с ядрена ракета с цел сплашване"? Бъди сигурен, че в този сценарий няма "уплашваме се и се молим на Путин да спре". В този сценарий има "Унищожаваме Путин, Москва, и по-голямата част от Русия".D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
Използвани са хиперзвукови ракети вече и радарите са засекли че те се движат с хиперзвукова скорост., от видеа които да опровергаят съществуването им няма нужда.
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеD.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнениеРуски депутат хвърли оставка: За да не се срамувам да се погледна в огледалото
https://www.actualno.com/europe/rusk...s_1947035.html
Нашите русофили си се гледат в огледалото и въобще не проумяват какво виждат.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнениеЗа които не знаят, OPEC+ е картел от 23 държави, и за щастие обхващат около 50% от световното производство на нефт, тъй като само САЩ и Канада имат над 20% дял.
Диви арабски държави осъждат Русия в ООН и навсякъде на думи, а свалят добива колкото могат за да помагат на Русия и злорадстват както нашите русофили над проблемите на най-развитите държави в света. Та въпроса ми е как държави, не само като Русия, си правят картел за нефт, а искат всичко да им се доставя на пазарни конкурентни цени, искат да си изнасят без мита и т.н. А бе кога ще му дойде акъла на белия човек, че подобни получовеци разбират само от сила, принуда и бой по главите.D.Y.F-091066
Коментар
-
Диви арабски държави осъждат Русия в ООН и навсякъде на думи, а свалят добива колкото могат за да помагат на Русия и злорадстват както нашите русофили над проблемите на най-развитите държави в света. Та въпроса ми е как държави, не само като Русия, си правят картел за нефт, а искат всичко да им се доставя на пазарни конкурентни цени, искат да си изнасят без мита и т.н. А бе кога ще му дойде акъла на белия човек, че подобни получовеци разбират само от сила, принуда и бой по главите.
Е, как "какъв"? Ами те, всичките заводи, са адаптирани към определени сортове нефт, а в Канада, рязък скок в добива е невъзможен, т.к.това е нефт от пясъци, вади се трудно, пясъците се возят далече за тази цел, машините големи, скъпи, МНОГО се чупят поради абразията на пясъка ...т.н.Last edited by Pyramid; 11.04.2023, 11:49.
Коментар
Коментар