IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение

    Напротив, могат! Не си чел достатъчно форума.Те имат самолети дето не съществуват например(Матеев май го беше писал, не съм много сигурен). САЩ не са смотани като руснаците и имат супер технологии- могат да разчетат ДНК например. Другото е, че те са богове! И всички вие трябва да падате на колене и да им се кланяте и да се кръстите! А най-големият бог е Байдън. Например той прие закон за инфлацията и вече в САЩ инфлация няма. Така ще приеме закон са съживяването на загиналите хора, ще отпуснат милярди долари за финансиране и те ще се съживят.! Американците са много могъщи и силни богове, а вие простосмъртните понеже сте нисши, не можете да ги проумеете тия работи!

    Например много от вас си мислят за Ковид-а, че е имало карантина както през 549 г. при император Юстиниан I когато е първата описана карантина във викепедията. Медицината на американците не е толкова изостанала, че да прилага методи от 5ти век!!!, Това е руска пропаганда и вие щото сте нисши създания, не можете да го проумеете. Всъщност американците с техните супер технологии, със знанията за ДНК и генетика успяха да спасят простосмъртните хора като вас! Това ми го казаха едни гласове, дето също ми казаха, че вече са се явявали на много хора във форума и наистина, ако четете форума ще разберете, че това е истината
    Щатите наистина притежават технологии, за които човечеството все още не е дорасло, за да ги ползва. Явно някой им помага, но това ще го разберем чак след 100-200 години. Важното е, че този някой е избрал да помага именно на щатите, а не кръвожадните диктатори и олигофрени в Русия например или в Северна Корея.

    Аз и друг път съм писал по форумите - ако някой от вас си направи сметката какъв обем или площ заема един единствен транзистор в съвременните чипове или един микродомейн в съвременните твърди дискове, с учудване ще открие, че ние нямаме (официално обавени) технологии, с които да го постигнем това. Тоест технологиите ни са много по-развити и Закона на Мур вече е нарушен, но в посока нагоре. Извършен е някакъв качествен скок именно от щатите и именно защото някой тайно им помага.

    В самото овладяване на космоса Щатите вече не се престарават просто защото вече не се нуждаят от нови по-добри ракети. А не се нуждаят, защото вече си имат телепортация, с която например да пращат екипи да работят на базите им на Марс или другаде из слънчевата система. За тайните антигравитационни триъгълни самолети вече знаете, нищо че официално те не съществуват. Звучи обаче странно как несъществуващи самолети са заснети от любители хиляди пъти тук или там.

    Та искам да кажа, че Русия няма никакъв шанс в една потенциална война с Щатите. Просто ще ги принуди да използват някое тайно оръжие, с което те на майтап ще я унищожат. Да, не му е дошло времето това оръжие да става публично известно, но ако се наложи, то ще се използва и чао Русия, чао Путин.
    Last edited by Mateev; 11.02.2023, 16:10.

    Коментар


    • Защо не бива да се доверяваме на "успокояващите" показатели на руската икономика

      При обобщаване на икономическите резултати за годината много руски икономисти казват, че "всичко не е толкова лошо", като се позовават на познати показатели като БВП, безработица, инфлация или обменен курс на рублата.

      Икономическата ситуация все пак трябва да се оценява чрез задълбочен анализ на тенденциите на растеж, а не според ситуацията в кварталния магазин, защото в противен случай може да се стигне до неприятна изненада, както през есента на 1991 г. или през август 1998 г. Тогава тенденциите бяха ясни за всички и се обсъждаха надълго и нашироко от икономистите, но за много руснаци, които не бяха навлезли в икономическите тънкости, сривът на стоките през 1991 г. и фалитът през 1998 г. се стовариха като снежна топка.

      Какви тенденции наблюдаваме днес?

      Първо. За да оценим ситуацията, не бива да използваме тесен набор от макропоказатели, които икономическите анализатори обожават, но които са манипулативни или безсмислени в настоящата ситуация - някои ги наричат "потьомкински показатели". На първо място, БВП. В мирно време БВП, съставен от печалби, заплати и данъци, дава на икономиката допълнителен мултипликатор. Печалбите се инвестират, заплатите се използват за закупуване на стоки и услуги, а данъците се използват за изплащане на заплати на служителите в публичния сектор и за някои инвестиции в икономически проекти. По време на война БВП отчита фактори като производството на въоръжение, боеприпаси и амуниции за армията, които не създават никакъв мултипликатор за икономиката. Разстрелян танк, отработени артилерийски снаряди, военни гащеризони (например тази година Русия счупи рекордите по производство на гащеризони заради войната) - всичко това остава в украинската земя и не допринася с нищо за икономиката.

      Така че приказките, че "БВП е намалял по-малко от очакваното", са безсмислени. Забравете за БВП, днес той не е показател. Икономистите трябва да се замислят дали показателят за руския БВП изобщо трябва да се използва в сериозен анализ в момента.

      Същата е историята и с безработицата: въпреки че номинално тя е на рекордно ниско ниво, ако към нея добавим скритата безработица (по данни на Росстат днес в Русия има 4,7 милиона скрити безработни (вижте тази статистика на стр. 229), ще получим повече от 8 милиона души, или над 10% от общата работна сила. За последен път безработицата е била на такова ниво през 1997-1999 г. Скритата безработица е работа на непълно работно време, престой или неплатен отпуск. 70% от скритата безработица е просто неплатен отпуск, което по същество е същото като безработица.

      Властите се хвалят, че са "овладели инфлацията". Но методологията на изчисляването му поражда все повече въпроси. Например обявеното от Росстат умерено намаление на реалния разполагаем доход (само 1,5 %) не съответства на постоянния спад на продажбите на дребно с около 10 % от април насам (тези обеми не са се възстановили) - това означава, че руснаците са спечелили приблизително толкова, колкото и миналата година, но са намалили покупките си с 10 %.

      Разбира се, от високите трибуни чуваме за "прехода на населението към спестовен модел на поведение", но не вярваме в това - особено на фона на данните на VCIOM, според които една трета от руснаците през 2022 г. са започнали да спестяват за храна и основни услуги. Най-вероятно обяснението е, че Росстат дисконтира реалните доходи с недооценен темп на инфлация - и ако поставим реалния темп, доходите ще намалеят с приблизително същите 10% като продажбите на дребно.
      Last edited by barbaron; 11.02.2023, 16:08.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

        Руските орки с ядрено оръжие са точно като луд с картечница. След разпада на федерацията ще трябва да им се отнеме и ядреното оръжи като лекарство за човечеството
        То не останаха умни хора в Русия, за да боравят с него и да го развиват. Само нискоинтелигентни зомбирани аборигени с промити мозъци.

        Коментар


        • Прокремълски медии и руски официални лица разпространиха "разследване" на 85-годишния Сиймур Хърш, в което се твърди, че газопроводите "Северен поток" са били взривени от военноморските сили на САЩ, ЦРУ и норвежкия флот по пряка заповед на Джо Байдън. Хърш твърди, че през юни 2022 г. водолази от военноморските сили на САЩ залагат взривни устройства С-4 по тръбопроводите на стратегически места, избрани от норвежците. Зарядите са поставени под прикритието на военна симулация на няколко държави и са детонирани дистанционно три месеца по-късно от сонарна буя, пусната от разузнавателен самолет P-8 на норвежките военноморски сили.

          Статията предизвиква фурор - макар и само в Русия. Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент, се оплака, че подобна "сериозна публикация" не е била широко разпространена в западните медии; заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков заплаши САЩ с "последици", а председателят на Думата Вячеслав Володин планираше да изготви призив към ООН да "даде Байдън под съд".

          Същевременно доказателствената основа на "разследването" поражда сериозни съмнения. Статията е публикувана в платформата Substack от страницата на Херш, създадена часове преди това. Всички негови твърдения се основават на един-единствен анонимен източник.

          В миналото Херш е бил журналист, носител на наградата "Пулицър" за отразяването на войната във Виетнам и сътрудник на такива известни издания като "Ню Йорк Таймс" и "Ню Йоркър". Но той няма постоянна работа вече 10 години - най-вероятно защото напоследък разпространява теории на конспирацията, като се позовава на "анонимни източници". Например той публикува цяла алтернативна версия за убийството на Осама бин Ладен, като се позовава на анонимен "пенсиониран висш служител на американското разузнаване". Той също така неоснователно твърди, че правителствата на САЩ и Саудитска Арабия финансират терористичната организация "Фатах ал-Ислам".

          Хърш поставя под въпрос участието на режима на Башар Асад в химически атаки срещу цивилни. Статиите му по темата отказват да бъдат публикувани от The New Yorker и Washington Post. Друга версия е, че правителствените сили не са използвали газ зарин, а са ударили място за срещи на джихадистите и случайно са попаднали в склад за торове, което е довело до масови жертви. Тази публикация, която също се основаваше предимно на анонимен източник, беше разнищена и опровергана от Bellingcat: данните на Хърш за мястото и обстоятелствата на нападението противоречаха на доклада на ОЗХО, данните на западното разузнаване, твърденията на сирийското и руското правителство, както и на сателитните снимки.

          Вместо това Херш е редовен сътрудник на RT и оттогава разпространява прокремълска програма: например след отравянето на бившия служител на ГРУ Сергей Скрипал журналистът заявява, че зад престъплението стои "организираната престъпност", а не руските власти.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение

            Зози , галФоньо , леко ще се изпуснаеш от злъч и злоба . Аз никаква ядерена няма да започвам , пиша до какво ще доведе поведение именно като твоето , трольо . А то вече ще доведе до ядрена война , в която не само роднините на дъртата Зоза ще се възнесат , а дори и 70% от цялото човечество , мушмурок . Абе , зози , ти да не си Асенчо Генов де факто , че на него наистина познавам майка му
            При една потенциална ядрена война няма да загинат повече от 3-4% от населението на земята, дори и при положение, че ракетите се пращат само по мегаполиси и нито една от тях не бъде прихваната и униожена. Реално жертвите ще са по-малко, а повредената и негодна за живеене земя ще е по-малко от 1%. Да, голяма трагения и голямо сътресение за цивилизацията, но нищо повече. За има-няма 20-30 години ще си излекуваме раните от войната и тя ще остане само в учебниците по история. В учебниците по история ще има заделена и цяла една глава за краха на руската империя и за пращането на нейното население да живее в средновековието. Разбира се ще има хуманитарна помощ от целия развит свят, но няма как зомбирани нискоинтелигентни аборигени да ги просветиш да мислят за нещо различно от война с прашки, лъкове и стрели.

            Между другото има археологически доказателства за ядрена война далеко в миналото преди да започне да се пише новата история. Става въпрос за остъклени участъци от стените на стари каменни строежи от далечното минало. Явно тогавашните "богове" също не са живели в мир и разбирателство.
            Last edited by Mateev; 11.02.2023, 15:52.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение

              Зози , галФоньо , леко ще се изпуснаеш от злъч и злоба . Аз никаква ядерена няма да започвам , пиша до какво ще доведе поведение именно като твоето , трольо . А то вече ще доведе до ядрена война , в която не само роднините на дъртата Зоза ще се възнесат , а дори и 70% от цялото човечество , мушмурок . Абе , зози , ти да не си Асенчо Генов де факто , че на него наистина познавам майка му
              Руските орки с ядрено оръжие са точно като луд с картечница. След разпада на федерацията ще трябва да им се отнеме и ядреното оръжи като лекарство за човечеството

              Коментар


              • Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение

                Путинуиде, хайде започвайте я тази ядрена война, че да се свършва за два дни с роднините на майка ти и цялата кочина. То е ясно, че руските ракети дори няма да могат да излетят. НАТО не е Украйна. Авиацията на НАТО няма да позволи на руските ракети дори да напуснат границите на Кочината. САЩ имат дори лазерно оръжие. Ще видим кое е по-бързо - савецка ракета или лазера. А от Русия ще останат само основите на сградите.
                Зози , галФоньо , леко ще се изпуснаеш от злъч и злоба . Аз никаква ядерена няма да започвам , пиша до какво ще доведе поведение именно като твоето , трольо . А то вече ще доведе до ядрена война , в която не само роднините на дъртата Зоза ще се възнесат , а дори и 70% от цялото човечество , мушмурок . Абе , зози , ти да не си Асенчо Генов де факто , че на него наистина познавам майка му

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                  https://nova.bg/news/view/2023/02/10/400867/

                  Спокойно, помага се. Уви, ЕС и НАТО не могат да съживяват мъртви - за това се разчита на вечно опаките руснаци, да покажат на еврогейовете как се прави.
                  Напротив, могат! Не си чел достатъчно форума.Те имат самолети дето не съществуват например(Матеев май го беше писал, не съм много сигурен). САЩ не са смотани като руснаците и имат супер технологии- могат да разчетат ДНК например. Другото е, че те са богове! И всички вие трябва да падате на колене и да им се кланяте и да се кръстите! А най-големият бог е Байдън. Например той прие закон за инфлацията и вече в САЩ инфлация няма. Така ще приеме закон са съживяването на загиналите хора, ще отпуснат милярди долари за финансиране и те ще се съживят.! Американците са много могъщи и силни богове, а вие простосмъртните понеже сте нисши, не можете да ги проумеете тия работи!

                  Например много от вас си мислят за Ковид-а, че е имало карантина както през 549 г. при император Юстиниан I когато е първата описана карантина във викепедията. Медицината на американците не е толкова изостанала, че да прилага методи от 5ти век!!!, Това е руска пропаганда и вие щото сте нисши създания, не можете да го проумеете. Всъщност американците с техните супер технологии, със знанията за ДНК и генетика успяха да спасят простосмъртните хора като вас! Това ми го казаха едни гласове, дето също ми казаха, че вече са се явявали на много хора във форума и наистина, ако четете форума ще разберете, че това е истината
                  Last edited by baba_meca; 11.02.2023, 15:32.

                  Коментар


                  • Не Украйна въобще няма проблеми с пушечното месо за франта, тя и Русия е така ще се избият да ги пратят на фронта..

                    Коментар


                    • Годишнината ще я отпразнуваме с 600 000 ликвидирани и осакатени свинособаки [/SIZE]





                      Коментар


                      • Украйна разхлабва ограниченията за излизане в чужбина на държавни служители....пак смешни станаха разни шматароци де толко се стараха да обясняват, че укрите имат проблем с мобилизацията
                        https://www.pravda.com.ua/news/2023/02/11/7388916/

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                          Ако наистина е вярно написаното тук, или го е писал тотален невежа, или много се е объркал някой със съвсем слаби познания по военно дело.

                          https://www.vesti.bg/sviat/sasht-rus...krajna-6161326

                          Защо? Ами основните руски бойни танкове ...НЕ СА тежки, ами средни. Като цяло, са по-леки средно с между 12 и 20 ТОНА (на единична бройка) от западните.
                          Старшинка-точните й думи са"main battle tanks ",което означава "основните бойни танкове ",а не тежки танкове. Което е напълно достоверно при условие, че досега руснаците са загубили над 3000 танка.Щом вкарват Т62 в боя ясна е ситуацията.
                          Някоя мисирка журналист пак е писала глупости и ти се хващаш за нейните тъпотии.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

                            Старшинка, все трябва да ти се разяснява. Срещу западните може да са средни, но за Русия са тежки, поради липса на по-тежки. Толкова ли е трудно за схващане? Като шарката. От много години вече няма едра шарка и най-едрата дребна стана едра.
                            Ммммммммммдддддааааааа, западното джилязо- най тежкото джилязу

                            Коментар


                            • Разходите за превоз на бензин и други горива с океански танкери рязко нарастват дни след санкциите за продажбите на горива от Русия.

                              Дневните печалби за сравнително малки танкери, доставящи рафинирани горива в Атлантическия океан, са нараснали с около 280% тази седмица, достигайки 41 968 долара, според последните данни от Baltic Exchange в Лондон. Те се повишиха с 58% само в четвъртък, най-голямото еднодневно увеличение от края на 2021 г.

                              Ръстът е стимулиран отчасти от раздвояването на флота, като някои танкери обслужват интересите на Москва, а други - международния пазар. Това подчертава възможната обратна страна на агресивните мерки, насочени към ограничаване на приходите от петрол на Русия.

                              „Руските обеми продължават да текат с повече или по-малко същата скорост и това отнема много кораби“, каза Ларс Бастиан Остеренг, анализатор в Arctic Securities. „В крайна сметка скокът показва, че търсенето е доста добро и основите са силни.“

                              Около 600 плавателни съда се присъединиха към „сенчеста флотилия“ от кораби, помагащи на Русия да поддържа притока на петрол. Това от своя страна оставя по-малко кораби, обслужващи други износители на петрол, и повишава цената на превоза.

                              Скокът не е свързан само с преминаването на танкери към руска търговия.

                              Европейският съюз забрани вноса на руски горива от 5 февруари. Преди това блокът увеличи закупуването на рафинирани продукти от другаде, за да осигури обилно снабдяване, нещо, което измести някои кораби в и без това силно разтегнатия флот.

                              Сега, когато купуването се засилва на други места, цените се повишават. Корабите, плаващи от Европа за Западна Африка, отчетоха най-големия си дневен ръст, откакто започнаха да се публикуват цифрите миналата година.

                              Все пак пренасочването на някои танкери към Русия може да е допринесло за ръста.

                              „Това, което чуваме, е, че много плавателни съдове внезапно са били премахнати от тонажните списъци и са били насочени към Русия“, каза Ейрик Хаавалдсен, корабен анализатор в Pareto Securities AS в Осло. „Така че изведнъж снабдяването с кораби почти изчезна.“

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                Ако наистина е вярно написаното тук, или го е писал тотален невежа, или много се е объркал някой със съвсем слаби познания по военно дело.

                                https://www.vesti.bg/sviat/sasht-rus...krajna-6161326

                                Защо? Ами основните руски бойни танкове ...НЕ СА тежки, ами средни. Като цяло, са по-леки средно с между 12 и 20 ТОНА (на единична бройка) от западните.
                                Старшинка, все трябва да ти се разяснява. Срещу западните може да са средни, но за Русия са тежки, поради липса на по-тежки. Толкова ли е трудно за схващане? Като шарката. От много години вече няма едра шарка и най-едрата дребна стана едра.
                                Не е препоръка за каквото и да било.

                                Коментар

                                Working...
                                X