IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Вероятность того, что Украина уже в следующем году заберет у России Крым, - где-то 60-65%.

    Такое мнение высказал нам один из генералов, которые принимают участие в СВО. Возможные причины – поражение российских войск в Херсоне, большие потери нашей армии, некачественная мобилизация, из-за которой ВС РФ, переполненные неподготовленными кадрами, «с каждым днем становятся слабее украинской армии».

    Еще одна причина – позднее отступление из Херсона, из-за которого российские войска потеряли минимум 5-6 тысяч человек погибшими, ранеными и пропавшими без вести. Если бы Владимир Путин разрешил отступить раньше, этих жертв можно было бы избежать.

    «Есть еще плохой прогноз для Крымского моста, исходя из оружия, которое американцы дают украинцам. Все эти данные уже переданы Путину и Суровикину. Президент им не поверил, возможно, жуткий опыт ухода из Херсона приблизит его к реальности», - также сказал военный.

    Что именно может случиться с Крымским мостом, он пока говорить отказался.

    Коментар


    • Коментар


      • Не знам, но така и конска каруца не се управлява, коня ще се отвърже и ще избяга. И ще е прав коня.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение

          Какво общо има Зеленски с орките? Освен че не иска да му се мотат в краката (държавата).
          Значи прави се нещо и не е важно какво ще стане, важното е да не му се мотат на Зеленски. Украйна по всяка вероятност ще преживее много трудни моменти още след военна победа, то е ясно че ще стоят на студено и на тъмно без Русия. Ами на Зеленски може да му се заклатят краката, ако гласа народен се чува, народа и едва ли си представя че ще мизерства. Тогава какво правим ? Кризата ще удари тепърва всички държави, за Украйна специален чадър не се очертава. Естественно съюзниците ще кажат че ще направят неща за нея, но ще направят каквото им е във възможностите. Да не се окаже, че ще трябва да се договарят с някой руски Зеленски. Защото това се очертава падне ли Путин, който въобще не е диктатор..все пак прави избори човека и иска народната подкрепа.
          Last edited by DS66; 12.11.2022, 15:26.

          Коментар


          • "Шизофренията се характеризира с епизоди на психоза (загуба на връзка с действителността) между периоди на притъпени емоции и затваряне в себе си.1 Симптомите на шизофренията може да се определят като позитивни и негативни, заедно с когнитивни симптоми, симптоми на настроението и двигателни симптоми.



            Позитивни симптоми - Симптоми, които възникват по време на психотични епизоди се наричат „позитивни симптоми” и включват нарушения в мисленето, делюзии (погрешни убеждения, често съпроводени с параноя) и халюционации - предимно чуване на гласове. Тези симптоми често се придружават от тревожност, депресия и прекомерна активност - непрекъснато движение и силна
            емоционална възбуда.



            Негативни симптоми - За разлика от тяхепизодите на абстиненция се състоят от „негативни симптоми”. Те включват понижени емоции, по-слаба гладкост на речта, намалена способност за планиране, започване и/или продължаване на дейностите и намалено чувство на удоволствие или интерес. Обикновено негативните симптоми са причина за проблеми в общуването и ежедневните дейностдейност....."

            Моля за чек" на някои участници тук.

            Коментар


            • Спомням си че преди време се коментираха някакви приказки на раковски относно колко лошо е било в русия и се питам дали този и другия раковски са едно и също лице


              Каква Славна История е имала Милата ни Родина, а сега?! Сега - срам и упадък.


              Така, че такава тема си е необходима за обективност. В нея ще има някои от обичайно премълчавани моменти от житиетата на "светците".


              И така....


              Раковски.

              Раковски харчи народни пари за гуляи и жени. Краде. Серийни лъжливи обещания за женитба.

              Раковски си пада по разкошния живот и по жените. За което си трябват пари. И се налага да отклонява средства от "народните пари" и от дадените му грантове
              помощникът му Иван Касабов открито го обвинява, че харчи народни пари, за да води разкошен живот - купил си файтон, два добри коня, направил си пищна униформа: "Отива например на разходка в Топчидере (Белград), туря на коне по двама да вървят пред колата му, а други двама подир колата - с княжески конвой!"
              .
              Ето какво разказва по този повод Симеон Радев в спомените си: "Конгрес на Вътрешната македонска организация в София, нейде към началото на века.
              ......................
              - Е-хе-е, да бяхте видели навремето бача си Раковски как се движеше понякога с файтон из Букурещ - с по една на всяко коляно! Какво му връзвате толкоз кусур на Сарафов!
              Изненадан, Радев се обръща да види говорителя. Няколко реда зад него седи набит възрастен мъж, с ястъклия мустаци. Радев го пита:
              - Ваша милост кой бяхте?
              - Панайот Хитов - отвръща мустаклията.
              Все едно че ми каза - Цар Симеон, разказва Радев, толкова далеч бе за нас тогава епохата на Раковски."
              Съби Стойков има един момент в биографията си, когато става един проклет откупчик на данъци. В съдружие с богат турчин, който дава капитала ( от нашия човек - идеята). Бизнес начинанието се оказва оглушителен провал от който Раковски се измъква по "оригинален" начин. Завърта главата на дъщерята на своя бизнеспартньор, обещава и, че ще се ожени за нея. Естествено, за целта ще се потурчи. И след като мами доверчивите турци няколко месеца, накрая ги обира и изчезва.
              През 1850 г. Раковски в съдружие с "Екмекчи-баши" Мустафа откупил за огромната сума от 800 000 гроша пловдивските ресумати и интизапа [данъците на пловдивския панаир]. Тази мащабна финансова операция претърпяла пълен крах. Заради натрупаните дългове Мустафа паша вкарал Раковски в затвора за три месеца, но това не помогнало да си върне парите от недобросъвестния си съдружник и го принудило да преследва длъжника си чак до Белград в 1861 г. Иван Адженов разказва, че за да омилостиви заемодателя си, който го заплашвал със съд, Раковски приел да играе главната роля в една галантна, почти невероятна история, която започва така:
              Красивата дъщеря на Мустафа бей видяла Раковски, влюбила се в него и решително заявила на баща си, че ще се омъжи само и единствено за българина. Затова богатият лихвар предложил на Раковски да се потурчи и да се ожени за щерка му - само така щял да му опрости дълговете, като същевременно обещал да му издейства държавна служба в столицата. Раковски се съгласил, но при условие това да стане, когато приключи току-що избухналата Кримска война. Мустафа бей добросъвестно уредил бъдещият му зет да бъде назначен (заради перфектното владеене на източните езици) в турската войска като терджуманин [преводач] при Видинския паша или секретар в турския военен съвет. Всъщност тайното намерение на Раковски било да шпионира в сърцето на турския щаб в полза на руснаците. За нещастие обаче бил заловен след предателство и изпратен под конвой в Цариград, където го очаквало смъртно наказание. По пътя Раковски се сетил за Мустафа бей и тайно изпратил съобщение до "бабалъка си", като му припомнил споразумението им. Така пред султана наред с провинилия се пред държавата българин се изправил Мустафа бей (в други варианти - самият военен министър, а в трети - шанданджи-башията, т.е. началникът на осветлението в султанския сарай) и измолил за хатъра на дъщеря си гяурина, след което завел бъдещия си зет у дома си. Как Раковски е живял у тъста си, близо до младата ханъмка, не бихме могли да си представим. Нека само да си припомним, че и епископ Софроний Врачански е прекарал известно време в турски харем, за да спаси главата си!
              Било по време на Рамазана.
              За да увери Мустафа бей в искреността на намеренията си и да приспи бдителността на турските власти, Раковски, който още преди войната бил станал член на дервишката секта бекташи, редовно ходел на джамия, т.е. стриктно изпълнявал постулатите на праведния мюсюлмански живот и съвестно се подготвял да приеме правата вяра (хак-дини кабул едерим). Приготовленията за сватбата също вървели усилено в духа на източната разточителност, а "Раковски - млад, хубавец, сърдцат, гиздаво применен, пълнел очите на хубавата мома друговерка."
              Дошъл Курбан-байрам. Мустафа бей с домашните си отишъл на молитва, а когато всички се върнали от джамията, се оказало, че "шанданджинин гювеси" (зетят) е изчезнал заедно с много скъпоценности от къщата.
              Неизпълнени обещания за женитба има и поне с една котленка и после с атинянката Фросо, дъщеря на прочутия хаджи Христо Българина.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                Я виж ти, каква история, кримнашист се радва че има еврогейски паспорт
                https://www.youtube.com/watch?v=Y0Zb-rVhTUg

                Ватинчо маминко, имаш ли германски паспорт?
                Амиииииииии толкова за свободата на словото, много приказки, но като се стигне до действия- ще забраним раша тудей за да не мъти главите на говедарите колко струва киселото зеле във владивосток

                Коментар


                • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                  Все едно украинците утре да решат да свалят Зленски и да го направят !
                  Какво общо има Зеленски с орките? Освен че не иска да му се мотат в краката (държавата).

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение

                    На никой не му пука кой ще дойде. Но определено е шанс за орките да се цивилизоват.
                    Все едно украинците утре да решат да свалят Зленски и да го направят !

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                      Я виж ти, каква история, кримнашист се радва че има еврогейски паспорт
                      https://www.youtube.com/watch?v=Y0Zb-rVhTUg

                      Ватинчо маминко, имаш ли германски паспорт?
                      Ако има, то и на практика, и на теория не е българин.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                        GiRo, добро утро ! Не знаете ли кой идва ако падне от власт Путин ? Това не е изненада.
                        На никой не му пука кой ще дойде. Но определено е шанс за орките да се цивилизоват.

                        Коментар


                        • Я виж ти, каква история, кримнашист се радва че има еврогейски паспорт
                          https://www.youtube.com/watch?v=Y0Zb-rVhTUg

                          Ватинчо маминко, имаш ли германски паспорт?
                          Last edited by satz; 12.11.2022, 13:50.

                          Коментар


                          • GiRo, добро утро ! Не знаете ли кой идва ако падне от власт Путин ? Това не е изненада.

                            Коментар



                            • https://www.unian.net/war/roman-svit...-12042933.html

                              Възможни ли са "споразумения" с Руската федерация по време на изтеглянето й от Херсонска област, къде ще бъдат изпратени войските от десния бряг и как Кремъл ще си отмъсти за това, какви са опасностите от руските ракети "Кинжал" и комплекса "Сатана", с които Путин ще плаши Запада? Военният експерт и пилот Роман Свитан разказа за това и за много други неща в интервю за проекта "Аргумент".

                              1:20 - защо руснаците се нуждаят от правилната банка в Херсонска област
                              3:55 - Руските войски не могат да бъдат пуснати на левия бряг без загуби
                              5:20 - рискове за Донецка област
                              6:45 - има ли някакви "споразумения"?
                              7:45 - групата от десния бряг ще бъде прехвърлена в Донбас
                              9:10 - Руснаците нямат какво да правят в Запорожие
                              11:35 - артилерията на левия бряг на Днепър ще бъде потисната
                              14:40 - за защитата на левия бряг
                              16:40 - условия за освобождението на левия бряг
                              19:10 - Русия трябва да превземе Донецка област
                              21:00 - как Кремъл ще си отмъсти за Херсон
                              23:05 - Иран е подложен на натиск да предаде ракети на Русия
                              25:20 - можем ли да разчитаме на американски самолети
                              27:19 - за възможните споразумения между САЩ и Русия
                              28:18 - Убеждават ли САЩ Киев да преговаря?
                              29:30 - Изгнаниците на Путин носят неприятности
                              32:35 - Руснаците се надяват на резултатите от изборите в САЩ
                              35:10 - за опасността от ракетите "Кинжал"
                              37:00 ч. - от левия бряг ще се лети до Кривий Рих
                              38:05 - "Сатана" - нова история на ужасите от Путин
                              40:05 - наличието на ядрени оръжия в НАТО го предпазва от атаки

                              Коментар


                              • И таз добра! Из дневниците на един луд ...
                                НОВИНАТА Е ИСТИНСКА!!! Александър Дугин - налудничав и напълно фашизиран идеолог на Руския свят с огромно влияние, призова в Телеграм (почти директно) да се разпори корема на руския президент Владимир Путин, защото не се справя с упражняването на абсолютната власт, дадена му от Бога.
                                Не е препоръка за каквото и да било.

                                Коментар

                                Working...
                                X