Първоначално изпратено от SKP
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Не е въпрос до специалност. Руската военна стратегия е да има повече хора, колкото противника - патрони. Относително успешна стратегия до 1945. Гадна, антихуманна и крайно неморална, но работеща. Но в наши дни, при тези технологии и оръжия, не става просто да залееш Донбас с алкохолици и смъртници с дългове, въоръжени с нещо като кремъклийки и да се надяваш украинците да полудеят от стотиците хиляди трупове пред тях.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение
Говорим и за последните месеци. Зле си с информацията. При "КонтраОтстъплението", последните месеци, са най-вече "месни щурмове". Пазят техниката, и пускат по минните полета хохли.
П.П. Хубаво е, че си призна поне за 5:1. Западна стратегия, срещу руска.
Случайно да знаеш, чия военна разработка е "Блицкрига"?
Подигравките за 5:1 си седят - киснат си украинците в укрепленията при Бахмут с натовска техника, а руснаците атакуват 10 месеца с каквото е останало от СССР по складовете и накрая - нападащите дали пъти по-малко жертви от укрепилите се. Абе пренаписахте и логика, и математика, и военна стратегия.
И именно защото Украйна нито може, нито иска да си позволи такива загуби, контранастъплението върви с тези темпове и е основно предпазливи удари. А иначе Зеленски също може да удави руснаците в хора - украинската армия в Украйна е по-голяма от руската там. Но си пести хората, не знам, може да е от хуманизъм, може да е от липса на достатъчно палта за вдовиците. Де да ги знам, укронацистки проблеми.
- 7 Харесвания
Коментар
� -
SKP, няма никакви настъпления там, няма хора, така пишат реалните според мен хора които не са тролове и ботове. Руснаци които са били на фронта пишат че са се прибрали, защото са ги намалили като численост. В Русия имат армия която е готова, но си стои в Русия и доколкото гледах видеа с техните военни - те не харесват стила на конфликта, трябвало да се съобразяват че украинците им били братя.D.Y.F-091066
Коментар
� -
Gerasim_Burgaski, ако продължаваш с тона си, иди да пишеш глупостите си във сайтове в които не се дискутира. Има такива в стил монолог, на теб човек ти отговаря нещо по човешки и споделя ти му отговаряш ни в клин ни в ръкав. С теб не искам да си говоря. Пиша ти истината - на Китай и Корея им помогна много Япония която имаше напреднала индустрия за електроника и автомобилостроене, япония изнесе технологии в тези страни, направиха си производства. Китай като започнаха да правят автомобилостроене правеха направо същите японски двигатели едно към едно, същото нещо бяха и първите Хюндай и това е ставало като японските компании са им дали всичко необходимо за да започнат производството. С електрониката беше същото, с битовата техника, а Япония в момента води сериозно в областта на образованието в тези области, там се разработват новите неща които после се появяват произведени в другите азиатски страни. Това за някои българи е много трудно да си го представят, но е факт че японците много шедро споделят постиженията си с другите страни там.D.Y.F-091066
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Ние се смяхме на тиражираните при Бахмут 5:1, ти скачаш на 8:1.
Нали знаеш, че колкото по-абсурдни цифри мяташ, толкова повече ти олекват и останалите тези.
Уверено вървим към "Ами всъщност руснаци въобще не умират, възкръсват и продължават наново".
П.П. Хубаво е, че си призна поне за 5:1. Западна стратегия, срещу руска.
Случайно да знаеш, чия военна разработка е "Блицкрига"?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеGerasim_Burgaski, най добре е да не си важен, да си самостоятелен и САЩ само биха спечелили ако не се занимават с другите държави да ги доминирали. Виж има и държави които правят хубави неща за съседните, повдигат им икономиките и не ги притеснява че ще изостанат, а те ще ги изпреварят - Япония е добър пример колко производства дадоха на страни в региона които са им съседни и какви технологии които никой нямаше. Не са прави САЩ в политиката си спрямо другите.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Не знам, ТИ на кой свят живееш но, по Земята, е така на много места. Африка, Азия, Латинска Америка, в щатит3 под мостовете...Единствено не знам в Северна Корея, (там не пускат) и в Австралия, че не съм ходил.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Извини ме. Не знаех, че си военен специалист-стратег.
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеTepix, няма спечелена война, все загуби носят войните и за двете страни и за тези които ги подкрепят. Примерно Украйна ако спечели войната това след години хората няма да ги радва, имат близки които са загубили и за тях ще се сещат много по често отколкото да изпитват радост. Всъщност нещо хубаво се беше случило - взривения Чернобил нямаше да е на тяхна територи, а от тях скоро не може да се очаква да въведат ред в държавата и да контролират така че да не ти продаде някой заразени с радиация продукти. Чисто по човешки не искам да сме в една група държави с тях, моя близка след Чернобилската катастрофа разви базедова болест на щитовидната жлеза, имаше вълна от бум на хора с това заболяване 2 години след нея, после след години и рак от който и почина. Съжалявам много но не ги искам украинските продукти да могат да достигат в България. И никакъв сатрапски режим в Русия те не събарят, те самите живеят в много голяма сатрапия в пъти по голяма.
- 1 like
Коментар
� -
И ти се изходи. При загуби около 8:1. Хохли-руснаци.
Нали знаеш, че колкото по-абсурдни цифри мяташ, толкова повече ти олекват и останалите тези.
Уверено вървим към "Ами всъщност руснаци въобще не умират, възкръсват и продължават наново".
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмат огромно количество стари ракети с далекобойност 1000 - 3000км, какво смятат да ги правят не е ясно, пазят ги и не ги използват във войната ?
- 1 like
Коментар
� -
Клонинг.
Викаш нямат касетъчни снаряди. Ми имат, ако засипят хохлите с тях ще пропищиш, че са изверги. Но на хохлите, всичко е разрешено.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеВтарая армия мира
[ATTACH=CONFIG]n4120905[/ATTACH]
Викаш нямат касетъчни снаряди. Ми имат, ако засипят хохлите с тях ще пропищиш, че са изверги. Но на хохлите, всичко е разрешено.
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар