IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

    И "Вагнер", няма да нападнат Полша. И не е, че ги е страх. За твое неудоволствие, те не са идиоти.
    Click image for larger version

Name:	FzfyZbXX0AAgkq4.jpg
Views:	1
Size:	81.5 КБ
ID:	4083050

    Коментар


    • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
      ДА,няма човек - няма проблем ! И нацисти нямаше..АМА се оказа ,че има.


      Вам говорят, что мы нацисты

      https://www.bitchute.com/embed/AO6DJjoJXEcg/





      1. Българинът инж. Иван Милев – жив изгорял в Одеса на 2 май 2014 деятел на българската общественост





      Иван Иванов Милев (на руски: Милев, Иван Иванович, роден на 5 юни 1980 г. в Одеса, починал на 2 май 2014 г. там) е бесарабски българин от Одеса, деец на българската общност в Бесарабия, инженер, загинал на 33 години, изгорен жив при подавянето на протестите срещу антиконституционния преврат в Киев на пл. „Куликово поле“ в Одеса на 2 май 2014 г.

      Биография
      Иван Милев е роден на 5 юни 1980 г. в Одеса в семейство на архитект и учителка, средно образование завършва в одеското 80-то училище през 2001 г., следва и се дипломира в Одеския политехнически институт. Преди да бъде убит, е инженер водещ конструктор на Одеския авиоремонтен завод и разработва специални възли и детайли за лекия самолет Y1 „Делфин“. Иван Милев е активен деец на Асоциацията на българите в Украйна, представляваща няколкостотинхилядната българска общност там. Той става председател на Запорожкото градско българско дружество „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Запорожие, където съдейства за поставяне на паметните знаци при Вознесенския археологически комплекс, за който има предположения, че може да включва гроба на българския владетел Аспарух. В 2006 г. получава наградата „Човек на годината“ от Асоциацията за:

      „За многогодишна активна родолюбива дейност, за голям принос във възраждането и развитието на българските традиции и обичаи и за популяризиране на българския фолклор в Запорожка област.“

      По свидетелството на бесарабския българин Георгий Шишман пред БНР Иван Милев като виден деятел на българското движение е един от водачите на местните българи в гражданските протести на пл. „Куликово поле“ в Одеса. Свързан е с бесарабския град Комрат, в медиите е обявено че има и гражданство на Молдова, част от която е автономната българо-гагаузка република Гагаузия, в чийто столичен Комратски държавен университет се преподава и българска филология. След трагичната кончина на Иван Милев изпълкомът на Гагаузката република в Молдова отпуска 10 000 леи помощ на семейството за погребението му и лично председателят ? Михаил Формузал изказва дълбоки съболезнования на близките му.

      Убийство

      При погрома над мирно протестиращите одески граждани от отряди на силите, завзели властта в Киев, станал на 2 май вечерта, 33-годишният Иван Милев е изгорен жив заедно с десетки други протестиращи в намиращия се на площада Дом на профсъюзите в Одеса, където те опитват да се спасят от нападателите. Изгорелият му напълно труп е открит на главното стълбище между третия и четвъртия етаж на сградата. Идентифициран е чрез ДНК проба. Обявен е под №40 в окончателния списък на загиналите от официално обявените 48 жертви, но депутатът от Одеския областен съвет Вадим Савенко заявява, че киевските власти прикриват истинските данни за броя на мъртвите, защото той има доказателства за загинали 116 души. Осъдени от нападателите за неговото и десетките други станали там убийства няма, нито за нахлуването и подпалването тогава на Българския културен център в Одеса.

      2 Българинът Александър Николов – кротичък протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014

      3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014

      4. Разкъсаните 15 български флагове в Киев на 7 юли 2015 пред визитата на Българския Президент

      5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя багра на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към локалните българи „чемодан – вокзал – София“

      6. Българинът Василий Кащи – обществено грубо пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017

      7. Първият акт на преварата в 2014г. – анулацията на законите гарантиращи права на българския език.

      8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 с цел да изгубят българите мнозинстното си в тях, интернационално наказано с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 година

      9. „Закона за коренните народи“ от 1 юли 2021 година жестоко дискириминиращ живеещите от епохи там българи.
      Питам помните ли?

      Всеки от приятелите, който е не запомнил всеобщите убийства на Майдана и в Одеса през 2014 година, хилядите убити в Донбас за осем години, нацистките бандеровски формирования като „Азов“ и прочие, които станаха част от украинската войска, прекъсването на водата за Крим за осем години, това, че Зеленски наричаше жителите на Донбас „организми“, всеки подобен простак, който си е сложил украинското знаме на профилната фотография, да
      не забравяйте, че подкрепяте бандеровци и фашисти, подкрепяте геноцид, правейки се на хуманисти.

      Николай Генчев
      Неоне, пак лъжи, пак грешки, пак "В интернета некой написа", пак "Един руснак каза", пак дати и хора, които не са така? Ей, ще напишат в некой сайт/фейсбук група, че жена ти се казва другояче, ще кажеш друго име в леглото и ще те намерят бит с чехъл на междуетажната площадка на блока.

      -------

      https://www.eurochicago.com/2022/12/bolgrad-gim/

      В отворено писмо до Народното събрание на България ръководителите на органите на местното самоуправление в Украйна, в които компактно живее българската общност, остро осъдиха изявленията на лидера на българската проруска партия „Възраждане“ Костадин Костадинов срещу украински граждани получили временна закрила в Република България, както и в подкрепа на сепаратистки идеи.
      Подписали се кметовете/техните замесници на следните населени места:
      1) с. Криничне/Чушмелий
      2) г. Болград
      3) с. Каракурт
      4) с. Василивка/Вайсал
      5) с. Банивка
      6) с. Калчева
      7) г. Арциз
      8 ) с. Теплиця
      9) с. Тарутино
      10) с. Павливка
      11) с. Суворово
      12) с. Кирнички
      13) с. Багате
      14) с. Голиця
      15) с. Камянка
      16) с. Городне/Чийший
      Публикуваме текста на обръщението към Народното Събрание на България и сканираното копие с подписите.
      Обръщение към Народното Събрание на Република България от представителите на местните власти на населените места в Украйна с компактно живеене на българската общност.
      Ние, представителите на местните власти на Украйна, градовете и селата на Одеска област, където компактно живее българската общност, осъждаме изказването на лидера на партия „Възраждане” Костадин Костадинов относно идеята за автономия на българите в Южна Бесарабия.
      Това е груба намеса във вътрешните работи на държавата Украйна, подкрепа за сепаратизъм и руска военна агресия срещу Украйна.
      Припомняме, че едва след възстановяването на независимостта на Украйна през 1991 г. етническите българи получиха всички законодателни и фактически възможности да запазят своята идентичност, да изучават и развиват своя език и култура.
      Децата от етнически български произход могат да учат българския език като роден дори в условията на военно положение, след руската инвазия в Украйна, в условията на постоянен руски ракетен и въоръжен терор.
      От друга страна, изучаването на български език е забранено от руските окупатори на територията на Запорожка област, където също живеят нашите сънародници и чакат освобождението и връщането на украинската власт.

      Припомняме ви още веднъж, че реформата за децентрализация на Украйна през 2020 г. се проведе след активни консултации с местните общности, включително българската, и взе предвид желанията на българската общност и други представители на националните общности на Украйна.
      И също така искаме да подчертаем, че украинската част на Бесарабия, Одеска област е мултикултурен регион и че подобни сепаратистки изказвания на представител на българските власти обиждат не само българите в Украйна, живеещи в Бесарабия, но и гагаузите, молдовците , липованците, албанците, ромите, германците, арменците и другите народи, които живеят мирно заедно на тази територия повече от 200 години.
      Призоваваме българския парламент да осъди ръководството на партия „Възраждане” в опитите му да се намесва във вътрешните работи на Украйна и да използва украинските етнически българи като инструмент за прикриване на своите мръсни политически интереси. Припомняме, че заради проруската си дейност той беше признат за враг на Украйна, изгонен от територията на страната ни, а Службата за сигурност на Украйна му наложи 10-годишна забрана за влизане.
      Етническите българи на Украйна защитават държавата и домовете си от агресора, защото руската окупация носи несправедливост и потисничество на всички народи, с изключение на руския. Това наблюдаваме в окупирания Крим, в окупираните Мариупол, Бердянск и Мелитопол. Българите на Украйна, представители на нашите общности, се борят за свободата на своята страна и умират, защитавайки я.
      Още по-смущаващи са заплахите на лидера на партия "Възраждане" за изселване на украински бежанци от територията на България. Това е грубо нарушение на човешките права, показва разпалване на вражда и омраза.
      Припомняме, че сред десетките хиляди бежанци от Украйна, които в момента са в България, има хиляди и хиляди украински граждани от български етнически произход.
      От началото на войната хиляди наши украински българчета студенти и кандидати постъпаха в учебни заведения в България и планират да продължат да се учат и живеят там. Разпалването на омаразата към всичко украинско ще се отрази и на тях. Всичко това е грубо нарушение на европейските закони и споразумения, и двусторонните договори за сътрудничество, всичко това може да влоши дългогодишната дружба и подобряване на отношенията между България и Украйна.
      Молим Народното събрание на България, както и всички компетентни органи в България, да предприемат всички необходими мерки, лидерът на Възраждането да бъде подведен под отговорност. Престоят на К. Костадинов като председател на Комисията за българите в чужбина в 48-ото свикване на Народното събрание се превърна в срамна страница от историята на България.
      Българската общност в Украйна е най-старата и най-многобройна. Дейността на К. Костадинов начело на този важен комитет, неговата открита подкрепа на руската агресия, отнела живота на много граждани от български етнически произход и донесла разруха в домовете на нашите сънародници, е престъпление срещу човечеството и срещу българския народ както в България, така и извън нея.


      -----

      За митичния Иван Милев гледам, че вече са ти казали.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Тя цялата информация от там е такава, особено да се информираш от интертет, ако има някаква истина веднага се появява огромни количества лъжа. Няма да е вечно така, тези които го правят ще им се наложи да кажат истината и някой да ги чуе.
        "Пригожин вероятно е смятал, че поход срещу министерството на отбраната е единственият начин да запази "Вагнер" като независима сила, но като го предприе, той надцени собствените си възможности, посочва ISW."

        Е толкова високо едва ли се е целил. Изправен пред неизбежния край на Вагнер като ЧВК, като изпечен бандит Пригожин взе един съществен град за заложник и заплаши да стигне до Москва. Макар и с нищожни шансове Вагнер да вземе Москва путинската команда предпочете да преговаря, вместо да се излагат още повече и договориха някаква сделка за бъдещето на Пригожин.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          това е съдбата на кремлинските шпиони!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

            Едно е всички тия войници да са в сработени боеспособни съединения, друго да са разхвърляни по други войскови части.
            И какво точно ще стане ако"Вагнер"нападнат натовска държава като Полша?Ще ги унищожат както ги унищожиха в Сирия, когато нападнаха американски войски.
            А покрай тях ще го отнесат и другите руски войски.А ако руски части изстрелят ракети на никой в НАТО няма да му пука дали се контролира от руската власт или не.Всички големи руски градове ще бъдат превърнати в пустиня.
            Вкарвате се в някакви филми,само и само да не признаете,че Путин се насра.
            И "Вагнер", няма да нападнат Полша. И не е, че ги е страх. За твое неудоволствие, те не са идиоти.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

              Не случайно са те изгонили от армията,щото нищо не разбираш от военно дело.Щото едно е боеспособна войскова част със сработени войнци,друго същите войници да са разхвърляни по други войскови части.
              Малкия, аз прослужих, за разлика от теб, общо 13 години: 2- като наборен войник и още 11 - и като сержант, и като офицер. И САМ си тръгнах, т.к. вижданията ми за перспективите се промениха. Никой не ме е "гонил", макар шефът ан поделението - един иначе, много умен полковник - да плюеше змии и гущери и да се пенеше "- Кога ще си подадеш рапорта?!?". АКО би могъл, да ме беше "изгонил" още, когато се скарахме но...офицерите, може да ги уволни само министърът, ако не знаеш (а генералите - само президентът), пък и все имах отлични показатели по бойната работа и подготовката на подразделението, някак не вървеше.
              Last edited by X_Y; 26.06.2023, 08:38.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                И като е "лишил Русия от най-боеспособните части", те къде са? Да не са изчезнали? Или...
                ...са се разтворили в армията? Тези хора, имат безценен боен опит и, на още невоювалите, някой трябва да го предаде, нали така? А как се предава опит? Като вкараш опитните сред неопитните. Там, те започват да говорят, да общуват , да обучават. КОЕТО И СТАНА.
                Не знам как да ти го обясня другояче но, Путин превърна "гърмяните зайци" в обучаващи, в инструктори. В армиите, има такъв "институт": Старите учат младите. И тук, ТОВА, става в мащаб. Напразно се тревожиш за руската армия. Така, тя укрепва.
                Щото едно е боеспособна войскова част със сработени войнци,друго същите войници да са разхвърляни по други войскови части.
                Друг въпрос е дали изобщо много бойци от"Вагнер"ще се запишат в руската армия. Щото при първа възможност ще се отърват от тях.
                Last edited by X_Y; 26.06.2023, 08:37.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

                  И не могат да се бият , и убиват украинци , англичани и поляци , ако не са '' записани в тефтерче '' , като бройка в РУСКАТА АРМИЯ ???

                  Точно това беше целта , написах го и вчера - Путин вече има армия , с предводителя на която, за пред света е скаран ( Пригожин ) , не може да му влияе и не го владее командно .
                  А всъщност точно тази армия и бойци , които са участвали в ''метежа'' ( за някой незапознати само , остана такъв ) ще държат Киев и Полша дълго време , да си гризат ноктите
                  Е . и някой други тук ....
                  Едно е всички тия войници да са в сработени боеспособни съединения, друго да са разхвърляни по други войскови части.
                  И какво точно ще стане ако"Вагнер"нападнат натовска държава като Полша?Ще ги унищожат както ги унищожиха в Сирия, когато нападнаха американски войски.
                  А покрай тях ще го отнесат и другите руски войски.А ако руски части изстрелят ракети на никой в НАТО няма да му пука дали се контролира от руската власт или не.Всички големи руски градове ще бъдат превърнати в пустиня.
                  Вкарвате се в някакви филми,само и само да не признаете,че Путин се насра.
                  Last edited by X_Y; 26.06.2023, 08:37.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

                    Наистина много умно го е измислил-лиши Русия от най-боеспособните части. Щото в руската армия ще могат да се запишат единствено бойци от "Вагнер",които не са участвали в метежа.
                    Гений.
                    И тъй като естествено Путин не е толкова тъп,всичко това показва, че никакви координирани действия с Пригожин не е имало. И че беше на косъм да се срути режима му.
                    И като е "лишил Русия от най-боеспособните части", те къде са? Да не са изчезнали? Или...
                    ...са се разтворили в армията? Тези хора, имат безценен боен опит и, на още невоювалите, някой трябва да го предаде, нали така? А как се предава опит? Като вкараш опитните сред неопитните. Там, те започват да говорят, да общуват , да обучават. КОЕТО И СТАНА.
                    Не знам как да ти го обясня другояче но, Путин превърна "гърмяните зайци" в обучаващи, в инструктори. В армиите, има такъв "институт": Старите учат младите. И тук, ТОВА, става в мащаб. Напразно се тревожиш за руската армия. Така, тя укрепва.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

                      Наистина много умно го е измислил-лиши Русия от най-боеспособните части. Щото в руската армия ще могат да се запишат единствено бойци от "Вагнер",които не са участвали в метежа.
                      Гений.
                      И не могат да се бият , и убиват украинци , англичани и поляци , ако не са '' записани в тефтерче '' , като бройка в РУСКАТА АРМИЯ ???


                      Точно това беше целта , написах го и вчера - Путин вече има армия , с предводителя на която, за пред света е скаран ( Пригожин ) , не може да му влияе и не го владее командно .
                      А всъщност точно тази армия и бойци , които са участвали в ''метежа'' ( за някой незапознати само , остана такъв ) ще държат Киев и Полша дълго време , да си гризат ноктите
                      Е . и някой други тук ....
                      Last edited by X_Y; 26.06.2023, 08:36.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

                        Нищо подобно Пак си гледал зеленото джудже.

                        Путин е уверен и стабилен политик, най - големия в момента в света. Последните му действия с Пригожин объркаха плановете на всичите му врагове. Колективния запад и щатите са в ступор.
                        Ще се наложи да поизоставят украина завинаги , и да започнат да му помагат да се укрепи на власт и да бъде избран пак за Президент !!!
                        Иначе - лошо !!! Много лошо за англосаксите


                        Наистина много умно го е измислил-лиши Русия от най-боеспособните части. Щото в руската армия ще могат да се запишат единствено бойци от "Вагнер",които не са участвали в метежа.
                        Гений.
                        И тъй като естествено Путин не е толкова тъп,всичко това показва, че никакви координирани действия с Пригожин не е имало. И че беше на косъм да се срути режима му.
                        Last edited by X_Y; 26.06.2023, 08:35.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение


                          Путин е едно насрано от страх нищожество.
                          Нищо подобно Пак си гледал зеленото джудже.

                          Путин е уверен и стабилен политик, най - големия в момента в света. Последните му действия с Пригожин объркаха плановете на всичите му врагове. Колективния запад и щатите са в ступор.
                          Ще се наложи да поизоставят украина завинаги , и да започнат да му помагат да се укрепи на власт и да бъде избран пак за Президент !!!
                          Иначе - лошо !!! Много лошо за англосаксите



                          Last edited by X_Y; 26.06.2023, 08:35.

                          Коментар


                          • Тя цялата информация от там е такава, особено да се информираш от интертет, ако има някаква истина веднага се появява огромни количества лъжа. Няма да е вечно така, тези които го правят ще им се наложи да кажат истината и някой да ги чуе.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение




                              Факт за осмисляне:
                              в показаните списъци няма име Иван Милев. (ама тогава нямаше и поръчка за загинал българин )


                              пп
                              разСпространяването на вече доказани лъжи довели до геноцид, вече също е престъпление

                              ДОКАЗАНИ ОТ КОЙ ? ПОРЕДНИЯ НАДРИСКАН ГРАНТАДЖИЙСКИ ПРОЕКТ ! СМЯХ И РЕЗИЛ ! Землевеж

                              https://zemlevezh.com/2022/03/02/dis...ZcY1H_RyTcHY1I


                              https://zemlevezh.com НА
                              ВАНЧО ЛЮЦКАНОВ- тротинатката от Варна ХА-ХА

                              https://twitter.com/lyutskanov_ivan/...688321/photo/1

                              Землевеж е независим личен проект за анализ на важни обществени теми през призмата на суровата информация. Като такъв той не обслужва нито определена организация, нито пък се старае да е изкуствено безпристрастен. Главната му цел е да вдъхновява почитателите си сами да се замислят за темите, които засяга.
                              Last edited by neon7; 26.06.2023, 02:01.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение


                                В репортажите,а после и във филма за палежа в Одеса, са показани списъците със загиналите,филма е доста по-късно от събитията.

                                Факт за осмисляне:
                                в показаните списъци няма име Иван Милев. (ама тогава нямаше и поръчка за загинал българин )


                                пп
                                разСпространяването на вече доказани лъжи довели до геноцид, вече също е престъпление

                                Главния разпространител на лъжи и пропаганда тук с многото си никчета тръгнал да ме плаши ! С
                                Last edited by X_Y; 26.06.2023, 08:34.

                                Коментар

                                Working...
                                X