Първоначално изпратено от Vergil1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Last edited by Pyramid; 28.10.2024, 09:17.
-
Vergil1975, зомбич, след 2008-ма само пада покупателната сила на това което изкарва като доходи мнозинството. Ти и на Запад не си ходил нали ? Що да знаеш как живеят при капитализма дето е социализъм всъщност. На всичко отгоре си ударил 50 -така и не помниш през твоя живот как се е живяло в България.Last edited by supertrader; 28.10.2024, 09:06.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеСредна заплата днес, получават малцина. Неравенството в доходите е близо и до над 10-15 ПЪТИ и то, само по заплати, като преди, друго нямаше а сега, има дивиденти, дялове участия и други, дето при стъкмистиката, за доходи не ги даже броят.Last edited by X_Y; 28.10.2024, 10:23.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Vergil1975, бензина стана 70 ст. след петролната криза 80-та година, преди това беше 30 и нещо до 40 и нещо. Тогава стана 80 и после падна на 70. 1 лев беше и 1.20 преди 89-та непосредствено, но заплатите вече не бяха 200 лв, а повече. Сега провери в интернет така ли ги казват цените. По принцип не помня къде съм си събул обувките, но странно някои неща от миналия век ги помня. Не съм в Русия, стига лъга.
- Например помня че пътувах с автобус точно когато беше тази криза и той не можа да стигне до автогарата със запален двигател, изгасна и по инерция обаче стигна, шофьорът каза - дадоха ми там точно колко литра нафта, странно е че стигнахме, от колегите няма никой, всички са закъсали. След това бензина беше 80 ст. - 91 октана, после смъкнаха цената на 70.Last edited by supertrader; 28.10.2024, 08:57.D.Y.F-091066
Коментар
-
Средна заплата днес, получават малцина. Неравенството в доходите е близо и до над 10-15 ПЪТИ и то, само по заплати, като преди, друго нямаше а сега, има дивиденти, дялове участия и други, дето при стъкмистиката, за доходи не ги даже броят.Last edited by X_Y; 28.10.2024, 10:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеVergil1975, не ми се смей, скъсал си с реалността, не знаеш как живеят масово хората..средна заплата ама друг път. В някой друг живот.
И аз не живея в София или друг от големите градове и бедняци не съм виждал. Напротив хората живеят все по-добре.Last edited by Vergil1975; 28.10.2024, 08:17.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid
Силата на икономиката се измерва по това, с какво ми кал се справя, а не с нулите на хартиените в джоба ти, малкия. Факт е че, преди, България поддържаше армия от близо 1,7[%] от населението без проблеми а сега, и с 0,5[%] не може да се справи. Още, имаше безплатно но, по-качествено здравеопазване, ЗНАЧИТЕЛНО по-високо ниво на (отново, безплатно) образование....................................... ...............................
И тогава беше така .
И спрете с тъпите митове за качественото здравеопазване-и дядо и баба си отидоха от болести, които сега се лекуват с операция.Ама тогава нямаше кой да им я направи.Last edited by X_Y; 28.10.2024, 10:21.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Vergil1975, не ми се смей, скъсал си с реалността, не знаеш как живеят масово хората..средна заплата ама друг път. В някой друг живот.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
При 220 лв средна заплата, имаше бензин по 27÷30 стотинки. ТОГАВА. Ати нямаш И НЕ МОЖЕ ДА ИМАШ спомени просто, защото не си бил роден, Смешно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Хахаха-сега средната заплата е 2000 лв, колите масово са на газ,който струва 1.15 лв.100 км излизат 10 лв.Т.е с една заплата може да минеш 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ разстояние с автомобил, отколкото по времето на комунизма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеХахаха-сега средната заплата е 2000 лв, колите масово са на газ,който струва 1.15 лв.100 км излизат 10 лв.Т.е с една заплата може да минеш 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ разстояние с автомобил, отколкото по времето на комунизма.Last edited by Pyramid; 28.10.2024, 08:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеVergil1975, масово за хората сега е същото, получаваш 600лв заплата, а бензина е 2.50, обаче имаш и висока гражданска която тогава беше 14лв. имаш винетна такса която тогава нямаше. Същия стандарт на живот, дори е по нисък за мнозинството от хората. Като видиш какви са цените по тях веднага можеш да пресметнеш истинските доходи, обаче ти си военен и сигурно не го знаеш. За хората които работят ситуацията е такава.
- 1 like
Коментар
-
Vergil1975, масово за хората сега е същото, получаваш 600лв заплата, а бензина е 2.50, обаче имаш и висока гражданска която тогава беше 14лв. имаш винетна такса която тогава нямаше. Същия стандарт на живот, дори е по нисък за мнозинството от хората. Като видиш какви са цените по тях веднага можеш да пресметнеш истинските доходи, обаче ти си военен и сигурно не го знаеш. За хората които работят ситуацията е такава.D.Y.F-091066
Коментар
-
Цялата концепция за армиите на НАТО, е сбъркана, като у нас - ОСОБЕНО СИЛНО, т.к.тя остана основно "малка". А, за истински силна Армия, си трябва и силна икономика. Ето и доказателство, че България имаше многократно по-силна икономика ПРЕДИ 10 11.1989-та . Тогава, тя спокойно поддържаше над 150000 души армия, а сега няма и 30000, и огъва коловоза. Че и безоръжна.
- 2 Харесвания
Коментар
-
И като как ни я "гарантира" тази сигурност? Като ни натиска да се дърлим на Русия? Никога не си дружил с разума, малкия.
- 1 like
Коментар
Коментар