IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Никакъв парадокс няма. Просто Германия се е била на няколко фронта, а СССР са получили огромна помощ от съюзниците.
    Не, малко по-различно е: Германия, се е захванала с хапка, която не е била за нейната уста. Точно, както Израел с Иран. Да, може МНОГО болезнено да удари и там да кърви с десетилетия но, това, не може да го спаси от собствената гибел. Защо? Ами един удар пи всички ел.централи, и Израел се връща в 19-ти век, без да е бил там преди.

Коментар

• Пирамид и Вергил, ако обичате пишете по темата или се преместете в друга по "всичкопис". Бъдещ офф-топик ще бъде изтриван.
      रादोस्त

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Много е лесно да се обвинят беззащитните, които даже не знаят за това обвинение (в случая, децата). Точно децата, НЕ СА по-тъпи, ДАЖЕ, ТЕ СА ПО-БУДНИ отпреди. Виж, тъпи учители да, виждал съм. (И не един и двама съю виждал, дето са наистина тъпи.)
        Гените са най-важни.На тъпи родители децата са тъпи, а на умните умни. Когато от даден град емигрират умните хора,то е ясно,че учениците няма да блестят в училище, щото са тъпи.
        Last edited by X_Y; 28.10.2024, 10:43.

Коментар

По твоята "логика"- не. Ама е победила. Парадокс?
          Никакъв парадокс няма. Просто Германия се е била на няколко фронта, а СССР са получили огромна помощ от съюзниците.

Коментар

С една картечница могат да се избият хиляди, какво остава за 7.Картечницата е страшно оръжие. Същото ,но в по-големи размери се случва със съветските войски,когато атакуват укрепени немски позиции. Масови жертви.Боеспособна ли е била съветската армия?
            По твоята "логика"- не. Ама е победила. Парадокс?

Коментар

Ти бил ли си учител?Щото на мен майка ми и леля ми бяха учителки,жената и балдъзата са учителки,братовчедка ми е учителка и един от най-добрите ми приятели е учител. Всички те казват,че обучението е същото като преди просто децата са по-тъпи и по-лигави
              Много е лесно да се обвинят беззащитните, които даже не знаят за това обвинение (в случая, децата). Точно децата, НЕ СА по-тъпи, ДАЖЕ, ТЕ СА ПО-БУДНИ отпреди. Виж, тъпи учители да, виждал съм. (И не един и двама съю виждал, дето са наистина тъпи.)
              Last edited by X_Y; 28.10.2024, 10:42.

Коментар

• Vergil1975, не си бил там, няма как да знаеш дали са атакували масово и са ги застрелвали с картечниците отсреща. Атакуващи са били украинци, румънци..от бившия соц. лагер от държавите, съюзници на Германия които са изпратили войници, България не е..но немците са искали снабдяване от тук. За него в страна в която мнозинството сами си произвеждат храната това е ставало с отарашване на хорат, както са го и наричали почти официално..много е било добре...Войната е лошо, не е добре. Украинците са казвали - ние бяхме отпред, ние атакувахме руснаците. Германия въобще е нямало да се милитаризира, това става заради Полша която жестоко се въоръжава и когато Германия я напада - Полша е много по въоръжена и затова Хитлер вика Сталин. Полша е окупирана напълно, тя престава да съществува и СССР я възтановява.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Vergil1975, за боеспособноста на армията преди 1945 друго знам, 413 човека трябвало да преминат Драва, отсреща 7 картечни поста са имали германците, остават живи само 13 човека. И стига с тези армии и войни, не си ходил на война и няма как да знаеш какво е. Войниците стават тра- ла - ла, дето им викат на такива хора. Онзи ден мярнах някакъв от тези в Курска област от ВСУ беше писал - хората ни почнаха да откачат. Немците въобще не са имали намерение в началото на ВСВ да правят тези неща - концлагери, масови убийства...но едно са си представяли и съвсем друго става. Затова тези от Домбас не откачат, те наистина си защитават домовете и земята на която са се родили, а ВСУ в която са хора които не са от там говорят странни неща които според тях им се случват там. И продължават - ние трябва да си върнем Донбас и това го пишат хора които не участват във войната с тези в Донбас. Три години света става сутрин със задните си части нагоре заради тях - да си връщат. Стига толкова...
                  С една картечница могат да се избият хиляди, какво остава за 7.Картечницата е страшно оръжие. Същото ,но в по-големи размери се случва със съветските войски,когато атакуват укрепени немски позиции. Масови жертви.Боеспособна ли е била съветската армия?

Коментар

• Vergil1975, за боеспособноста на армията преди 1945 друго знам, 413 човека трябвало да преминат Драва, отсреща 7 картечни поста са имали германците, остават живи само 13 човека. И стига с тези армии и войни, не си ходил на война и няма как да знаеш какво е. Войниците стават тра- ла - ла, дето им викат на такива хора. Онзи ден мярнах някакъв от тези в Курска област от ВСУ беше писал - хората ни почнаха да откачат. Немците въобще не са имали намерение в началото на ВСВ да правят тези неща - концлагери, масови убийства...но едно са си представяли и съвсем друго става. Затова тези от Домбас не откачат, те наистина си защитават домовете и земята на която са се родили, а ВСУ в която са хора които не са от там говорят странни неща които според тях им се случват там. И продължават - ние трябва да си върнем Донбас и това го пишат хора които не участват във войната с тези в Донбас. Три години света става сутрин със задните си части нагоре заради тях - да си връщат. Стига толкова...
                    D.Y.F-091066

Коментар

Ох.
                      Като ти се представят ФАКТИ само охкане и пъшкане. Никакви аргументи.
                      Нали искаш да видиш покупателната способност. Ами представям ти я.

Коментар

Помня я.Въпросът е какво можеш да си купиш със заплатата и пенсията тогава и сега.Баба ми можеше да си купи 10 кг месо с пенсията си.Майка ми може да купи 72 кг.Баща ми можеше да измине 2000 км на месец с автомобил, аз мога 20000 км.Един телевизор струваше над 2 заплати.Сега е 1/3 от заплатата. Естествено има и по-скъпи.
                        Ох.

Коментар

Ето, сам призна "качество". Нямам какво да добавя, току сам се изтърваш.
                          Ти бил ли си учител?Щото на мен майка ми и леля ми бяха учителки,жената и балдъзата са учителки,братовчедка ми е учителка и един от най-добрите ми приятели е учител. Всички те казват,че обучението е същото като преди просто децата са по-тъпи и по-лигави

Коментар

А, бе, малкия, помниш ли хиперинфлацията? Тогава, почти всички, бяхме милионери. Не ми се пишат квалификации, че не са ласкави, модераторите ще ги изтрият и ти няма да ги осъзнаеш.
                            Помня я.Въпросът е какво можеш да си купиш със заплатата и пенсията тогава и сега.Баба ми можеше да си купи 10 кг месо с пенсията си.Майка ми може да купи 72 кг.Баща ми можеше да измине 2000 км на месец с автомобил, аз мога 20000 км.Един телевизор струваше над 2 заплати.Сега е 1/3 от заплатата. Естествено има и по-скъпи.

Коментар

На 49 години и половина съм.
                              Е, аз какво казвам? Внимавай в написаното.

Коментар

Бях пети сред отслужилите.И не е до нивото на образованието, а просто сега влияние оказва демографската криза. 75 процента от моите съученици в езиковата гимназия са в чужбина. И техните умни деца също са в чужбина. А тях ги заместват децата на не толкова умните ни връстници.Което означава, че и те нямат много акъл.
                                Колкото до армията истината е,че и преди и сега всичко е парлама. Последната боеспособна армия сме имали през 1945г.
                                Ето, сам призна "качество". Нямам какво да добавя, току сам се изтърваш.

Коментар

Working...
                                X