Първоначално изпратено от Selena
Разгледай мнение
Мадам, защо сте толкова сигурна, че помня и
това било (според вас) дори... естествено? Аз съм младеж и съм чел някои работи, но няма как да ги помня, времената, за които и вие само сте чела...
Това, надолу - са ми го казвали очевидци..., ама аз някак вяра им не хващам... Млад съм още и никой не може да ме манипулира!
Следва цитат:
Даммм: какви банани бяха, само! По цели ДВА килограма! Кой ти ги дава! Опашките бяха необозрими (до хоризонта и обратно) и ако някой идваше сега - другите го гледахме (гледали) с нескрито съжаление..., а той почваше (започвал) да рецитира "Ад" от Данте...
В интерес на истината, много тук не са чувалЕ за това, че тогава България имаше (е имала) износ на стопански продукти (например - най-обикновени български домати) и консерви срещу.... как да се сети човек - срещу валута "по второ направление" ... Толкова домати, тонове (например - за Австрия) - и с валутата (долари) - обратно се вкарват лелеяните западни стоки...
Как пък толкова много домати и консерви? Чудя се! Правеха (правили да се) консервни комбинати в големите села и в селата "от градски тип", е които е имало всичко, а жителите са наброявали 3-5-8 хиляди, с училище, което се е пръскало по шевовете... (това са излишни подробности и сега ще кажат, че това да прояви на тъпа носталгия, но аз нищо не помня.. а само преразказвам...)
....,.......
Сега си ги имаме доларите (демократично е) и можем да си купуваме домати и консерви - демокрацията е част от нас! Е, що ги ручаАме (са ги ручали) жабетата?
Ще видим какви ще са дефицитите. Предстои и сега се отваря нова страница в международните взаимоотношения: седнал съм отпред и си Рупам пуканките...
Коментар