IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    При комунизма сме изнасяли домати, сега изнасяме спирачни маркучи, автомобилни части, патешки черен дроб и амониев нитрат. Отделно износ на софтуеърни услуги. Времената се менят

Ама, не ми говорИ за износ на изкуствени торове, де! Нямам претенции да съм обхванал цялата номенклатура на изнасяни стоки от България...

Ликвидираният Химко изнасяШЕ (амониева селитра) - стотици хиляди тонове - включително с кораби - за Южна Америка.

Забравил съм, тези азотни торове - с чий азот са се произвеждали? (има две възможности: американски азот / руски азот)

Кой е по-демократичният, че да не сгреша?

Коментар

При комунизма сме изнасяли домати, сега изнасяме спирачни маркучи, автомобилни части, патешки черен дроб и амониев нитрат. Отделно износ на софтуеърни услуги. Времената се менят
      +1 много по-добре е да произвеждаме и изнасяме продукти и услуги с висока добавена стойност, а не суровини и селскостопанска продукция.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Selena, глобална хиперинфлация се задава, търговията много ще се обърка. Чета че Китай не можел да мине без да продава навън, ще му се наложи. Сега руснаците които си сменяли рублите в чужди валути допускат грешка , ако им дават да ги обърнат в злато.

Изброй ни три големи икономики, които съществуват, без да продават "навън".

Защо Китай, според теб до сега - е минавал, без да продава навън (скоро си прочел това, казваш)

(Жокер: затова е голяма икономика, защото Китай продава навън!)

Коментар

• При комунизма сме изнасяли домати, сега изнасяме спирачни маркучи, автомобилни части, патешки черен дроб и амониев нитрат. Отделно износ на софтуеърни услуги. Времената се менят

Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
          В интерес на истината, много тук не са чувалЕ за това, че тогава България имаше (е имала) износ на стопански продукти (например - най-обикновени български домати) и консерви срещу.... как да се сети човек - срещу валута "по второ направление" ...

Коментар

• Загубите на тези дето тръгнаха за два дни до Киев.
            https://www.unian.net/war/za-10-dney...-11731213.html

Коментар

• [QUOTE=Белла;n3886381]
              Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Зеленски е патриот .........

патриот!!! - смешен си!
              Зеленски не е патриот. Ако беше, действията му щяха да бъдат съвсем различни. Той е просто фигурант избран така, че да изглежда по-малко нацистко управлението в Украйна.

Коментар

Ама иначе са много смели, ако трябва да убиват украински журналисти. Мир на праха ѝ.

[ATTACH=CONFIG]n3886378[/ATTACH]

https://twitter.com/avalaina/status/...tR_4fBaCDzO_yw
                Ами ,война е . Или ти не знаеш ?
                Във Ирак , Сирия , Афганистан , Югославия , Либия , Виетнам и т.н също умряха много ,много журналисти . Сега от Руска страна , също загиват .
                Бог да ги прости и светла им памет.

Коментар

• Първоначално изпратено от lars Разгледай мнение

Утре като дойдат до нашата врата пак ли ще призоваваш да се предадем?
                  Да, абсолютно, войната не е решение. Няма никакъв смисъл десетхилияди да умрат.
                  Западната пропапаганда представя нещата че украйнците са във възторг от воените си победи, но всъщност това е една ужасяваща трагедия, нато бяха категорични че няма да влязат в украйна, зеленски трябва да се предаде иначе хиляди невини ще умрат

Коментар

• [QUOTE=bertram;n3886370]

Зеленски е патриот .........

патриот!!! - смешен си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Всъщност е малко по-просто. Помниш ли опашките за банани и всякакви дефицитни стоки? Помниш естествено. Доколкото виждам, при наложената икономическа преса моделът ще се повтори. Дефицити за стоки и валута.

Как се набавя валута. Чрез продажба на суровини. Толкоз.

Май много бързо забравяме.

Мадам, защо сте толкова сигурна, че помня и
                      ​​​​​това било (според вас) дори... естествено? Аз съм младеж и съм чел някои работи, но няма как да ги помня, времената, за които и вие само сте чела...

Това, надолу - са ми го казвали очевидци..., ама аз някак вяра им не хващам... Млад съм още и никой не може да ме манипулира!

Следва цитат:

Даммм: какви банани бяха, само! По цели ДВА килограма! Кой ти ги дава! Опашките бяха необозрими (до хоризонта и обратно) и ако някой идваше сега - другите го гледахме (гледали) с нескрито съжаление..., а той почваше (започвал) да рецитира "Ад" от Данте...

В интерес на истината, много тук не са чувалЕ за това, че тогава България имаше (е имала) износ на стопански продукти (например - най-обикновени български домати) и консерви срещу.... как да се сети човек - срещу валута "по второ направление" ... Толкова домати, тонове (например - за Австрия) - и с валутата (долари) - обратно се вкарват лелеяните западни стоки...

Как пък толкова много домати и консерви? Чудя се! Правеха (правили да се) консервни комбинати в големите села и в селата "от градски тип", е които е имало всичко, а жителите са наброявали 3-5-8 хиляди, с училище, което се е пръскало по шевовете... (това са излишни подробности и сега ще кажат, че това да прояви на тъпа носталгия, но аз нищо не помня.. а само преразказвам...)

....,.......

Сега си ги имаме доларите (демократично е) и можем да си купуваме домати и консерви - демокрацията е част от нас! Е, що ги ручаАме (са ги ручали) жабетата?

Ще видим какви ще са дефицитите. Предстои и сега се отваря нова страница в международните взаимоотношения: седнал съм отпред и си Рупам пуканките...

Коментар

• Ама иначе са много смели, ако трябва да убиват украински журналисти. Мир на праха ѝ.

Click image for larger version

Name:	journalist.jpg
Views:	1
Size:	81.9 КБ
ID:	3886378

https://twitter.com/avalaina/status/...tR_4fBaCDzO_yw

Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                        Част от "великите" "непобедими" солдати предпочитат да вкарат "техниката" в калта за да не идат пушечно месо.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Тоя ще ми е най-смешен, като го мобилизират срещу Рашастан
                          На ЛГБТ като теб наистина няма да може да се разчита.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
                            Запутница
                            Част от "великите" "непобедими" солдати предпочитат да вкарат "техниката" в калта за да не идат пушечно месо.

Коментар

• Явно наистина са много тъпи, защото американците сто пъти им казаха, че последствията за Русия ще са ужасни и във военно, и политическо, и в икономическо отношение. Това им го каза и техния местен кагебист Гиркин от ЛДНР.

Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              Зеленски е патриот и няма да се предаде. За мен единственият вариант е ако КГБ с или без путин си даде сметка, че играе по свирката на ЦРУ и обезкръвява буквално и финансово Русия. Само тогава може да измислят начин да прекратят тази война. Загуби на жива сила, които няма как да бъдат покрити са най-мощното средство елита в Кремъл да се осъзнае. Вероятно това е и причината да пращат войничета от затънтени региони да се бият в Украйна - Русия е огромна и новините се разпространяват бавно. Това е и причината да искат от Лукашенко да прати белоруси. Казахите са настръхнали защото и там се готви нещо и товарят танкове, които предполагат ще се ползват във войната с Украйна.

В Алмати въпреки ботуша протестират https://www.youtube.com/watch?v=gFUwUYAYYyw

Коментар

• Първоначално изпратено от lars Разгледай мнение

Утре като дойдат до нашата врата пак ли ще призоваваш да се предадем?
                                Тоя ще ми е най-смешен, като го мобилизират срещу Рашастан

Коментар

Working...
                                X