Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Не от любов към спора пиша... и - дори не толкова, заради това, че всяка война трудно се забравя...
По-скоро исках да разбера твоето виждане в случая - щом руснаците ще се срамуват да говорят руски език в бъдеще, то...
... съвсем логично е украинците да продължат да си говорят руския език, нали?
........
Имах интересна случка в Австрия...
Млади - мъж и жена - бяха на 2-3 метра от мен и си говореха на руски език.... (да не влизам в подробности)...
Когато приключваха дискусията си, тя съгласува с него решение - да се допитат до мен за един график на събитие,.което предстоеше...
Тя се обърна към мен, превключвайки на немски, защото това е разговорния език в Австрия и мислеше, че съм австриец...
Матеев, много задълбаваш в материята. Трудно ще разбереш мисленето на младите. Те живеят повече заедно, независимо от националностите им и за тях е важно да се разбират на някакъв език - по-често английски... Едва ли политиците ще могат дълго да поддържат забрани и разделяне на младите, а това, че може някой да се срамува от езика си, защото политик е предизвикал война - забравИ!
Дали някой от младите е чувал за Виетнам? За използването на напалм (огнехвъргачките) - едва ли...
https://www.lifebites.bg/napalmovoto-momiche/
Грозно и зловещо нещо са войните.
Коментар