IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Обрат с преговорите след разговор на Лукашенко със Зеленски, украинска делегация е тръгнала към...

    Зеленски се е свързал с Лукашенко, който го е убедил спаси държавния суверенитет на Украйна, и украинската делегация в момента отпътува към Гомел.

    Делегацията на Украйна е съгласувала провеждането на преговорите с Русия в Гомелска област на Беларус и отпътува натам. Това съобщиха от Националния пресцентър на Беларус, позовавайки се на беларуския политик Юрий Воскресенски, съобщиха световни медии.

    Коментар


    • Ще преговарят украинците тръгнаха към Беларус.

      Обрат с преговорите след разговор на Лукашенко със Зеленски, украинска делегация е тръгнала към... (blitz.bg)

      Коментар


      • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
        От мястото на събитията


        https://i.imgur.com/EfVXSkU.mp4

        Германски Гаубици и друго тежко оръжие на път за Украйна.Тези доставки буквално могат да не спират с десетилетия,докато бляда след месец/два няма да има какво да ядат даже

        https://i.imgur.com/lgyOaQB.mp4
        За да се използват на украинска територия, те би трябвало да се вкарат, нали така. Скоро, достъпът ще бъде отрязан.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
          От мястото на събитията


          https://i.imgur.com/EfVXSkU.mp4

          Германски Гаубици и друго тежко оръжие на път за Украйна.Тези доставки буквално могат да не спират с десетилетия,докато бляда след месец/два няма да има какво да ядат даже

          https://i.imgur.com/lgyOaQB.mp4
          Панцерхаубице-2000 с екипажите ли ще ги предават или иде реч за движение в посока Изток, като предпазна мярка от хипотетична руска агресия?

          Коментар


          • Появиха се кадри от базата на ВСУ в Ивано-Франковск - унищожени МиГ-29, като се заявяват и доста други числа за нанесени загуби на ВСУ.

            https://www.google.com/amp/s/m.tvzve...ASbS.html/amp/

            С дистанционната война засега се справят по-добре от тази на терен.

            Коментар


            • От мястото на събитията


              https://i.imgur.com/EfVXSkU.mp4

              Германски Гаубици и друго тежко оръжие на път за Украйна.Тези доставки буквално могат да не спират с десетилетия,докато бляда след месец/два няма да има какво да ядат даже

              https://i.imgur.com/lgyOaQB.mp4
              Last edited by petrg5s; 27.02.2022, 15:05.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
                Абе Мъни ти по ги разбираш нещата. Гледам Урсула смело дърпа фитила на Суифтбомбата без да и пука че може да гръмне в ръцете и а да изпразни нашите сметки?
                Тя събира камили за керваните за пари. За газ.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

                  С най-голямо уважение към теб! Когато 10 или 20 държави подаряват оръжие на Украйна, не се ли считат веднага за нейни съюзници?
                  Ми ние нали подарихме амуниции за кавалерията....По тоя въпрос не знам какво мислят руснаците...но във всеки случай едва ли им е приятно

                  Коментар


                  • Злото и злонамереността на брилянтната стратегия на Пентагона в Украйна

                    Кризата в Украйна демонстрира изключителния талант на стратезите на Пентагона. Да, признавам, това е зла и злонамерена стратегия, но въпреки това човек не може да не ѝ се възхити заради нейната изключителна изобретателност.

                    Стратегията включваше маневриране на Русия, за да бъде принудена да направи избор между два сценария, като и двата имат лоши последици. Изборът е следният: (1) Русия не нахлува в Украйна, в който случай контролираното от САЩ НАТО поглъща Украйна, което означава, че американските бази, ракети, танкове и войски са постоянно разположени на границите на Русия; или (2) Русия нахлува в Украйна и поема управлението, в който случай американските официални лица представят Русия като ужасен агресор, който сега заплашва останалата част от Европа, Съединените щати и цялото човечество.

                    Както казвам, това е зла и злонамерена стратегия, но всеки трябва да признае, че е абсолютно гениална.

                    Кутията, в която Пентагонът поставя Русия, ми напомня за също толкова гениалната стратегия, която президентът Франклин Рузвелт използва, за да вкара Съединените щати във Втората световна война. Преди САЩ да влязат във войната, американският народ в огромната си част беше против влизането в конфликта, особено след фиаското на американската намеса в Първата световна война.

                    Това се случва по времето, когато президентите на САЩ все още спазват конституционната разпоредба, която изисква от тях да получат обявяване на война от Конгреса, преди да могат да водят война законно и по конституция срещу друга национална държава. Поради преобладаващата опозиция срещу влизането във войната ФДР знае, че не може да накара Конгреса да обяви война на Германия.

                    Затова ФДР решава, че трябва да измисли стратегия, която да накара Германия да нападне Съединените щати, което ще му позволи да отиде в Конгреса и да възкликне: "Нападнаха ни! Аз съм шокиран! Това е ден, който ще остане в историята! Сега ми дайте декларацията за война, за да мога да започна да водя война срещу Германия."

                    Така Рузвелт прави всичко възможно, за да подтикне германците да нападнат американските кораби в Атлантическия океан. Но стратегията не проработи. Германците знаеха какво е замислил ФДР и отказаха да се хванат на стръвта му.

                    Затова Рузвелт вместо това погледна към Тихия океан и предприе курс на действие, целящ да подтикне Япония да нападне Съединените щати. ФДР се надяваше, че подобна атака ще му даде "задна врата" към войната в Европа.

                    Знаейки, че японската армия се нуждае от петрол, за да управлява военната си машина в Китай, Рузвелт налага на Япония изключително ефективно петролно ембарго. Това поставя Япония пред два избора: (1) да изтегли военните си сили от Китай или (2) да нападне Холандска Източна Индия, за да си осигури постоянни доставки на петрол.

                    Не е изненадващо, че Япония избира Вариант 2. Но Япония знаеше, че военноморският флот на САЩ почти сигурно щеше да попречи на доставките ѝ на петрол, след като нападнеше Нидерландска Източна Индия. Така единственият начин да си осигури постоянни доставки на петрол беше като свали от строя военноморския флот на САЩ. Именно това е целта на японското нападение в Пърл Харбър. Целта на нападението никога не е била завладяването на Съединените щати. Винаги ставаше дума просто за опит да се свали от строя американският флот, за да се осигури непрекъснато снабдяване с петрол за японската военна машина в Китай.

                    Хитрият ФДР оставя американските бойни кораби (но не и американските самолетоносачи) в Пърл Харбър като примамка за японците. Стратегията му проработи блестящо. Разбира се, той трябваше да пожертва някои бойни кораби и някои войници в Пърл Харбър (както и във Филипините), но гениалната му стратегия му позволи да постигне целта си. Скоро след японската атака Германия обявява война на Съединените щати. ФДР послушно отиде в Конгреса, изигра невинния, възкликна ден на безславието и получи обявяването на война и влизането на САЩ във Втората световна война.

                    Да, стратегията на Рузвелт беше зла и злонамерена, но няма как да не ѝ се възхитите заради нейната изключителна гениалност. Подобно на това, което Пентагонът направи с Украйна, ФДР манипулира ситуацията така, че японските официални лица да бъдат поставени в кутия, която предполага избор от две налични алтернативи, като и двете са с лоши последици от гледна точка на Япония.


                    Днес Пентагонът - заедно с верните си поддръжници в изпълнителната власт, включително президента Байдън и бюрократите в Държавния департамент, и заедно с верните си съмишленици в централната преса - трябва само да седи и да гледа как Русия се гърчи. Ако нахлуе в Украйна, тя ще бъде представена като върховен агресор, което ще бъде използвано за оправдаване на по-нататъшното съществуване на американската институция за национална сигурност и НАТО, както и на все по-големите бюджети, власт и влияние на американската "отбранителна" институция. Ако Русия откаже да нахлуе, НАТО ще погълне Украйна, а Пентагонът ще разположи военни бази, войски, ракети и танкове на границата с Русия, като по този начин ще осигури състояние на постоянно напрежение и криза, което отново ще осигури все по-голямо финансиране от данъкоплатците за националната сигурност, нейния динозавър от Студената война НАТО и цялата американска "отбранителна" индустрия, която се храни от общественото корито.

                    Единственият изход от това злокобно етатистко тресавище е в американския народ. Това, което е необходимо, е голямо пробуждане в американците, което идва както с повишено чувство на съзнание за злото на държавната форма на управление на националната сигурност, така и с повишено чувство на съвест, което позволява на хората да разпознаят злото и злонамереността в собственото си правителство, без да споменаваме опасността от игра с национална държава, която има потенциала да отприщи огромен брой гъбични облаци над американските градове и села. Ако това голямо пробуждане се случи, Америка би могла да възстанови основаната си правителствена система на република с ограничено управление и да върне нацията ни на пътя към свободата, мира, просперитета, морала и хармонията с хората по света.
                    Jacob G. Hornberger

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение

                      Чети украинска пропаганда и не се опитвай да коментираш тема, от която си много далече.

                      п.п. Преговорите са пропаднали, защото украинската делегация не се явила. В същото време руската армия е влязла в центъра на Харков.
                      Кьде да се явят бе, ...т, в Беларус откьдето ги атакуват агресорите ли, ...н

                      Коментар


                      • Абе Мъни ти по ги разбираш нещата. Гледам Урсула смело дърпа фитила на Суифтбомбата без да и пука че може да гръмне в ръцете и а да изпразни нашите сметки?

                        Коментар


                        • Да, тъпо е това домино, но то може да помете и мустакатия в Минск.

                          Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                          Почнат ли да влизат и други страни,да не стане домино ефект !
                          А се видя 1 седмица вече ,че бляда не могат нищо да направят сами и викат онея с брадите и сега и беларуси.И почти всички сайтове им стоят хакнати още.Гола вода отвсякъде !

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                            Натам отиват работите. Понеже руснаците са невероятно добри във водене на модерна блицкриг война, се налага Беларус да помага. И както казах, хората от НАТО гледат какво се случва в Русия и... умират от страх

                            Аз вярвам, че си специалист, но... НАТО е десетилетия по-напред от съветския "специализъм", който са ти набивали в главата.

                            След като демонстрира невежеството си, сега и етикети ли започна да лепиш? Не е ли леко смешно да го правиш, спрямо някой, когото не познаваш? Апропо, много е интересно какво е съветски специализъм, както и кой и кога ми го е набивал в главата? Не ставай клеветник, като една тукашна дама.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                              По принцип нека не се заблуждаваме че реално Русия може да смаже Украйна до ден. Но това ще е с цената на много жертви и военно престъпление. Русия не бомби масирано с ракети и авиация. Реално ако ги използват просто ще стане кървава баня. Да се блаодарим че Путин не е изперкъл а подведен и очаквам скоро да вземе правилните решения като отговорен държавник. Да не забравяме че президентите на САЩ, Русия и Китай са отговорни за всички нас. Колкото и да не ни харесва защото сме про американци или русофили няма значение това са реалностите. За нас е важно нито един от тях да не изперка.
                              Хм. Подведен? От кого?

                              Коментар


                              • Фланкер, тоя не е от спецназа, нали? Или е украинец преоблечен като путински спецназ? Или... абе спецназ е, ама нарочно се е предал, за да се внедри при украинците... или... някакъв друг наратив?


                                Click image for larger version

Name:	Spetsnaz.jpg
Views:	1
Size:	67.1 КБ
ID:	3880978



                                Коментар

                                Working...
                                X