If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Как се строи - В София соц строителството е ПОВЕЧЕ от всички строителни бумове.
На гола поляна покрай морето какво ми сравняваш. За цяла БЪЛГАРИЯ е по малко построеното жилищно отколкото през камунизма
Е, чакай малко, комунизъма беше 45 год. има време. Спомняш ли си обаче 80 те как спираше тока?
Не мисля така. Сега се строи много по-бързо и по-евтино, понеже всичко е механизирано. Един пример. В едно ткзс с 30 000 дка работеха хора от 2 села с общо около 200 човека. Сега същата площ се обработва от 1 арендатор със 5-7 човека. Строителството еиж как се строи, цяла България е строителна площадка. Само по чернпморието за 20 год се постриоиха над 1 млн ап.
Как се строи - В София соц строителството е ПОВЕЧЕ от всички строителни бумове.
На гола поляна покрай морето какво ми сравняваш. За цяла БЪЛГАРИЯ е по малко построеното жилищно отколкото през камунизма
Я си представи всичкото построено през камунизма сега да го строим. Ще ни струва ТРИЛИОНИ - ДЕСЕТКИ трилиони. Всички БВП след демоНкраДцията ни са ПО-МАЛКО
Не мисля така. Сега се строи много по-бързо и по-евтино, понеже всичко е механизирано. Един пример. В едно ткзс с 30 000 дка работеха хора от 2 села с общо около 200 човека. Сега същата площ се обработва от 1 арендатор със 5-7 човека. Строителството еиж как се строи, цяла България е строителна площадка. Само по чернпморието за 20 год се постриоиха над 1 млн ап.
Интересното беше, че да краднеш матрял от държавата беше нормално, колко къщи и вили се построиха фрии.
Релевантното е, че Срелков / Гиркин е човек от руските служби и е инсталиран от режима на Путин в Донбас през 2014, за да създава банди, да се занимава с насилие, да измъчва, да убива, да се занимава с рекет и изнудване, да ползва цивилини като жив щит, да лъже, да пропагандира, да всява страх и смут, да превръща хората в страхливи послушковци и т.н.
Единственият, който троли, а често и флеймва си ти. Което е нормално, предвид модераторската протекция, с която се ползваш, в случай, че не си модер. Няма как да ти го обясня, освен с картинка, обаче не намирам подходяща.
Битката за Острова на Щастливите и контрола над #ЧерноМоре.
Според гръцката митология на острова измъчените души намират вечното си спокойствие, а най-прочутата душа е тази на Ахил, който получил там своето малко царство от Посейдон (#Нептун) и където още царува щастливо след смъртта си.
В древността на острова имало храм на Ахил (фарът е построен върху него) и неговият приятел Патрокъл. Според Плиний, Ахил е погребан точно там, а според гърци и римляни островът е обитаван и от душите на Елена (същата онази блондинка, заради която се водила Троянската война), Антилох от Пилос (един от нейните ухажори, герой, признат за най-красив сред ахейците и приятел на Ахил), Патрокъл, Аякс Теламонид и малкия Аякс. Според поверието, моряците може да посещават острова, да се разхождат, да оставят дарове в храмовете (имало и тракийски храм на Аполон), но никога не бива да спят на него, а трябва да се връщат за сън дори след пир на острова, на закотвените си кораби.
Малкият остров Змейни до румънската граница има стратегическо значение за #Украйна, #Русия и #Румъния. Контролирайки острова, руснаците биха били имали претенции и към част от румънския континентален шелф (който включва според съда в Хага 78 % от шелфа край острова), а с контрола над украинското крайбрежие биха получили достъп до евентуалните, очаквани големи залежи от #газ и #петрол в тези води, една от най-основните причини да започнат тази война и толкова много да искат крайбрежието на Украйна.
На 24 февруари Крайцерът "#Москва'', фрегатата ''#АдмиралЕсен'' и корветата ''Василий Биков'' наближават острова. Гарнизонът на острова от 13 човека е поканен да се предаде, но украинците нецензурно отказват. В резултат на руския обстрел с ракети и артилерия всички сгради на острова са разрушени, но украинците още не се предават. След часове сражение вече и на сушата, островът е превзет, а по-късно руснаците излъчват пропагандни кадри с уж пленен украински граничат. Оказва се, че снимания от тях ''граничар'' е подставено лице. С превземането на острова #Путин добива почти пълен контрол над почти цялото южно крайбрежие на Украйна и отрязва връзките и по море с останалата част на света.
На 7 март украинците повреждат (не зная с какво оръжие) руската ракетна корвета ''Самум'' (катамаран на подводни криле).
На 21 март 2022 г. потапят патрулен катер клас ''Раптор'' близо до #Мариупол. Раптор е малък съд предназначен за спасителни операции, близък патрул или десант на морска пехота, като могат да превозят 20 морски пехотинци. Построени са общо 17 такива, като една част са предназначени за Черноморския, а друга за Балтийския флот. Колко такива катера са в Черно море не зная, но без защита от по-големи кораби и авиация, катерите са почти беззащитни.
Унищожаването на десантния кораб ''Саратов'' с ракети ОТР-21 Точка и повреждането на още поне 3 големи десантни кораба на 24 март в завзетото от руснаците пристанище Бердянск, накара руското командване да се откаже от десант в Одеса.
На 3 април руската фрегата ''Адмирал Есен'' е поразена с ракета RK-360MTs #Neptune край #Одеса и извадена от строя, но ударът по крайцера ''Москва'' на 15 април и неговото потъване накара флотът на Путин да се изтегли извън обхвата на украинските ракети и да остави почти беззащитен острова.
Украинците се възползваха и на 26 април унищожават ракетен комплекс ''Стрела'', а на 30 април яростно атакувайки с дронове руският гарнизон там, унищожават още един такъв комплекс, 3 зенитни оръдия и 42 войници. На 2 май украински ''#Байрактар'' TB2 удари и потопи с лазерно насочвани ракети още 2 руски катера ''Раптор'', които се движиха към острова в опит да помогнат на своите.
На 6 май 2022 г. фрегатата Адмирал Макаров е ударена и тежко повредена от украинска ракета ''#Нептун'', когато e приближила острова на Ахил, а днес сутринта с дрон #Bayraktar TB2 е унищожен и още един десантен кораб Serna «Д-156», изпратен вероятно да евакуира оцелели или замени убитите там руснаци.
Макар Путин формално да държи още тези териториални води, останките от флота му вече едва ли може да контролират предстоящите там събития.
Срамът за днешния флот на Русия е още по-голям, защото точно край острова на 3 юли 1788 г. великият Фьодор Ушаков (по-късно произведен адмирал, наричан уважително от турците Ушак Паша и обявен за светец от православната църква), носи славна победа за руския флот, побеждавайки няколко пъти превъзхождащ го противник.
И затуй липсваха гуменки в магазините, маратонките Ромика бяха кът и все едни и същи, и най-вече всичко, което се произвеждаше в България беше гавно, а всеки мечтаеше за Корекома
Ех, как си мечтая за онези времена. Абе ако можех тебе и другите да ги телепортираме там в онова прекрасно минало, веднага бих го направил
А гуменките дето ритахме с тях, на втория ден болшой пръст отвън.
А бе русофобите, нещо чува ли се за изюм. Последно което някой беше писал беше че пробвали да се откачат от котлето. Доколкото разбирам тази воинска единица- мисля че бяха около 1000 човека, дали фира поне 60% . Пита се във въпроса какво се е случило с останалите 40%
Всъщност ако има различна информация от моята някой, може ли да я сподели
Нищо, единствените новини от днес са за вземането на Попасна и удари с крилати ракети по обекти около Одеса.
Ще ти обясня. Макар да знам, че ти е пределно ясно и просто затролваш лекинко. Отново
Релевантното е, че Срелков / Гиркин е човек от руските служби и е инсталиран от режима на Путин в Донбас, за да създава банди, да се занимава с насилие, да измъчва, да убива, да се занимава с рекет и изнудване, да ползва цивилини като жив щит, да лъже, да пропагандира, да всява страх и смут, да превръща хората в страхливи послушковци и т.н. Идеята на ФСБ е била постепенно да разбунят цяла Украйна все в угода на шайката в Кремль.
Същото така е много интересно, че точно този човек, спуснат там от Кремълската шайка и превърнал ЛДНР в гавно и дерьмо, излиза и заявява публично, че за осем години са превърнали Донбас от процъфтяваща област на Украйна в гавно. Стрелков казва, че в Донбас се живее по-зле отколкото в Русия и много-много по-зле отколкото в Украйна. Отидохме, убивахме, осрахме Донбас направихме го на г*з и... ъъъъ... ъъъъ... ъъъъ.....
Друго прелюбопитно е, че макар Гиркин да не се впуска в абсоюлтно ирелевантни военни детайли като теб, със съответния тъпнарско-дебилен военен речник от тъпички фрази, човекът вижда голямата картина. И още преди да започне "операцията," съвсем обосновано каза, че Русия е абсолютно неподготвена за война с Украйна и че, ще претърпи тежко поражение ако се опита да направи нещо повече от това да консолидира властта си в Крим и ЛДНР.
С други думи, макар и кадър на ФСБ (о, а не на ГРУ - това наистина е ужасно важо да се подчертае дебело ) Гиркин вижда нещата такива каквито са и ги казва напрямик. Не е сложил розовите очила и навлиза в ненужни апропо детайли.
Апропо, това че Фланкерчето е паднало е още по-зле. Както са казали бритнаците, самолетчето е доста запазено и съответно данните, които получават от останките му са много по- ценни.
А ти можеш ли да обясниш по същество какво значение има тази малка разлика, този решаващ детайл, съществен даже
Единственият, който троли, а често и флеймва си ти. Което е нормално, предвид модераторската протекция, с която се ползваш, в случай, че не си модер. Няма как да ти го обясня, освен с картинка, обаче не намирам подходяща. Що се касае до падналият борд, от който му остана малка част от изгорелия скелет е странно какво точно ще извлекат. Далеч по-вероятно е да са си направили изводи и оценки, на базата на радиотехническото и електронно разузнаване, което водят. Това обаче няма да го пуснат в свободен достъп.
Точно за анцуг адидас и маратонки ромика, фланелка дизел ми дадоха 300 рубли в лвов - на улицата не съблякоха. И ми дадоха некъв потник да не съм само по боксерки
Да и всички съветски туристи по черноморието търсеха тениски и шапки с надпис "РИТА".
Я си представи всичкото построено през камунизма сега да го строим. Ще ни струва ТРИЛИОНИ - ДЕСЕТКИ трилиони. Всички БВП след демоНкраДцията ни са ПО-МАЛКО
И затуй липсваха гуменки в магазините, маратонките Ромика бяха кът и все едни и същи, и най-вече всичко, което се произвеждаше в България беше гавно, а всеки мечтаеше за Корекома
Ех, как си мечтая за онези времена. Абе ако можех тебе и другите да ги телепортираме там в онова прекрасно минало, веднага бих го направил
Точно за анцуг адидас и маратонки ромика, фланелка дизел ми дадоха 300 рубли в лвов - на улицата не съблякоха. И ми дадоха некъв потник да не съм само по боксерки
И аз мисля, че онова, което сме направили с твоите родители (за съжаление тогава е било социализъм) и продължаваме да правим сега (при т.нср. демокрация) - е много.
Направено е много.
Хайде сега да се концентрираме и върху другия въпрос: по-умни (ПО-ХИТРИ) ли сме били тогава, щом СМЕ ползвали природни ресурси НА БЕЗЦЕНИЦА (руски са били, но са били на безценица)...
Никакви скрупули нямам за това! Моят (евтин) труд се е допълвал с природни ресурси на безценица и СА ОСТАНАЛИ МНОГО СЪГРАДЕНИ , работещи съоръжения и сгради.
.
Халал да са ти. Ползвай си ги!
Долу БКП! (да не пропусна най-важното все пак)
Кой е казал, че не са били на безценица? Единствените хубави неща бяха истинската храна (когато я имаше) образованието и любовта (беше безплатна)
И аз мисля, че онова, което сме направили с твоите родители (за съжаление тогава е било социализъм) и продължаваме да правим сега (при т.нср. демокрация) - е много.
Направено е много.
Хайде сега да се концентрираме и върху другия въпрос: по-умни (ПО-ХИТРИ) ли сме били тогава, щом СМЕ ползвали природни ресурси НА БЕЗЦЕНИЦА (руски са били, но са били на безценица)...
Никакви скрупули нямам за това! Моят (евтин) труд се е допълвал с природни ресурси на безценица и СА ОСТАНАЛИ МНОГО СЪГРАДЕНИ , работещи съоръжения и сгради.
.
Малее кви глупости пишеш? Посочи ми къде съм казал, че не уважавам труда на моите родители, баби, дядовци? Ти хептен изкукурига.
Това исках от теб.
Направено е много.
.
Коментар