IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• satz, това е ясно, но и американците ще загубят позицията си без тях..така че...
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение

Снимката е от Запорожие, а унищоженият РПН е от украински ПС. Като гледам как е пострадала кабината Ф-1, то бая трудно ще го възстановят, освен ако не сменят антенния пост. Апропо, ударили са го в походно положение, вероятно в базата му.
      Пълно е със фейкове , колажирани снимчици и такива които изобщо не отговарят на действителноста или времето в което са се случвали . Привържаниците на украйна ( на англосаксите всъщност и на нато ) бълват денонощно такива . Чудя се не се ли измориха да лъжат или пък имат финансова изгода .
      Най големия фейк за деня - само тук пуснаха три статии за убийците - руснаци в Буча . Със взимане на страна от редактора . А то се оказа най обикновен фейк по Боливудски ( извинявай Боливуд ти си класа над украйнските режисьори и артисти )
      Това вече обиколи света , и как сега ще си обяснят фейка - гаф, не ми е ясно .
      Тоя в дясно си дърпа ръката преди да мине джипа с режисьора .

https://www.facebook.com/ivan.ivanov.5832343/videos/2756760604632076Redirecting...

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение

Дай определение на истинсти пари .
        ха ха - вече ИМА - руската рубла вързана е към ЗЛАТОТО, вечните пари.
        Всичко друго е хартишки
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          Снимката е от Запорожие, а унищоженият РПН е от украински ПС. Като гледам как е пострадала кабината Ф-1, то бая трудно ще го възстановят, освен ако не сменят антенния пост. Апропо, ударили са го в походно положение, вероятно в базата му.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            satz, не знам САЩ интервенират ли, ....... Но пък ФЕД нищо не ми дават, така че да им давам акъл, те си имат там хора на които плащат и слушат.
            Май не си разбрал въпроса.

Ето ти го по друг начин: Защо на Центробанк Росии реалните му баланси и отчети са в USD? не в юани дори
            (тия дни изтекоха много техни вътрешни документи, там е същото)

Например, на малка зависима България, балансите са в BGN. След като Пу е наредил на Русия балансите да са в USD - какъв е извода? (кой без кого не може? и кое е показуха?)
            Last edited by satz; 04.04.2022, 18:25.

Коментар

• A Ганъо се крие в бункера с пълен памперс и сяда на 20 метрова маса пак от страх

Коментар

• Не знам какво да мисля вече за украинските служби - явно управлението е яхнато от пълни лаици. Да бързаш да пуснеш в ефир материал с цел обвинение на противника, без да го прегледаш и изпипаш като премахнеш възможни спорни кадри. Улица с аранжирани трупове в двата края и преминаваща бойна машина от която се провежда снимането - първия "труп" отдясно предвидливо си премества ръката за да не бъде застъпен (къде са гледали не знам) А и на таблото на машината стои шапка на която ако се загледа човек ясно си личи добре известна емблема с две светкавици - и не това не са "електротехници" от ремонтна група. Пълна идиотия.
                Last edited by pepe; 04.04.2022, 18:24.

Коментар

• satz, не знам САЩ интервенират ли, с долари може да се купуват долари защото се предлага ливъридж на много пазари..но по принцип е възможно. То и с рубли може да купиш рубли, но там възможностите за ливъридж са много по малки. По принцип не ми казват какво купуват и как, да не си помислиш нещо че..Това че знаех че рублата ще отиде над 100 за кратко и после ще я върнат и дълго време ще върви там около 100 , го казах случайно. Аз не мисля че необезценяващия се долар е някакво преимущество за дълго време, нито пък това че държи първа позиция и не минава от нея на втора, трета и обратно да се връща. Но пък ФЕД нищо не ми дават, така че да им давам акъл, те си имат там хора на които плащат и слушат.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение

Тези, симпатични на dddd и останалите .
                    Last edited by X_Y; 04.04.2022, 18:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Според мен идеята да се искат рубли при износ на продукция е поредната мащабна глупост на Русия с която само си вреди. На Русия и трябва истинска валута. Те могат да си печатат хартийки рубли колкото си искат, но не могат да печатат истински пари. Това може да звучи като добра пропаганда, но е икономическо самоубийство за руснаците. Знам, че са глупава нация от която логика не можеш да очакваш, но не спират да ме удивляват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                        Проблемите са много.

(1) И до колкото разбирам, големият проблем започва с това, че армията на РФ е по дизайн неправилно структурирана в тези малки батальонно-тактически групи (БТГ), фрашкани със стара и недобре поддържана техника, но слаби откъм пехота. Реално те с тази техника и артилерия могат да водят позиционна война и обстрел, но не и да правят ефективна офанзива. Според експертите на НАТО, малка и добре организирана рота от 60-80 човека обучени по натовски стандарт и с преносима техника, ако имат начин да се крият от артилерийския орън, могат да обезвдижат цяла една такава тактическа група. Освен това, БТГ дори да получат надмощие са неспособни да преследват ротата на врага, в случай, че те решат да се изтеглят бързо.

(2) 50% от армията е наборници. Дори във ВДВ спецнаца 25% са набориници

(3) от там липса на мотивация

(4) устаряла техника

(5) от там липса на ефективна комуникация

(5) и от там лоша координация

(6) лоша лоигстика, отчасти заради (4)

(7) отделно от това възниква и големият въпрос за руската авиация. Защо не успяха да елиминират ПВО-то на Украйна и постигнат въздушно превъзходство?

Съгласен съм с написаното.В негова подкрепа е факта че батальона Азов успешно отбива атаките на превъзхождащите занчително руски сили.Те са се окопали в 26 километра подземни тунели под завода Азов Стал с храна и вода за години напред.Въоражени с най-модерното възможно оръжие и купища боеприпаси........Падането на батальона Азов ще е знак за скорошна руска победа.Аз се съмнявам това да се случи .......Поне няма да е скоро.Това са 4-5000 фанатика.
                        Last edited by Hermes73; 04.04.2022, 16:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                          Има ли оформено мнение по въпроса, защо САЩ купуват руски петрол - по 100 000 барела за денонощие ?

Дълго се чудих, кой от следните отговори да избера:
                          1.Защото Джуджи е балък и им го дава евтинджос.
                          2. Защото Джуджи е велик и има бол.
                          3. Защото на Джуджи не му пука, че САЩ ще препродават на Европа, с 3-4-5 и повече пъти по-високи цени.

Май клоня към отговор 3.

Джуджи индиректно ще обрули и стаааарата Европа (ние сме си отдавна обрулени)...

https://www.standartnews.com/svyat/s...ya-489180.html
                          Да има. Американския петрол е "лек" и от него не е изгодно да се произвежда гориво за дизелови двигатели - нафта.
                          За да осигорят производство на необходимата им нафта трябва да внасят "тежък" петрол, какъвто се добива в Русия, Иран и Внецуела.
                          Към момента САЩ са скарани и с трите държави. Най-малко са скарани с Русия. Затова и внасят от там.

Коментар

• Има ли оформено мнение по въпроса, защо САЩ купуват руски петрол - по 100 000 барела за денонощие ?

Дълго се чудих, кой от следните отговори да избера:
                            1.Защото Джуджи е балък и им го дава евтинджос.
                            2. Защото Джуджи е велик и има бол.
                            3. Защото на Джуджи не му пука, че САЩ ще препродават на Европа, с 3-4-5 и повече пъти по-високи цени.

Май клоня към отговор 3.

Джуджи индиректно ще обрули и стаааарата Европа (ние сме си отдавна обрулени)...

https://www.standartnews.com/svyat/s...ya-489180.html

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              satz, това за обезценката на рублата..не е драма, биткойна или койните в един момент ще заместят всички валути и те ще се обезценят и ще изчезнат. Всеки интелигентен човек знае това нещо.
                              Дай първо с по-простото. Защо рашките интервенират с долари за укрепване на руплата,
                              а не краварите интервенират с рупли,че да си крепят кълнъ съ обезценения долар (еле па, след като вече, нали онуй там за нефта и всичко за рупли де пеят ватенки разни )

Коментар

• Губите главното, сега шансовете за мир се отдалечават.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X