IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от strol Разгледай мнение

    Не искам да те обиждам,но ако сам си вярваш на глупостите които пишеш си един много,много наивен човек! Боеспособността на руската армия я видяхме всичкиКолкото и да е нагъл и глупав лилипута,все пак е на ясно,че смъртта на само един натовски войник ще означава затваряне на въздушното пространство над Украйна,а след това украинците си знаят работатаБъди сигурен,че всички руски подразделения на територията на Украйна ще бъдат унищожени за часове! Надявам се и да си даваш сметка колко погледи са приковани в Москва!Да пази Господ,но само една грешка и ада ще се стовари върху нея!Хахаха....пак няма да те обиждам,но наистина ли си мислиш,че натовските бомби са по-малко зловещи и не поразяват цял град???Само глупости пищете,а после се сърдите,че ви наричаме нискобюджетни руски тролове и Ви се подиграваме
    Кой пише глупости времето ще покаже.Убиха 300 натовски офицери в Лвов и както видя Запада си мълчи все едно нищо не е станало.Ти обаче продължавай да вярваш на нашите честни медии както и още по честните западни медии.А това как щели да затворят въздушното пространство на Украйна разсмива децата в забавачката.Доооста е по различно от Холивудските продукции и електронните игри.Ако беше ходил в казарма щеше да ти е ясно че това няма как да стане.При първия опит ще полетят бастиони искандери кинжали и те така.А НАТО ясно си каза ние с Русия няма да се бием.Досега само гей паради концерти безценни съвети кредити и старо оръжие...
    Last edited by national power; 27.03.2022, 11:19.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

      Не знам, нещата изглеждат странно, даже още по-странно от началото.

      Има някаква теория на конспирацията дето се върти из американските сайтове. Дали и доколко е вярна не е ясно. Щото си казват, че големи части от нея е копирана от руски сайтове, на които трудно може да им се вярва.

      Украинците са готвели масово настъпление към Донецк и Луганск. Путя струпва войски по границата. Демек до тук стандартното дрънкане на оръжие.

      Обаче украинското командване въпреки руската армия от другата страна на границата издава заповед за атака на 28 февруари. А руснаците уж прихващат тази информация и атакуват първи.

      А теория на конспирацията твърди че Майдана бил спретнат щото тогавашния президент дал заден за НАТО (но бил за ЕС) и почнал сближение с Русия. А руснаците тогава успели сравнително лесно да ги прецакат с гепването на Крим и Донбас и сега уж американците си връщат. Ама пак щели да бъдат прецакани. Само че тоя път и Русия и Украйна щели да загубят много повече.

      Та по тая причина руснаците нямали кой знае какви големи цели - освен да ликвидират армията на Украйна, да гепят каквото могат да гепят - Донецк, Луганск и пр. и да принудят Украйна да приеме неутралитет.


      Факт е, че в момента и двете страни не са обявили война. Руския газ си тече през украинските тръби за Европа. Даже транзита се е увеличил 2-3 пъти, щото Европа гледа да си напълни хранилищата докато има газ. И за капак имаше инфо, че руснаците оня ден са си платили транзитните такси на Украйна. Демек бизнеса си върви въпреки че това си е класическа война.
      Мен не ми дава мира връзката "падане на Ковид мерките - войната в Украйна".
      Между двете най-големи събития на последните 20 години имаше 1 седмица разлика, даже на места новините просто преляха от едното в другото.

      Като вземем предвид факта, че в Ковид цирка играха и САЩ, и ЕС, и Русия, и Китай, и Индия - и то заедно, то една друга теория на конспирациите на мен не ми звучи супер нелогично.

      Реално в момента имаме фантастична уин-уин ситуация - САЩ чисти дългове със световната хиперинфлация, ЕС се преформатира и оправдава отвсякъде 2%-та процента от БВП за отбрана, Путин се превръща официално в новия Сталин (а няма какво да се лъжем, да живее в милитаристична ядрена диктатура е върховната... за всеки руснак).

      Разбира се, ... яко обикновения европеец и обикновения руснак, ма то голяма новост ...
      Last edited by RUBLA; 27.03.2022, 11:40. Причина: Спазвайте добрия тон!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

        Знаем я руската пропаганда - всички са нацисти, всички са фашисти, всички мразят Русия и най-вече - Източна Европа ни принадлежи по право.

        А, да, понеже имаме газ и нефт, имаме право да си правим к'вото си искаме, ако някой не е съгласен - спираме кранчето (буквално!).

        Това е то широката руска душевност - ако не е изнудване с газ и нефт, то е териториални претенции към "руската сфера на влияние".

        Съответно следват конфликти, понеже руската сфера на влияние (Прибалтика, Грузия, Молдова, Полша, България, Румъния, Унгария, Чехия, Словакия, Украйна) доста харесва да НЕ живее в руската сфера на влияние.

        И какъв е резултата:

        GDP per capita - IMF, 2021:

        Естония - 27,101
        Чехия - 25,806
        Литва - 22,412
        Унгария -18,528
        Полша - 17,318

        ---

        България - 11,332
        Русия - 11,273 (барабар с газ, нефт, дървесина, олигарси с яхти и отбори от Висшата английска лига - ако ги махнем тях, са на нивото на Молдова )

        Щом Финландия се раздвижи по въпроса за приемане в НАТО, а Швейцария си наруши вековния неутралитет, значи работата е дебела.

        Да, Запада има много грехове и абсурди, еле пък по отношение на България.

        Но алтернатива засега няма - Евразийския съюз е като сбирка на анонимните алкохолици, само че без анонимността.

        Всеки ден се надявам горещо, че 24 февруари 2022 е бил пробуждащия звън на Нова Европа - силна, консерватина, борбена, икономически мощна, стожер на съвременната цивилизация, която да отнеме от САЩ лидерството на свободния свят.
        Аман от "САЩ срещу Русия" свят. Аман!
        Тя и руската пропаганда е същата като евроатлантическата..долнопробни са и двете.Това с GDP то изобщо няма да го коментирам щото не е мерило за нищо.Нефта и газа в случая нямат нищо общо с войната на Русия тях Запада ги вкара в употреба,Но виж войните на САЩ както и свалянето на неудобни правителства има много общо с нефта и газта..Да представяш едно и също нещо единия път като правдиво и чесно а другия като агресия в зависимост от интереса е проява на висш морал и евроатлантически ценности...Да не припомня ковчезите от Ирак и как щяхме там с нашите фирми да спечелим милиарди от възстановяването а се оказа че им опростихме дълга към нас...Та ние сме в едни съюзи дето всеки гледа да лапне повече от общата баница и да преебе другарчето.Големият въпрос е в какъв свят ще живеем след войната?какво ще ядем с какво ще се отпляваме и ще имаме ли работа?Отговори на този въпрос няма..В темата битува плюене на Русия и Путин и обиди на всеки който не е с правата евроатлантическа вяра.Светът е полудял а управляващите са загубили всякаква връзка с реалността.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

          Абе и аз се чудя като слушам украинската и евроатлантическа пропаганда Украйна е обсадила Москва и всеки момент ще я превземат.Избиха всички руски генерали унищожиха всички танкове кораби и бетеери плениха половината руска армия.А реалността е че украинската армия е ликвидирана много градове са разрушени бият се само крайни националисти които вършат зверства срещу собственият си народ.А президента на Украйна е циркаджия клоун който се моли на Путин за среща по всички медии като зарязана любовница...Само той не разбра че ако се разкара ще спре унищожението.Капитулация безусловна иначе Украйна няма да я има.Но партньорите от Запад го насъскват щедро му отпускат кредити и го въоръжават...Руските ракети които бяха дело на Мосфилм обаче точно удариха две бази на НАТО в Украйна и ликвидираха 200-300 натовски инструктури.Гледам че поляците пак си го търсят.И ще си го получат ама там ще има зловещи удари с една бомба един град...Казвал съм го много пъти запада трябва да спре да си мисли че само той има право на съществуване да забрави високомерието и пренебрежниетпо щото ще има много сълзи...Целият свят е срещу Запада всички го мразят...Видов ден дойде...Ако не седнат да се договорят с Русия войната няма да спре.
          Знаем я руската пропаганда - всички са нацисти, всички са фашисти, всички мразят Русия и най-вече - Източна Европа ни принадлежи по право.

          А, да, понеже имаме газ и нефт, имаме право да си правим к'вото си искаме, ако някой не е съгласен - спираме кранчето (буквално!).

          Това е то широката руска душевност - ако не е изнудване с газ и нефт, то е териториални претенции към "руската сфера на влияние".

          Съответно следват конфликти, понеже руската сфера на влияние (Прибалтика, Грузия, Молдова, Полша, България, Румъния, Унгария, Чехия, Словакия, Украйна) доста харесва да НЕ живее в руската сфера на влияние.

          И какъв е резултата:

          GDP per capita - IMF, 2021:

          Естония - 27,101
          Чехия - 25,806
          Литва - 22,412
          Унгария -18,528
          Полша - 17,318

          ---

          България - 11,332
          Русия - 11,273 (барабар с газ, нефт, дървесина, олигарси с яхти и отбори от Висшата английска лига - ако ги махнем тях, са на нивото на Молдова )

          Щом Финландия се раздвижи по въпроса за приемане в НАТО, а Швейцария си наруши вековния неутралитет, значи работата е дебела.

          Да, Запада има много грехове и абсурди, еле пък по отношение на България.

          Но алтернатива засега няма - Евразийския съюз е като сбирка на анонимните алкохолици, само че без анонимността.

          Всеки ден се надявам горещо, че 24 февруари 2022 е бил пробуждащия звън на Нова Европа - силна, консерватина, борбена, икономически мощна, стожер на съвременната цивилизация, която да отнеме от САЩ лидерството на свободния свят.
          Аман от "САЩ срещу Русия" свят. Аман!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

            Изглежда, тия "комични" сцени подведоха путя и той си помисли, че каквото е позволено на лъва е позволено и на заека.
            Не знам, нещата изглеждат странно, даже още по-странно от началото.

            Има някаква теория на конспирацията дето се върти из американските сайтове. Дали и доколко е вярна не е ясно. Щото си казват, че големи части от нея е копирана от руски сайтове, на които трудно може да им се вярва.

            Украинците са готвели масово настъпление към Донецк и Луганск. Путя струпва войски по границата. Демек до тук стандартното дрънкане на оръжие.

            Обаче украинското командване въпреки руската армия от другата страна на границата издава заповед за атака на 28 февруари. А руснаците уж прихващат тази информация и атакуват първи.

            А теория на конспирацията твърди че Майдана бил спретнат щото тогавашния президент дал заден за НАТО (но бил за ЕС) и почнал сближение с Русия. А руснаците тогава успели сравнително лесно да ги прецакат с гепването на Крим и Донбас и сега уж американците си връщат. Ама пак щели да бъдат прецакани. Само че тоя път и Русия и Украйна щели да загубят много повече.

            Та по тая причина руснаците нямали кой знае какви големи цели - освен да ликвидират армията на Украйна, да гепят каквото могат да гепят - Донецк, Луганск и пр. и да принудят Украйна да приеме неутралитет.


            Факт е, че в момента и двете страни не са обявили война. Руския газ си тече през украинските тръби за Европа. Даже транзита се е увеличил 2-3 пъти, щото Европа гледа да си напълни хранилищата докато има газ. И за капак имаше инфо, че руснаците оня ден са си платили транзитните такси на Украйна. Демек бизнеса си върви въпреки че това си е класическа война.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

              Абе и аз се чудя като слушам украинската и евроатлантическа пропаганда Украйна е обсадила Москва и всеки момент ще я превземат.Избиха всички руски генерали унищожиха всички танкове кораби и бетеери плениха половината руска армия.А реалността е че украинската армия е ликвидирана много градове са разрушени бият се само крайни националисти които вършат зверства срещу собственият си народ.А президента на Украйна е циркаджия клоун който се моли на Путин за среща по всички медии като зарязана любовница...Само той не разбра че ако се разкара ще спре унищожението.Капитулация безусловна иначе Украйна няма да я има.Но партньорите от Запад го насъскват щедро му отпускат кредити и го въоръжават...Руските ракети които бяха дело на Мосфилм обаче точно удариха две бази на НАТО в Украйна и ликвидираха 200-300 натовски инструктури.Гледам че поляците пак си го търсят.И ще си го получат ама там ще има зловещи удари с една бомба един град...Казвал съм го много пъти запада трябва да спре да си мисли че само той има право на съществуване да забрави високомерието и пренебрежниетпо щото ще има много сълзи...Целият свят е срещу Запада всички го мразят...Видов ден дойде...Ако не седнат да се договорят с Русия войната няма да спре.
              Не искам да те обиждам,но ако сам си вярваш на глупостите които пишеш си един много,много наивен човек! Боеспособността на руската армия я видяхме всичкиКолкото и да е нагъл и глупав лилипута,все пак е на ясно,че смъртта на само един натовски войник ще означава затваряне на въздушното пространство над Украйна,а след това украинците си знаят работатаБъди сигурен,че всички руски подразделения на територията на Украйна ще бъдат унищожени за часове! Надявам се и да си даваш сметка колко погледи са приковани в Москва!Да пази Господ,но само една грешка и ада ще се стовари върху нея!Хахаха....пак няма да те обиждам,но наистина ли си мислиш,че натовските бомби са по-малко зловещи и не поразяват цял град???Само глупости пищете,а после се сърдите,че ви наричаме нискобюджетни руски тролове и Ви се подиграваме
              Attached Files
              Last edited by strol; 27.03.2022, 10:56.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                Разбира се че е точно така както говори евроатлантическата пропаганда инакомислие не се допуска...Ще поживеем ще видим.А края за всеки здравомислещ човек е ясен...Украйна или ще капитулира безусловно или ще бъде изгорена земя.
                Няма да капитулира! 3-4 млн въоражени укри + 20 000 професионални наемници, ще ви скъсат шортите. Ще загубите и тва, което бяхте превзели.

                Коментар


                • Преди малко над България прелетя един много интересен американски военен самолет Lockheed EP-3E Aries II Orion .

                  https://www.navair.navy.mil/product/EP-3E-Aries-II
                  https://en.wikipedia.org/wiki/Lockheed_EP-3

                  Electronic warfare (EW) is any action involving the use of the electromagnetic spectrum (EM spectrum) or directed energy to control the spectrum, attack an enemy, or impede enemy assaults. The purpose of electronic warfare is to deny the opponent the advantage of—and ensure friendly unimpeded access to—the EM spectrum.

                  Явно американците обмислят възможността да атакуват Руската армия в Украйна. Тези самолети по принцип се използват преди атака.



                  Last edited by alphaomega; 27.03.2022, 10:52.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

                    Абсолютна кочина и анархия цари в днешната руска армия..И това е ,,втората най силна армия в света"....Май КНР ще излезе военно по силна от Руската федерация на този етап.
                    Разбира се че е точно така както говори евроатлантическата пропаганда инакомислие не се допуска...Ще поживеем ще видим.А края за всеки здравомислещ човек е ясен...Украйна или ще капитулира безусловно или ще бъде изгорена земя.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                      Копнато от ФБ - не е моя мисъл, ама съм съгласен

                      Всички говорят как уж втората най-силна армия в Света е разбиват украинците, как са свалили 150 самолета, унищожили 2000 танка, убили и задържали в плен поне 40 000 руски военнослужещи и прочие по данни на Пентагона отпреди 1 час.

                      Обаче всички забравиха комичните сцени от евакуацията на САЩ и НАТО от Афганистан, воювайки 20 години срещу Талибаните обути с джапанки и въоръжени само с калашници.
                      Абе и аз се чудя като слушам украинската и евроатлантическа пропаганда Украйна е обсадила Москва и всеки момент ще я превземат.Избиха всички руски генерали унищожиха всички танкове кораби и бетеери плениха половината руска армия.А реалността е че украинската армия е ликвидирана много градове са разрушени бият се само крайни националисти които вършат зверства срещу собственият си народ.А президента на Украйна е циркаджия клоун който се моли на Путин за среща по всички медии като зарязана любовница...Само той не разбра че ако се разкара ще спре унищожението.Капитулация безусловна иначе Украйна няма да я има.Но партньорите от Запад го насъскват щедро му отпускат кредити и го въоръжават...Руските ракети които бяха дело на Мосфилм обаче точно удариха две бази на НАТО в Украйна и ликвидираха 200-300 натовски инструктури.Гледам че поляците пак си го търсят.И ще си го получат ама там ще има зловещи удари с една бомба един град...Казвал съм го много пъти запада трябва да спре да си мисли че само той има право на съществуване да забрави високомерието и пренебрежниетпо щото ще има много сълзи...Целият свят е срещу Запада всички го мразят...Видов ден дойде...Ако не седнат да се договорят с Русия войната няма да спре.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                        Копнато от ФБ - не е моя мисъл, ама съм съгласен

                        Всички говорят как уж втората най-силна армия в Света е разбиват украинците, как са свалили 150 самолета, унищожили 2000 танка, убили и задържали в плен поне 40 000 руски военнослужещи и прочие по данни на Пентагона отпреди 1 час.

                        Обаче всички забравиха комичните сцени от евакуацията на САЩ и НАТО от Афганистан, воювайки 20 години срещу Талибаните обути с джапанки и въоръжени само с калашници.
                        Изглежда, тия "комични" сцени подведоха путя и той си помисли, че каквото е позволено на лъва е позволено и на заека.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от strol

                          Кога съм те обиждал бе смотльо?Много сте били обидчиви,а когато онази нагла и мазна пача Митрофанова Ви нарича подлоги си траете!
                          Ми това какво е?Можеш ли да правиш разлика между желания и реалност.Причината темата да е ударила дъното сте ти и подобните ти.Като не можете да си сдържате нервите поне не пишете
                          Намерете друго място да изливате злобата си срещу Русия.Нито можете да направите нещо нито можете да свалите Путин.Назобили сте се с евроатлантическа пропаганда и бълвате помия и злоба..Никой не те кара да приемеш чуждата позиция ама се сдържай и не обиждай..Причината темата да удари дъното е модерацията...

                          Коментар


                          • Копнато от ФБ - не е моя мисъл, ама съм съгласен

                            Всички говорят как уж втората най-силна армия в Света е разбиват украинците, как са свалили 150 самолета, унищожили 2000 танка, убили и задържали в плен поне 40 000 руски военнослужещи и прочие по данни на Пентагона отпреди 1 час.

                            Обаче всички забравиха комичните сцени от евакуацията на САЩ и НАТО от Афганистан, воювайки 20 години срещу Талибаните обути с джапанки и въоръжени само с калашници.

                            Коментар






                            • economic.bg
                              Държавата ще подкрепи със 100 лв. всеки украински бежанец
                              Държавата ще пр

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                                Само да ти кажа че по едно и също време се проведоха митинги не само във варна, а също и в пловдив и бургас. Хората разправят че са им платили добре, но не казват колко добре

                                ИНТРИГА!!! ГРОЗНА !!!!!!! ДОЛНОМПРОБНА !!!!!
                                СМЪРДЯЩА ОТ КИЛОМЕТРИ


                                протестта в Бургас/чух че и Варненския/ беше толкова спонтанен
                                дори руснаците успели да избягат от "севрна Монголия" !!!!!!!!!!

                                шойгу що така deepFAKE са му спретнали?

                                https://9gag.com/gag/a915E4Z?ref=android

                                мнения?


                                Коментар

                                Working...
                                X