Първият ден от началото на войната. Работех с група млади украински инжинери в международна компания, аз съм им началник. Всички бяха като треснати с мокър парцал. Уклюмали и тъжни. Цял ден прекараха в Интернет да следят какво става. Само най-младия от тях беше весел и доволен. Оказа се родом от Херсон. Проруски настроен, с роднини в Керч и Воронеж. Вика ми: След два три дена всичко ще свърши, ще получим руски паспорти и ще продължим да живеем в Русия. След няколко дни спряха полетите на европейските авиокомпании до РФ, първите сериозни санкции се появиха на хоризонта и ми стана ясно на къде вървят нещата. Пак го питам: Мислиш ли че с руски паспорт ще можеш да работиш както сега и да получаваш тия 3500 $? Замисли се, но пак държеше на своето че всичко ще е наред. Колегите му го гледаха като прокажен, но на него не му пукаше. След месец на заминаване му казах, че мнението му за ситуацията ще се измени, но той не ме разбра. Чудеше се какво му казвам. Повече не съм го чул ни видял. Сега работя с друга група украинци, но всички са напълно уверени че страната им ще се справи с руската агресия. И са единни в мнението си. Не им е леко, семействата им са пръснати из Европа, прибират се при тях за малко и пак заминават. А аз помогнах на една самотна майка с две малки деца да преживее по-леко това лято в България. Това от мен. Лек ден на всички.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениепутлеристите са унищожили 10 HIMARS-a......от дърво
https://censor.net/ua/news/3364002/u...ashington_post
какво разузнаване, какъв интеулект!
За няколко седмици руснаците са поразили поне 10 дървени макета с ракети "Калибр". След това украинците започнаха да правят фалшиви HIMARS още по-упорито.
Според американски дипломат ударите по фалшивите цели могат да обяснят факта, че руснаците съобщават за унищожени повече HIMARS, отколкото Украйна изобщо е получила. Източник: https://censor.net/ru/n3364002
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
Коментар
-
путлеристите са унищожили 10 HIMARS-a......от дърво
https://censor.net/ua/news/3364002/u...ashington_post
какво разузнаване, какъв интеулект!
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнениеНемога да разбера как хем е унищожен хем го държат в годно състояние, па макар и само за цивилни.
когато има натрупване на панически бягаща руска сган по тях
Както в момента
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Я да видим, какво точно, остава от Украйна?
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
U.S. Dollar / Russian Ruble (USDRUB)
Да бе, така е
А какво мислиш за последното нанадолнище, не е ли всъщност нанагорнище
А за българския правопис ??
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Вярвам ти, но не всеки би ти повярвал. Говориш за евроЕйците...
Вземи една Великобритания (Европа)... След увеличението на цените на енергоносителите, 1/3 от хората не могат да плащат сметките си. Тръгват пакети с компенсации. Това е добре, но...
...от 01 октомври 2022 цените във Великобритания се вдигат точно(!) с 80 %.
Яко, я! Помощите - може би..., но дали ще догонят цените в настоящата ситуация... ЩЕ!...
Велика Британия ПЪРВА "рапортува" за успешната декарбонизация! Затваряха ТЕЦ-ове и клеймяха въглищата - и това ставаше на специални събори...
Газът ТАМ надхвърли 3000 долара за 1000 куб.метра. и гони 4000 долара...
"При техните заплати - лесно ЩЕ го преживеят!"
Вярвам ти, но нека не сме така категорични..., нещата са в развитие...
...........
Иначе, Франция си имат десетки АЕЦ, Полша - що годе въглища (и там се чака на огромна - с дни опашка за въглища!), Германия - имат и едното, и другото... , ама пълнят и газ...
Ами останалите? Ами ние?
"На гол тУмбак - чифте пЕщовЕ!"
Това ли беше "Евросъюз" - всеки да си стиска своите (СИ) енергоносители?
Това е фейк - коментар! Радвайте се на живота!
Няма вариант да се преживее зимата ,без да се осигурят редовни доставки на газ и то на поносими цени.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от briko Разгледай мнение
Пирова победа, до колкото се сещам е победа, която е равна на загуба. Обаче, като защитаваш Родината си, този термин не е актуален, същия е валиден за нападателя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Чак истерия ...
Вероятно Германия ще успее да преизпълни квотата от 85% запълване на газовите си хранилища преди 1 октомври.
Уви, и тази зима европейците ще живеят дълго и къпани, богати, доволни, работещи и на топло. Вероятно сметките им за комунални услуги ще са с няколкостотин евро отгоре, но при техните заплати вероятно ще го преживеят лесно.
....
Като изключим войната, всички са доволни.
Норвежците май най-вече.
Вярвам ти, но не всеки би ти повярвал. Говориш за евроЕйците...
Вземи една Великобритания (Европа)... След увеличението на цените на енергоносителите, 1/3 от хората не могат да плащат сметките си. Тръгват пакети с компенсации. Това е добре, но...
...от 01 октомври 2022 цените във Великобритания се вдигат точно(!) с 80 %.
Яко, я! Помощите - може би..., но дали ще догонят цените в настоящата ситуация... ЩЕ!...
Велика Британия ПЪРВА "рапортува" за успешната декарбонизация! Затваряха ТЕЦ-ове и клеймяха въглищата - и това ставаше на специални събори...
Газът ТАМ надхвърли 3000 долара за 1000 куб.метра. и гони 4000 долара...
"При техните заплати - лесно ЩЕ го преживеят!"
Вярвам ти, но нека не сме така категорични..., нещата са в развитие...
...........
Иначе, Франция си имат десетки АЕЦ, Полша - що годе въглища (и там се чака на огромна - с дни опашка за въглища!), Германия - имат и едното, и другото... , ама пълнят и газ...
Ами останалите? Ами ние?
"На гол тУмбак - чифте пЕщовЕ!"
Това ли беше "Евросъюз" - всеки да си стиска своите (СИ) енергоносители?
Това е фейк - коментар! Радвайте се на живота!
Last edited by mikomikov; 30.08.2022, 13:24.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Балбалоне, след като вчера те питах, по кои от изброените вчера от мен 8+ важни за изхода на войната моменти, е настъпил ключов прелом, ти промълча.
Днес, гледам, след толкова украински победи, би трябвало да не си толкова срамежлив.
Повторно питане:
КОЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО?
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар