IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
    да пробвам аз

Мисля, USA и UK явно си държат на подписите, както и на значението на думата безопасност
    както и на значението на израза "гаранции"

е путкин, ако беше филолог [ATTACH=CONFIG]n3964037[/ATTACH]

с'я, за много ъъъъ...ъъъ същества, вероватно разрушаването на 100 болници го намират за увеличаващо безопасноста , нооо налага им се да се преборят с вижданията на наглосаксонските филолози ползващи кафе HiMars

пп
    чяк сега се светнах, че то спора бил поради пропуски в 5 клас на путлеристите.... сложни им идват две думи една до друга - "гарантиране безопасността... "
    Това е супер, а ЕС какво общо има? Не помня УК и САЩ да са част от ЕС в момента или към 24.02.2022, даже едните направиха всичко възможно да не са точно в този съюз. Та пак не разбирам защо ние да следва да помагаме на Украйна, щото Путя бил капут - ок, капут е, не мисля, че нормален човек спори за това, но и Зеленко е не по-малък капут, че и даже тон ми държи, че съм му бил длъжен - ай сиктир, голтак с чифте пищови на гол тумбак!

Митко, не няма нищо общо ситуацията на ЕС спрямо Русия, съотнесена с тази межди ИРИ и Османската държава - чел си вероятно, че тогава е имало гражданска война между баща и син там, та те сами са поканили османците и т.н. Това е мантра на комунистическата пропаганда - как, ако сме били единни "славяните", никога не сме били паднали под "турско". Хайде да проумеем едно - Украйна не е в ЕС, не е и в НАТО - баш ме брига за нея точно толкова, колкото за войната в Йемен или Сирия. Виж, ако беше в НАТО или ЕС -ок, веднага да се задействаме, ама сега що? Щото били много готини - ок, много готини са - по-големи глупсоти от севернофиромските съм чел само в украинските учебници по история. Даже комунетата бяха една степен по-обрани в дивотиите си.

С две думи - Путя е агресор, но не виждам причина да се помага чак толкова на Украйна, че да го ядем ние дебелия. Квото са си надробили, да си го сърбат - едно жу су и у два поста у фейса са им достатъчни. Сега си убиваме суровинния придатък за кеф на САЩ и УК - интересно колко пари и въоръжение даде УК и колко ЕС? Виж ако Путя удари страна от ЕС или НАТО - разбира се, веднага всички жълтопаветници да се мобилизират и на марш на скок към Масквата.

Та пак не разбрах - за чий да помагаме на Украйна? А зашо не помагаме на Йемен? Или на Руанда и Бурунди? Примерно.

П.С. Знаете, че не ме брига за темата и не пиша в нея, ма не разбирам спора изначално и най-вече нас кво ни брига, че да ручаме жабетата. Унграия например си блокира санкции, търгува си с Путята, пък пак е и в ЕС, и в НАТО и не могат да и пръднат на дедовия. Едно време така Маляките си правеха бизнес и бяха срещу санкциите с Милошевич - не помня да се понесли някаки негативи?
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Бунтът срещу Владимир Путин от ниските нива на властовата йерархия расте.
      Днес стана ясно, че депутати от 17 района на Москва и Санкт Петербург
      са поискали публично той да подаде оставка.
      Сега е демокрация е русия и всеки може да иска оставката на всеки. Между впрочем според теб колко са били като % английските депутати когато тачър започна фолклендската война. Недоволни има винаги

Коментар

• Бунтът срещу Владимир Путин от ниските нива на властовата йерархия расте.
        Днес стана ясно, че депутати от 17 района на Москва и Санкт Петербург
        са поискали публично той да подаде оставка.

В декларация те подкрепят колегите си от окръг Смолнинское,
        които първи надигнаха глас срещу ръководителя на Кремъл.
        „Ние смятаме, че действията на президента В. В. Путин вредят
        на бъдещето на Русия и нейните граждани.
        Искаме оставката на
        Владимир Путин от поста президент на Руската федерация!“,
        се казва в изявление на депутатите.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Какво стана сега- 3/4 или 75% от укропите нямали ток, ам ся кво шъ праим. Направо съм в шашинг. Сигурно всички знаете това, ама ме чакате мен да дойда да ви го кажа на всеуслошание- е добре, руснаците са изпукали няколко теца, за този който не е разбрал
          Е то това ви е " освобождението" и руския свят- като търпиш неуспехи на бойното поле поне да оставиш цивилните без ток и парно- така ще се засили любовта към Русия..... Но както казах още при старта на войната- Русия е загубила, само въпрос на време .....

Коментар

• Удары по энергетической инфраструктуре Украины: что известно на данный момент

Сегодня, 12:06
            8

Около 8 часов вечера 11 сентября были нанесены ракетные удары по энергетической инфраструктуре Украины. Пожары зафиксированы на территории Харьковской ТЭЦ-5 и Змиевской ТЭЦ в Харьковской области, Павлоградской ТЭЦ-3 в Днепропетровской области и Кременчугской ТЭЦ в Полтавской области.

Перебои с электроэнергией ощущались в Харьковской, Сумской, Днепропетровской, Запорожской и Одесской областях, во временно находящихся под контролем украинской стороны районах Донецкой области, а также в Киевской области и в самой столице Украины.

Частично исправить положение удалось путем отключения западных и центральных регионов страны от востока и юга. Из-за невозможности передачи вырабатываемой энергии пришлось отсоединить от сети энергоблоки Хмельницкой и Южно-Украинской атомных электростанций. Ранее из-за ударов ВСУ был отключен последний функционирующий блок Запорожской АЭС, что сильно усложнило ситуацию с энергообеспечением Украины.

Для восстановления энергоснабжения был предпринят ряд мер, среди которых – подключение резервных мощностей, а также перераспределение энергопотоков с линий электропередачи в западных регионах страны и днепровских гидроэлектростанций.

Между тем основная часть энергосистемы Украины сосредоточена в юго-восточных районах. Из 15 работающих реакторов 6 расположены в Энергодаре, находящемся под контролем российских подразделений, они покрывают пятую часть энергообеспечения Украины.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Някой може ли да ми даде едно смислена причина, поради която Европа (и ние, като част от нея) следва да страда, защото двете джуджета си мерят пишките? И защо следва да е едва ли не задължена да помага на Украйна, като Зеленко даже и се сърди и театралничи, ако не му дават подаяния? С какво Украйна ни пази, че нещо не се сещам? Въобще какво ни пука за Украйна, че да се налага да страдаме заради нея?

Ма била агресирана от Путя - ми агресирана е, факт, но крушката си имаше опашка, нали? Ха сега си представете, че сме пак във Възродителен процес при сегашните условия - ние в ЕС и НАТО, а отдреща Турция на Ердоган? Е, нещо подобно е - когато до гъзъ ти има луд военен с огромен спрямо твоя потенциал, си седиш на задните части иси кротуваш, а не му ги вееш пред някои органи

Също ми е интересно да разбера и като как очаквате ядрена сила (не казвам най-голямата ядрена, но ядрена сила) с достатъчно бомби да превърне Европа в пустиня ( и 999 да хванат европейските ПВО-та, стига една да шибне Берлин, Варшава, Париж - все тая), да загуби войната? Просто ми е интересно?

И финално - също ми е интересно като как ни ЕС, ни НАТО реагира, когато при сходна ситуация Тирция анексира Северен Кипър...

П.С. Боли ме детеправния орган и за Путя, и за Зеленко, и за русоробите, и за укропитеците, и за онези с центовете от Козяк или копейките от пасоля. Интересува ме само и единствено интересът на България и ЕС, а той определено не е да има една студена зима и рецесия, щото някой си комедиант искал да се прави на мъж, за да оправаде смешните си 1.60 пред другото хипофизно джудже. И да, победителят пак е един - САЩ, ама в този случай за наша сметка - е, боли ме детеправния орган и за тях - сега Русия, дето винаги е била суровинна база, няма да е такава на ЕС, а на Китай - велико, просто велико
              Веднага ти давам смислена причина-в момента Украйна е буфера между Руската федерация и Европа, ако Украйна падне буфер става Полша, Румъния и ние с всички последствия от това. Преди години Българското царство заедно със сръбското отказва да помогне финансово на Източната римска империя( Византия е грешен термин наложен от руснаците) да си възстанови флота и да се спрат османците още в проливите с твоя мотив, че не ни засяга и резултатът е над 400 години България под османска власт и изоставане от останалата част на Европа....

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                Още един самолет СУ-34 е свален, но този път от самия пилот, който явно е бил пиян или нашмъркан. Самолета излита с пълен товар ракети и бомби и след това просто пада и се взривява. Браво на пилота ....

https://www.youtube.com/watch?v=c7NEg6bmhd4
                Доколкото разбрах има и украински самальот свален тудей, оти го пропускаш

Коментар

• ASB Military News
                  There are reports from many russian accounts that we personally have no information of, nor have we seen any photos — but they claim that Volchansk was occupied by “NATO troops”

They claim that there are “practically no Ukrainians” but instead, a lot of “Africans (they said blacks) and English speaking troops”

Again, we have seen no evidence of this, but it is a rumour from the Russian channels that are known to have access to information pretty early.

Какво ли правеха руснаците с наемниците??? По спомен само поляците са минус 2000 човека

Коментар

• Още един самолет СУ-34 е свален, но този път от самия пилот, който явно е бил пиян или нашмъркан. Самолета излита с пълен товар ракети и бомби и след това просто пада и се взривява. Браво на пилота ....

https://www.youtube.com/watch?v=c7NEg6bmhd4

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

A защо е длъжен? само това ми обясни. ...
                      да пробвам аз

Мисля, USA и UK явно си държат на подписите, както и на значението на думата безопасност
                      както и на значението на израза "гаранции"

е путкин, ако беше филолог
                      Click image for larger version

Name:	len3dli.jpg
Views:	1
Size:	21.1 КБ
ID:	3964037

с'я, за много ъъъъ...ъъъ... същества?, вероватно разрушаването на 100 болници е увеличаващо безопасноста , нооо... налага им се да се преборят с вижданията на наглосаксонските филолози ползващи кафе HiMars

пп
                      чяк сега се светнах, че то спора бил поради пропуски в 5 клас на путлеристите.... сложни им идват две думи една до друга - "гарантиране безопасността... "
                      Last edited by satz; 12.09.2022, 20:15.

Коментар

• Наводчикам из Херсонской области,показали место, где погибли от их рук дети Новости 12 сентября 2022 https://www.youtube.com/watch?v=XQYc7kwdueo

ГОт а? 7 деца убити , а дамата плаче, не става ясно защо плаче, за децата или заради себе си, по добре не го гледайте

Интересното е че тя е украинка, а съседите и - убитите са руснаци

Коментар

• Трима депутати от Ломоносовския район на Москва призоваха руския президент Владимир Путин да подаде оставка. "Моля да освободите заеманата от Вас длъжност, тъй като вашите възгледи, вашият модел на управление са безнадеждно остарели и възпрепятстват развитието на Русия с нейния човешки потенциал", се казва в обръщението. В момента в Русия се провеждат местни избори, припомня вестник "Сега".

Депутатите отбелязват, че по времето на Путин е имало "добри реформи" в първия и "частично" във втория му мандат, но след това всичко се е объркало. "Не се случи удвояването на БВП, минималната заплата не достигна заявените показатели, от Русия масово бягат умните и работоспособните хора, няма и помен от обещаната стабилност", пишат още депутатите. Според тях риториката, която използват Путин и неговите подчинени, е "пропита с нетърпимост и агресия" и "фактически хвърли страната в епоха на Студена война". "Отново започнаха да се страхуват от Русия и да я ненавиждат. Ние отново плашим света с ядрено оръжие", добавят те.

"Надяваме се нашият пример да даде сили и на други недоволни, да покаже, че в Русия има много несъгласни със сегашната политика хора. Косвеният ефект е не по-малко важен от очакването за ефективна оставка", обяснява пред "Новая газета. Европа" един от депутатите, подписали призива - Тимофей Николаев.

Ломоносовският район редовно гласува за опозицията. В момента той е представляван в московската Дума от депутата от "Яблоко" Владимир Рижков.

Това е вторият публичен бунт на депутати срещу Путин в рамките на няколко дни. На 9 септември петима депутати от Санкт Петербург поискаха от Думата да обвини Путин в държавна измяна заради войната в Украйна. След това те бяха привикани в полицията и им бяха съставени протоколи за "дискредитация" на руската армия.

Коментар

• Какво стана сега- 3/4 или 75% от укропите нямали ток, ам ся кво шъ праим. Направо съм в шашинг. Сигурно всички знаете това, ама ме чакате мен да дойда да ви го кажа на всеуслошание- е добре, руснаците са изпукали няколко теца, за този който не е разбрал

Коментар

• Дойдоха кът аслани (орките), избягаха кът - насрани:
                              Бойната част на Иван Калчев-Глиги стигна на 12 км от руската граница

https://www.segabg.com/hot/category-...uskata-granica

Коментар

• Вай вай, ти да видиш - родната вата взе да обръща "курса"! Копейките май свършват: Военният министър: Путин е агресор

https://www.segabg.com/hot/category-...utin-e-agresor

Коментар

Working...
                                X