Първоначално изпратено от satz
Разгледай мнение
Митко, не няма нищо общо ситуацията на ЕС спрямо Русия, съотнесена с тази межди ИРИ и Османската държава - чел си вероятно, че тогава е имало гражданска война между баща и син там, та те сами са поканили османците и т.н. Това е мантра на комунистическата пропаганда - как, ако сме били единни "славяните", никога не сме били паднали под "турско". Хайде да проумеем едно - Украйна не е в ЕС, не е и в НАТО - баш ме брига за нея точно толкова, колкото за войната в Йемен или Сирия. Виж, ако беше в НАТО или ЕС -ок, веднага да се задействаме, ама сега що? Щото били много готини - ок, много готини са - по-големи глупсоти от севернофиромските съм чел само в украинските учебници по история. Даже комунетата бяха една степен по-обрани в дивотиите си.
С две думи - Путя е агресор, но не виждам причина да се помага чак толкова на Украйна, че да го ядем ние дебелия. Квото са си надробили, да си го сърбат - едно жу су и у два поста у фейса са им достатъчни. Сега си убиваме суровинния придатък за кеф на САЩ и УК - интересно колко пари и въоръжение даде УК и колко ЕС? Виж ако Путя удари страна от ЕС или НАТО - разбира се, веднага всички жълтопаветници да се мобилизират и на марш на скок към Масквата.
Та пак не разбрах - за чий да помагаме на Украйна? А зашо не помагаме на Йемен? Или на Руанда и Бурунди? Примерно.
П.С. Знаете, че не ме брига за темата и не пиша в нея, ма не разбирам спора изначално и най-вече нас кво ни брига, че да ручаме жабетата. Унграия например си блокира санкции, търгува си с Путята, пък пак е и в ЕС, и в НАТО и не могат да и пръднат на дедовия. Едно време така Маляките си правеха бизнес и бяха срещу санкциите с Милошевич - не помня да се понесли някаки негативи?
Коментар