Първоначално изпратено от DS66
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Тодоре, тя Украйна е умирала и била ограбвана над 30 години, грабили са така както чужд никога няма да го направи и това е от техните олигарси. Путин има вина, той преди години заяви че не може да се справи с тях, знае какво правят. Единственното което направи е да им откаже заем преди да върнат тези 3 милиарда, сумата е смешна на фона на това което са получили от Русия, а колко са крали от самите украинци един господ само знае, но не и Путин.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеБунтът срещу Владимир Путин от ниските нива на властовата йерархия расте.
Днес стана ясно, че депутати от 17 района на Москва и Санкт Петербург
са поискали публично той да подаде оставка.
В декларация те подкрепят колегите си от окръг Смолнинское,
които първи надигнаха глас срещу ръководителя на Кремъл.
„Ние смятаме, че действията на президента В. В. Путин вредят
на бъдещето на Русия и нейните граждани.
Искаме оставката на Владимир Путин от поста президент на Руската федерация!“,
се казва в изявление на депутатите.
Нормално е да му поискат оставката, то след такова "прегрупиране" и на Байдън щяха да му поискат оставката... (ако нещата бяха на обратно).
Явно Руските генерали са по-корумпирани и некадърни, отколкото и най-големият им враг е очаквал.
А Конашенко с това смешно изказване на щаба за "прегрупирането", самите Руснаци го плюят яко, защото знаят, че не е никакво прегрупиране.
Сега ако не хвръкнат генералски глави Русия ще я загуби тази "специална операция".
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
И как ще ги спреш точно " казаците" ако дойдат? С 5- те работещи самолета с подводницата или с какво?. Интереса на България е да се спре руснака в Украйна и да служи за пример на диктаторчета тип Ердоган или Си, че не може да се завладява територия на съседа без да има последствия. Много по изгодно за България е да няма сблъсък между Нато и Русия, защото ще е на българска, полска и румънска територия вместо както е сега на украинска.
Сатз, за джуджака това, дето го е взел, е Русия (и исторически до много голяма степен е така, нека сме честни). Затова и не виждам като как ще го бием - той има нюкчета и няма какво да губи, ние нямаме нюкчета и имаме какво да губим. Дано да умре или да му направят преврат - това е единственият шанс, ама.
И добре, нека да умре примерно и печелим, какво става - съдим Русия на 1 трилион репарации я суровини на цени, определени от ЕС? Не помня САЩ да са платили някакви репарации на Виетнам, а загубиха войната там. Не помня и да саплатили за нюкчетата в Нагазаки и Хирошима, което е най-голямото зверство евър в световната военна история. Та какво правим в такъв случай? ЕС ще се огъзи пак и ще плати, нали? А нашата далавера каква е - да няма повече кинтички за голтаци като нас, а да са за Украйна - великанско, честно.
Спирам, утре може да драсна 2-3 реда, ако има интерес - благодаря на всички за хубавата дискусия - явно можело и без обидиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Имаш предвид порошенко нали- той спретна преврата, е барабар с баба ти с курабийките , е имаше и други герои- яценюк и разни знайни и незнайни войни
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнениеМежду другото руската групировка( 20 000) В Херсон и областта, която е в оперативно обкръжение е поискала зелен коридор от украинците
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Интересът на България е Русия да не си мисли, че може да превземе която си територия реши.
Предвид нашата география, разположение в Европа, историческа промивка и настроения на русофилския контингент, ние сме в пряка заплаха от анексиране на минимум Варна и Добрич.
И всичко това звучеше като фантасмагория, докато Аладин не се закани на Полша от Мариупол.
Уви, както вече написах, накрая Украйна ще се оправи и ще влезе при богатите, а ние пак ще питаме защо Европа не ни обича. Сейм олд стори.
Коментар
-
Изтрепаха народа там и двете страни вършат лоши неща без да им пука, обаче се задава видов ден и руснаците като видяха накъде вървят нещата просто вдигат парцалите. Там има хора, които много са пострадали от тяхната безпардонност на упрявляващите, загубили са толкова че в този си живот не могат да си го върнат, дори няма смисъл да го живеят. Там тепърва ще се омажат нещата, хората и руснаци и украинци са срещу тях, не висички са страхливци пък и страха е до време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Две уточнения - Ядрената сила да бъде бита у дома си!!! (няма такива мераци никой)
2 - Узурпатора на власт, военния престъпник, е цялата причина!
Нищо друго! - Ако спазва собствените си закони, то трябва вече да е с 20год. присъда и с НУЛА танкове в Украйна! Факт!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Хубаво, това звучи логично и... фантасмагорично. Че има русороби тук е безспорен факт, съшо както има и козяколюбци - и двата типа не са българи и не обичат Родината си и като 90%+ от мненията са от такива. Затова аз търся българската гледна точка - кое е най-изгодно за нас. Ок, рапките са капути, не може да се разчита на тях и т.н. Да видим какво ни предлагат от ЕС към момента - жесток натиск за северна фиромия (и ни го начукаха троен), орязване на парите по Плана за устойчивост и ролята на оптини зайчета в лицето на Кирчо и Кокорчо да видим какво биха на правили рашките, ако им се опънем. Ми аз не я разбирам така тая работа - вие се сбийте с тях, пък ние ще видим после какво ще направим, ама нещо директно да трейднем - йок.
Щото в ЕС следва да сме незаивисими държави, нали? А не някакви безгласни субекти тип когато бяхме в СИВ и Варшавския договор. И не, не говоря за излзиане от ЕС и НАТО (това само малоумния Копейкин може да го мисли), говоря за това да сме равноправни субекти, а ние не сме. Ми като не сме - жу су и и да си ЕПМ и едните, и другите. да се оправят - ако САЩ предложат по-добри цени на газа, да се купува от тях, ако е Путя - от него. С останалите суровини е същото - а сега си помислете какво ще стане, ако Путя се врътне и рече, че не само няма да ни доставя свежо ядрено гориво(щото нас газа не ни брига особено - 2-3 завода и 2-3 Топлофикации, все тая) и още по-важното, щото ядрено все ще намерим - ако откаже да го складира в Русия. Тогава какво правим? Къде ще го складираме? На жълтите павета? Или под тепетата? Не, май САЩ щели да го вземат - ей така, на добра воля.
Сатс, знаеш, уважавам мненията ти, имаме си закачките и засега всичко е било точно. И сега е така - не ми пука за войната, просто гледам стртегически - за мен е невъзможно ядрена сила да бъде бита. По дифолт е невъзможно. Другото са фантазии, за мен поне. А удължаването а военните действия не ни е от полза - суровините ще си намерят път, но без еФтини суровини сме чао. А това ме вълнува повече, отколкото задника на Зеленко и как казаците ни идвали в Добруджа. И друг път са идвали, и са яли дедовия. И сега ще го ядат, ако дойдат, ама тогава само таквиа като мен ще отидат, жълтопаветниците ще избягат. И ще се борят като Зеленко във фейса и телеграма. Интереса на България е да се спре руснака в Украйна и да служи за пример на диктаторчета тип Ердоган или Си, че не може да се завладява територия на съседа без да има последствия. Много по изгодно за България е да няма сблъсък между Нато и Русия, защото ще е на българска, полска и румънска територия вместо както е сега на украинска.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнениеЧестно казано, мен почва да ме притеснява ситуацията. Руснаците няма случайно да бягат панически от трудно завоювани региони, без поне да тероризират с артилерия украинците.
Тука нещо не е както трябва.
Да не е... Шойгу е за уволнение... явно Путин яко го лъжат генералите.
Някой там в ген щаба е за смяна... според мен ако искат да има и минимален шанс за успех, трябва да сложат Кадиров на чело на тази "операция", че иначе нещата отиват в киреча.
Бягат панически, защото така се случва като ти се разпадне фронта и нямаш втора линия на отбрана... защо няма втора линия на отбрана... защо няма разузнаване.... къде са спали и защо са спали...
Да сега пропагандата казва, че това е някаква "велика тайна стратегия", но всички виждат, че си е чист разгром.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение.. - за мен е невъзможно ядрена сила да бъде бита. По дифолт е невъзможно. Другото са фантазии, за мен поне. А удължаването а военните действия не ни е от полза - суровините ще си намерят път, но без еФтини суровини сме чао. А това ме вълнува повече, отколкото задника на Зеленко и как казаците ни идвали в Добруджа. И друг път са идвали, и са яли дедовия. И сега ще го ядат, ако дойдат, ама тогава само таквиа като мен ще отидат, жълтопаветниците ще избягат. И ще се борят като Зеленко във фейса и телеграма
2 - Узурпатора на власт, военния престъпник, е цялата причина!
Нищо друго! - Ако спазва собствените си закони, то трябва вече да е с 20год. присъда и с НУЛА танкове в Украйна! Факт!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Интересът на България е Русия да не си мисли, че може да превземе която си територия реши.
Предвид нашата география, разположение в Европа, историческа промивка и настроения на русофилския контингент, ние сме в пряка заплаха от анексиране на минимум Варна и Добрич.
И всичко това звучеше като фантасмагория, докато Аладин не се закани на Полша от Мариупол.
Уви, както вече написах, накрая Украйна ще се оправи и ще влезе при богатите, а ние пак ще питаме защо Европа не ни обича. Сейм олд стори.
Щото в ЕС следва да сме незаивисими държави, нали? А не някакви безгласни субекти тип когато бяхме в СИВ и Варшавския договор. И не, не говоря за излзиане от ЕС и НАТО (това само малоумния Копейкин може да го мисли), говоря за това да сме равноправни субекти, а ние не сме. Ми като не сме - жу су и и да си ЕПМ и едните, и другите. да се оправят - ако САЩ предложат по-добри цени на газа, да се купува от тях, ако е Путя - от него. С останалите суровини е същото - а сега си помислете какво ще стане, ако Путя се врътне и рече, че не само няма да ни доставя свежо ядрено гориво(щото нас газа не ни брига особено - 2-3 завода и 2-3 Топлофикации, все тая) и още по-важното, щото ядрено все ще намерим - ако откаже да го складира в Русия. Тогава какво правим? Къде ще го складираме? На жълтите павета? Или под тепетата? Не, май САЩ щели да го вземат - ей така, на добра воля.
Сатс, знаеш, уважавам мненията ти, имаме си закачките и засега всичко е било точно. И сега е така - не ми пука за войната, просто гледам стртегически - за мен е невъзможно ядрена сила да бъде бита. По дифолт е невъзможно. Другото са фантазии, за мен поне. А удължаването а военните действия не ни е от полза - суровините ще си намерят път, но без еФтини суровини сме чао. А това ме вълнува повече, отколкото задника на Зеленко и как казаците ни идвали в Добруджа. И друг път са идвали, и са яли дедовия. И сега ще го ядат, ако дойдат, ама тогава само таквиа като мен ще отидат, жълтопаветниците ще избягат. И ще се борят като Зеленко във фейса и телеграмаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеЗащото се иска да приключим с капуткин по-бързо? ей тъй чисто цинично?
а още причини има в думите съюзници,солидарност, ценности и т.н.
Аз горните думи ги искам както ги знам, а като дойде мутра да ги оспорва - нямаш избор тряя го Хаймаросаш, еле ако нагъл фатмак къде само от бой разбира и думата му не струва нищо(тва последното всъщност е най-голямата причина да бъде размазан )
Все още човечеството не разполага с механизми "да огрее навсякъде" знаеш го много добре. Интернет колко беше развит 1994г.? Затова и така с Руанда. Та освобождаването на Дубровник 1995-та, колко българи го знаят. М?
Коментар
Коментар