Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Някой може ли да ми даде едно смислена причина, поради която Европа (и ние, като част от нея) следва да страда, защото двете джуджета си мерят пишките? И защо следва да е едва ли не задължена да помага на Украйна, като Зеленко даже и се сърди и театралничи, ако не му дават подаяния? С какво Украйна ни пази, че нещо не се сещам? Въобще какво ни пука за Украйна, че да се налага да страдаме заради нея?
Ма била агресирана от Путя - ми агресирана е, факт, но крушката си имаше опашка, нали? Ха сега си представете, че сме пак във Възродителен процес при сегашните условия - ние в ЕС и НАТО, а отдреща Турция на Ердоган? Е, нещо подобно е - когато до гъзъ ти има луд военен с огромен спрямо твоя потенциал, си седиш на задните части иси кротуваш, а не му ги вееш пред някои органи
Също ми е интересно да разбера и като как очаквате ядрена сила (не казвам най-голямата ядрена, но ядрена сила) с достатъчно бомби да превърне Европа в пустиня ( и 999 да хванат европейските ПВО-та, стига една да шибне Берлин, Варшава, Париж - все тая), да загуби войната? Просто ми е интересно?
И финално - също ми е интересно като как ни ЕС, ни НАТО реагира, когато при сходна ситуация Тирция анексира Северен Кипър...
П.С. Боли ме детеправния орган и за Путя, и за Зеленко, и за русоробите, и за укропитеците, и за онези с центовете от Козяк или копейките от пасоля. Интересува ме само и единствено интересът на България и ЕС, а той определено не е да има една студена зима и рецесия, щото някой си комедиант искал да се прави на мъж, за да оправаде смешните си 1.60 пред другото хипофизно джудже. И да, победителят пак е един - САЩ, ама в този случай за наша сметка - е, боли ме детеправния орган и за тях - сега Русия, дето винаги е била суровинна база, няма да е такава на ЕС, а на Китай - велико, просто велико
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Война е! При война има страдание, мизерия, лишения.... няма как. Заради евтините суровини европа беше напред, а руснаците обикаляха европа с парите от тези суровини. Свърши вече, и двете страни ще страдат, но последните много повече.
Ма била агресирана от Путя - ми агресирана е, факт, но крушката си имаше опашка, нали? Ха сега си представете, че сме пак във Възродителен процес при сегашните условия - ние в ЕС и НАТО, а отдреща Турция на Ердоган? Е, нещо подобно е - когато до гъзъ ти има луд военен с огромен спрямо твоя потенциал, си седиш на задните части иси кротуваш, а не му ги вееш пред някои органи
Също ми е интересно да разбера и като как очаквате ядрена сила (не казвам най-голямата ядрена, но ядрена сила) с достатъчно бомби да превърне Европа в пустиня ( и 999 да хванат европейските ПВО-та, стига една да шибне Берлин, Варшава, Париж - все тая), да загуби войната? Просто ми е интересно?
И финално - също ми е интересно като как ни ЕС, ни НАТО реагира, когато при сходна ситуация Тирция анексира Северен Кипър...
П.С. Боли ме детеправния орган и за Путя, и за Зеленко, и за русоробите, и за укропитеците, и за онези с центовете от Козяк или копейките от пасоля. Интересува ме само и единствено интересът на България и ЕС, а той определено не е да има една студена зима и рецесия, щото някой си комедиант искал да се прави на мъж, за да оправаде смешните си 1.60 пред другото хипофизно джудже. И да, победителят пак е един - САЩ, ама в този случай за наша сметка - е, боли ме детеправния орган и за тях - сега Русия, дето винаги е била суровинна база, няма да е такава на ЕС, а на Китай - велико, просто великоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Ти ги остави газа и нафтата - очевидно не те интересуват другите дестилати на нефта... (откъде ли е този растеж на бедна Индия? - няма да питаме...)
С газ и нафта - не можеш да примамиш платежоспособните...
А Кого би примамил с евтини метали? Със стомана, алуминий, волфрам....
Кого би примамил с ядрено гориво, обогатен уран и технологиите за това,...
Дървен материал?...
И ДА НЯМАШ НИКАКВА СЪВЕСТ. ПОСЛЕДНАТА ПРЕЧИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
по-скоро осъзнавам, че с евтина нафта и газ може да примамиш скотове и комисионери
ако евтините горива бяха извор на благодат - Беларус щеше да има по-висок жизнен стандарт от Италия или Германия.
Енергията е важна, но има по-важни неща. Много по-важни
Ти ги остави газа и нафтата - очевидно не те интересуват другите дестилати на нефта... (откъде ли е този растеж на бедна Индия? - няма да питаме...)
С газ и нафта - не можеш да примамиш платежоспособните...
А Кого би примамил с евтини метали? Със стомана, алуминий, волфрам....
Кого би примамил с ядрено гориво, обогатен уран и технологиите за това,...
Дървен материал?...
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Война е! При война има страдание, мизерия, лишения.... няма как. Заради евтините суровини европа беше напред, а руснаците обикаляха европа с парите от тези суровини. Свърши вече, и двете страни ще страдат, но последните много повече.
Коментар
-
по-скоро осъзнавам, че с евтина нафта и газ може да примамиш скотове и комисионери
ако евтините горива бяха извор на благодат - Беларус щеше да има по-висок жизнен стандарт от Италия или Германия.
Енергията е важна, но има по-важни неща. Много по-важни
По-важни неща са, свързаните с усвояване на милиардите - не във военни действия, а за развитие на икономиките на страните и ликвидиране на световния глад....
Ама тия, много по-важни неща ги знае всяко дете.,.. Все пак милиардите отиват към военната промишленост... И, по-лошо е, че вече приключи развитието на производствата, които са вън от военната промишленост: и на запад, и на изток ще има трилионни бюджети, свързани с превъоръжаването.
А, че има много по-важни неща - спор няма!
Коментар
-
Без евтините енергоносители ..,
без евтините метали...,
без евтиния обогатен уран ..,
без евтините зърнени храни. ,
НЯМА да има и висок жизнен стандарт... (не, че у нас го е имало масово)..., става дума за водещите икономики в Европа.
В Германия министърът на икономиката казва на въпрос на журналисти, че до сега не е предполагал, че може да си вземе душ за 5 минути... Сега вече редовно го прави!
Високият стандарт е обусловен от много фактори. Част от тях съм споменал.
Ясно е, че в тоя форум всички живеят при висок стандарт, разбира се...
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеУсетил си голямото разминаване в реалностите, нали? Ние, като европейци - имаме висок стандарт по различни причини... (но не само ние, с теб, а и голямата част от по-бедните и безработни европейци - това е важно!)
Енергията е важна, но има по-важни неща. Много по-важнитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
-
по отношение на това с евтиното надордът го е казал
евтиното излиза скъпо!
рано или късно!
Усетил си голямото разминаване в реалностите, нали? Ние, като европейци - имаме висок стандарт по различни причини... (но не само ние, с теб, а и голямата част от по-бедните и безработни европейци - това е важно!)
Коментар
-
без евтините метали...,
НЯМА да има и висок жизнен стандарт... (не, че у нас го е имало масово)..., става дума за водещите икономики в Европа.
В Германия министърът на икономиката казва на въпрос на журналисти, че до сега не е предполагал, че може да си вземе душ за 5 минути... Сега вече редовно го прави!
евтиното излиза скъпо!
рано или късно!
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнениеХубаво казано, но се нуждае от допълнение!
Без Одеса, Запорожие, Днепропетровск, Харков, Донецт, Луганск, Мариопул, и БЕЗ ВАС!
без евтините метали...,
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеTepix, той нали ще се оттегля от власта в Чечня, или е размислил ? Зеленски казал, че не се страхува, смел е много. ЕС са решили да намаляват дълговете на държавите с по 20% на година, нещо такова..т.е. пари ще получат кредиторите. Повишават лихвите, по някое време ще се поздравим с факта че трайни стоки вече никой не купува, само стоки от първа необходимост.
- 1 like
Коментар
Коментар