Първоначално изпратено от briko
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Аз съм 60-ти набор и съм служил 78-80-та години. По мое време имахме МИГ-21 и МИГ-23. Колегата е служил 4 години след мене и вероятно вече е видял МИГ-25 и МИГ-27. Колкото до руснаците - при тях тези модели са от няколко години по-рано, отколкото при нас.
Всъщност и двамата не сме виждали живи самолети, защото аз съм радист, а той - планшетист. И двамата сме се скатавали по командни пунктове ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от briko Разгледай мнение
Някой има снимка или клип на тия глупаци "кадировци" да си служат по време на военните действия с някакво по сложно оръжие от АК47…?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеhttps://pan.bg/view_article-53-13366...-be-malka.html, посочена е датата точно когато идват 4-ри миг 25 в България. Мисля че тогава сте служили.
Всъщност и двамата не сме виждали живи самолети, защото аз съм радист, а той - планшетист. И двамата сме се скатавали по командни пунктове ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Тия "нормални "момчета ги ебе башибозука на Кадиров. Та чак един руснак записа видео, в което се молеше на Кадиров да нареди на чеченските башибозуци да спрат да ебат руските войници.
Коментар
-
https://pan.bg/view_article-53-13366...-be-malka.html, посочена е датата точно когато идват 4-ри миг 25 в България. Мисля че тогава сте служили.
Коментар
-
Първоначално изпратено от briko Разгледай мнение
Руските войници защо не застрелят "ебачите"? ..... ликвидиран го на секундата!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Херсон не е превзет и няма никакво бягство- има достатъчно клипове че херсон е предаден с договорка. На теб може да не ти се вярва, но най вероятно е така. Когато руснаците се изтегляха нямаше бомбардировка на моста или на понтоните. Защо са го направили- обясняват че се съмняват че могат да снабдяват войските си. Украинците снабдявай войските си през около 20-25 моста. Остава руснаците да ги избомбят и войната приключва
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Тия "нормални "момчета ги ебе башибозука на Кадиров. Та чак един руснак записа видео, в което се молеше на Кадиров да нареди на чеченските башибозуци да спрат да ебат руските войници.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеХерсон не е превзет и няма никакво бягство- има достатъчно клипове че херсон е предаден с договорка.Не е препоръка за каквото и да било.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
По себе си ли съдиш за всичко това? Намерил с кого да сравнява нормалните момчета.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
Сравни загубената техника от руснаците и тази от американците. Като бонус можеш да добавиш и американската техника, която беше на въоръжение в афганистанската армия и бе пленена от талибаните. След което сравни убитите американски и руски войници. И после ми говори са срам, старшинка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Оооо ти си бил набор ...
По същото това твое време аз служих във ВВС в Ямбол в щаба на 3-та българска армия на Червен баир. Службата ми беше в командния пункт на армията, който се намираше под земята и беше направен да издържи върху себе си пряко попадение на атомна бомба. Ежедневно наблюдавах планшета, който беше с размери 20х8 метра и на него планшетистите рисуваха всяка една цел в небето, включително и препитащите ята с гъски. Имали сме много тревоги, както учебни, така и истински. И пределно ми е ясно за колко време се вдигаха нашите изтребители, както и за колко време идваха МИГ-овете от Одеса.
Първо да ти кажа, че нашите мигове винаги летяха по двойки, а руските - по тройки. Защо това е така не знам, но тука е първото ти противоречие в написаното от тебе. Второ - по него време нашите бяха с МИГ-21, а руските - с МИГ-29. Руските летяха от два до три пъти по-бързо от нашите, но въпреки това за преодоляване на разстоянието от Одеса (около 450-500 km) им трябваха около 20 минути. Така че и тука те хващам в лъжа.
И третата ти лъжа е "не знам откъде дойдоха". Това не е вярно ...Ако наистина си виждал планшет в команден пункт, щеше да знаеш, че освен територията на България на него се виждат и около 100-150 километра от територията на околните държави.
По него време ввс беше с миг 27- с миг 21 сигурно са били около 10-15гLast edited by v_tin; 12.11.2022, 20:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеMateev, няма как да е имало миг 29 тогава, нещо си се объркал..не че знам, но просто чета и съм запомнил кога са влезли в употреба.
Приет е на въоръжение 83-та година, което означава, че поне една година преди това са правили разширени тестове, включително и полети до България на максимална скорост.
На мене ми е останало в главата, че Руснаците са с МИГ-29, но на планшета аз в действителност виждах само кръстчета и стрелки, с написани до тях височина и скорост. Такива имаше дори и за ятата с патици и гъски или за гражданцките полети. Модела на летателното средство не се пише на планшета. Пише се обаче номера на полета, ако е гражданско летателно средство и ако се знае. Има обаче и анонимни цели, като например ятата с гъски, заради които се вдигаха български изтребители и ходеха да проверятат кой всъщност е създал точка на радарите.Last edited by Mateev; 12.11.2022, 20:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
...натрупа много по-малко срам, за начало.
Не е препоръка за каквото и да било.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар