Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от briko Разгледай мнение
Тц, след известен нулев период е получил рубли или пробва да вземе това, което са му обещали, ама не е получил
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеЦ, херсон няма нужда да бъде превземан. Така както нямаше нужда в киевска област да се контраатакува. То след киевска област и змийския остров, мислех вече всичко е очеизвадно, ноооо всеки когато прогледне
Пишете за евентуална разгромяваща путлеристка контраатака, аааа не казвате от къде и как! Дайде идеи
те ви факт за осмисляне
https://t.me/operativnoZSU/40780
Коментар
-
Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
Не мисля, че имаме за какво да дебатираме. Как гледат на теб руснаците мисля, че всички се досещат и не е нужно да ни обясняваш - поредния български роб, склонен към унижаване пред по-големия брат. Това е кристално ясно от всеки ред на твоите коментари. А какво мислят руснаците за български политици с ориентация към Запада слабо ме вълнува, щото е същото като някое мнение на племенен африкански вожд за Лондон. А "някой е явен предател" вероятно е политик, който цени членството на страната в ЕС и НАТО, нали?
Разговорът приключи, не обичам да си губя времето с неинтересни хора, симпатизиращи на световния злокачествен тумор Русия
- Добре, Оньо Както кажеш .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнение.. но Херсон не превзеха, не ти ли стана ясно че гражданската логистика за воените е само бонус, но не и решаващ логистичен фактор...
Пишете за евентуална разгромяваща путлеристка контраатака, аааа не казвате от къде и как! Дайде идеи
те ви факт за осмисляне
https://t.me/operativnoZSU/40780Last edited by satz; 10.09.2022, 00:48.
- 1 like
Коментар
-
better, защото трудно ще осъмват на тази територия, ако не са в собственна бронирана къщичка. Онези местните трактористи и миньори, които са като макаци и не знаят близките им от какъв снаряд са загинали, тях чакат. Първо са дребосъци, натоварени с по 30 кг бронежилетки и всякакви атрибути, после онези имат по една риза скъсана на гърба си а могат да носят по 5 пъти по голямо тегло от тях. Второ онези макаци успяват да пуснат по някое друго видео размазано, в което разказват и плачат за близките си и за съдбата си и се заканват. Чеченците избягаха, руснаците се страхуват от тях, а те за ВСУ какви ги приказват и как им се заканват. Това са хора които си търсят смъртта, на тях не им се живее.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнение
Покрай ентусиазма ти по повод на Антоновския мост, който в крайна сметка счупиха, но Херсон не превзеха, не ти ли стана ясно че гражданската логистика за воените е само бонус, но не и решаващ логистичен фактор.
Прави ли ти впечатление че ВСУ не вкарва в пробива танковете си? Опита от херсонската авантюра където изгубиха над 100 танка за няма и седмица, май им говори нещо. А без танкове тази "леко кавалерийска атака" ще завърши както атаката на маршал Ней при Ватерло.
И ако продължим с историческите паралели, това настъпление е сходно с настъплението на Вермахта при Ардените в началото на 1945г.
След една седмица ще се умълчите както след херсонския напън.
- 1 like
Коментар
-
cherney, всички тези войни са за природни ресурси, както и тази. На САЩ въобще не им пука за Украйна, дори положително отношение имат към Полша, а Украйна си я ненавиждат. Сбигнев Бжежински, не е украинец, той е поляк от тези които украинците са поробили вземайки част от Полша. А той е идеолога на това нещо.Last edited by DS66; 09.09.2022, 23:10.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеРазумен пост,
като гледаш това https://twitter.com/RALee85/status/1...C9pee6t8MrAAAA
и го вържеш с това
От къде ще осъществите затварянето на курт капана? (и колко техника бойци и ГСМ ще трябва и откъде!!! (купянск е транспортния център))
Прави ли ти впечатление че ВСУ не вкарва в пробива танковете си? Опита от херсонската авантюра където изгубиха над 100 танка за няма и седмица, май им говори нещо. А без танкове тази "леко кавалерийска атака" ще завърши както атаката на маршал Ней при Ватерло.
И ако продължим с историческите паралели, това настъпление е сходно с настъплението на Вермахта при Ардените в началото на 1945г.
След една седмица ще се умълчите както след херсонския напън.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
ООО ватин, откъде се появи бря? Помислихме, че някоя окраинка с джуки те е "отнесла"
- 1 like
Коментар
-
Тук проблемът изобщо не е в Путин. Приднестровието, Южна Осетия, Абхазия и първата чеченска война не се случиха при Путин, нали? РФ функционира по същия начин, както СССР и Руската империя - завземане на нови територии и експлоатацията им в полза на центъра. В представата не само на Путин, но и на всички съветски и руски ръководители Източна Европа е територия, която следва да обслужва Москва. А най-удивителното е, че България е единствената страна в този регион, в която живеят толкова много хора, които харесват това. А всички тези хора нямат и дори бегла представа как гледат руснаците на нас, а ако видят как изглежда средностатистическо руско село, вероятно ще получат културен шок. Това е една азиатска страна като манталитет, в която живота не струва нищо. И тук възниква въпроса защо толкова много българи искат това?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
1.Много си наясно с "представите на Путин", да не ти се е нещо изповядвал?
2.Имам представа, как гледат лично на мен руснаците, които съм срещал и как други от тях, коментират държавните ни "мъже". И за тях, признавам, са прави. Когато някой е явен предател, да го наричаш такъв, НЕ Е нередно, т.к.е по "заслуги".
Друг въпрос че, и там има склонни към генерализираме, ама вината е на тези, които, са ни представлявали.
3.Съвсем отделен въпрос че, всяка страна, си има своите регионални особености. И нас, не са ни подминали.
Разговорът приключи, не обичам да си губя времето с неинтересни хора, симпатизиращи на световния злокачествен тумор Русия
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеКакво става братчеди громите ли путин, зазка това образувание долу колко време ще изкара, според мен до утре му е много. Гледам едни карти се размахват- новорусия до молдова и румъния, ако сте съгласни- да си стиснем ръцете и да чакаме отрицателните цени пак
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Сега, не аз съм крив, че ти не си попаднал на по-добро място, и си срещнал кофти типове. (И аз съм срещал и ТУК, те са отчайващо много.) Иначе, не позна: командировки не съм ходил там, а "само" завърших висше образование и се жених, (нещо обикновено за българските студенти). Чак 10 години не съм живял там, само 5÷5,5, ако се броят и любовните наскоци. Жената (първата) беше донска казачка, 50/50 руски и украински корени но, нямам усещането, да бяха изобщо "тъпи" хора нито от едната, нито от другата страна. По-скоро, бяха умни, тъщата беше технолог-химик, работила е - ако паметта не ме лъже, в КБ на Янгел, и по-специално, при НДМГ-двигателите . За "съветската фуражка", също НЕ позна, завърших граждански ВУЗ и си бях напълно цивилен, докато не се върнах тук и единствената работа, която успях да намеря, беше в БА, като сержант, (служих и в 15-те ПЕРБ, и на границата, и после пак в 15-ти ПЕРБ затова, присъствам в архивите на МО, да проверява, който иска). После, поради ценз и някакви способности, все някак нямаше по-добри радисти от мен, и като наборен войник, и после) ме повишиха, и така. А, за "биене на чело", още не съм бил, ама знам ли ти дефинициите.
Коментар
-
Тук проблемът изобщо не е в Путин. Приднестровието, Южна Осетия, Абхазия и първата чеченска война не се случиха при Путин, нали? РФ функционира по същия начин, както СССР и Руската империя - завземане на нови територии и експлоатацията им в полза на центъра. В представата не само на Путин, но и на всички съветски и руски ръководители Източна Европа е територия, която следва да обслужва Москва. А най-удивителното е, че България е единствената страна в този регион, в която живеят толкова много хора, които харесват това. А всички тези хора нямат и дори бегла представа как гледат руснаците на нас, а ако видят как изглежда средностатистическо руско село, вероятно ще получат културен шок. Това е една азиатска страна като манталитет, в която живота не струва нищо. И тук възниква въпроса защо толкова много българи искат това?
2.Имам представа, как гледат лично на мен руснаците, които съм срещал и как други от тях, коментират държавните ни "мъже". И за тях, признавам, са прави. Когато някой е явен предател, да го наричаш такъв, НЕ Е нередно, т.к.е по "заслуги".
Друг въпрос че, и там има склонни към генерализираме, ама вината е на тези, които, са ни представлявали.
3.Съвсем отделен въпрос че, всяка страна, си има своите регионални особености. И нас, не са ни подминали.
Коментар
Коментар