IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • pinoccio, те в Европа успяват защото са се съпротивлявали най много по 2 седмици. А в СССР изобщо не биха могли да влязат, ако не е имало толкова много будали да си мислят че им носят подаръци, като взели да ги бесят за всичко казва един партизанин от Белорус и се усетили, че нещо не е съвсем така. Важното е че са минали над 2 години само да се сетят че трябва да окажат съпротива.
    Темата не е за Карлуково, там не ги искат и са ги изпратили в Европарламента.
    Last edited by supertrader; 06.07.2024, 14:52.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Идентифициран е още един военнопрестъпник :


      Коментар


      • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение


        След години, като му дойде повиквателната, руските танкове ще са толкова напред технологически, че нищо чудно и асансьори да имат.
        Те така са се смеели и на английските танкове от ПСВ. После германците превзеха цяла Европа с тия смешки през ВСВ. Нищо чудно и асансьорът да получи своето признание.

        Коментар


        • Струва ми се, че темата е главният вход на клиниката на "4-ти километър". Дементите вече са зад решетките и пускат през тях нескончаемите си пасквили като книжни лястовици. Възрастта не е порок, а свинщина.

          Коментар



          • След години, като му дойде повиквателната, руските танкове ще са толкова напред технологически, че нищо чудно и асансьори да имат.

            Коментар


            • fortiss., така се случва на практика и щом продължават да подържат идеята за война, да такава е очевидно целта. Констатирам, не съм измислил. ЕС така или иначе ще плати много, сега да платят 3 трилиона евро е по добър вариант отколкото да влачат ситуацията с години. Защото точно за пари става въпрос.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • То хубаво тва ще иде мат'рял за СВОйната, ама колко па ше е ефективно и срещу кого

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Сега тази война ще ги унищожи, от украинците почти нищо няма да остане и донякъде това е и идеята и.
                  Ти ли я създаде тази идея? Много глобално пишеш от руската си килия.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
                    .. Русия защитава съюзниците си.
                    Па колко да ги защитава:
                    "частично обесточены потребители городов Ростов-на-Дону, Батайск, Таганрог, несколько районов, поселков и сельских поселений.
                    Как надолго продлится ростовский блэкаут – не уточняется.
                    "

                    Погуглете и за кюрдите в Африн

                    Коментар


                    • Сега тази война ще ги унищожи, от украинците почти нищо няма да остане и донякъде това е и идеята и.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Selena2024, нищо вярно няма, само нихилизъм в много висока концентрация, истината е че точно Украйна е изиграла голяма роля в новата и история и да се разрастне до държавата с толкова голяма площ. Украинците не са това за което се представят, те са просто южните руснаци които се бият много, при тях на почит е вендетата, те са отмъстителни много. Тези на север са много по разумни и по кротки, по организирани като е типично за северните народи. Нищо изключително няма в Русия, да се е случило защото..Те не са преживели тъмното средновековие в целия му блясък, както европейците, може да се каже че през това време са били на курорт. Там всичко силно се преувеличава, 30 милона жертви..военните са 3 милиона и въобще не са много за мащабите на война, но трябва да се лъже. Загиналите са предимно украинци, те просто много си се бият и ако няма с кой с лека ръка помежду си ей така за спорта. Сега ако от руска страна се правят някакви простотии, ако може да се проследи те са винаги идейно свързани с украинското племе, там украинците които са при тях ги навиват за тези неща. То така се е родило, за да дойдат араби от толкова далеч да ги бият, това няма да стане без причина, а къде е Азия на какво растояние за онези конни времена и същата работа, та се е наложило да се маскират като хазари. Защо не са нападали северните руснаци ?
                        Last edited by supertrader; 05.07.2024, 21:32.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Матеев, сус бре, апологет на "безопасната" ядрена война!

                          Коментар


                          • Във връзка с поста на Матеев. Ето една подобна гледна точка с доста исторически неточности, но като цяло хванала манталитетно какво се случва с империята:

                            Основната теза на Новодворская е, че всички опити за реформи на руските царе и диктатори са били гротескни и неуспешни, модернизациите - половинчати. Цялата руска история се превръща в история на насилието и доноса, като основна тежест в това развитие се явяват традицията на Ордата и влечението към византийския шик.

                            Според Новодворская положителен елемент в историческото развитие на Русия са остатъците от скандинавската традиция, които тя вижда в събития като краткото царстване на самозванеца Лъжедмитрий, въстанието на декабристите, формите на гражданска самоорганизация и десъветизацията. Скандинавската традиция в Русия - това е вечната Пета колона, златните 5 процента западници от населението на голямата велика и жалка държава.
                            ***
                            В тази лекция любопитен е и портретът на Путин през оптиката на традициите, създали руската държава. Според Новодворская Путин съчетава в политиката си традицията на Ордата (бандитски жаргон, безсмислени имперски апетити), византийската традиция (пищни церемонии, дълги килими, мистицизъм), също така немалко от болшевишката традиция - и никакви остатъци от славянската и скандинавската традиции.


                            Валерия Новодворская (1950 - 2014) е дисидент от съветско време, радикален философ, историк и правозащитник.   Нейните исторически лекции и политически оценки днес продължават да са актуални, а прогнозите ѝ за събитията в Украйна се приемат за пророчески. Предлагаме силно съкратена редакция на една от известните ѝ лекции по руска история, в която Новодворская дава гледната си точка за набора от традиции, върху които се строи руската държавност - и до какво води това в крайна сметка. Лекцията е изнесена на 10 март 2010 г. в Тбилиси.   *** . Русия стъпва върху 5 много различни, много противоречиви традиции. Това отчасти обяснява и нейното странно поведение.   Първата, най-древната, естествено, е славянската традиция. Тя е донякъде добра традиция.

                            Коментар


                            • Защо тогава Украйна искаше да вземе Калмикия и още доста области, вкл. в Северен Казахстан? Русия защитава съюзниците си.

                              Коментар


                              • „Краят на войната ще настъпи, когато Русия се прибере в Русия“, каза преди дни номинираната за върховен представител на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Кая Калас.

                                На практика Калас казва, че русия е колониална държава. Повечето българи няма да повярват на това, защото никога не са имали достъп до такова вредно от гледна точка на Москва знание. Но е факт, че откакто са изпълзели от блатата през 15 век, ватниците не са преставали да завладяват съседни страни и народи. Московия, Руската империя, Съюзът на съветските социалистически републики и Руската федерация СА ПАР ЕКСЕЛАНС КОЛОНИАЛНИ ДЪРЖАВИ! Колониалната им политика е особено отчетлива и особено агресивна в Средна Азия, но не по-малко крайна е и в Северен Кавказ, Закавказието и Сибир. Резултатът от колонизацията обаче е парадоксален -„титулният етнос“ в империята, която иначе е мултиетническа и мултирелигиодвна като всяка имерия, става малцинство! През 1646 делът на руснаците в Московията е бил около 90% от цялото население, към 1917 делът им в Руската империя е едва 43%. Не е ясно точно колко е този дял сега, но като им гледаме Курбан Байряма...

                                Руската колониалната доктрина се свежда до следното: аз имам право да нападна съседа си, ако подозирам, че той може да ме нападне. А русия винаги е имала такива подозрения, и винаги е нападала първа - до 1941, когато Хитлер изпреварва Сталин. Но след като превземеш дадена територия, ти се сдобиваш с нови съседи! Трябва да нападнеш и тях! Така за около 400 години Русия се разраства на над 17 милиона квадратни километра.

                                Кънчо Кожухаров, авторът на една прекрасна книга, „Империя на пошлостта", беше пресметнал, че всеки ден от тия 400 години руснаците са присвоявали средно по около 15 квадратни километра от съседите си. Това означава,че за година и нещо са изяждали по една България. Украйна обаче ще им приседне!

                                Според руснаците Украйна означава „покрайнина“, и в този смисъл може да е нарицателно за руска колония. Иначе има значение на "моят роден край". Сходствата между руските колонии –„покрайнини“, и западните отвъдморски колонии, са неизброими. Голямата разлика е наличието на сухопътна граница на руските. Причината за това е една единствена – руснаците НЕ СА МОГЛИ да завладяват територии през морета и океани. Или в най-добрия случай - не са могли да ги задържат. Справка -Аляска, която русия владее няколко десетилегия. русия пропуска шанса и да окупира Хавайските острови, и (по идея на руския антрополог и пътешественик Миклухо Маклай, приемана благосклонно от императора), да завладее островите Папуа-Нова Гвинея.

                                Особено показателен пример за колониалната политика на царска русия е построяването на т.нар. Транссибирска магистрала, твърди в студията си „Руската империя като колониална държава и продължаващият процес на деколонизация на някогашните ѝ владения“ доц. Теодор Дечев . Според него строежът наистина е велик инженерен подвиг, но се дължи най-вече на опита на империята да се сдобие с незамръзващо пристанище на Тихия океан, тъй като Владивосток поне няколко месеца в годината е неизползваем. Руснаците се насочват към Порт Артур и започват да строят така наречената Източнокитайска железница, която минава напряко през Манджурия - днешен североизточен Китай. През 1905 това довежда до война с техния предишен съюзник Япония, която Русия губи.

                                За русия е важно да не бъде наричана колониална империя заради актуалната парадигма на Кремъл за многополсен свят, в който Азия е един от полюсите, който твърдо принадлежи на русия. Китай обаче не е много съгласен с тази „твърдост“, както показа и скорошното посещение на путин там. русия губи Средна Азия благодарение на агресията си в Украйна, и противно на намеренията й, рязко ускорява втория етап на деколонизацията на Закавказието и Средна Азия. Първият етап започва с разпада на Съветския съюз, но тези територии малко или много остават в сферата на руско икономическо и политическо влияние. Загубата на войната в Украйна ще катализира втора, много по-категорична вълна на деколонизация. В основата й ще са Азербайджан и Казахстан.

                                Така че искрено се надяваме Каас да бъде избрана за пръв европейски дипломат. Още повече, че от началото на годината русия се кани да я арестува
                                Last edited by Mateev; 05.07.2024, 18:37.

                                Коментар

                                Working...
                                X