IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    Я! Кралица Елизабет втора е починала
    Добра, лоша - имаше осанка, достолепие и авторитет.

    Чарлз прилича на телеграфен стълб и има и сходно излъчване.

    Глобалната ситуация е прекалено сложна, за да може краля на Англия да няма обединителски заложби и да е просто изпълнител на церемониални дейности.

    Тука спешно трябва да се абдикира в полза на Уилям, който англичаните обожават, но надали дъртия вампир ще пусне кокала (короната), която чака от 40 години.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

      Казвал ли съм че,за Русия, Е проблем слабото развитие на средния и дребен бизнес, концентрацията върху енергоресурси, олигархията и изоставането в електрониката?
      - Казвал съм го, неведнъж.
      Твърдял ли съм, че пиенето не им е проблем?
      - Не съм. Само подсказах че, има и по- пиещи от тях ( последната класация която гледах, бяха на 7-мо /СЕДМО,А НЕ ПЪРВО!/ място по употреба на алкохол).
      Казвал ли съм че, СПИН е огромен проблем там?
      - Ако ми разровиш внимателно постовете - ДА, казвал съм.
      Отчитал ли съм че, Китай далеч не е безопасен за тях ?
      - ДА, съвсем наскоро.
      ...

      Е, не можеш да ме обвиниш, че съм кон с капаци. Спорим, караме се - ДА, ама това променя ли фактите?
      НЕ.

      ​​​​​​И да, вниквам. Друг въпрос, че не споделям фобии. Защо?
      - АМИ ИМАМ СИ СВОИ БЕ!
      ...Ох. Уморих се.


      Аз за малко от русофилите имам лошо мнение ... всъщност само за един с четирибуквен никнейм, който нещо много се беше израдвал на убити деца в жилищни блокове. Повечето тук сте по-скоро недоволни от Запада, отколкото примряли за живота в Перм и Самара.

      Обаче само си виж коментара - "Абе не отричам, че нямат среден и малък бизнес, имат проблем с алкохолизъм и СПИН, изостанаха в технологиите, олигарсите държат всичко, "произвеждат" само добив и Китай им диша във врата, ама иначе ...".

      Ами, пирамиде, то не остана за "иначе" ...


      Да беше Русия в положение да е алтернатива на Запада ... то тя има повече минуси, отколкото може да си позволи един обръщач на световни редове ))

      В тая връзка Китай може да е заплаха за западната хегемония, но първо трябва да реши какво ще прави 200-те си милиона работещи бедни, какво става с имотния й пазар, САЩ враг ли са или основен клиент и редно ли е да се прави локдаун с дронове.

      Коментар


      • Като казах, че единствения начин Украйна да получи пари е да се разбере с Путин и той да и даде газ на по ниски цени, който тя да продава на Европа, много добре знам от къде там могат да дойдат пари, от където са идвали и преди и винаги. Те обаче са се фиксирали да го свалят, но на тях Навални ако вземе властта в Русия няма да им даде абсолютно нищо, защото според неговите разбирания Русия като раздава по този начин бива ограбвана и затова руския народ живеел в нищета.

        Коментар


        • Какви инвестиции за лихва от 2-3%, ти не си добре. Той пък си мисли, че в банките има 350 милиарда евро, които те се чудят на кой да ги дадат, да го обезщетят, защото били ги блокирали. Руснаците пък странно казаха, че някакви заводи тогава ставали техни, щом не могат да получат тези пари, банките пък казаха, че в момента в който ги обезщетят , веднага ще изплатят парите на Украйна да я обезщетят с руските пари и те не лъжат и ще го направят. Правителствата казаха, ние предпочитаме направо на Украйна да ги дадем тези пари, дето ще ги даваме на банките че те да...Точно такава е механиката, но тези пари сега ще се изпарят защото правителствата закъсват поради наложените санкции и ситуацията им се влошава. Ако ЦБ емитира за тази цел пари, те веднага ще ги използват да запушат дупките в бюджетите и икономиките си. Имат големи концерни, които не само че няма да внесат пари в бюджета, но увеличават социалните разходи за неработещи, защото стоят на трупчета поради поскъпналите суровини и липса на пазар за продукция на тези цени. Тях кой ще ги обезщети, репарира ?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            Я! Кралица Елизабет втора е починала
            Бог да я прости! Ти кво'общо имаш с този Човек, та започваш с Я"?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
              mikomikov, въобще няма такива инвестирания в ценни книги и сметки на други държави в банки. С тях се балансират, изравняват някакви пари кои са минали в обратната посока. Тези пари на Русия въобще не съществуват като дисбаланс, тя да ги е дала срещу нищо. Същите банки които и ги блокират, имат инвестиции на тази стойност в Русия. Затова като им казаха да дадат парите, те отвърнаха - компенсирайте ни за загубите ни в Русия и ще ви ги дадем веднага. Никой не ти два и 1-2 милиона без сериозни гаранции, а за милиардите нещата са изпипани откъм гаранции до най малката подробност.
              Оффф, обидих неоснователно колегата (satz), че е единствен, който не е чувал за инвестиции в дългови ценни книжа..., а пропуснах теб, който обитаваш паралелната Вселена...

              ОставИ, моля тия ТВОИ измишльотини с "гаранциите" за това, когато ти "дават" милиардите, защото сме го обяснявали вече много пъти...

              Само за теб: милиардите (обикновено) носят ("гарантиран") доход - годишен, шестмесечен... Ето това е причината, за да финансират нечий дълг, а в края на срока на емисията - получават главницата... Всичко това зависи от условията на емисията дългосрочни дългови ценни книжа...

              Тези казаха, другите отговориха... Хайде по същество, а? Ограничи се до горните реалности и излез от фантазиите "казал - рекъл", освен ако не искаш да получиш тук инфо "даром", защото не ти се чете, ама - хич!

              Кажи му "трейдър" и повече не го обиждай! ))

              Коментар


              • mikomikov, въобще няма такива инвестирания в ценни книги и сметки на други държави в банки. С тях се балансират, изравняват някакви пари кои са минали в обратната посока. Тези пари на Русия въобще не съществуват като дисбаланс, тя да ги е дала срещу нищо. Същите банки които и ги блокират, имат инвестиции на тази стойност в Русия. Затова като им казаха да дадат парите, те отвърнаха - компенсирайте ни за загубите ни в Русия и ще ви ги дадем веднага. Никой не ти два и 1-2 милиона без сериозни гаранции, а за милиардите нещата са изпипани откъм гаранции до най малката подробност.

                Коментар


                • Я! Кралица Елизабет втора е починала

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                    Интересна гледна точка: "Всички свободни хора ЩЕ продължат да депозират в Западните банки "

                    Спор няма: почти всички свободни хора ще депозират.

                    Я сега да ни кажеш - 300 милиарда - според твоите фантазии - колко "свободни хора " са ги инвестирали?

                    А може би ще ни кажеш и колко свободни хора от Китай са инвестирали 900 милиарда?

                    За Япония - да питам ли - над 1 трилион (1000 милиарда)?

                    Аве, дали не се замисляш, какви "свободни хора" - СПОРЕД ТЕБ - "депозират в Западни банки" подобни суми?

                    Сещаш ли се, или трябва да ти се каже, че МНОГО страни ДО СЕГА инвестираха в американски дългови ценни книжа? Ти, като "свободен човек" - колко милиона би могъл да отделиш за подобна инвестиция?

                    СмЕх в залата! Участваш ли е подобни аукциони? Още по-гоУем смЕХ!

                    А сега да кажеш, колко ЩЕ бъдат "ценни" в бъдеще подобни "ценни книжа", с които се финансира някое правителство и какво се получава, когато няколко трилиона се изтеглят от подобни "ценни книжа" - и това - както е тръгнало - ще бъде за десетилетия.

                    Иначе съм съгласен, че всички свободни хора ще инвестират в банки, но милиардите и трилионите са важни за подобни дългови ценни книжа.

                    А ти се опитвай да бъдеш "духовит" - не пречиш никому. Само не опростявай нещата в този форум, където, изглежда САМО ти не си чувал подобни елементарни неща...

                    ............

                    Иначе, Путин е лош, за да води тази война, но има свои причини, за да я води, които ние не разбираме. Ама - напада "независима" страна. Така е - съседна страна ..

                    Докато САЩ нападнаха Виетнам - "на другия край на света"... И те да имали причини, разбира се...
                    Накратко: ВСЕ ПОВЕЧЕ СВОБОДНИ ХОРА, ЗАПОЧВАТ ДА ИЗБЯГВАТ ЗАПАДНИТЕ БАНКИ.
                    -
                    Заради своеволията, които, си позволиха държавите им.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                      Мне, просто се опитай да вникнеш в моите доводи и истини, както аз се опитвам да вникна в твоите/вашите.
                      Защото никога едната страна не е напълно грешна и другата - напълно права.
                      Казвал ли съм че,за Русия, Е проблем слабото развитие на средния и дребен бизнес, концентрацията върху енергоресурси, олигархията и изоставането в електрониката?
                      - Казвал съм го, неведнъж.
                      Твърдял ли съм, че пиенето не им е проблем?
                      - Не съм. Само подсказах че, има и по- пиещи от тях ( последната класация която гледах, бяха на 7-мо /СЕДМО,А НЕ ПЪРВО!/ място по употреба на алкохол).
                      Казвал ли съм че, СПИН е огромен проблем там?
                      - Ако ми разровиш внимателно постовете - ДА, казвал съм.
                      Отчитал ли съм че, Китай далеч не е безопасен за тях ?
                      - ДА, съвсем наскоро.
                      ...

                      Е, не можеш да ме обвиниш, че съм кон с капаци. Спорим, караме се - ДА, ама това променя ли фактите?
                      НЕ.

                      ​​​​​​И да, вниквам. Друг въпрос, че не споделям фобии. Защо?
                      - АМИ ИМАМ СИ СВОИ БЕ!
                      ...Ох. Уморих се.



                      Коментар


                      • Интересна гледна точка: "Всички свободни хора ЩЕ продължат да депозират в Западните банки "

                        Спор няма: почти всички свободни хора ще депозират.

                        Я сега да ни кажеш - 300 милиарда - според твоите фантазии - колко "свободни хора " са ги инвестирали?

                        А може би ще ни кажеш и колко свободни хора от Китай са инвестирали 900 милиарда?

                        За Япония - да питам ли - над 1 трилион (1000 милиарда)?

                        Аве, дали не се замисляш, какви "свободни хора" - СПОРЕД ТЕБ - "депозират в Западни банки" подобни суми?

                        Сещаш ли се, или трябва да ти се каже, че МНОГО страни ДО СЕГА инвестираха в американски дългови ценни книжа? Ти, като "свободен човек" - колко милиона би могъл да отделиш за подобна инвестиция?

                        СмЕх в залата! Участваш ли е подобни аукциони? Още по-гоУем смЕХ!

                        А сега да кажеш, колко ЩЕ бъдат "ценни" в бъдеще подобни "ценни книжа", с които се финансира някое правителство и какво се получава, когато няколко трилиона се изтеглят от подобни "ценни книжа" - и това - както е тръгнало - ще бъде за десетилетия.

                        Иначе съм съгласен, че всички свободни хора ще инвестират в банки, но милиардите и трилионите са важни за подобни дългови ценни книжа.

                        А ти се опитвай да бъдеш "духовит" - не пречиш никому. Само не опростявай нещата в този форум, където, изглежда САМО ти не си чувал подобни елементарни неща...

                        ............

                        Иначе, Путин е лош, за да води тази война, но има свои причини, за да я води, които ние не разбираме. Ама - напада "независима" страна. Така е - съседна страна ..

                        Докато САЩ нападнаха Виетнам - "на другия край на света"... И те да имали причини, разбира се...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                          Добре, хубаво. Разби ги. На пух и прах. Отивам да си поплача.
                          Мне, просто се опитай да вникнеш в моите доводи и истини, както аз се опитвам да вникна в твоите/вашите.
                          Защото никога едната страна не е напълно грешна и другата - напълно права.

                          Коментар


                          • https://t.me/uniannet/71319

                            Украинските въоръжени сили са освободили над 20 населени места по посока Харков.

                            Заместник-началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб Олексий Хромов заяви (https://bit.ly/3x7T1eH), че военните от ВСУ, заедно с частите на Националната гвардия, са проникнали в отбраната на противника на дълбочина до 50 км.

                            Съобщава се за мощен удар по позиции на окупаторите във Василовка

                            Държавният секретар на САЩ Блинкен, който днес е на посещение в Киев, официално потвърди прехвърлянето на над 2 млрд. долара на Украйна и още 18 млрд. долара на европейски държави за отбранителни цели.
                            Last edited by barbaron; 08.09.2022, 19:37.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                              Сигурността на всички вложители на първо място се гарантира с мир! Съответно всички свободни хора, ще продължат да депозират в западните банки.
                              Виж при руските банки е веселбата - имаш уж по сметката валута...и хоп дай 33333 еврашки за.... москвич ХАХАХАХАХАХАХАХА зато крышнам
                              Ами не, НЕИСТИНА. Сигурността на вложителите, на първо място,се гарантира от БАНКИТЕ а, на второ - от държавата - домакин на банките.
                              И ето ви парадокси: Същите тези банки и държави, различно спазват гаранциите си, когато се и когато не се спазва Генералната Линия на Вашингтон във всеки един случай. Съответно, вече всеки знае че, в западни банки, парите му, може да бъдат замразени или просто, откраднати, след съответното намигване от Капитолия.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                                Само Русия може да си позволи да съществува, макар и мизерно и бедно, само с бутилиране, пренос или рязане на каквото даде земята.

                                Другите голяма досада - то трябва образование, па иновации, па строежи, па инвестиции.

                                Нищо де, сега с новия световен ред всичко ще си дойде на местата. Венсеремос!
                                Добре, хубаво. Разби ги. На пух и прах. Отивам да си поплача.

                                Коментар

                                Working...
                                X