IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Автор: exxpress.at

    Следвайте "Гласове" в Телеграм



    "Крайно време е да действате в съответствие с желанията на суверена" - така започват авторите на отворено писмо до федералното правителство, в което призовават Австрия да се върне към абсолютния неутралитет. Само за няколко дни тази инициатива вече е подписана от 40 000 граждани.

    Многократна военна реторика по повод жестокия конфликт в Украйна, заплахи от страна на зеления министър на енергетиката към Русия за едностранно прекратяване на договорите за доставка на газ, както и огромни парични подаръци за Киев, доставки на гориво за украинските войски - и като нетен донор на ЕС - съфинансиране на скъпите оръжейни доставки за Киев: черно-зеленото федерално правителство на Австрия - за разлика от Швейцария - явно е взело страна във войната за Донбас.

    Министърът на външните работи Александър Шаленберг твърди, че това е така: Неутралитетът на Австрия е "елемент на самоопределение". Партньорите на Австрия по Московския меморандум (1955 г.) вероятно виждат нещата по различен начин.

    Но все повече австрийски граждани искат също така да се върнат към истински неутралитет: далеч от санкциите на ЕС, които повече от половината австрийци вече подкрепят да бъдат прекратени (проучване на INSA, септември 2022 г.


    Като огладнееш и ти стане студено се сещаш че тоягата има 2 края

    Коментар


    • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
      Много добър Ютуб канал на руснак младо момче, анкетиращ други руснаци по различни теми (за войната основно)....за да се добие представа за мисловния процес на тамошния матрял.
      Явно са им излъскали мозъците с толкова много години пропаганда.Все пак има надежда в младото поколение

      https://www.youtube.com/c/1420channel
      хахахаха, дай малко по така . ТОва може да мине пред кръжока А за Б, тук не върви

      Коментар


      • Много добър Ютуб канал на руснак младо момче, анкетиращ други руснаци по различни теми (за войната основно)....за да се добие представа за мисловния процес на тамошния матрял.
        Явно са им излъскали мозъците с толкова много години пропаганда.Все пак има надежда в младото поколение

        https://www.youtube.com/c/1420channel
        Last edited by petrg5s; 05.10.2022, 15:29.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от NZero Разгледай мнение
          Тук продължава да кипи безсмислен труд.

          Каква е темата - "Ще има ли война Украйна - Русия".

          Няма участник в дискусията, който да каже, че такава няма. Т.е. вече е даден отговор на въпроса. Защо тогава дискусията се изроди в лични нападки, крайни прояви на антипатия, незряло асоциално поведение? Защо има участници, които сякаш са забравили реалния живот и го "живеят" тук? Забележете часовете и честотата, когато се пише - през целия ден, през нощта, рано сутрин.... Подобно времево участие в дискусията определено не предполага участника да има сериозна работа, работа, която да му носи доход, от който да живее. Едва ли и заплащане за участие в подобна дискусия би било значително и достатъчно, с оглед ниското качество на изказаните тези и представени аргументи.

          Какъв е смисъла тогава? По какво участниците се различават от феновете на футболен отбор застанали пред телевизора, подкрепящи отбора си, без да осъзнават, че цялото им усилие е напълно безсмислено?

          Война има. Войната се води на друго място, не тук. Войната не е между българи и други българи. Не го забравяйте. Не изпадайте в състояние на умопомрачение. Не препредавайте готови написани текстове, напишете своето, лично мнение. Не отричайте мнението на другия - всеки вижда светът от своя различна гледна точка. Ако всички мислят еднакво - то вероятно повечето не мислят. Изследвайте истината, защото тя не винаги е това което се вижда от пръв поглед.


          Много по-полезна би била дискусията в морални категории Добро и Зло. Мисля, че всеки ще се съгласи, че войната е зло, че това да поискаш чуждото е зло. Дискусията би била много по-избистрена при този тип разсъждения и биха се избегнали личните нападки, които както казах за абсолютно безсмислени за разумните хора.


          Също така, като продължение на по-горното, би била полезна и дискусията какви ще са последствията от края на войната - след 10, 25, 50, 100 години. Накъде ще тръгне светът при един единствен икономически, технологичен, политически лидер. Опасността да нямаш алтернатива не е за подценяване - съшото е като в дискусията - ако всички мислят по един начин, приемането на грешно решение ще е обща грешка за човечеството. Различните мнения са важни, за да се вземе правилното решение. Под "различно мнение" нямам предвид правенето на война. Нарочно го казвам за няколкото индивида реагиращи първосигнално и неразбиращи, че светът е по-сложен. Под различно мение, следва да се разбира социално-икономическа система, която да предлага устойчиво развитие на човечеството и планетата ни, която да доведе до хармоничен и желан свят.

          Утопия? Да, но защо не?
          Ти пък сега за броя постове, Vtin примерно който казва че живее в Германия на студено, но упорито не иска да ходи в Русия на топло строи къща в България, трябва да проявиш разбиране- материали, майстори....Един от малкото фенюве на Путин във форума пишещ по убеждение е " изобретателя" почти всички други го правят за копейки, като периодично се сменят никовете, но по малоумните постове можеш да се сетиш кой- кой е в дискусията

          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            Изглежда ти бягат спомените че говедарите принудиха целия бивш източен блок да си даде съветските оръжия на укропия. Само словения даде около 30 самолета.
            Изобщо не ми бягат, чудесно решение. Сега ще ги заменят за истински оръжия, не консерви. Говорим си за танкове обаче. Ти кажи откъде се появиха цели 2696 танка в повече, а очевидно украинците имат и още, защото пробивите са големи ...

            Не е препоръка за каквото и да било.

            Коментар


            • Click image for larger version

Name:	име 1.png
Views:	1
Size:	14.7 КБ
ID:	3972789

              Коментар


              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                .. само за фирмата където работя няма да стигне
                Тука е темата за войната, хубаво че работите не се става лесно човек, но за смешките не Витанов мъцнете нещо,
                или пък разкажете коя е новата руска администрация в Изюм и Лиман

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  [IMG]htt
                  Не е нужно да превеждам - умните и красиви читатели на този форум ще разберат
                  Само като инфо - под умни и красиви се разбира говедарски подлоги. Откакто това словосъчетание беше използувано от плевню , оттогава е натоварено с прекалено много негативни емоции

                  Коментар


                  • На Снигиревском участке ВСУ продолжают подготовку к наступлению. В зону ответственности 105 батальона 63 отдельной механизированной бригады ВСУ прибыли дополнительные подразделения. Артиллерийские расчеты бригады ведут пристрелку орудий по позициям ВС РФ в Максимовке и Васильках. На передовых опорных пунктах развертываются системы спутниковой связи «Старлинк». Продолжение в материале.

                    Хайде братчеди, повод за шампанско

                    Коментар



                    • Не е нужно да превеждам - умните и красиви читатели на този форум ще разберат

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                        Добър математик, но все още не е загрял, че са му грешни началните условия
                        l
                        ей зазка , спря да пишеш в темата за енергетиката и няма вече смях. Няма ли да напишеш нещо за отрицателните цени. За никого не е тайна вече че германците си пуснаха абсолютно всички тец-ове че иначе ако чакат на слънцето и вятъра- хайде заеби, Гледам графиките за вчера- слънцето гряло половин час, вятъра духал 2 часа- кел файда. Тази енергия сигурно само за фирмата където работя няма да стигне

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

                          Преди началото на конфликта, украинската армия е имала 2596 танка. Унищожените украински танкове са 5292. Евала! Или броим собствените си загуби или предполагам останалото са натовски танкове Другото изобщо няма да го коментирам.
                          Изглежда ти бягат спомените че говедарите принудиха целия бивш източен блок да си даде съветските оръжия на укропия. Само словения даде около 30 самолета. Интересното е че се даряват- поне така пишат вестниците, а на дарителите се дава възможност да си купят ново говедарско оръжие на нормални цени

                          Прави впечатление/ не само на мен/ че наглосаксите имат много добра школа по психология- да накараш някой да си разбие икономиката и след това да обяснява, че това било за добро, си е за изучаване по всички стандарти

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            Проф. Витанов обясни защо украинската тактика „Таракан“ бе успешна около Харков и се провали до Херсон

                            04.10.2022

                            Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за войната за 4 октомври. Ето какво написа той в личния си профил във Фейсбук:

                            Кратка информация за войната за 04 октомври 2022 г.....................

                            Сега за войната.

                            Знаете, че мен не ме интересува, кой побеждава и кой губи в тази война. ..
                            Добър математик, но все още не е загрял, че са му грешни началните условия
                            не е забелязъл и че от 60 дни насам, рашките нямат спечелен артдуел, а танковете им, трудно докарват до три изстрела и са анихилирани
                            "у укропов есть какаято зверийная контрбатарейная"

                            Е малко негови цитати, че да се посмеем, че смехът е Здраве:

                            "Превзет ли е Изюм – не. Целта не е постигната. И тук имаме 15 000-украинска групиравка, която бързо губи войници и техника. Спрени са под Балаклея. И да влезнат там, юрушът се забави и излазът на оперативен простор не се получи. Юрушът ще продължи. Зер още е натовската конференция. Труповете ще броим другата седмица. Както се казва – могилизация без въздушно и артилерийска превъзходство."

                            " Цел 2: Превземане на Северск – водят се боеве около града, но целта не е постигната. Ден 2 "

                            "
                            Сражението за Словянск - Краматорската агломерация. Понеже от месеци съм ви казал, че това ще е основното сражение във войната, от доста време насам ви го описвам как се развива от 4-те географски посоки.
                            Сражението си върви"???...


                            "https://blitz.bg/analizi-i-komentari/prof-vitanov-voynata-shche-svrshi-mnogo-brzo-v-miga-v-koyto-se-sluchi-tova_news908075.html

                            Коментар


                            • https://www.youtube.com/watch?v=40qBcWIh-8k&t=1s

                              Бързо на помощ, че ей сега ще дойдат пак руснаците и язък за гърнетата

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                Всего с начала проведения специальной военной операции уничтожено: 310 самолетов, 155 вертолетов, 2137 беспилотных летательных аппаратов, 378 зенитных ракетных комплексов, 5292 танка и других боевых бронированных машин, 860 боевых машин реактивной системы залпового огня, 3444 орудия полевой артиллерии и минометов, а также 6189 единиц специальной военной автомобильной техники.[/B]

                                https://rusvesna.su/news/1664796258
                                Преди началото на конфликта, украинската армия е имала 2596 танка. Унищожените украински танкове са 5292. Евала! Или броим собствените си загуби или предполагам останалото са натовски танкове Другото изобщо няма да го коментирам.



                                Не е препоръка за каквото и да било.

                                Коментар

                                Working...
                                X