IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
    Не съм много убеден в силата на танковете, един дрон с достатъчно заряд би могъл да атакува танка отгоре и да пробия бронята, или от прецизните ракети които не знам колко са останали на руснаците. А и руснаците плениха доста джавелини, така че докато не стигнат на бойното поле и да покажат резултати не съм убеден в силата на танка.
    Джавелините не могат да се задействат без специално устройство, което изисква код от фирмата производител, което важи няколко дни.Не съм сигурен дали не става въпрос и за часове.Така че джавелините са безполезни за руснаците. А на дроновете не е толкова лесно да унищожат танкове.
    Така че танковете са си огромно преимущество. Руските танкове ги спряха единствено джавелините иначе щяха да направят пробив.
    Last edited by Vergil1975; 26.01.2023, 12:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

И малкото танкове са достатъчни за настъпление, само където то няма да е широкомащабно по целия фрон, а само по някои по-тесни учатъци на фронта. Самият факт, че с наличните танкове ВСУ вече има 2 успешни настъпления, потвърждава това мнение. Сега с искането на много танкове Украйна иска да направи тотално широкомащабно настъпление, иначе и без тях ще се справи, но по-бавно и с откъсването на малки парчета територия много на брой пъти.

Най-лесно е когато настъплението е широкомащабно по всички фронтове. Тогава противника няма как да прехвърля помощ от един участък на друг, защото навсякъде всички участъци едновременно са в битка. И ако на едно място фронта поддаде, обикновено настава паника, защото се знае, че помощ няма да дойде. И тогава започва паническото бягство, което руснаците го владеят много добре. А като се разсипе фронта на едно място, паниката предизвиква ефект на доминото и се разлипва целия фронт.
      Матеев,едно от най-важните неща в една война е никога да не подценяваш противника...Като пример - в първите месеци на нападението на Германия на СССР, Червената армия панически бяга и се предава в плен....Някъде към септември,само в плен са между 4-ри и 5 милиона съветски войника...Три години по-късно ,същата тая Червена армия така панически бяга на запад,че окупира цяла Югоизточна Европа и забрави да си тръгне 45 години....Бих те разбрал напълно с разказите за паническите бягства на руснаците и какви слабаци са,ако в момента сме на фронта и с подобни лозунги ни вдигаш бойния дух....Ама ние сме във форум ,пред клавиатурите и от такъв фалшив патос - аре нема нужда,поне за мен.....
      Last edited by Retro_696; 26.01.2023, 12:05.

Коментар

• Не съм много убеден в силата на танковете, един дрон с достатъчно заряд би могъл да атакува танка отгоре и да пробия бронята, или от прецизните ракети които не знам колко са останали на руснаците. А и руснаците плениха доста джавелини, така че докато не стигнат на бойното поле и да покажат резултати не съм убеден в силата на танка.

Коментар

• Според мен сега вече каквото и да правят, то е за революция, да я провокират и хората да се надигнат.

Коментар

• Mateev, нямат хора на бойно поле, хората им бягат и двете страни са много зле, защото хората или са избягали или са мъртви. Специално за ВСУ няма хора, които да говорят този език - украинския, има украинци, които смятат себе си за украинци, но не владеят този език а говорят руски.
            Last edited by DS66; 26.01.2023, 11:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Украинците са на бойното поле и искат танкове,а ти от дивана им обясняваш ,че танковете са безполезни?!Друг е въпросът ,че тридесетина танка,може би наистина не биха могли да им помогнат, кой знае колко.....

А дали НАТО/САЩ наистина иска Украйна да си върне територия бързо?!

Между другото,,ако кажеш на един украинец - Украйна,доста ще ти се поразсърди и може да заподозре ,че си прикрит орк...Те казват УкраИна....
              И малкото танкове са достатъчни за настъпление, само където то няма да е широкомащабно по целия фронт, а само по някои по-тесни учатъци на фронта. Самият факт, че с наличните танкове ВСУ вече има 2 успешни настъпления, потвърждава това мнение. Сега с искането на много танкове Украйна иска да направи тотално широкомащабно настъпление, иначе и без тях ще се справи, но по-бавно и с откъсването на малки парчета територия много на брой пъти.

Най-лесно е когато настъплението е широкомащабно по всички фронтове. Тогава противника няма как да прехвърля помощ от един участък на друг, защото навсякъде всички участъци едновременно са в битка. И ако на едно място фронта поддаде, обикновено настава паника, защото се знае, че помощ няма да дойде. И тогава започва паническото бягство, което руснаците го владеят много добре. А като се разсипе фронта на едно място, паниката предизвиква ефект на доминото и се разсипва целия фронт.
              Last edited by Mateev; 26.01.2023, 12:31.

Коментар

Според мен тези танкове са напълно безполезни, донякъде това е PR, донякъде изпитание на различните модели в реална бойна обстановка. Контра атака с танкове при съвременните начини и условия на водене на война е глупост. Много по-практично е да се разчисти с артилерия, ракети и дронове един участък от 1000 км2 и след това много бързо може да се превземе дори с хъмвитата. Украинците имат предимство в разузнаването и могат да видят в реално време всеки един квадратен метър, може да се установят складове с боеприпаси, артилерия, всякаква бронирана техника, жива сила и т.н. и да се унищожава с прецизни изстрели. След това с хъмвитата и БТР са напълно достатъчни за да напреднеш на тази територия и да сломиш съпротивата която е останала. За това трябват ракети и дронове с далечен обсег на действие. Танковете са отживелица. Освен че са скъпи са тежки и бавноподвижни, лесно се унищожават с подходящото оръжие. Танковете няма да променят нищо, но все пак е по-добре да ги има отколкото да ги няма. Ако НАТО наистина иска Украйна да си върне територия бързо, трябва да дадат подходящото оръжие.
                Украинците са на бойното поле и искат танкове,а ти от дивана им обясняваш ,че танковете са безполезни?!Друг е въпросът ,че тридесетина танка,може би наистина не биха могли да им помогнат, кой знае колко.....

А дали НАТО/САЩ наистина иска Украйна да си върне територия бързо?!

Между другото,,ако кажеш на един украинец - Украйна,доста ще ти се поразсърди и може да заподозре ,че си прикрит орк...Те казват УкраИна....

Коментар

Според мен тези танкове са напълно безполезни, донякъде това е PR, донякъде изпитание на различните модели в реална бойна обстановка. Контра атака с танкове при съвременните начини и условия на водене на война е глупост. Много по-практично е да се разчисти с артилерия, ракети и дронове един участък от 1000 км2 и след това много бързо може да се превземе дори с хъмвитата. Украинците имат предимство в разузнаването и могат да видят в реално време всеки един квадратен метър, може да се установят складове с боеприпаси, артилерия, всякаква бронирана техника, жива сила и т.н. и да се унищожава с прецизни изстрели. След това с хъмвитата и БТР са напълно достатъчни за да напреднеш на тази територия и да сломиш съпротивата която е останала. За това трябват ракети и дронове с далечен обсег на действие. Танковете са отживелица. Освен че са скъпи са тежки и бавноподвижни, лесно се унищожават с подходящото оръжие. Танковете няма да променят нищо, но все пак е по-добре да ги има отколкото да ги няма. Ако НАТО наистина иска Украйна да си върне територия бързо, трябва да дадат подходящото оръжие.
                  Танковете са нужни защото и противника има танкове, а всеки един танк се явява бронирана огнева точка, която няма как да бъде унищожена по друг начин, когато се движи и така далекобойната артилерия става безполезна. А по време на контранастъпление има преди всичко движение, движение и пак движение.

Първо се започва с артилерийска подготовка, но тя върши работа само при неподвижни цели. Започнат ли целите да се движат, могат да бъдат унищожени само от други движещи се бронирани машини (танкове), на които в повечето случаи се налага да стрелят в движение.

Тоест артилерията е бога на войната при позиционната война, а танковете са бога на войната при настъпленията и контранастъпленията.
                  Last edited by Mateev; 26.01.2023, 11:03.

Коментар

Напротив-танковете трудно се унищожават ,защото в наши дни имат много подсилена броня,както и така наречената динамична броня,която при удар с РПГ прави лек взрив и така не дава възможност на снаряда да проникне в дълбочина на танка.Танкове се унищожават със системи като"Джавелин",чийто снаряди се взривяват над танка,където е най-слабо защитен,но руснаците нямат нищо подобно като оръжие.
                    Така че 300-500 танка са си сериозна сила и могат да направят пробив в отбраната. Не случайно и украинците настояват за танкове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение
                      Това за което пиша в тази тема , няма нищо общо с БКП и куманизма , троли
                      Ще ви се да поставите на една плоскост , комунизъм = правота на Русия .
                      Русофил съм , без да съм комунист . Виж - хуманист съм !
                      Не съм виновен аз че са ти крехки ''идеалите '' . По скоро си много гъвкав , и се накланяш на там , накъдето духа ветреца
                      От твоя ''чужд горчив опит '' няма какво да се вземе , и не само аз , а изобщо някой . Безгръбначни предатели и сменили идеала си - дал Господ , над път и под път .
                      Но нищо при такива хора , не е за последно и решително твърдо . Предполагам , след победата на Русия , ще си председателче на някое квартално клубче '' На Русия - с любов ''
                      Както всички знаем, от време оно най-добрите комунисти наричат себе си "хуманисти" - https://en.wikipedia.org/wiki/Marxist_humanism

И накрая хуманизма ви завършва при каторгата и остракизацията на интелектуалците, учителите, лекарите и офицерите за сметка на свинари, активни борци, ратаи и най-вече безработни роболепници.

Впрочем русофилщината на българските комунисти е доста интересна предвид тежкия клептокапитализъм, който е на власт в Русия - работниците изнемогват, бачкайки от тъмно до тъмно в студени фабрики и заводи за 500 долара, докато шефовете им си пазаруват английски футболни отбори и пращат децата си в колежи в Швейцария.
                      Което и доказва, че нещата не опират до идеология, ценности и идеали - нещата опират до "мързи ме, некадърен съм, писна ми умните и работливите да имат повече от мен". За което Русия предлага бърз и ефективен лек - нов строй и ново размешване на картите.

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                        FYI:

Министър Стоянов за военното обучение

По повод решението на Конституционния съд да образува дело по искане на Министерския съвет за тълкуване на основния закон във връзка с отговор на въпроса дали е допустимо въвеждането на задължителна военна подготовка в мирно време на гражданите със статус на запасни, министърът обясни, че се надява да има ясно тълкувателно решение, от което "ние да се възползваме и да продължим с обучението на нашите граждани".

По думите му всеки един български гражданин има дълг към родината и отечеството, в същото време подготовката за изпълнение на този дълг никъде не е формулиран - "дали Министерство на отбраната може да организира мобилизационни сборове, дали може да проведе обучение, това не е записано в Закона за отбраната и въоръжените сили".

Министърът добави, че резервът от запасни трябва да бъде подготвен.

"При условие, че задължителната казарма е отпаднала, начинът за подготовка остават мобилизационните сборове", каза Стоянов.
                        Аз съм за веонно-запасна подготовка на годното за това население. Все пак от мое време когато бях наборник са минали много години. Има много нова техника за която нямам и представа как се борави. Но да има наистина обучение и сериозно отношение, не както едно време ходихме в запас да се напием.

Коментар

• Според мен тези танкове са напълно безполезни, донякъде това е PR, донякъде изпитание на различните модели в реална бойна обстановка. Контра атака с танкове при съвременните начини и условия на водене на война е глупост. Много по-практично е да се разчисти с артилерия, ракети и дронове един участък от 1000 км2 и след това много бързо може да се превземе дори с хъмвитата. Украинците имат предимство в разузнаването и могат да видят в реално време всеки един квадратен метър, може да се установят складове с боеприпаси, артилерия, всякаква бронирана техника, жива сила и т.н. и да се унищожава с прецизни изстрели. След това с хъмвитата и БТР са напълно достатъчни за да напреднеш на тази територия и да сломиш съпротивата която е останала. За това трябват ракети и дронове с далечен обсег на действие. Танковете са отживелица. Освен че са скъпи са тежки и бавноподвижни, лесно се унищожават с подходящото оръжие. Танковете няма да променят нищо, но все пак е по-добре да ги има отколкото да ги няма. Ако НАТО наистина иска Украйна да си върне територия бързо, трябва да дадат подходящото оръжие.

Коментар

• FYI:

Министър Стоянов за военното обучение

По повод решението на Конституционния съд да образува дело по искане на Министерския съвет за тълкуване на основния закон във връзка с отговор на въпроса дали е допустимо въвеждането на задължителна военна подготовка в мирно време на гражданите със статус на запасни, министърът обясни, че се надява да има ясно тълкувателно решение, от което "ние да се възползваме и да продължим с обучението на нашите граждани".

По думите му всеки един български гражданин има дълг към родината и отечеството, в същото време подготовката за изпълнение на този дълг никъде не е формулиран - "дали Министерство на отбраната може да организира мобилизационни сборове, дали може да проведе обучение, това не е записано в Закона за отбраната и въоръжените сили".

Министърът добави, че резервът от запасни трябва да бъде подготвен.

"При условие, че задължителната казарма е отпаднала, начинът за подготовка остават мобилизационните сборове", каза Стоянов.

Коментар

• Първоначално изпратено от Rodnok Разгледай мнение
                              Русофил съм , без да съм комунист . Виж - хуманист съм !
                              За първото съм съгласен, без частта за комуниста. Дори бих казал, че имаш руска жилка. Нищо хуманно обаче няма в теб. Дори не знаеш значението на тази дума.
                              Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от SKP Разгледай мнение

Ти кажи, срещу руцнаците колко войска има. Че и непекъснато се наемат, чужди войници.
                                Първоначално /преди мобилизацията/. съотношението ВСУ/ РФ, е 3:1. В полза на Украинците. Сега е, горе долу 1:1. Преди, да руснаце елимонират, огромно кколичество украинци, в Соледар. Поклон, за всички загинали. Независимо, от коя страна са.
                                П.П. Явно козяшките тролове, много ви деазни, чв сте абсолютни пубери, на тема война.
                                Росцентралата, първо превземаш Берлин за три дни с 600-700 хиляди калпака, сега ми ревеш, че не станало, защото Украйна обявила мобилизация. Същата е 40 милиона. Сега и Русия обяви мобилизация и какво стана? Нищо. Ти с тая войска за три дни ще ми ходиш в Берлин. До него има 30 милиона поляци и 80 милиона германци. НАТО не го броим изобщо. Как ще стане бе фантаст
                                Да ти припомням ли, че Русия нахлу вероломно с над 200 000 в Украйна и беше спряна БЕЗ мобилизация. Украинската армия не беше по-голяма тогава. Толкоз за опорката.
                                П.П. Русоробската глава не може да проумее, че може да не си роб на никоя друга държава. Ако не си русороб, тогаво си козяк и т.н. Русороба е свикнал да бъде роб на чужда държава, но не и на своята.
                                Last edited by GiRo; 26.01.2023, 09:50.
                                Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

Working...
                                X