IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Кой ходи да бие танк с рпг? Туй да не са сирийски сепаратисти? Срещу тези консерви има армия! 3 ма войника с 2 ракети им разказват играта на тея прехвалени варели от миналата епоха. Срещу ракета на фагот танкът няма никакъв шанс, никакъв! Казва ви го човек служил в противотанково поделение.
    Значи украинските военни ръководители са много тъпи щом настояват да получат танкове.То било много лесно-3-а войника,три весьолах друга им разказват играта на Леопардите,Чалънджърите и Абрамсите.

Коментар

• Факти за осмисляне:
      - Залужни(украинския шеф на отбраната) е дарил 1млн. долара за фронта
      - На Шойгу дъщерята, любимия и хотел в Дубай е с най-евтина стая 800$/нощ а най-скъпите практически нямат таван в цената. (не са известни дарения на Шойгу за фронта)

Коментар

Кой ходи да бие танк с рпг? Туй да не са сирийски сепаратисти? Срещу тези консерви има армия! 3 ма войника с 2 ракети им разказват играта на тея прехвалени варели от миналата епоха. Срещу ракета на фагот танкът няма никакъв шанс, никакъв! Казва ви го човек служил в противотанково поделение.
        Добре, а помага ли и срещу Абрамс фаготът?

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
          ..

И накрая хуманизма ви завършва при каторгата и остракизацията на интелектуалците, учителите, лекарите и офицерите за сметка на свинари, активни борци, ратаи и най-вече безработни роболепници....
          Твърде сложни думи ползвате, това такива индивиди го приемат за "надуване" Изколване ще го разбере

Вчера дъртото джудже е направило още по-жалък пръц - залп от няма 49 ракети, при Киев всички свалени. Пишлето му вече не мое и тока на Киев да спре.

Но да дадем задачка за мурзилажа:
          Драги фронтоваци, кила мастило се изписаха колко бил важен Бахмут, я сега помислете,
          всички ракети изхабени последните два месеца, ако бяха употребени по Бахмут, то Бахмут щеше ли да издържи?

След като не са употребени, то Бахмут важен ли е наистина, за шефчетата ви?
          И потърсете путлерски видеа от фронта, па даже и рекламни в които да се виждат повече от ТРИ действащи ваши танка, па може и да ви светне, защо шефчетата ви се изпонасраха, при новината за над 200 идващи нови при противника

Коментар

Няма нужда от джавелини, добрия стар фагот може да разкаже играта на всеки танк. Няма никаква защита от него, защото се насочва ръчно чрез кабел, обхват около 5000 метра. Произвежда се и в бг, орките предполагам имата достатъчно, и вероятно и медернизирани с по-голям обсег.
            Орките нямат достатъчно автомати Калашников, ти за фаготи ми говориш. Знаеш ли, че на един взвод се дават само 3 лопати за копане на окопи, само един уред за нощно виждане, само 1 дрон и само 1 радиостанция. Освен 3-те лопати всичко останало се дава само ако го има, а сега при мобиките го няма.

Те дрехи и обувки нямат, да не говорим за бронежилетки и каски, ти за противотанково оръжие ми говориш. Те и танкове нямат достатъчно. Тия, които могат да се движат, не могат да стрелят и обратното - които стрелят, не могат да се движат и са ги закопали там в една точка.

Коментар

"Кой ходи да бие танк с рпг?" - Ми ти сам си си отговорил - българите, дето са служили в противотанково поделение. Мобилизация и на фронта да изпълнят дълга си и да защитават родината*.

note* : родината според БГ управленци е Украйна, ако не сте забелязали...

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение
                Не съм много убеден в силата на танковете, един дрон с достатъчно заряд би могъл да атакува танка отгоре и да пробия бронята, или от прецизните ракети които не знам колко са останали на руснаците. А и руснаците плениха доста джавелини, така че докато не стигнат на бойното поле и да покажат резултати не съм убеден в силата на танка.
                Няма нужда от джавелини, добрия стар фагот може да разкаже играта на всеки танк. Няма никаква защита от него, защото се насочва ръчно чрез кабел, обхват около 5000 метра. Произвежда се и в бг, орките предполагам имата достатъчно, и вероятно и медернизирани с по-голям обсег.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Напротив-танковете трудно се унищожават ,защото в наши дни имат много подсилена броня,както и така наречената динамична броня,която при удар с РПГ прави лек взрив и така не дава възможност на снаряда да проникне в дълбочина на танка.Танкове се унищожават със системи като"Джавелин",чийто снаряди се взривяват над танка,където е най-слабо защитен,но руснаците нямат нищо подобно като оръжие.
                  Така че 300-500 танка са си сериозна сила и могат да направят пробив в отбраната. Не случайно и украинците настояват за танкове.

Коментар

Не съм много убеден в силата на танковете, един дрон с достатъчно заряд би могъл да атакува танка отгоре и да пробия бронята, или от прецизните ракети които не знам колко са останали на руснаците. А и руснаците плениха доста джавелини, така че докато не стигнат на бойното поле и да покажат резултати не съм убеден в силата на танка.
                    Джавелините са опасни за един танк, но руснаците ги нямат. Артилерията и ракетите са опасни за един танк, но само ако стои на едно място. Ако се движи, може да бъде унищожен само от друг движещ се танк. Да, ама точно тука има тотално превъзходство на западните над руските танкове, и танковите двубои в повечето случаи ще приключват в полза на ВСУ.

При двубой между танкове на ВСУ и РФ резултата е фифти-фифти, но само ако и двата танка са руски. Ако обаче единия от тях е Леопард или Абрамс, резултата е 10:1 в полза на Леопарда и Абрамса. Та именно тука е тънкият момент, който всъщност предопределя тоталното превъзходство на ВСУ при едно контранастъпление.

А ако в небето има и F-16, то тогава руснаците нямат никакъв шанс с голи ръце и ръждясали АК срещу западна бронетехника и господство в небето.

Та именно такава една питка в момента си опича ВСУ, и скоро тя ще бъде готова.
                    Last edited by Mateev; 26.01.2023, 12:01.

Коментар

Джавелините не могат да се задействат без специално устройство, което изисква код от фирмата производител, което важи няколко дни.Не съм сигурен дали не става въпрос и за часове.Така че джавелините са безполезни за руснаците. А на дроновете не е толкова лесно да унищожат танкове.
                      Така че танковете са си огромно преимущество. Руските танкове ги спряха единствено джавелините иначе щяха да направят пробив.
                      Last edited by Vergil1975; 26.01.2023, 12:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

И малкото танкове са достатъчни за настъпление, само където то няма да е широкомащабно по целия фрон, а само по някои по-тесни учатъци на фронта. Самият факт, че с наличните танкове ВСУ вече има 2 успешни настъпления, потвърждава това мнение. Сега с искането на много танкове Украйна иска да направи тотално широкомащабно настъпление, иначе и без тях ще се справи, но по-бавно и с откъсването на малки парчета територия много на брой пъти.

Най-лесно е когато настъплението е широкомащабно по всички фронтове. Тогава противника няма как да прехвърля помощ от един участък на друг, защото навсякъде всички участъци едновременно са в битка. И ако на едно място фронта поддаде, обикновено настава паника, защото се знае, че помощ няма да дойде. И тогава започва паническото бягство, което руснаците го владеят много добре. А като се разсипе фронта на едно място, паниката предизвиква ефект на доминото и се разлипва целия фронт.
                        Матеев,едно от най-важните неща в една война е никога да не подценяваш противника...Като пример - в първите месеци на нападението на Германия на СССР, Червената армия панически бяга и се предава в плен....Някъде към септември,само в плен са между 4-ри и 5 милиона съветски войника...Три години по-късно ,същата тая Червена армия така панически бяга на запад,че окупира цяла Югоизточна Европа и забрави да си тръгне 45 години....Бих те разбрал напълно с разказите за паническите бягства на руснаците и какви слабаци са,ако в момента сме на фронта и с подобни лозунги ни вдигаш бойния дух....Ама ние сме във форум ,пред клавиатурите и от такъв фалшив патос - аре нема нужда,поне за мен.....
                        Last edited by Retro_696; 26.01.2023, 12:05.

Коментар

• Не съм много убеден в силата на танковете, един дрон с достатъчно заряд би могъл да атакува танка отгоре и да пробия бронята, или от прецизните ракети които не знам колко са останали на руснаците. А и руснаците плениха доста джавелини, така че докато не стигнат на бойното поле и да покажат резултати не съм убеден в силата на танка.

Коментар

• Според мен сега вече каквото и да правят, то е за революция, да я провокират и хората да се надигнат.

Коментар

• Mateev, нямат хора на бойно поле, хората им бягат и двете страни са много зле, защото хората или са избягали или са мъртви. Специално за ВСУ няма хора, които да говорят този език - украинския, има украинци, които смятат себе си за украинци, но не владеят този език а говорят руски.
                              Last edited by DS66; 26.01.2023, 11:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Украинците са на бойното поле и искат танкове,а ти от дивана им обясняваш ,че танковете са безполезни?!Друг е въпросът ,че тридесетина танка,може би наистина не биха могли да им помогнат, кой знае колко.....

А дали НАТО/САЩ наистина иска Украйна да си върне територия бързо?!

Между другото,,ако кажеш на един украинец - Украйна,доста ще ти се поразсърди и може да заподозре ,че си прикрит орк...Те казват УкраИна....
                                И малкото танкове са достатъчни за настъпление, само където то няма да е широкомащабно по целия фронт, а само по някои по-тесни учатъци на фронта. Самият факт, че с наличните танкове ВСУ вече има 2 успешни настъпления, потвърждава това мнение. Сега с искането на много танкове Украйна иска да направи тотално широкомащабно настъпление, иначе и без тях ще се справи, но по-бавно и с откъсването на малки парчета територия много на брой пъти.

Най-лесно е когато настъплението е широкомащабно по всички фронтове. Тогава противника няма как да прехвърля помощ от един участък на друг, защото навсякъде всички участъци едновременно са в битка. И ако на едно място фронта поддаде, обикновено настава паника, защото се знае, че помощ няма да дойде. И тогава започва паническото бягство, което руснаците го владеят много добре. А като се разсипе фронта на едно място, паниката предизвиква ефект на доминото и се разсипва целия фронт.
                                Last edited by Mateev; 26.01.2023, 12:31.

Коментар

Working...
                                X