Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Добре, а помага ли и срещу Абрамс фаготът?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Значи украинските военни ръководители са много тъпи щом настояват да получат танкове.То било много лесно-3-а войника,три весьолах друга им разказват играта на Леопардите,Чалънджърите и Абрамсите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Джавелините са опасни за един танк, но руснаците ги нямат. Артилерията и ракетите са опасни за един танк, но само ако стои на едно място. Ако се движи, може да бъде унищожен само от друг движещ се танк. Да, ама точно тука има тотално превъзходство на западните над руските танкове, и танковите двубои в повечето случаи ще приключват в полза на ВСУ.
При двубой между танкове на ВСУ и РФ резултата е фифти-фифти, но само ако и двата танка са руски. Ако обаче единия от тях е Леопард или Абрамс, резултата е 10:1 в полза на Леопарда и Абрамса. Та именно тука е тънкият момент, който всъщност предопределя тоталното превъзходство на ВСУ при едно контранастъпление.
А ако в небето има и F-16, то тогава руснаците нямат никакъв шанс с голи ръце и ръждясали АК срещу западна бронетехника и господство в небето.
Та именно такава една питка в момента си опича ВСУ, и скоро тя ще бъде готова.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Кой ходи да бие танк с рпг? Туй да не са сирийски сепаратисти? Срещу тези консерви има армия! 3 ма войника с 2 ракети им разказват играта на тея прехвалени варели от миналата епоха. Срещу ракета на фагот танкът няма никакъв шанс, никакъв! Казва ви го човек служил в противотанково поделение.
Коментар
-
Кой ходи да бие танк с рпг? Туй да не са сирийски сепаратисти? Срещу тези консерви има армия! 3 ма войника с 2 ракети им разказват играта на тея прехвалени варели от миналата епоха. Срещу ракета на фагот танкът няма никакъв шанс, никакъв! Казва ви го човек служил в противотанково поделение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение..
И накрая хуманизма ви завършва при каторгата и остракизацията на интелектуалците, учителите, лекарите и офицерите за сметка на свинари, активни борци, ратаи и най-вече безработни роболепници....
Вчера дъртото джудже е направило още по-жалък пръц - залп от няма 49 ракети, при Киев всички свалени. Пишлето му вече не мое и тока на Киев да спре.
Но да дадем задачка за мурзилажа:
Драги фронтоваци, кила мастило се изписаха колко бил важен Бахмут, я сега помислете,
всички ракети изхабени последните два месеца, ако бяха употребени по Бахмут, то Бахмут щеше ли да издържи?
След като не са употребени, то Бахмут важен ли е наистина, за шефчетата ви?
И потърсете путлерски видеа от фронта, па даже и рекламни в които да се виждат повече от ТРИ действащи ваши танка, па може и да ви светне, защо шефчетата ви се изпонасраха, при новината за над 200 идващи нови при противника
- 4 Харесвания
Коментар
-
Няма нужда от джавелини, добрия стар фагот може да разкаже играта на всеки танк. Няма никаква защита от него, защото се насочва ръчно чрез кабел, обхват около 5000 метра. Произвежда се и в бг, орките предполагам имата достатъчно, и вероятно и медернизирани с по-голям обсег.
Те дрехи и обувки нямат, да не говорим за бронежилетки и каски, ти за противотанково оръжие ми говориш. Те и танкове нямат достатъчно. Тия, които могат да се движат, не могат да стрелят и обратното - които стрелят, не могат да се движат и са ги закопали там в една точка.
- 4 Харесвания
Коментар
-
note* : родината според БГ управленци е Украйна, ако не сте забелязали...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнениеНе съм много убеден в силата на танковете, един дрон с достатъчно заряд би могъл да атакува танка отгоре и да пробия бронята, или от прецизните ракети които не знам колко са останали на руснаците. А и руснаците плениха доста джавелини, така че докато не стигнат на бойното поле и да покажат резултати не съм убеден в силата на танка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Напротив-танковете трудно се унищожават ,защото в наши дни имат много подсилена броня,както и така наречената динамична броня,която при удар с РПГ прави лек взрив и така не дава възможност на снаряда да проникне в дълбочина на танка.Танкове се унищожават със системи като"Джавелин",чийто снаряди се взривяват над танка,където е най-слабо защитен,но руснаците нямат нищо подобно като оръжие.
Така че 300-500 танка са си сериозна сила и могат да направят пробив в отбраната. Не случайно и украинците настояват за танкове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнениеНе съм много убеден в силата на танковете, един дрон с достатъчно заряд би могъл да атакува танка отгоре и да пробия бронята, или от прецизните ракети които не знам колко са останали на руснаците. А и руснаците плениха доста джавелини, така че докато не стигнат на бойното поле и да покажат резултати не съм убеден в силата на танка.
При двубой между танкове на ВСУ и РФ резултата е фифти-фифти, но само ако и двата танка са руски. Ако обаче единия от тях е Леопард или Абрамс, резултата е 10:1 в полза на Леопарда и Абрамса. Та именно тука е тънкият момент, който всъщност предопределя тоталното превъзходство на ВСУ при едно контранастъпление.
А ако в небето има и F-16, то тогава руснаците нямат никакъв шанс с голи ръце и ръждясали АК срещу западна бронетехника и господство в небето.
Та именно такава една питка в момента си опича ВСУ, и скоро тя ще бъде готова.Last edited by Mateev; 26.01.2023, 12:01.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Така че танковете са си огромно преимущество. Руските танкове ги спряха единствено джавелините иначе щяха да направят пробив.Last edited by Vergil1975; 26.01.2023, 12:00.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
И малкото танкове са достатъчни за настъпление, само където то няма да е широкомащабно по целия фрон, а само по някои по-тесни учатъци на фронта. Самият факт, че с наличните танкове ВСУ вече има 2 успешни настъпления, потвърждава това мнение. Сега с искането на много танкове Украйна иска да направи тотално широкомащабно настъпление, иначе и без тях ще се справи, но по-бавно и с откъсването на малки парчета територия много на брой пъти.
Най-лесно е когато настъплението е широкомащабно по всички фронтове. Тогава противника няма как да прехвърля помощ от един участък на друг, защото навсякъде всички участъци едновременно са в битка. И ако на едно място фронта поддаде, обикновено настава паника, защото се знае, че помощ няма да дойде. И тогава започва паническото бягство, което руснаците го владеят много добре. А като се разсипе фронта на едно място, паниката предизвиква ефект на доминото и се разлипва целия фронт.Last edited by Retro_696; 26.01.2023, 12:05.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар