IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

То и в затвора има гарантиран покрив, осигурен труд, баня и готвена храна три пъти на ден.

Ама няма двуседмични карти за почивната станция в Мичурин, нали?

Все пак изпити съм държал по Научен комунизъм и съм спец в доказването че соца не беше баш пандела както някои си мислят, въпреки многото прилики

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Когато говориш за затвор. Ами, ако не е затвор, ами Родина? Място, което обичаш, закърмен си с него и неговите ценности, са и твои? Ако си роден беглец, ще бягаш оттам, където си, по принцип но, ако си роден боец, ще отстояваш. И няма да мрънкаш особено, и светът около теб, ще става по-добър, защото ТИ така си решил, а не са се присламчиш към чуждо място, щото то по-уредено. Предлагам да закрием подтемата, за да не се скараме.
      Ама ти си някакъв идеалист, скаран с реалността.
      Тоя свят е пълен с гробове на "Ще остана още малко", "Колко по-зле може да стане?", "Камъкът си тежи на мястото" и "Какво може да ми направят моите съграждани?!?" Целият Холокост се основава на еврейското "Е, не, по-зле от това няма как да стане"... от 1936.

Гледай "Хотел Руанда". Ще ти се изясни въпроса с "боря се с голи гърди за родината срещу калашниците".

Коментар

То и в затвора има гарантиран покрив, осигурен труд, баня и готвена храна три пъти на ден. Никой нищо не краде. Има уважение към човека с палката.

И пак никой не ходи там доброволно.
        Когато говориш за затвор. Ами, ако не е затвор, ами Родина? Място, което обичаш, закърмен си с него и неговите ценности, са и твои? Ако си роден беглец, ще бягаш оттам, където си, по принцип но, ако си роден боец, ще отстояваш. И няма да мрънкаш особено, и светът около теб, ще става по-добър, защото ТИ така си решил, а не са се присламчиш към чуждо място, щото то по-уредено. Предлагам да закрием подтемата, за да не се скараме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

Глупости на търкалета! Мой много близък роднина избяга през Турция и емигрира на запад. Приеха го супер добре, като 2 години беше на държавна издръжка докато учи езика. След това работи като учител и се пенсионира с 2000 дойче марки пенсия. Взе си чуждо гражданство и всяка година си идваше в България на седмица-две, като никой не му правеше проблеми. За сметка на това, на нашето семейство ни разкатаха фамилията. Баща ми цял живот имаше закачен по някой от ДС да го следи и дори не ни позволиха да се заселим в някой областен град.
          Източният блок бяхме слуги на руснаците. Всичко което беше качествено се изнасяше за там. За нас огризките.
          Аз пък какво съм тръгнал да обяснявам на някакъв чат-бот!
          Държавата помага за гражданите и гостите си и полага за тях грижи, пропорционални на ценността на техния багаж и приноса им към нейния бит, сигурност, ако щеш, дори и към овладяването на собствените и ресурси. ДОРИ И ТУК, ДОРИ И ПО СОЦА.
          Затова, какво се е объркало около теб точно не знам но, нишаните, не са за нещо стойностно. Щеше да мине номерът, ако би било. Явно, не е.
          Last edited by Pyramid; 07.09.2023, 13:47.

Коментар

Проблеми и слабости си има винаги и навсякъде
            То и в затвора има гарантиран покрив, осигурен труд, баня и готвена храна три пъти на ден. Никой нищо не краде. Има уважение към човека с палката.

И пак никой не ходи там доброволно.

Коментар

• Агро, добре познавах човек който бяга много пъти през границата с Гърция, той беше много наясно какво се случва..Хванат ли те влизаш в затвора и започват да те проучват, като те правят на маймуна. А той казваше - аз искам в Гърция, но да се оженя там и да си гледам живота, не да ме затварят като животно. Вашия роднина ви е спестил много истина. Въобще не беше опция да се избяга в Гърция и Турция, те бяха настроени да ни блокират. Можеше да отидеш примерно в Австралия, никой не те познава, никой не те затваря тогава..само ако нямат сухопътна граница с нас, иначе специалното отношение не ти мърда. Държат те без работа естественно..
              D.Y.F-091066

Коментар

• Tepix, колкото по голяма е групата от държави, колкото повече са хората, колкото повече глави мислят..толкова по бързо е развитието по отношение на битието. Източния блок беше малък, по малък..А най голямо развитие колкото и неприятно и може би то е причината да се стигне до тази ситуация в момента се случи последните 35 години, след като и Китай участва. Варианта е сега да се спрат лошите неща, да се развиват добрите. Появи се BCI , той изцяло променя развитието. Ако успее да оцелее Светът ще се развие много, дори не могат хората сега да си представят този Свят толкова развит, въпроса е Свободата да оцелее, да не се криминализира. Защото хора които не са свободни ще откажат да се развиват, няма да творят и сътворяват новите неща и това може би ще бъде и края на цивилизацията. С тези мощни оръжия можем да се самоунищожим, а тези идиотски теории за редукция на населението да антицивилизационни.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Агро, толкова добро място че успелите да минат границата нелегално веднага ги затварях в ЗАТВОР и стоя в него с години, нашите махнаха ограниченията, онези ни сложиха визи..Мислили са ти доброто. По доброто място беше Източния блок, безплатно образование и няма неграмотни, няма наркотици, работят всички.
                  Глупости на търкалета! Мой много близък роднина избяга през Турция и емигрира на запад. Приеха го супер добре, като 2 години беше на държавна издръжка докато учи езика. След това работи като учител и се пенсионира с 2000 дойче марки пенсия. Взе си чуждо гражданство и всяка година си идваше в България на седмица-две, като никой не му правеше проблеми. За сметка на това, на нашето семейство ни разкатаха фамилията. Баща ми цял живот имаше закачен по някой от ДС да го следи и дори не ни позволиха да се заселим в някой областен град.
                  Източният блок бяхме слуги на руснаците. Всичко което беше качествено се изнасяше за там. За нас огризките.
                  Аз пък какво съм тръгнал да обяснявам на някакъв чат-бот!
                  Last edited by Агро; 07.09.2023, 13:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Интересно ще бъде да го назовеш по име, че тия твои източници са все ЕЖК от една щаб квартира в подмосковието. Не че и сам не го знаеш.
                    Това проблем ли ви е?

Коментар

светът е бил едно по-хубаво място по времето на СССР
                      Един приятел твърди че по времето на СССР и к*** все още му ставал. И не е само той пострадалият от демокрацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Оня ден осъдиха един немски съдия, защото отсъди срещу Ковид мерките.

Интересно ще бъде да го назовеш по име, че тия твои източници са все ЕЖК от една щаб квартира в подмосковието. Не че и сам не го знаеш.

Коментар

Имам/имах достатъчно роднини, учители и бивши колеги, които са живели активен живот по това време. Затова и използвах преизказно наклонение - не съм живял тогава, но техните разкази, техните снимки, артефактите в днешния ни свят и статистиките са категорични.
                          Проблеми и слабости си има винаги и навсякъде

Коментар

АКО би живял преди И там, (разбирам, да си видял и почувствал, че да знаеш) по-бих приел да вадиш дълбокомислени заключения. Ама не си. Затова, малко повече условно наклонение, би било уместно. Така мисля.
                            Имам/имах достатъчно роднини, учители и бивши колеги, които са живели активен живот по това време. Затова и използвах преизказно наклонение - не съм живял тогава, но техните разкази, техните снимки, артефактите в днешния ни свят и статистиките са категорични.

Коментар

• Агро, толкова добро място че успелите да минат границата нелегално веднага ги затварях в ЗАТВОР и стоя в него с години, нашите махнаха ограниченията, онези ни сложиха визи..Мислили са ти доброто. По доброто място беше Източния блок, безплатно образование и няма неграмотни, няма наркотици, работят всички.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

СССР е връх само на имперската система, която са достигнали руснаците. Добро място за живеене беше западът. Социалистическият лагер беше един голям затвор в който на обикновенния човек му се отпускаше толкова, колкото да преживява. Имаше и хубави неща, но това може да кажат и затворниците в който и да е затвор. Имат осигурена работа, здравеопазване, покрив над главата, и храна по 3 пъти на ден.
                                Връх от доста гледни точки, обаче. Това, към което се е сурнал и препуска нашият свят ДНЕС, е бледа сянка по ред показатели на най-мрачните прогнози. Ама нА, на някои им харесва, и туй то.

Коментар

Working...
                                X