barbaron, ти между средната заплата и най високите правиш ли разлика, очевидно не. Тези които карат автомибили и си спят в къщи получават поне 3 пъти по малко от другите, и понеже няма желаещи се получават пикове на заплатите. Тези заплати отиват са онзи малкия процент, той се явява точно от такива заплати дори на шофьори на камиони. 1.6% са далеч от медианата и са много малко. Хората ти казват че има задържане и липса на ръст на заплатите на Запад и това нещо може да го намериш на 1000 места, но ти определяш че са високи и се повишили щото си от село и на теб всичко ти е голямо.
За сериозно разсъждаващите хора - ниските лихви, липсата на инфлация или са белег за бавна икономика или те я причиняват. Аз съм от втората група които ще ти кажат - ниските лихви, липсата на инфлация спират икономиката, инвеститорите влагат пари там където лихвата е по висока и инфлацията постоянна.
Ако по този начин се тълкува икономическото развитие, се стига до разбирането че икономиката трябва да се управлява така че и лихвите да са прилични стойности и инфлацията.
Въпроса е какво трябва да се направи ! Ти едва ли си наясно.
За сериозно разсъждаващите хора - ниските лихви, липсата на инфлация или са белег за бавна икономика или те я причиняват. Аз съм от втората група които ще ти кажат - ниските лихви, липсата на инфлация спират икономиката, инвеститорите влагат пари там където лихвата е по висока и инфлацията постоянна.
Ако по този начин се тълкува икономическото развитие, се стига до разбирането че икономиката трябва да се управлява така че и лихвите да са прилични стойности и инфлацията.
Въпроса е какво трябва да се направи ! Ти едва ли си наясно.
Коментар