IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Това трябваше да се случи, за да разберат евролидерите, че не трябва да разчитат на никого. Вълкът му е дебел врата, щото сам си хваща плячката.

Има обаче едно но - евролидерите не са толкова наивни, колкото изглежда на пръв поглед. Още преди повече от година ви писах, че нещо серизно се случва с Евросъюза. Явно още тогава се е усетил, че трябва да вземе нещата в свои ръце.

Защо мисля така?
    Ами още тогава Евросъюза обяви половин милиард евро бюджет за развойна дейност за военно оборудване. С този бюджет ще бъдат одобрени и заплатени най-добрите 100 проекта, всеки от които с по 5 милиона EUR подпомагане. Самоучастието е нулево, така че тези пари ще бъдат подарени на този, който развие най-добрата идея, дори и да е беден като църковна мишка.

Сина ми вече е подал документи и сега чакаме да видим дали ще бъдат одобрен или не. Изискванията са да се разработи дрон (въздушен, наземен, воден, подводен), който дрон да бъде изцяло с части, произвеждани в ЕС. Не се признават никакви американски или китайски части. Дрона трябва да е 100% с европейски части.

Това ме навежда на мисълта, че още тогава Евросъюза е хранел съмнения, че с Китай или с щатите ще продължи да има мирно съвместно съществуване и взаимопомощ. Още тогава Евросъюза е осъзнал защо на вълка му е дебел врата. И не се знае още колко милиарда евро са налети в такива проекти за развойна дейност в областта на въоръжаването със съвременни оръжия.

Та сега на Мюнхенската среща на Ееросъюза му казаха в очите това, което той отдавна си го знаеше, и за което той отдавна е предприел мерки. И новият момент ще е, че ако тогава за нови въпръжения са били заделени 10-20 милиарда EUR, сега тази сума ще нарастне поне 10 пъти повече.
    И защо трябва ЕС да се милитаризира?Повечето европейски държави са членове на НАТО и като такива са защитени. САЩ никога няма да напуснат НАТО,щото ще изгубят позиции на глобалната сцена. Така че европейските държави са защитени, а и са приказки за наивници, че Путин щял да атакува други държави. Руснаците имат сфера на влияние единствено в постсъветското пространство и претензии най-вече към Украйна и Беларус. От Грузия си взеха тяхното Южна Осетия и Абхазия е не ги интересува окупация на Грузия, камо ли пък на Полша. Подобни изявления как Путин щял да нападне ЕС са приказки за наивници.
    Last edited by mirodes; 19.02.2025, 11:44.

Коментар

• Франция свиква втора спешна среща на лидерите на ЕС за 3 дни, за да обсъдят проблемите със сигурността в Украйна и Европа, — Ройтерс Утре се очаква нова среща. Сред поканените страни са Норвегия, Канада, балтийските държави, Чехия, Гърция, Финландия, Румъния, Швеция и Белгия.

Леле , какъв решителен мъжки поглед ..... Е, сега ще схруска Путин на закуска ...................

Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
        ЕС претърпява най-голямото унижение в историята си, но това е само началото

Това трябваше да се случи, за да разберат евролидерите, че не трябва да разчитат на никого. Вълкът му е дебел врата, щото сам си хваща плячката.

Има обаче едно но - евролидерите не са толкова наивни, колкото изглежда на пръв поглед. Още преди повече от година ви писах, че нещо серизно се случва с Евросъюза. Явно още тогава се е усетил, че трябва да вземе нещата в свои ръце.

Защо мисля така?
        Ами още тогава Евросъюза обяви половин милиард евро бюджет за развойна дейност за военно оборудване. С този бюджет ще бъдат одобрени и заплатени най-добрите 100 проекта, всеки от които с по 5 милиона EUR подпомагане. Самоучастието е нулево, така че тези пари ще бъдат подарени на този, който развие най-добрата идея, дори и да е беден като църковна мишка.

Сина ми вече е подал документи и сега чакаме да видим дали ще бъдат одобрен или не. Изискванията са да се разработи дрон (въздушен, наземен, воден, подводен), който дрон да бъде изцяло с части, произвеждани в ЕС. Не се признават никакви американски или китайски части. Дрона трябва да е 100% с европейски части.

Това ме навежда на мисълта, че още тогава Евросъюза е хранел съмнения, че с Китай или с щатите ще продължи да има мирно съвместно съществуване и взаимопомощ. Още тогава Евросъюза е осъзнал защо на вълка му е дебел врата. И не се знае още колко милиарда евро са налети в такива проекти за развойна дейност в областта на въоръжаването със съвременни оръжия.

Та сега на Мюнхенската среща на Ееросъюза му казаха в очите това, което той отдавна си го знаеше, и за което той отдавна е предприел мерки. И новият момент ще е, че ако тогава за нови въоръжения са били заделени 10-20 милиарда EUR, сега тази сума ще нарастне поне 10 пъти повече.
        Last edited by Mateev; 19.02.2025, 12:47.

Коментар

• 100% ще се случи скоро.

Коментар

• Доналд Тръмп остро атакува Зеленски

Президентът на САЩ остро критикува Зеленски. „Зеленски е напълно некомпетентен президент, той прави нелепи изявления и неговото ръководство позволи войната да продължи.“

„В Украйна отдавна не е имало избори. Въпреки че е тъжно за мен, Зеленски в момента има 4% рейтинг.“

Зеленски не знае къде са половината от парите, които САЩ отделиха на Украйна. Украйна ще трябва да плати или да разбере къде са отишли ​​парите.
            Русия е способна "много бързо" да унищожи 100% от украинските градове, включително Киев, но не иска да го направи.

Конфликтът в Украйна можеше да бъде решен преди няколко години без териториални загуби „дори от средностатистически преговарящ“ Украйна се нуждае от избори, ако иска място на масата за преговори.

Русия не тласка Украйна към изборите, а "ситуацията".

Сбогом соросоиди евролиберали ..........вече сте ИСТОРИЯ

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Точно американските интереси го вълнуват, а те са силен долар и смачкано евро, плюс да се неутрализират дори и минималните опити на БРИКС да се върви към нова световна валута. Баси, нали е финансов форум това, как не може да го схванете - ми на САЩ основото ЯО е доларът и базираните на него системи за разплащания - като изключиха за 3 секунди Русия от системите и ѝ еваха майката буквално с този ход, какви мисли се въртят в главите на всички извън "колективния Запад", че утре и тях могат да ги сринат точно за 3 секунди?

Затова Тръмп хвърля вината на ЕС и Украйна, за да не застрашава долара и световното му господство - хората 2 световни войни са водили за твоа господство, та сега една пиклива Украйна ли няма да зарежат. А европейците можем да си крещим жусуииии с яловия бабоеб колко си искаме и да наливаме също колкото си искаме пари в безсънната клоака Украйна - от подобно нещо само и единствено губим и обедняваме!
              Евала груйче, ФАЩ гледа да запази световното си господство или долара.
              Заплахите са еврото и БРИКС.
              Тръмп ще изтъргува украйна за спиране на брикс, като междувременно доунищожи еврото - тотален разпад на ес. Източните страни могат директно да си минат пак под руско влияние.
              Грантовете на ФАЩ за влияние тръмп вече ги спря. А природата не търпи вакуум, ес НЯМА пари вариантите ни са Русия, Китай или османците. Избирайте си ама моето мнение е че ще се молим на православна РУСИЯ ....
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Естествено, че Хитлер е щял да се спре.Предлагал е мир на Великобритания след разгрома на Франция, но е отхвърлен от Чърчил. И е нападнал СССР превантивно,защото Сталин е подготвял нападение над Германия (препоръчвам да се прочете"Операция Буря "на Игор Бунич и"Ледоразбивача"на Виктор Суворов).
                Колкото до Тръмп в момента той разкрива мащабите на огромни източвания на бюджета в САЩ.Оказва се,че е имало милиони столетници в САЩ включително хора на възраст над 200 години и даже един на 360 години.Американците ще се усетят за далаверите на демократите и скоро те власт няма да видят.
                Браво, Миро, проглеждаш!
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Ако визираш мен, идеята е да представиш сметката, кое е изгодно кое не. Значи, по твоята логига не е трябвало да помагаме на руснаците през Руско-турската освободителна война, защото сметката е била висока, така сме подклаждали конфликт и ти ако беше, щеше да кажеш, че не те интересува, защото не ти се мре и по-добре да сме под турско "присъствие", защото логиката ти така казва. Че ти с това мислене ще гледаш как избиват родата ти ако не е изгодно да се намесваш.
                  Доста несвърани мисли, но да, уцелил си съвсем точно - абсолютно нито една държава не се намесва в тази война от големите, именно щото не им дреме за нас, а гледат сеира на руските, пардон украинските ни осовбодители, щото всички знаем, че Украйна ни е освободила в 1878, а после Трети Украинки фронт, ама той е бил руски, нищо че се е наричал украински, ни е заробил през 1944 Във войната се включва само Румъния, на която Русия отнема Бесарабия насилствено и я чейбди за Северна Добруджа. И Шумадия, ама след като е видяла, че пада Плевен и войната е реешена, оабче далеч не безкористно, а за да лапне Ниш, Пирот, а ако може - и София (Гурко за малко ги е изпреварил) - все "изконни" сръбски земи, нали

Та и тук така - бият се някакви орки - ми да се бият, на мен какво ми пука, като не са от моето село (ЕС и НАТО). И не ги и искам в моето село (ЕС и НАТО), именно защото са размирници и побойници, а в наше село проблеми не щем. Та те така те Айде спирам, че имам задачи, ще ви видя следобяд докъде сте
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

А дано, но съм много скептичен защото не съм наясно какви са истинските мотиви на Тръмп и какви са целите му. Все едно да събереш на една маса Рузвелт и Хитлер и да твърдиш, че това е голяма победа. Първо, Рузвелт или Чърчил нямаше и да си го помислят и са имали достатъчно разум. Какъв би бил резултата от това някога, щеше ли Хитлер да се спре? Естествено, че няма. Да седне с убийци зад една маса. Сега е същото, Путлер няма да спре. Заради някакви бързи резултати Тръмп е готов да направи незнайно колко компромиса. Голям преговарящ в кавички. Сбъркана му е координатната система. Европейското мнение и интерес не го интересуват, Украйна не го интересува, американските интереси не го интересуват в дългосрочен план, само сега да се запише в историята веднага и да се изтъкне. Тръмп е абсолютния нарцис, това ми е мнението за него и много вероятно да го намразят след време в щатите.
                    Естествено, че Хитлер е щял да се спре.Предлагал е мир на Великобритания след разгрома на Франция, но е отхвърлен от Чърчил. И е нападнал СССР превантивно,защото Сталин е подготвял нападение над Германия (препоръчвам да се прочете"Операция Буря "на Игор Бунич и"Ледоразбивача"на Виктор Суворов).
                    Колкото до Тръмп в момента той разкрива мащабите на огромни източвания на бюджета в САЩ.Оказва се,че е имало милиони столетници в САЩ включително хора на възраст над 200 години и даже един на 360 години.Американците ще се усетят за далаверите на демократите и скоро те власт няма да видят.

Коментар

А дано, но съм много скептичен защото не съм наясно какви са истинските мотиви на Тръмп и какви са целите му. Все едно да събереш на една маса Рузвелт и Хитлер и да твърдиш, че това е голяма победа. Първо, Рузвелт или Чърчил нямаше и да си го помислят и са имали достатъчно разум. Какъв би бил резултата от това някога, щеше ли Хитлер да се спре? Естествено, че няма. Да седне с убийци зад една маса. Сега е същото, Путлер няма да спре. Заради някакви бързи резултати Тръмп е готов да направи незнайно колко компромиса. Голям преговарящ в кавички. Сбъркана му е координатната система. Европейското мнение и интерес не го интересуват, Украйна не го интересува, американските интереси не го интересуват в дългосрочен план, само сега да се запише в историята веднага и да се изтъкне. Тръмп е абсолютния нарцис, това ми е мнението за него и много вероятно да го намразят след време в щатите.
                      Точно американските интереси го вълнуват, а те са силен долар и смачкано евро, плюс да се неутрализират дори и минималните опити на БРИКС да се върви към нова световна валута. Баси, нали е финансов форум това, как не може да го схванете - ми на САЩ основото ЯО е доларът и базираните на него системи за разплащания - като изключиха за 3 секунди Русия от системите и ѝ еваха майката буквално с този ход, какви мисли се въртят в главите на всички извън "колективния Запад", че утре и тях могат да ги сринат точно за 3 секунди?

Затова Тръмп хвърля вината на ЕС и Украйна, за да не застрашава долара и световното му господство - хората 2 световни войни са водили за твоа господство, та сега една пиклива Украйна ли няма да зарежат. А европейците можем да си крещим жусуииии с яловия бабоеб колко си искаме и да наливаме също колкото си искаме пари в безсънната клоака Украйна - от подобно нещо само и единствено губим и обедняваме!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Пробвах със сметки, ама колегата новабранка, тясно свързан с Русия и Украйна, рече, че не било така и трявбало разбивака по сегменти, а ако може и на глава от населението Ще пробвам с история, щото тя винаги се повтаря - много пъти съм казвал, че това сега много напомня на нашата изцепка през 1913, когато имаме моралното право да нападнем, обаче за всички си оставаме агресор. Агресор в момента е и Русия, но с глупавата си политика ние доводехме нещата точно до 1913 - или едната, или другата държава да се разпадне. Руската империя и продължението ѝ като съветска такава се е разпадала два пъти в последните малко над 100 години, като и двата пъти това е водило до сериозни войни около самата Русия - готови ли сме за подобен "износ на революция". И защо упорито забравяме фактора ЯО?

На някой, ако му се умира, щото е ялов бабоеб тип макароня, на мен ми се живее! А явно и на други им се живее - щото дори и една ракета да долети до тук голяма далавера ще ми е, че Москва ще е унищожена. Затова и сделката е очеизвадна - Украйна се изоставя и става буфер, сметище без бъдеще, като реципрочно се изоставя и Беларус - отново буфер и сметище без бъдеще. Това оставя в "опасност" само трите балтийски плюнки, но те вече са в НАТО, така че няма драма. И с това всичко приключва и сядаме да си оправим нашата кочинка, че хич не е розово положението при нас, освен на гей парадите, които толкова липсват на някои прима..., ъъъъ хора
                        Ако визираш мен за разбивките идеята е да представиш сметката, кое е изгодно кое не. Значи, по твоята логига не е трябвало да помагаме на руснаците през Руско-турската освободителна война, защото сметката е била висока, така сме подклаждали конфликт и ти ако беше, щеше да кажеш, че не те интересува, защото не ти се мре и по-добре да сме под турско "присъствие", защото логиката ти така казва. Че ти с това мислене ще гледаш как избиват родата ти ако не е изгодно да се намесваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение

Личи си, че Тръмп не е много запознат с Украйна. По законодателството на Украйна е забранено да се водят преговори с Русия, така че на Зеленски му е забранено да преговаря с Русия. А Зеленски що се прави на ударен, че не знае законите на своята страна и се бута да ходи на преговори с руснаците?!?!?!?
                          Не, само другите не могат по закон, Зеленски може, не си запознат.

Коментар

Реално САЩ и Тръмп в частност тая война не ги бърка чак толкова. И ако иска да постигне мир е,защото иска да го запомнят като миротворец.Но ако приеме всички руски условия то това ще бъде един вид капитулация .И със сигурност Тръмп няма да иска да го помнят като човек, който е капитулирал пред Путин. Затова ще гледа да издейства максимално добри условия за Украйна. Естествено в рамките на възможното,щото има червени линии,зад които руснаците няма да отстъпят.
                            Тръмп май излъга за мира, преди да го изберат говореше че хората не трябва да се убиват...Обаче от друго място войната ще бъде спряна много скоро, съвсем скоро. Но тогава ще имаме друг много голям и сериозен проблем, няма да ни е весело а Тръмп сигурно ще искат да го импичват гаранция. Тази простотия вече не се трае, белите и без това се топим като сняг, а те оръжия ще ми продават за да се избият бели хора.....
                            D.Y.F-091066

Коментар

Тръмп е написал "Изкуството на сделката ",така че бъди сигурен, че ще постигне възможно най-доброто за Украйна при мирните преговори. Това,че четкат егото на руснаците е част от стратегията им.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Пропускаш удобно квинтесенцията на Тръмп, споделена след срещата. На въпроса на Зеленски, защо украинците не са на масата на преговорите, Тръмп отговаря - Вие три години бяхте там, да бяхте се договорили.
                                Личи си, че Тръмп не е много запознат с Украйна. По законодателството на Украйна е забранено да се водят преговори с Русия, така че на Зеленски му е забранено да преговаря с Русия. А Зеленски що се прави на ударен, че не знае законите на своята страна и се бута да ходи на преговори с руснаците?!?!?!?

Коментар

Working...
                                X