Първоначално изпратено от Point of view
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнениемай трябва нова тема, но е ясно, че в новото правителство ще бъде Слави (ако не ни изненада и направи коалиция с ББ) .. предварителни резулта показват , че ББ няма как да направи правителство?
4 агенции правят екзит полове. Резултатите варират едните дават 28% на ГЕРБ, другите 24-25 с БСП и Слави по 16-15. След 2-3 часа като почнат с паралелните преброявания ще я ясно.
А това е разпределението на депутатите на база проучванията преди изборите. Предполагам ще че горе долу подобно. Евентуално ГЕРБ и БСП да намалеят още за сметка на Слави.
Обединение трябва да има или около ГЕРБ или около БСП. Малките заедно, (въпреки че Слави не го дават за малък) трудно ще минат 120 гласа, па и ще зависят от ДПС.
Други вариант е малките да се разберат с негласната подкрепа на някой голям. И трети вариант е избори до дупка. Само че не мисля че резултатите ще са по-различни. Освен ГЕРБ да спечели още някой малък да изпадне и коалициите да станат по-лесни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от распутин Разгледай мнение
Ама и ти герберско тролче излезе, малей, къде ще се криеш като друг направи правителство ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
Да, такъв е Борисов. Но си задай въпроса защо ГЕРБ и днес ще бъде първа политическа сила? Отговорът е съвсем елементарен. Т.нар. опозиционни лидери са крайно неубедителни. Такъв, за съжаление, е и Христо Иванов. Ако лидер на дясното беше не Христо Иванов, а политик от ранга на Алексей Навални, Борисов щеше да претърпи много сериозна загуба днес. Само, че единия е готов да постави живота си на карта и да влезе в затвора / Навални /, а другия / Иванов /, като адвокат не плащаше осигуровките си. Личността на водача е от съществено значение. И именно поради тази причина автентичното дясно спешно трябва да потърси нов лидер. Същото с още по-голяма сила е необходимо да се случи в левицата.
От толкоз бепрепяствено лапане не си схванал, че ББ рине дъното във всяка сфера, с две думи и немска овчарка да вържеш, по-добре ще управлява държавата.
Сега, хората ще изберат по нещо от останалите партии, че дъното вече им омръзна, едва ли отново ще се слиза на Банкянското дъно, така че, поне със една степен ще са спечелили.
Мъж и жена да си избира, избира по-малкото зло, абсурд е да избере перфектната жена.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Бих си упражнил гласа, ако имаше електронно гласуване с цифров подпис например. Но понеже няма, не съм съгласен да ходя да си търся вируса хей така за сините очи на разните му там мафиоти (пардон властимащи и властдрапащи), за които въобще не ми пука. Освен всичко друго знам, че и на тях не им пука за мене, така че чувствата ни са взаимни.
...Ама иначе, Матейко "могъщ".
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Вдигни си погледа, погледни по-далече и виж какво правят хората и за къде са се запътили...
Това, че си ремонтирал едно пътче и оправил едно мостле, а си откраднал за 3, не те прави държавник....
Прави те пръв крадец и основен рушветчия...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Вдигни си погледа, погледни по-далече и виж какво правят хората и за къде са се запътили...
Това, че си ремонтирал едно пътче и оправил едно мостле, а си откраднал за 3, не те прави държавник....
Прави те пръв крадец и основен рушветчия...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеАз затова казах, че ще има изненади. Едно е да си "телефонен избирател", съвсем друго - да направиш усилие и да си упражниш гласа. Та не бива да се вярва на социологическите прогнози. Картинката ще е доста по-различна.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеПоследно аз и жена ми решихме да не гласуваме. Така ви давам шанс на вас да си изберете комунисти, фашисти, мафиоти, мутри или каквото там друго си пожелаете.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеАз вервам в мъдростта на българския избирател, който рядко пропуска възможност да направи страната трудна или невъзможна за управление.
-- ФБ мъдрост от днес
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеТъкмо се връщам от секцията. Учудих се че баш по време за маса трябваше да чакам повече на опашка отколко предни избори, ма няма лошо. Хубавото е че бяха болшинството млади хора. Бабетата сигурно са се отчели предиобед.
Машинното гласуване си бе нормално.
- 1 like
Коментар
Коментар