IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Днес имах привилегията да обядвам с жена ми и дъщеря ми (по принцип не ме канят), в едно ресторантче.
    Жена ми много държеше тя да плати сметката.
    Когато сервитьорът дойде да вземе калъфчето с парите, Стефи му го подаде и без да го пуска, съвсем учтиво и с усмивка попита:
    - Простете, вие За еврото ли сте или против?
    Сервитьорът категорично каза, че е против еврото и дори избълва две, три простотии.
    След което жена ми със същия учтив тон му каза:
    - Оо простете, не исках да ви обидя!
    И съвсем елегантно извади 10 евровата банкнота, която бе сложила като бакшиш към сметката.

Обичам я!
    От утре и аз!

От Facebook
    Да даваш бакшиш във валута, различна от местната, е проява на лош вкус и непознаване на етикета. Вероятно въпросната Стефи е от хората, които много бързо стават голяма работа и при това бързо социално развитие пропускат някои дребни, но важни неща.
    Историята е измислена (надявам се), но все пак имайте предвид написаното.

Коментар

• На ви Европа....на ви евро

Скоро и у нас...

https://www.facebook.com/share/v/16da8jTqzH/

Има една китайска поговорка. ; "най-много се плаче от сбъднати мечти"

Евролиберарити и русофобо - имбецилите да си купуват кърпички и салфетки .
      По много....

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Дори да има криза, а то все някога ще има понеже икономиката е на цикли пак по- добре да сме в Еврозоната с по- висок кредитен рейтинг и да може да ползваме евтиното финансиране от ЕЦБ вместо да търсим по- скъпи пари на световните пазари. Еврото е втората по популярност валута след долара и дори да се обезцени малко то при рубли, турски лири и т.н. обезценката ще е в пъти повече. А копейките ако не искат омразното евро от догодина да си обменят спестяванията( ако въобще имат) в рубли, кубинска, венецуелска, северно корейска или която там валута смятат за " стабилна"
        европа е в криза от 3 години, двигателя на европа в рецесия задълбочаваща се.
        Та кой ще избере европа да спасява - Германия или БГтовицата? Как мислите, а? Плана за 800млрд въоръжение е ПЛАН ЗА СПАСЕНИЕ НА ГЕРМАНИЯ - индустрията и. Вместо коли ще произвеждат танкове, БТРи, дрончета. Не е план за България, най-много да намажем няколко милиона за дрончета, дано са милиарди ама надали
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

Точно така ще стане !!!! ......... А Костадинов каза - вземе ли власта , излизаме без да ни интересуват договори , моговори , прецедент - мрецедент ..... Направо зануляваме всичко с евроейците и ...точка ....

Никой не е питал Българския Народ - така че от сега , няколко партии , които ще са доста повече в следващия Парламент , си го броят за Измама ....
          А при Измама и със Измамници ..... Договори НЕ важат ................
          Със сигурност Копейкин и Резидента ще заемат достойното си място. На бунището, редом до Бялата Златка и Гоце.

Коментар

• Днес имах привилегията да обядвам с жена ми и дъщеря ми (по принцип не ме канят), в едно ресторантче.
            Жена ми много държеше тя да плати сметката.
            Когато сервитьорът дойде да вземе калъфчето с парите, Стефи му го подаде и без да го пуска, съвсем учтиво и с усмивка попита:
            - Простете, вие За еврото ли сте или против?
            Сервитьорът категорично каза, че е против еврото и дори избълва две, три простотии.
            След което жена ми със същия учтив тон му каза:
            - Оо простете, не исках да ви обидя!
            И съвсем елегантно извади 10 евровата банкнота, която бе сложила като бакшиш към сметката.

Обичам я!
            От утре и аз!

От Facebook

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

абе според мен баш догодина ще ни чукне криза (привнесена) и тогава копейкаджиите ще ореват света, че еврото ни е повлякло към дъното... дано не вземат 50%+ тогава на едни избори...
              Дори да има криза, а то все някога ще има понеже икономиката е на цикли пак по- добре да сме в Еврозоната с по- висок кредитен рейтинг и да може да ползваме евтиното финансиране от ЕЦБ вместо да търсим по- скъпи пари на световните пазари. Еврото е втората по популярност валута след долара и дори да се обезцени малко то при рубли, турски лири и т.н. обезценката ще е в пъти повече. А копейките ако не искат омразното евро от догодина да си обменят спестяванията( ако въобще имат) в рубли, кубинска, венецуелска, северно корейска или която там валута смятат за " стабилна"

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Винаги сме отговаряли на условията.

Дълг под 60%, бюджетен дефицит под 3% и ниска инфлация.

Това го имаме от 2007 кога влязохме в ЕС.

И няколко закона да се синхронизират, което отне 3-4 години, щото нямаше работещ парламент или той се занимаваше да чегърка ГЕРБ или да променя изборния кодекс.
                Остава да боядисаме 2 бараки и сме влезли

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

Точно така ще стане !!!! ......... А Костадинов каза - вземе ли власта , излизаме без да ни интересуват договори , моговори , прецедент - мрецедент ..... Направо зануляваме всичко с евроейците и ...точка ....

Никой не е питал Българския Народ - така че от сега , няколко партии , които ще са доста повече в следващия Парламент , си го броят за Измама ....
                  Вярваш ли му?

На бас, че ако Възраждане спечелят над 50% от гласовете в парламента няма да им стиска да направят нито едно от обещаните неща.

Всъщност тактиката на Възраждане е да бъдат в опозиция. Влязат ли във властта, електората им ще се стопи на момента и ще отиде към други партии - Меч, Величие и някои нови.

Както и Атака влязоха във властта, после ВМРО и НФСБ и вече ги няма. Сега Копейкин се пази като дявол от тамян от властта.

Приказва отстрани, плюе, критикува, но не иска да управлява и никога няма да управлява, щото знае че след това ще е никой.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Ковидът беше за всички. Преди това не отговаряше заради валутния курс и ERM 2. И това е само в частта с формалните критерии.
                    Е да де, тя и инфлацията беше за всички, ама ние тука в Източна Европа записахме най-високите стойности.

А иначе преди това по време на Лемън Брадърс и после гръцката кризата имаше дефлация. И нашата си беше по-голяма от на другите - дефлацията. Така че ако 2008 бяхме пуснали документи щяхме да влезем към 2012 да кажем.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

абе според мен баш догодина ще ни чукне криза (привнесена) и тогава копейкаджиите ще ореват света, че еврото ни е повлякло към дъното... дано не вземат 50%+ тогава на едни избори...

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Прости, ама защо така пищиш на умряло? Май защото не ти се сбъдна мечтата:

Много лузъри заложиха на курс 1:5, даже 1:9. Такъв курс не видяхте, а изядохте хур

Бонйо, ама ти как си въобрази, че не си от лузърите ? Не пллащаш данъци ? Нямаш банкова сметка ?

99.98% от българското население ще претърпят значителни финансови загуби, от набутването им в фалиралата евро-зона.

Само 0.02% от българите ще захлебят от еврото - това са предателите, подлогите и корумпетата натикани в политиката, които получават финансиране
                        директно от западните им господари като бабичката Урсула...

За да се радваш като малоумен,

че уж само ние сме щели да бъдем прецакани от еврото, а ти не,
                        то трябва да си от подлогите на партийна хранилка, а ти очевидно не си, иначе нямаше да киснеш с години по цял ден в този форум...

така че не виждам какво ни се хилиш на нас,
                        след като ти си на същия(даже по-лош) хал като нас останалите,

щото ние сме свободни и нямаме кредити и задължения за погасяване, следователно винаги можем да си бием камшика и да отлетим от тази разпродадена територия... а ти не можеш!
                        Ще изплащаш дълговете на бабишкерата ви Урсула до гроб.
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Е, да това като почна голямата инфлация след Ковида, но преди това и инфлацията си отговаряше.
                          Ковидът беше за всички. Преди това не отговаряше заради валутния курс и ERM 2. И това е само в частта с формалните критерии.

Коментар

Виж сега, нещата не работят така.

Първо подаваш документи - заявяваш намерение да влезеш в Еврозоната, ние такова на 2 пъти се канихме, но не го направихме.

И чак 2018 го направихме по време на Ковид кризата - най-първата вълна.
                            Нещата не работят и така, както пишеш. Първо ти разрешават, а после е официалната част с кандидатстване, доклад и решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

И на арменския поп да пращате сигнали резултатът ще е същия. Както писах преди- вече е свирено, търсете нова опорка и гответе обяснение за догодина защо въпреки всички страхове, които всявахте в хората не само че не фалира България, а се развива по- добре
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Като изключим последните няколко месеца,преди това има едни 6-7 години, в които няма един месец с изпълнен критерий за инфлация.
                                Отделно от това, до лятото на 2022 г. формално не беше изпълнен и критерият за стабилност на валутния курс чрез минимално две годишно участие на лева в ERM 2.
                                Е, да това като почна голямата инфлация след Ковида, но преди това и инфлацията си отговаряше.

Коментар

Working...
                                X