IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
    Нищо чудно така да стане. Но все има някой фактор хикс, който вземе, че обърка пейзажа. Пусти оптимизъм!
    И да има фактор /фитансов-икономически-фискален-политически/, той няма да е в следствие на самото евро /или монетарната политика/, но ще се опитат да го препишат на еврото!!!

Коментар

• Нищо чудно така да стане. Но все има някой фактор хикс, който вземе, че обърка пейзажа. Пусти оптимизъм!

Коментар

• аз да си нахвърлям набързо един сценарий за избори на есен.
        1. Герб - тиквата получава положителен доклад. няма какво повече да прави защото го чака изпълнение на невъзможен бюджет. Вече имаме 20% неизпълнение дето няма как да се навакса. Ака лятото и актуализация на бюджета=един вид провал, не може да се справи. Ще обвини САЩ - даже вече го каза за 50% мито, политическа нестабилност - управление на малцинството
        2. ДПС - Шиши унищожи доган. Вече може да има нови избори и шиши ще прилапа голяма част от гласовете - ака ще си вдигне депутатите и ще е 2-ра политическа сила - 40-50 дупетата.
        3. вечно мрънкащите за власт и постове малки са доооста компрометирани и може и да не влязат в парламата - БСП и ИТН.
        4. Завиването към САЩ=Русия ще дойде подкрепа и от възрожденската патерицата на бойко копейкин
        5. Шиши и тиквата ще завладеят цялата власт (не че сега я нямат) ама има досадници които врякат и спират някои от кражбите
        Излизане от магнитски или оставане на власт и за шиши и боко е свързано и със слугуване на САЩ, ака против европа, ес, ез. Има опит за създаване на нов СИВ от САЩ с бившите сателити на Русия като контрапункт на либерастката простотия. Преговорите за мир са и преговори за оттегляне на НАТО (вече започна поне от САЩ) и за съдбата на източна европа. Реално само полша са против да е под влияние на Русия затова и ще я водят Източна европа като самостоятелна регионална сила под Тръмп влияние. Хем ще сме демитализиран буфер(това е основното с което полша няма да се съгласи), хем и контрапункт на западналите. Ако много се дърпа полша може да я оставят на Англия

Впоследствие Тиквата ще се оттегля от изпълнителната и ще се приюти в президентството а Шиши коли и беси.
        САЩ отстрелват шиши заради много концентрирана власт - ама на негово ще дойде още по послушна пионка
        Ще ми се БЪЛГАРИТЕ да направим нещо ама не вярвам
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Бягането от дебат и невъзможността на политиците да си защитят аргументите е червена лампа, че целият напън не стъпва на обективни фактори, а се води от някакви други сили.
          А как така най-бедната държава се озовава в еврозоната вече е предмет да много дълбок политически (не икономически) анализ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
            Евробарометър:
            Рекордно високо доверие в ЕС и силна подкрепа за еврото

https://nova.bg/news/view/2025/05/28...E%D1%82%D0%BE/
            Най-големият страх на копейките и Резидента е, че след като въведем еврото и хората за пореден път ще установят, че няма нищо от описваните от тях страхове /апокалипсис/ и всичко си е напълно нормално- нормална инфлация, няма изземване на депозити, обедняване и т.н.!!!
            Last edited by GG-BG; 29.05.2025, 08:07.

Коментар

• ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
                НОВА ТВ ???????

Аз като ти казвам че си наивен до степен инфантилен - ти се сърдиш .......

Другия вариант е да знаеш какво и що са ''нова '' , за кого работят и на кого са ...........но тогава пък трябва да си цинично арогантен и престъпно подвеждащ антибългарин ............

Извинявай, ама не си ли го познаваме Матейка от маса време? Ти какво, сега го виждаш за пръв път ли?
                Last edited by Pyramid; 28.05.2025, 20:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                  Евробарометър:

НОВА ТВ ???????

Аз като ти казвам че си наивен до степен инфантилен - ти се сърдиш .......

Другия вариант е да знаеш какво и що са ''нова '' , за кого работят и на кого са ...........но тогава пък трябва да си цинично арогантен и престъпно подвеждащ антибългарин ............

Коментар

• Евробарометър:

Коментар

• Първоначално изпратено от drainlan21 Разгледай мнение
                      Какво ми даваш примери с държави с по 1-2 милиона население, които са по-млади от мен на възраст и ги сравняваш по тежест с Полша?
                      Ние с Полша ли трябва да се равняваме или с балтийските котета? Сравняваш ябълки с круши. Ти ако си математик, то аз съм Джей Еф Кенеди...Ами това ви е целта на герберасти и либерасти, да докарате България до 1-2 милиона, затова даваш тези примери. Герберастка му работа. Веднага марш в игнора!

Е Словакия е горе долу колкото нас по население. Полша е доста по-голяма от нас, така че и с нея трудно ще се сравняваме.

Коментар

• Какво ми даваш примери с държави с по 1-2 милиона население, които са по-млади от мен на възраст и ги сравняваш по тежест с Полша?
                        Ние с Полша ли трябва да се равняваме или с балтийските котета? Сравняваш ябълки с круши. Ти ако си математик, то аз съм Джей Еф Кенеди...Ами това ви е целта на герберасти и либерасти, да докарате България до 1-2 милиона, затова даваш тези примери. Герберастка му работа. Веднага марш в игнора!
                        Last edited by drainlan21; 28.05.2025, 11:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от drainlan21 Разгледай мнение
                          Полша почти се изравни с Япония по реален БВП на глава от населението, а според прогнозите на Световната банка, през 2026 година ще я задмине!
                          За по-бавните ще го повторя:
                          Полша ще задмине Япония по реален БВП на глава от населението догодина!
                          Полша е натискана от години да влезе в Еврозоната!
                          Полската централна банка всяка година публикува доклад-анализ, отговарящ на въпроса: "Дали да приемем Еврото?"
                          Всяка година отговорът е: "Ако го приемем сега, ще навредим на икономиката си! Не сме готови!"
                          Словения, Словакия и балтийските държави са приели Еврото и са преди Полша по БВП на глава от населението.

Така че Еврото помага. ТОЧКА!!!

Коментар

• Забележете кой е подписал българите да бъдат вкарани в евро-зоната - според твърденията на Кузман Илиев - ей тоя мухлясал гербопитек по-известен като Владо "Магнитната Лъжица"

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Полша почти се изравни с Япония по реален БВП на глава от населението, а според прогнозите на Световната банка, през 2026 година ще я задмине!
                              За по-бавните ще го повторя:
                              Полша ще задмине Япония по реален БВП на глава от населението догодина!
                              Полша е натискана от години да влезе в Еврозоната!
                              Полската централна банка всяка година публикува доклад-анализ, отговарящ на въпроса: "Дали да приемем Еврото?"
                              Всяка година отговорът е: "Ако го приемем сега, ще навредим на икономиката си! Не сме готови!"
                              Сега...
                              Да вдигнат ръка всички слабоумници, които смятат, че българската икономика е по-силна и по-развита от полската!
                              Никой? Добре, може би има шанс...!
                              Да вдигнат ръка всички дебили, които смятат, че поляците са "путинисти" и "русофили" и затова не искат еврото!
                              Пак ли никой? Що така, драги еврозонци?
                              Да, еврото няма да влезе маскирано в банката, за да Ви обере и така да обеднеете!
                              Когато цените се вдигнат (а те ще се вдигнат), ще започнете да харчите от спестяванията си за ежедневни нужди.
                              Така ще обеднеете!
                              Да, ЕЦБ няма да Ви бръкне в джоба, за да даде 100те Ви евро на Франция (примерно)!
                              Сега България определя сама кои и какви облигации (дълг) да купува.
                              При еврото, ще ни се казва какъв дълг да държим, т.е. чия икономика да финансираме!
                              Така ще плащате чуждите дългове!
                              Всъщност, хампарцумянчетата, пеканчетата, желязковчетата и другите подобни са прави - хората ще забогатеят!
                              ...това обаче важи за "техните хора", не за Вас!
                              А поддръжниците, които писукат в захлас, че "Еврото ще ни пази от Москва"... на тях не им се сърдете - те са полезните идиоти и за повече мисълта не им стига!
                              "Битката за лева" всъщност е загубена на 99% и от 2026 ние ще сме с еврото.
                              1% e по-скоро статистическа грешка - ако се случи нещо отвън и приемането се отложи за време, когато сме по-готови за него... защото тук сме продадени отдавна от "нашите".
                              ПС: Аз лично не се притеснявам особено.
                              Историята показва, че договори се нарушават и анулират, а предателите не винаги дочакват съд и присъда.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                                Мисля ясно си личат у форумо

Не се прави, че не ги виждаш
                                Нося очила, затова, помагай.

Коментар

Working...
                                X