IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Обрулени върхове - "Разговор" с Росен Миленов

    https://www.youtube.com/watch?v=UIxxRVv0Y-o

    Коментар


    • Харалан Александров доста добре се е изразил


      - Тъкмо хората в лидерски роли напоследък са най-тревожни, защото носят отговорност да преведат през кризата своите организации и да опазят служителите. За тях важно е да има ако не стабилност, поне предсказуемост, а точно това липсва в момента. Обикновените хора това не ги засяга пряко – те мислят за море, за почивка и за футбол, и ще се разтревожат само ако доходите им се свият или, пази боже, започнат фалити и съкращения.

      Дотогава динамиката е следната – политиците, увлечени в битката за властта, генерират напрежение и несигурност, работодателите и мениджърите го поемат и удържат, доколкото могат, а народът нехае и се забавлява. В такива условия е блокирана една от основните функции на лидерството – да дава сигурност и насока, като удържа и преработва тревогата от неизбежната промяна.

      - Можем спокойно да кажем, че лидерството е делегирано на група генерали – като прибавим към Борисов и Радев служебния премиер Янев, ген. Атанасов и ген. Мутафчийски, става цяла дружинка. Милитаризацията на лидерството е разбираема в условията на тотална политическа война, в каквато се намираме вече близо година. Воюващите страни нападат, отстъпват, обстрелват се, прегрупират се и т.н. Ситуацията все повече излиза от контрол, хоризонтът се скъсява, дългосрочните стратегии се изоставят за сметка на тактическите ходове, действията стават все по-панически и хаотични.

      За съжаление, тази война превърна българската публичност в разкаляно бойно поле, опасано с окопи, мини и бодлива тел. Към момента примирието изглежда невъзможно, а щетите – неизбежни.

      - Идеята на страховитите обвинения не е да бъдат доказани, а да бъдат убедително разказани. След което да бъдат подети от социалните мрежи, за да напомпват хейт и да манипулират обществените настроения. Производството на омраза е любим метод на политическата пропаганада, защото дава бързи резултати. Но има и разрушителни странични ефекти – поразява доверието в елитите, разрушава връзките в общността, задълбочава конфликтите и съсипва психичното здраве на нацията. Все повече хора разбират това и постепенно се дистанцират от политическите баталии, за да се предпазят от лудостта.

      Коментар


      • Забравяте, че и ние сме дали нещо на света, най-богатия първи футболист милиардер е българин, надявам се да се наиграе белот при бай Ставри.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
          илюзията, че няма честни, отговорни и можещи е подклаждана точно от онези най-безкруполните
          защото става въпрос за пари, за много пари...
          аз съм сигурен, че в някой момент ще се намери честен, почтен и можещ, който след 30-40 г ще бъде оценен като герой.кой ще се наеме да се запише в историята? аз мисля, че ще се намери
          кога-незнам...
          дано доживея

          Има честни и почтени, сигурен съм. Само дето не искат да влизат в политиката. Причините са различни. В по-малки населени места е жив феодализъм. Местният феодал контролира повечето сфери на икономиката, а значи и на политиката. Изправиш ли се срещу него и започват едни трудности. Загубваш работа, не можеш да развиваш собствен бизнес и др. подобни. Ако жена ти е учителка, то ще я съкратят, примерно. Живееш на село, ама няма да получиш дърва от горското. Ще трябва да си купиш три пъти по-скъпо от свободния пазар. Може би много опростявам нещата, ама има и това.

          Освен тези, които се страхуват има и такива, които просто не искат да се занимават. Виж как трудно пробиват нови партии. Жива мъка.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • 1 Sofia (City) 28,464 41,476 France

            Данните са от 2016. Предполагам Софето е задминало вече Франция по стандарт на живот.

            Те затва и там залитат по разни леви идеологии и вярват на всичкото квото кажат от ДБ.
            Last edited by mathematician; 05.06.2021, 20:47.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
              Я махни братята - демек раздели на 2 нашата статистика и вола на последно място.
              По образование сме на нивото на бурунди, че занзибар ни задминаха .
              Производство - та ние нищо нямаме само роби за чужди фирми. 99% от ИТ-тата също сме ишлеме, евтина работна ръка
              Е поне има работа. 90-те и работа нямаше.

              Колко да е евтина. В Софето стандарта е над средния за ЕС. Демек милионче над жителите са по-добре от средния европеец.

              Коментар


              • Я махни братята - демек раздели на 2 нашата статистика и вола на последно място.
                По образование сме на нивото на бурунди, че занзибар ни задминаха .
                Производство - та ние нищо нямаме само роби за чужди фирми. 99% от ИТ-тата също сме ишлеме, евтина работна ръка
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

                  Всъщност не сме мръднали от 90 те. Даже нещата са значително по зле независимо от повишеният стандарт. Регреса и упадъкът на обществото е много по напреднал, достатъчно е да се види демографията и да се сравни България с другите страни , по всички показатели.
                  Отдавна тези които могат да бъдат в основата на просперитета на страната се разбегаха и са извън България, а на тяхно място са едни примитиви без капчица морал.
                  Вероятно ако не бяхме в Европейският съюз нещата нямаше да са по различни от Венецуела или някоя африканска диктатура.
                  Жалка работа.

                  Смени си черните очила.


                  За раждаемостта и демографията пусках пост 2-3 страници по-назад.

                  Е ти линка - наслаждавай се. И виж как държави като Южна Корея имат рекордно ниска раждаемост. А Япония и Германия са колкото нас. Всъщност ние имаме не лоша раждаемост спрямо повечето държави в ЕС/Европа. Над средната сме.

                  https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...fertility_rate

                  Така че демографията е болест на модерното общество. Никой до сега не е намерил лек за нея. Като стигнеш едно ниво и Майката Природа ти бие Резета.

                  Моралния упадък също е болест на модерното общество. И двете вървят ръка за ръка и предполагам имат връзка с образованието и отричането на религията. Но нямат връзка със стандарта на живот. Примерно една Италия, която е над нас по стандарт на живот и една Молдова която е доста под нас по стандарт на живот - и двете имат по-малка раждаемост от нас и имаш същите, ако не и по-големи демографски проблеми.

                  Може да си направиш един чисто практичен експеримент. Отиди в някоя държава дето е от първите места по Свобода на Словото и кажи или напиши в някоя социална мрежа нещо не-политкоректно. Най-малкото което ще ти се случи е да бъдеш уволнен. Примерно в УК.

                  А тука дето сме на 112 място и сме много морално упаднали - може да си говориш и пишеш каквото искаш. Парадокс някакъв.


                  И да намираме се в ЕС и в НАТО. И това е благодарение на хора, който бяха оплювани по същия начин като сегашните. Предполагам си малък и нямаш спомени какви лъжи се въртяха и за Костов и за Царя. Та благодарение на тях сме в ЕС и в НАТО. А се борихме като влезем в ЕС да можеш да пътуваш и работиш навсякъде в ЕС без ограничения. Това беше целта. И я постигната. Затова има и хора дето отиват да работят на Запад, както има и хора, които идват да работят в България - главно София. Има доста чужденци с блогове/влогове от България.


                  Факт е че нямаме нищо общо с Венецуела, нито с някоя африканска диктатура. Левът е вързан за Еврото. А беше вързан заради глупостите на едни хора, наречени комунисти - БСП - наследница на БКП. Икономиката работи, изнася, банките са пълни със спестявания, имаме прилично вътрешно търсене. Като цяло сме далеч от 90-те и от Африка и Венецуела и се надявам така да останем. Но съм песимист гледайки как комунягите промиват мозъците ви. Но явно всяко едно поколение трябва да настъпи мотиката и собственоръчно. Всъщност в това няма съмнение.

                  Коментар


                  • Интервю за Тоест: „Кремъл се договаря с Доган и Борисов, службите са пленени.“ Илиян Василев за поредната шпионска сага

                    Венелина Попова разговаря с Илиян Василев за руската агентура и интересите на Кремъл в България.


                    https://idvassilev.blogspot.com/2021...S-8Ft7VGUdld5o



                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                      Добре че не сте гласували, иначе никога нямаше да се оправим - щяхме да си седим все в 90-те.
                      Всъщност не сме мръднали от 90 те. Даже нещата са значително по зле независимо от повишеният стандарт. Регреса и упадъкът на обществото е много по напреднал, достатъчно е да се види демографията и да се сравни България с другите страни , по всички показатели.
                      Отдавна тези които могат да бъдат в основата на просперитета на страната се разбегаха и са извън България, а на тяхно място са едни примитиви без капчица морал.
                      Вероятно ако не бяхме в Европейският съюз нещата нямаше да са по различни от Венецуела или някоя африканска диктатура.
                      Жалка работа.
                      Last edited by Майстора233; 05.06.2021, 16:26.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

                        Как върви наряда! Пич аз не гласувам никога, близките ми също... до сега.. щом го докарахте и ние да искаме да гласуваме.. тежко ви.. викаш Гешев не е проблем.. калинка до калинка не е проблем.. само идиоти и наглеци и си правят каквото искат.. Сега като ни подкарат от Европа ще има да връщаме и десетки милиарди по Еврофондовете.. викаш пак не е проблем.. вече е проблем!
                        Добре че не сте гласували, иначе никога нямаше да се оправим - щяхме да си седим все в 90-те.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                          Можещ е доста относително понятие, честен и почтен са по-конкретни, но за съжаление също могат да бъдат разтегляни от медии и опитни оратори.

                          При демокрацията винаги ще има недоволни - щото не е станало на тяхното. Просто така е устроена и така функционира. Докато при диктатурите буквално не е здравословно да си недоволен. Даже е живото-застрашаващо да си недоволен

                          Отделно в съвременния Свят където информацията циркулира за секунди - нещата стават още по-трагични. Хора почват да се възмущават на неща, които виждат в Нета, без да се замислят дали са верни, какъв е контекста, предисторията и пр.

                          Така че скандалите, тревожността и че нещо не е наред и че трябва някой честен, почтен, бла, бла ще се засилват.

                          Нали не си мислиш, че като дойде някой честен, почтен, можещ и медиите ще почнат да го хвалят и няма да им критики. Това става само в САЩ като изберат някой демократ за президент или Меркел в Германия.

                          У нас почват критики, че нещо не било наред, че можело по друг начин, че са корумпирани, че бла, бла.

                          Аз не си спомням някое правителство последните 30 години да е нямало приказки и писания че били корумпирани.

                          Костов го изкараха най-черния, после Царя проект на Русия бил (па той ни вкара в ЕС и НАТО). Юпитата на Царя не ги харесвахте. Ама чакай сега те част от новите и те Харвард завършили като юпитата на Царя.

                          После Тройната, после Баце - 3 пъти.

                          Доста добро определение на кервана си върви кучетата си лаят.

                          Та не се впрягай много и без политици пак ще съмне.
                          Как върви наряда! Пич аз не гласувам никога, близките ми също... до сега.. щом го докарахте и ние да искаме да гласуваме.. тежко ви.. викаш Гешев не е проблем.. калинка до калинка не е проблем.. само идиоти и наглеци и си правят каквото искат.. Сега като ни подкарат от Европа ще има да връщаме и десетки милиарди по Еврофондовете.. викаш пак не е проблем.. вече е проблем!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                            илюзията, че няма честни, отговорни и можещи е подклаждана точно от онези най-безкруполните
                            защото става въпрос за пари, за много пари...
                            аз съм сигурен, че в някой момент ще се намери честен, почтен и можещ, който след 30-40 г ще бъде оценен като герой.кой ще се наеме да се запише в историята? аз мисля, че ще се намери
                            кога-незнам...
                            дано доживея
                            Можещ е доста относително понятие, честен и почтен са по-конкретни, но за съжаление също могат да бъдат разтегляни от медии и опитни оратори.

                            При демокрацията винаги ще има недоволни - щото не е станало на тяхното. Просто така е устроена и така функционира. Докато при диктатурите буквално не е здравословно да си недоволен. Даже е живото-застрашаващо да си недоволен

                            Отделно в съвременния Свят където информацията циркулира за секунди - нещата стават още по-трагични. Хора почват да се възмущават на неща, които виждат в Нета, без да се замислят дали са верни, какъв е контекста, предисторията и пр.

                            Така че скандалите, тревожността и че нещо не е наред и че трябва някой честен, почтен, бла, бла ще се засилват.

                            Нали не си мислиш, че като дойде някой честен, почтен, можещ и медиите ще почнат да го хвалят и няма да им критики. Това става само в САЩ като изберат някой демократ за президент или Меркел в Германия.

                            У нас почват критики, че нещо не било наред, че можело по друг начин, че са корумпирани, че бла, бла.

                            Аз не си спомням някое правителство последните 30 години да е нямало приказки и писания че били корумпирани.

                            Костов го изкараха най-черния, после Царя проект на Русия бил (па той ни вкара в ЕС и НАТО). Юпитата на Царя не ги харесвахте. Ама чакай сега те част от новите и те Харвард завършили като юпитата на Царя.

                            После Тройната, после Баце - 3 пъти.

                            Доста добро определение на кервана си върви кучетата си лаят.

                            Та не се впрягай много и без политици пак ще съмне.

                            Коментар


                            • илюзията, че няма честни, отговорни и можещи е подклаждана точно от онези най-безкруполните
                              защото става въпрос за пари, за много пари...
                              аз съм сигурен, че в някой момент ще се намери честен, почтен и можещ, който след 30-40 г ще бъде оценен като герой.кой ще се наеме да се запише в историята? аз мисля, че ще се намери
                              кога-незнам...
                              дано доживея

                              Коментар


                              • Гледам по Евроком, при Сашо Диков "Отровното дуо" , адв. Хаджигенов и Бабикян. Те изнесоха факти и говориха неща, които герберастката пасмина не би желала да чуе.
                                И накрая завършихаа така:
                                адв. Хаджигенов:
                                - Ние правим неша, които никой не желае да направи и които е трудно да се направят. И ще продължим

                                Бабикян:
                                - Това е само началото. Промяната ще е трудна, но ще я направим.
                                Или нещо подобно.

                                И им вярвам. Много е трудно да се намерят хора, които да не са обвързани в някакви политически зависимости, в някакви финансови зависимости, които да искат, да могат и да ЖЕЛАЯТ да работят да се промени порочната престъпната политическа система. Много ще е трудно. Аз самият виждам, че у нашто село Шумен такива хора или няма или не искат да се въвличат в политика (и неприятности) или се страхуват. И голямата част от тези, които работят за "промяната" вероятно искат самите те да се издигнат отгоре и те да се възползват от властта. Жалко е, но е така.
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X