IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на бизнесмена и бивш депутат Делян Пеевски, на хазартния бизнесмен Васил Божков и на заместник-председателя на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков.

    Санкционирани са и
    дружествата, притежавани или контролирани от Пеевски, Божков и Желязков - общо 64 фирми и организации, стана ясно от официално съобщение на американското финансово министерство, разпространено от посолството на САЩ в София. Сред тях са „Евробет“, „Национална Лотария“, фондация „Тракия“ и партията „Българско лято“, свързани с Божков, и „ИНТРЪСТ“ и свързаните с нея фирми на Пеевски.

    Освен това Държавният департамент на САЩ обяви забрана за влизане в САЩ на
    Пеевски, Желязков и още трима бивши държавни служители - Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов.

    „Днешният акт препотвърждава нашия ангажимент в подкрепа на върховенството на закона и укрепването на демократичните институции в България“, каза говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс в изявление. „Държавният департамент ще използва своите правомощия за насърчаване търсенето на отговорност по отношение на
    корумпирани лица в региона и в глобален мащаб.“

    „Съединените щати подкрепят всички българи, които се стремят да изкоренят корупцията, настоявайки да бъдат подведени под отговорност корумпирани лица, които подкопават икономическите функции и демократичните институции на България“, каза директорът на Службата за контрол на чуждестранните активи към финансовото министерство на САЩ Андреа М. Гаки в изявление.
    Санкциите

    Мотивът за санкционирането на Пеевски, Божков и Желязков от американското финансово министерство е „тяхната значителна роля в корупцията в България“, а санкциите са наложени по американския закон „Магнитски“. Той е насочен срещу извършителите на тежки нарушения на човешките права и корупция в целия свят и предвижда блокиране на цялата собственост на нарушителите на територията на САЩ.

    „В резултат от днешната мярка се блокира цялата собственост и право на собственост и други собственически права, които се намират в Съединените американски щати или са във владението или под контрола на граждани на САЩ и постоянно пребиваващи в САЩ“, пише в изявлението на финансовото министерство на САЩ.

    Санкциите предвиждат също забрана за транзакции, пренос на стоки и услуги в полза на санкционираните, освен ако няма дадено от специална комисия изрично изключение.

    Мерките, наложени от страна на Държавния департамент на САЩ срещу
    Делян Пеевски, Илко Желязков, Александър Манолев, Петър Харалампиев и Красимир Томов значат, че на тях и на най-близките членове на техните семейства е забранено да влизат в САЩ.

    Мотивът на Държавния департамент е участието на петимата в
    „сериозна корупция“. Санкциите са наложени съгласно Член 7031(c) от Закона за Държавния департамент.

    https://www.svobodnaevropa.bg/a/31286745.html

    Коментар


    • ИЛИАН ВАСИЛЕВ


      Пеевски изплува с тезата "набедили са ме", но с ясното съзнание, че в САЩ няма шанс, защото тепърва ще се разкриват нещата около КТБ. Идеята, която руснаците са му подали, че може да се договори като Дерипаска с Министерството на финансите на САЩ е абсурдна.
      Селските му номера, които минават у нас с офшорките, с адвокатски схеми на представителство, отдавна не минават в Европа или отвъд Атлантика..
      Мога да го успокоя "колкото и да е влиятелен медиен олигарх и приватизатор" не той има решаващо значение в случая. Самата идея, че някой отделен българин може да предизвика към подобно решение американски официални власти е нелепа.
      Първи, които се отрекоха от Корпулентния бяха ДПС - не било политически въпрос!? Санкционирането на Пеевски не било политически въпрос за партията, която дишаше през него до скоро. Как да не повярва човек? Утре Данчо Цонев ще изиграе етюд пред медиите в този смисъл.
      Доган ще се покрие, но въпросът е дали Пеевски ще си замълчи и приеме да "обере пешкира".
      Същата работа е и с Борисов, който толкова е оплетен в корупционни схеми с Пеевски, че ако последният заговори, ефектът ще е неутронна бомба.
      ГЕРБ трудно ще намерят среден път между нуждата да останат поне видимо проамерикански настроени и невъзможността да приемат този акт на американското правителство, за който са били предупредени. Могат разбира се да обвинят, както прави, Пеевски някакъв дежурен виновен олигарх, който ги порти, могат да искат повече доказателства, или да искат време за да проучат документите, но след като разкритията за чудовищни корупции излизат всеки ден - няма как да се дистанцират.
      Борисов може да се опита да жертва някои от близките си за да остане относително по-"сух", поне да не го вкарват в затвора, но му е прекалено късно и прекалено е осветен с личното си участие.
      И за капак - нямаме планове да се виждаме с Иван Гешев!? от американския посланик Херо Мустафа - да му го преведа - означава бламиране. Може е институция, но доверието от него е снето.
      Изобщо има ли някой, който още да мисли, че изборите на 11 юли няма да произведат промяна?






      Коментар


      • САЩ винаги правят един много детайлен анализ и съм сигурен, че явно са събрали достатъчно факти, за да могат толкова крайно да отсечат за тези две личности, коментира служебният министър на икономиката Кирил Петков

















        novini.bg
        Министърът на икономиката: Фактите в посока "Булгартабак" и "Техномаркет" сочат за връзка между Пеевски и ББР - Икономика - Новини
        Novini BG










        Коментар


        • форумните гербави май скоро ще ходят при бай ставри.. може и да продължат да спамят от затвора.. за някоя плътска услуга ще им предоставят смартфон с интернет

          Коментар


          • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
            Ба си мамата доживях нещо добро от САЩ
            ...Дано НЕ спрат до тук.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
              Време е за граждански арести на мутрите тикавата, каскета и цацата. Време е да изметем тия мутри. Време е да изритаме от сарая сокола и оная дебела свинкя дебелян. Време е да ги пратим където им е мястото - в затвораааа
              Тук съм съгласен.И да не ги заменяме с подобни

              Коментар


              • Ба си мамата доживях нещо добро от САЩ

                Коментар


                • Днес много хубаво новини

                  Божков е планирал да предостави парична сума на бивш български служител и български политик по-рано тази година, за да му помогне да създаде канал за руски политически лидери за влияние над български правителствени служители

                  Кой ли е тоя с руското влияние

                  Коментар


                  • Американските ни партньори удариха ортака на Борисов - Пеевски...
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
                      Време е за граждански арести на мутрите тикавата, каскета и цацата. Време е да изметем тия мутри. Време е да изритаме от сарая сокола и оная дебела свинкя дебелян. Време е да ги пратим където им е мястото - в затвораааа
                      Харесах. Тук си прав.

                      Коментар


                      • Време е за граждански арести на мутрите тикавата, каскета и цацата. Време е да изметем тия мутри. Време е да изритаме от сарая сокола и оная дебела свинкя дебелян. Време е да ги пратим където им е мястото - в затвораааа

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

                          Сингапур и още много други.... Давал съм и за Япония-Реставрацията Мейджи....

                          Основната причина за Реставрацията Мейджи е осъзнаването от японския политически елит на нуждата от бърза модернизация на страната. Изоставането на Япония става съвсем явно, когато американският комодор Матю Пери идва в страната, за да сключи договор, разрешаващ свободната търговия в японските пристанища. Той пристига с няколко бойни кораба, които далеч превъзхождат като техника и въоръжение японските./ И това още през 1869 година!/

                          Водачите на Реставрацията виждат възстановяването на властта на императора като средство за укрепване на Япония пред заплахата от страна на колониалните сили. Самото наименование „Мейджи“ означава „просветено управление“, като целта на новия режим е да съчетае „западния напредък“ с традиционните „източни“ ценности

                          ТОВА, беше много интересно за мен и, наистина, ти благодаря за информацията. Иначе, ДПС И СДС... абе те и ДПС, де факто, крепяха ГЕРБ, щото им пускаха тлъста комисионна. Признал съм ДПС за политически най-последователни и адекватни и - ако се абстрахираме от моралната страна на въпроса - най-добрите политици у нас.
                          -ЗА ЖАЛОСТ.

                          Коментар


                          • Ще е то .. 30 годишен кредит .. ниска лихва.. главницата накрая!!!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                              ...ТЪЙЙЙ. А СЕГА, ГЕРБ, СЕ КОАЛИРА СЪС СДС...
                              СДС,ДПС и повечето от 300те партии след 89 година са били проект на комунистите Това обяснява всичко,кой разбрал,разбрал....
                              Last edited by vanevski; 02.06.2021, 17:48.
                              Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                                Няма. И ТОВА, е мощна антиреклама на "американския начин на живот".
                                Сингапур и още много други.... Давал съм и за Япония-Реставрацията Мейджи....

                                Основната причина за Реставрацията Мейджи е осъзнаването от японския политически елит на нуждата от бърза модернизация на страната. Изоставането на Япония става съвсем явно, когато американският комодор Матю Пери идва в страната, за да сключи договор, разрешаващ свободната търговия в японските пристанища. Той пристига с няколко бойни кораба, които далеч превъзхождат като техника и въоръжение японските./ И това още през 1869 година!/

                                Водачите на Реставрацията виждат възстановяването на властта на императора като средство за укрепване на Япония пред заплахата от страна на колониалните сили. Самото наименование „Мейджи“ означава „просветено управление“, като целта на новия режим е да съчетае „западния напредък“ с традиционните „източни“ ценности


                                Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                                Коментар

                                Working...
                                X