IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Решението за свикване на КСНС е изцяло в ръцете на президента, каза външният министър



    epicenter.bg
    Генчовска за РСМ: Ние не се пазарим – зад кулиси, пред кулиси, не се пазарим!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

      Кой го е потвърдил това, ТАСС ли
      Ройтерс го потвърди. И не са само те, които са платили.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

        Кой го е потвърдил това, ТАСС ли
        Ройтерс- е те не че не лъжат

        Коментар


        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Официално се потвърди, че Германия и Италия си плащат доставките на газ според изискванията на Русия, тоест плащат в евро и долари, които се превалутират в рубли. И забележете, Италия внася много газ от Северна Африка. Мисля че само около 40% внася руски газ. Може и по-малко да е, не съм сигурен.
          А управляващите БълХария харвардски идиоти отказват да плаща газа на Русия. При положение, че 100% от газа в БълХария е руски.
          Тия идиоти само за 6 месеца ще съсипят държавата!
          Кой го е потвърдил това, ТАСС ли

          Коментар


          • Официално се потвърди, че Германия и Италия си плащат доставките на газ според изискванията на Русия, тоест плащат в евро и долари, които се превалутират в рубли. И забележете, Италия внася много газ от Северна Африка. Мисля че само около 40% внася руски газ. Може и по-малко да е, не съм сигурен.
            А управляващите БълХария харвардски идиоти отказват да плаща газа на Русия. При положение, че 100% от газа в БълХария е руски.
            Тия идиоти само за 6 месеца ще съсипят държавата!
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар




            • Гледайте бялата табела- семейството ви дължи почти 16000лв

              Коментар


              • Изпълнителното бюро на „Продължаваме промяната“ е взело категорично решение да замрази темата „Северна Македония“ поне до Нова година, въпреки огромния натиск от страна на фактори в ЕС да пуснем бързо комшиите. Така хората на Кирил Петков пресичат спекулации, че ще клекнат и ще искат гласуване в парламента. Управляващите са наясно, че всякакви упражнения, различни от подписаното, ще доведат до обществен взрив и падане на кабинета.
                Кирил Петков е уведомил вече европейските власти за решението, независимо от факта, че това ще постави България в неудобна позиция по отношение вътрешните преговори за газ и петрол. Управляващите са настояли македонците бързо да изчистят спорните въпроси, като от ЕС са обещали да натиснат максимално Скопие по темата.


                marica.bg
                „Промяната“ се бетонира, не иска да чуе за Македония до Нова...

                Коментар


                • За малко и тук в България, ако ЩАБ-т се върне и ако някой не озапти еко-министъра и зелените талибани

                  Току-що ·

                  Как мерките за борба с Covid и за еко-земеделие осигуриха глад и банкрут на цяла държава!

                  Шри Ланка обяви спиране на плащанията по външния си дълг от $ 51 милиарда, а няколко танкера с пропан-бутан, гориво и петрол, стоят на рейд и не разтоварват, преди да им е платено. Пари обаче няма!

                  Анти-Ковид мерките и ''зелената'' политиката докараха Шри Ланка до глад, палежи, кървави бунтове и банкрут. С избухването на Covid19 бяха взети крути мерки за ''овладяване на пандемията''. Това докара до фалит над 90 % от туризма в страната, един от основните източници на доходи и осигуряващ работа на над 400 000 човека. Локдауни, ТВ надъхване, полицейски, медицински терор и блокади пречиха на останалия бизнес, включително земеделието да работят. Армията спираше придвижването дори на селяните, за да стигат до нивите и да не заразят колорадските бръмбари. Всички (и на улицата) трябва да носят маски, а плановете за ваксинация и бустерни ваксини, бяха изпълнени с огромен процент. Хората останаха без работа и без пари, но пък бяха спасени, и имаха правото да умрат от глад, но без коронавирус. Лекари, медии и политици бяха доволни, докато ситуацията не излезе от контрол.

                  В същото време страната започна да провежда и ефективна еко-политика, като обяви за своя цел 100% био-земеделие.

                  Миналия април президентът и правителството на страната (тогава смятани за национални герои) наложиха забрана върху вноса и употребата на синтетични торове и пестициди. Бяха спрени субсидиите за торове ($ 500 млн., които обявиха за спестени) и наредиха на фермерите да преминат към био-земеделие и да следват зелена политика. От момента, в който планът за ''зелено земеделие'' бе обявен, агрономи предупредиха, че земеделските добиви ще паднат. На тях обаче не им дадоха думата! Правителството (включително на срещата в Глазгоу), заяви, че ще увеличи производството на оборски тор и други органични торове вместо вносни синтетични торове. Но кокошките, кравите, прасетата, козите и дори хората (особено, когато са гладни) не искат да акат наднормено!

                  Нямаше възможен начин нацията да произвежда достатъчно тор, дори всички по 10 пъти на ден да пият зелен чай за отслабване! Резултатът беше брутален и бърз.

                  Само за няколко месеца ''биологичното'' земеделие се обърна в катастрофа. Местното производство на ориз спадна с 20 % само за първите 6 месеца, а спадът вече години 35 %. Шри Ланка, която произвеждаше достатъчно ориз, е принудена да внесе ориз, а вътрешните цени на този основен продукт се повишиха с около 50 % само за начало. Заради Ковид и зеленото земеделие, инфлацията скочи рязко, на 20 % през 2020 г. и на над 30 % през тази година. Еко-земеделието опустоши жестоко и реколтата от чай*, каучук и кокос*, основен износ и източник на чуждестранна валута. Фондовият пазар рухна, а в началото на март, местната валута катастрофира и се обезцени рязко. До първите месеци на 2021 г. бюджетът и валутните приходи вече са в криза, а липсата на туристически долари и такива от износ на на продукция толкова изчерпа чуждестранните резерви, че Шри Ланка не беше в състояние да изплати дълговете си към китайски кредитори.

                  Кризата във валута ограничи вноса и предизвика остър недостиг на основни стоки като гориво, газ за готвене, лекарства и храни. Хората трябва да се редят на опашка с часове, за да купят каквото могат, ако имат въобще пари. Голяма част от тях продават златните си накити (които имат такива), за да си осигурят храна, но и пазарът на злато се е свил с 1/3. Според базираната в #Лондон Metals Focus Ltd., гражданите са продали около 7 тона злато през 2021 г., а тази може да продадат с 20% повече, но пазарът се свил значително, поради погубения туризъм.

                  През април, правителството блокира Facebook, WhatsApp, Instagram, Twitter и YouTube, обяви полицейски час, но това не помогна и държавата им фалира. Oблигациите на Шри Ланка бяха рухнали на борсите в Европа още със съсипването на туризма и бизнеса, но екологията в земеделието ги довърши тотално.


                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас от 20 години не отчита печалби и не плаща данъци в България. Това обаче не пречи руснаци шефове в ЛУКОЙЛ да получат българско гражданство за особени заслуги в икономиката. Освен тях българско гражданство по заслуги са получили и поне 3-ма баскетболисти, треньор и дори дизайнер на инфраструктурни проекти, всичките свързани с ЛУКОЙЛ.



                    burgas-podlupa.com
                    Лукойл генерира български паспорти за руснаци, но не и печалби и данъци за България
                    Аджек! А досега си работиха без проблем с Алжирски, Либийски, Судански, петрол Брент дори, но рязко ''не можели без руски петрол''. Щооо? Щото искат национализация! Без това не е ясно що Костов им подари навремето рафинерията и защо Борисов така яростно им пазеше 12 години монопола

                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                    Коментар


                    • Новата програма предвижда 15 лв. на човек на ден за нощувка и три хранения.



                      gospodari.com
                      Окончателно: 15 лева на ден за бежанец в хотел след 31 май (видео)

                      Коментар






                      • capital.bg
                        Скритата цена на "Турски поток" - жертви, екокатастрофи и помощ от армията
                        Скоростното строителство на газопровода за близо 3 млрд. лв. тепърва ще разкрива своите тайни

                        Коментар


                        • ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас от 20 години не отчита печалби и не плаща данъци в България. Това обаче не пречи руснаци шефове в ЛУКОЙЛ да получат българско гражданство за особени заслуги в икономиката. Освен тях българско гражданство по заслуги са получили и поне 3-ма баскетболисти, треньор и дори дизайнер на инфраструктурни проекти, всичките свързани с ЛУКОЙЛ.



                          burgas-podlupa.com
                          Лукойл генерира български паспорти за руснаци, но не и печалби и данъци за България

                          Коментар






                          • ejednevno.eu
                            Премиерът на Нидерландия: Кирил Петков се бори с корупцията и модернизира България

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                              Одобрявам! Това е много добро решение!
                              Всички хора знаят, че на престъпниците мястото им е зад решетките.
                              Следователно тези железни решетки са точно на място.
                              В нарушение са на НАРЕДБА № 8121з-647 ОТ 1 ОКТОМВРИ 2014 Г. ЗА ПРАВИЛАТА И НОРМИТЕ ЗА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ ПРИ ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ОБЕКТИТЕ

                              Цвета Караянчева като е толко загрижена да подаде жалба в пожарната.
                              Last edited by potentielle_energie; 20.05.2022, 17:16.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                Монтираха железни врати на парламента

                                От днес Народното събрание е с монтирани метални врати. Те са поставени за подсилване на съществуващите на главния вход на сградата, който гледа към паметника на Цар Освободител.

                                Бившият председател на парламента Цвета Караянчева изрази възмущение от този факт с пост във Фейсбук
                                Одобрявам! Това е много добро решение!
                                Всички хора знаят, че на престъпниците мястото им е зад решетките.
                                Следователно тези железни решетки са точно на място.
                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                                Коментар

                                Working...
                                X