IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Кражбата и измамата се съюзиха.

    Не се оплаквайте, не мрънкайте и не се оглеждайте като обрани евреи.
    Народа получи точно това, което заслужава.
    Last edited by Kris_; 07.06.2023, 11:13.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
      Барем да приемат бюджета.
      Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Хайде честито. Вече си имаме редовно правителство. Бях забравил какво е това.
      Ей заради такива като Вас, сме на тоя хал 30+ год.
      Другите са, заблудените пенсионери и младежите непукисти.
      Не са толкова виновни нито политиците, нито посолствата.

      Навремето, Ботев слиза от кораба със въстаниците и тръгва от Козлодуй към Враца (единствения окръг, който не избухва по време на Априлското възстание, защо ли) със чета от 205 души.
      Чукат на много къщи за хляб и вода - ама не им отварят, страх тресе дребните душици.
      А, той тръгнал да освобождава роба, не става, робът си иска господаря !

      Коментар


      • Click image for larger version

Name:	888.JPG
Views:	1
Size:	66.7 КБ
ID:	4073521




        Държавност ли?
        Върховенство на закона ли?
        Честно казано не съм вярвал, че български офицер и пилот изстребител, какъвто е Радев, може да бъде с таково мишешко сърце.
        Такъв страхливец не се е раждал по нашите земи и този тип е срам за българската държава и нация.
        Освен това е и изпечен обществен манипулатор, популист и демагог в едно завършено цяло.
        Да се заяви официално от българската Прокуратура, че Мария Габриел е свързана с незаконно изнасяне на чували с пари от България и това да няма значение за българския държавен глава - това е мерзост.
        Жалък си Радев, жалки и са всички радевчета!
        Българският народ подкрепи Радев срещу действията на прокуратурата, въпреки, че правоохранителните органи имаха известно основание.
        И какво направи мишото сърце?
        Вдигна юмрук срещу Борисов и когато отминаха заплахите срещу самия него - прибра бавно юмручето в джоба си.
        И се гушна с мафията, за да делят едни пари през копринковите и узунови схеми.
        Заедно с ББ и неговите бандити, които не бяхоа докоснати от служебните правителства.
        Така ли беше, уважаеми приятели?
        Радев е национален срам, но и част от тежката организирана престъпност която "усвои" за периодите на слежебните правителства над 35 милиарда евро.
        Заедно с партийните играчи от ДПС, ГЕРБ и новите задокеански орки.
        Всички заедно. И днес, когато Радев е длъжен да блоккира създаването на правителство от престъпници, той се усмихва като лека женичка и обещава да издаде бързо указа за вкарването на престъпниците във власта.
        Мишака си е мишка, независимо дали е президент, учен или обикновен овластен престъпник.
        Все гадове.
        И ти си за затвор, Радев!
        В килия със северно изложение, заедно с ББ.

        НМ.
        Click image for larger version

Name:	8888.JPG
Views:	1
Size:	42.0 КБ
ID:	4073522




        п.п. Гледаш го - помияр… в очите - човек!
        Гледаш го - човек… в душата помияр
        Тоя фатмак успя да е мразен от всички.
        Даже Плевнелиев беше обичан от своите.
        Last edited by Бедният брoкер; 06.06.2023, 23:21.

        Коментар


        • Главният прокурор изпрати в 49-ото Народно събрание допълнителни материали към внесеното искане за разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Бойко Борисов, бивш министър-председател на Република България.

          Материалите са във връзка с досъдебно производство на Софийска градска прокуратура, известно в медиите като „Барселонагейт“, и съдържат доказателства, относими към предмета на разследване.

          Материалите съдържат протокол за претърсване и изземване на имот, одобрен с определение от Софийски градски съд, с който са иззети множество веществени доказателства – документи и електронни устройства. Приложени са още протокол за доброволно предаване, справка от проверка на СДВР по повод възложени оперативно-издирвателни мероприятия и молба за правна помощ до Република Турция, изготвена от отдел „Международен“ към Върховната касационна прокуратура.

          АФЕРА публикува още преди дни, че лицето Бойко Методиев Борисов е закова за пране пари!:
          ТУРСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ Е ПРЕДАЛО НА БГ СЛУЖБИТЕ КОЙ И ПО КАКВА СХЕМА ИЗНАСЯ ПАРИТЕ НА БОЙКО БОРИСОВ КЪМ ТУРЦИЯ! БЕЙЗАД ЯХЯ ДЕПОЗИРА В ТУРСКА БАНКА ZIRAD 300 МЛН.ЕВРО, С КОИТО Е КУПЕН АПАРТАМЕНТ, ЧИЙТО ПОЛЗВАТЕЛ Е БОРИСЛАВА ЙОВЧЕВА
          Биволъ пък извади на показ „черния световодител“:
          РУСКА ВРЪЗКА ИЗЛИЗА В БАРСЕЛОНАГЕЙТ. ДОКУМЕНТИ ОТ ПАНАМА И ПАНДОРА ПЕЙПЪРС НАРЕЖДАТ ПЪЗЕЛА. РАЗКРИТ Е ФИНАНСИСТ ОТ РУСИЯ, КОЙТО Е БИЛ „ЧЕРНИЯТ СЧЕТОВОДИТЕЛ“ НА ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ И БОЙКО БОРИСОВ
          Afera.bg

          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение


            Бил съм в Сараево веднъж и ми направиха впечатление три сгради.
            Едната се оказа най-голямата база на ЦРУ на Балканите.

            Коментар


            • Каква умилителна коалицийка на "принципните" или Принципалите

              Каква умилителна коалицийка на "принципните" или Принципалите. И за пръв път имаме Министър на Здравеопазването-Психиатър. Критериите на Крепелин за диагностика на шизофренията, известни от над век, могат да се приложат към гласувалите това мерзко правителство, повечето от тях с подобно психично разстройство - Добрев, Биков, Теменужка, Борисов е наред с психатъра напред! Да ви е честито правителството на подмяната, на мижитурщината и на Посолствата! А иначе: гледайте поведението на 70+ годишния психиатър, Хигиениста от бул. Акад. Иван Гешов 15. Господ да ни пази и да пази България! И помнете Славейкова: "Немци, френци, англичани

              наши са враждебници,

              дружни с нашите тирани,

              с нашите изедници."

              Утре няма да има лев, а квазивалута - Евро. Да игнорираш мнението на 604 хил българи искащи референдум с подписката си, а еврозоната е малко повече от наглост, мирише на прокурорска проверка!

              "Спекуланти са омразни -

              интерес им покажи,

              че да виж дела проказни

              и чифутски в тях лъжи."

              В България наши фирми няма да има, всички ще се изкупят от ония от стихотворението. Запада си търси поредното разграбване за задържане на собственото си , местно, благополучие! Търся обяснение за поведението на ГЕРБ - СДС, е няма такова. А ДПС... те са абонирани за местната власт, по техните места и няма как да им се сърдим!

              Герги Тодоров

              Коментар


              • Кой в България получи $47,7 милиона от САЩ за „противодействие на руското влияние“

                АКТУАЛНО
                07.04.2023
                Автор:Диляна Гайтанджиева Държави, в които Държавният депртамент на САЩ е похарчил над 1 млрд. долара от Фонда за противодействие на руското влияние. Източник: Доклад на Офиса на главния инспектор на Държавния департамент на САЩ, декември, 2022 г.
                Държавният департамент на САЩ е похарчил над 1 милиард долара (1 021 251 330 долара) за финансиране на НПО-та, медии и други програми за противодействие на руското влияние в Централна и Източна Европа. От тях 47,7 милиона долара (47 709 686 долара) са дадени за финансиране на програми срещу руското влияние в България. Това пише в доклад на Инспектората на Държавния департамент на САЩ за дейността на Фонда за противодействие на руското влияние (Countering Russian Influence Fund – CRIF) от декември 2022 г.

                Документът разкрива, че Държавният департамент на САЩ е похарчил над един милиард долара за финансиране на „организации на гражданското общество и други субекти, за върховенство на закона, медии, кибер и други програми, които укрепват демократичните институции и процеси и противодействат на руското влияние и агресия“. Сумата е похарчена за периода 2017-2021 г.

                621 555 857 милиона долара са раздадени в страните от Източна Европа. Най-голямо е финансирането за Молдова ( 98 172 456 долара), следвана от Босна и Херцеговина (80 846 580 долара), Северна Македония (67 472 572 долара) и след това Румъния (66 146 297 долара). Косово е получило 61 157 070 долара, Сърбия – 55 567 000 долара , Черна гора 50 021 746 долара и България – 47 709 686 долара.



                Източник: Доклад на Офиса на главния инспектор на Държавния департамент на САЩ, декември 2022 г.

                Целта на CRIF е да подпомага страните, „уязвими на влияние и агресия от страна на Руската федерация, които нямат икономически възможности за ефективен отговор“, пише в доклада.

                „Помощта на CRIF се предоставя на НАТО и страните-членки на Европейския съюз, както и на страни, които искат членство в тези организации, включително Албания, Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Македония, Молдова, Сърбия и Украйна“, се казва в доклада.

                Програмите на CRIF са предназначени за постигане на целите на „Противодействие на противниците на Америка чрез Закона за санкции“, CAATSA, противодействие на руското влияние и подкрепа на Държавния департамент и Американската агенция за международно развитие USAID.

                В доклада обаче липсва информация кои медии, НПО-та и други организации за получили това финансиране, както и какви конкретни програми са спонсорирани от фонда на Държавния департамент.

                Коментар


                • Програма на Държавния департамент на САЩ: Българите са „медийно неграмотни“ и трябва да бъдат обучени на какво да вярват

                  АКТУАЛНО
                  29.05.2023
                  Автор:Обективно Грант за България по прoграмата за медийна грамотност в Европа на Държавния департамент на САЩ. Източник: state.gov
                  Двугодишна програма на Държавния департамент на САЩ ще ограмотява българите на каква информация да вярват. Това става ясно от обявление за федерална поръчка, публикуванa на сайта на Държавния департамент на САЩ на 4 май. Крайният срок за подаване на оферти е 19 юни, а предвиденото финансиране е 878 045 долара (1,6 млн. лв.).

                  Според обявлението за гранта „Медийна грамотност в България“ българите са медийно неграмотни и масово вярват на антизападната пропаганда и дезинформация.

                  В съобщението на Държавния департамент пише: „Манипулираната информация и пропаганда заливат българското население с послания, предназначени да подкопаят демократичните институции, да подкопаят евроатлантическата ориентация на страната и да изострят социалните разделения. Поради ограничения фокус върху медийната и информационната грамотност в училищната система и в публичния дискурс, много българи нямат инструменти или обучение за критична оценка на достоверността на новините и не са наясно до каква степен фалшивите послания представляват заплаха за сигурността на България, както и за политическата, социалната и икономическата стабилност“.

                  „Българската медийна грамотност, измерена в последните национални и международни проучвания, остава ниска на фона на непрекъснато нарастващия обем на дезинформация“, пише още обявлението на сайта на Държавния департамент.

                  В описанието на задачите по гранта се посочва, че българското правителство и институции нямат капацитета да се справят с проблема и да „ограмотят“ населението. Затова американското правителство започва образователна програма на българското общество, за да знае на какво да вярва.

                  В обявлението към потенциалните участници във федералната поръчка пише: „Предварителната дейност трябва да включва провеждане или използване на съществуващи базови проучвания или оценки на това кои групи от населението се нуждаят най-много от обучение по медийна грамотност и кои методологии ще бъдат най-ефективни. Демографията на участниците може да включва младежи, специфични сектори на бизнеса и гражданското общество, възрастни хора, религиозни, расови или етнически общности, групи с недостатъчно обслужване и/или живеещи в географски региони, за които е определено, че имат ниски нива на медийна грамотност, особено райони извън София.“

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                    Правителство Франкенщайн,което няма да изкара дълго заради кризата която идва.При първия зор ще се разцепят
                    Да приемат съдебни реформи и важните неща и да разтурят.
                    Слабото звено е Жан Виденов 2/ака Кокорчо/.Тоя каун ще разпределя огромни,наистина огромни финансови ресурси идващи от ЕУ
                    Като му знам бекграунда,нищо добро не чака България с такъв мин.на финасите.
                    Мисля,че и борда може да отлети.
                    Но да им дадем поне 100 дни и да видим резултатите.Те са важните,а не личностите.
                    Барем да приемат бюджета.

                    Коментар


                    • Правителство Франкенщайн,което няма да изкара дълго заради кризата която идва.При първия зор ще се разцепят
                      Да приемат съдебни реформи и важните неща и да разтурят.
                      Слабото звено е Жан Виденов 2/ака Кокорчо/.Тоя каун ще разпределя огромни,наистина огромни финансови ресурси идващи от ЕУ
                      Като му знам бекграунда,нищо добро не чака България с такъв мин.на финасите.
                      Мисля,че и борда може да отлети.
                      Но да им дадем поне 100 дни и да видим резултатите.Те са важните,а не личностите.

                      Коментар


                      • Честито, прогнозата ми за кабинет до 10ти юни се сбъдна

                        Коментар


                        • Ай, честито! Едните клекнаха под угрозата да бъдат заличени от политическата карта, другите клекнаха под угрозата да влязат в кауша. Циркът тепърва започва.

                          Коментар


                          • Коментар


                            • Екстра редовно правителство, ще си играят на бързи-смели-сръчни щафета. Другите избори направо за tag team-ове да гласуваме

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                Политическа бомба в БЛИЦ! Знаков политик договорен за висок пост с 40 бона заплата в Европа! СНИМКИ

                                Христо Иванов наследява Мария Габриел като еврокомисар


                                Ам сега кво ши праим, няма кой да праи съдебната риформа
                                Абе знаех си, че няма как тая току-така да се е отказала да е комисар на водопад. Всичко е било бетон предварително и договорките са били направени. Сега започва кражбата!
                                Last edited by Kris_; 06.06.2023, 17:45.

                                Коментар

                                Working...
                                X