Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Отново предателите-емигранти започнаха да доминират в темата. Не ми е ясно защо го правят това, освен ако някой (разбирай Путин) не им плаща скъпо и прескъпо за пропагандата, която водят.
Българският народ си взе своето решение, и това е за следващите 4 години, но тия платени тролове не се успокояват и продължават да лаят като бесни кучета. Причината - много добро заплащане.
Коментар
-
Assen Vassilev
Борисов днес казва:- "4 години народът обедняваше, инфлацията удари тавана, раздуха се пенсии и заплати до невиждани размери"
- през септември 2024 г. спестяванията на домакинствата са с 21 милиарда лева повече в сравнение с юни 2021 г.
- През юни 2021 г. депозитите на домакинствата в банките са 64 милиарда лв.
- През септември 2024 г. спестяванията на домакинствата са вече 85 милиарда лв. Това прави 21 милиарда лв. повече лични спестявания.
- За същия период депозитите на бизнеса са нараснали с 16 милиарда лв.
- Явно за г-н Борисов повишаването на депозитите в банките на домакинствата и бизнеса означава обедняване.
- Че последните 4 години не е видял нито едно искане България да влезе в еврозоната, но вчера това им било стратегически важно.
- че в края на управлението си задължава следващия кабинет да изработи план за въвеждане на еврото. Тоест оставя държавата без план за еврото.
- На 30 юни планът е изработен от мен и служебния кабинет и пуснат за обществено обсъждане.
- По време на кабинета Петков през 2022 г. планът е приет въпреки съпротивата на ИТН и БСП.
- Всички стъпки в плана са изпълнени и през юни 2024 г. Конвергентният доклад отчете следното, цитирам:
- "България покрива всички критерии, остава само инфлацията за членство в еврозоната, според редовните конвергентни доклади за 2024 г. на Европейската комисия и на Европейската централна банка. Страната ни изпълнява три от четирите числови критерия за членство, а именно този за стабилност на публичните финанси (бюджетно салдо и държавен дълг), за валутния курс и за дългосрочния лихвен процент. България не изпълнява единствено критерия за ценова стабилност, като очакванията са инфлацията да се понижи през следващите месеци, което би позволило на България да изпълни и последното предизвикателство пред членството ѝ в еврозоната. Очаква се до края на годината и този критерий да бъде изпълнен."
- С данните за инфлацията за декември 2024 г. България покри и последния критерий за ценова стабилност в страната.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Изказвам "благодарност" на негодника Петър Волгин, благодарение на него
си направих списък на медиите, на които може да се има доверие
Петър Волгин :
"Не ми се случва често да съм на едно мнение с Бойко Борисов, но в случая с грантовите медии е абсолютно прав. Пък и всички ние видяхме тези дни какви огромни суми са отпускани от парите на американските данъкоплатци на български НПО и медии, за да защитават точно определени позиции. Всъщност "Дневник", "Капиал", "Медиапул", "Клуб Z", "OFFNews" и други подобни...
.. и "Америка за България", "Заедно в час", "Асоциация на европейските журналисти" и други подобни НПО."
- 4 Харесвания
Коментар
-
Miroluba Benatova
Малко останаха тези, които вършат реална журналистическа работа и още не са останали без нея. Имат работно място, заплата и условия да пишат, до каквото са успели да се доберат. Бойко Борисов иска да ги няма. Досега се е справял. Като поиска някой да изчезне, той изпразва стола, взимат му трудовия договор и му пожелават вечна свобода извън големите медии. Не е страшно, оцелява се, но пък защо той трябва за продължи да е баш медийният HR у нас. В големите медии май не са останали столове, в които да се оглежда. Поне не личи някой да го дразни чак толкова. Но пък споменаването днес на конкретен журналист [покрай излиянието колко му е тежко на Борисов и как скъпо платени журналисти го хулят], за мен е знак коя е поредната конкретна мишена. Не, че ви е важно, но пък не е хубаво. То така беше. И още е.
Разбира се, той винаги казва, че не е той. И сочи към Пеевски, Домусчиев и други изпълнители на "мокри поръчки". Пеевски си има всички кусури, за които да го обсъждаме, но често е правил услуги на премиера Б и е осигурявал медииен комфорт. Не като инициатор, а като изпълнител. Допълват се. Пеевски изпраща поздрави. После - знаете какво.
Сега с Борисов са заедно в борбата срещу "соросоидите", които им мътят водата.
Не казвам името на журналиста, защото не е важно засега. Мишената и червената точка в челото, това ми е думата. Разбира се, метафорично.
ДОПЪЛНЕНО:Добавям с разрешение за кого става дума. Polina Paunova. Тя е посочената.
Борисов иска всички, абсолютно всички клавиатури да "свирят" по негови ноти. Микрофоните вече явно не са му проблем.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Polina Paunova
В рамките на 10 минути в парламента днес лидерът на ГЕРБ направил някаква словесна каша. Пороят от думи е посветен на: на бюджета, на ВСС, на начина на вземане на решения в коалицията (която хем той гарантирал, хем не знаел какви решения взема коалиционния съвет - удивително), на ПП-ДБ, на ареста му, на данъчни, които пилили с пиличка у тях улуци и паркет, на заплатите на соросоидните журналисти, които Хекимян му казал, че са по-високи от депутатски. Тия журналисти (соросоидните) са представени като някаква част от политическия процес, защото тичали към дома му в Банкя, докато го арестували. И тук като пример за соросоиден журналист (очевидно със заплата по-висока от депутатска) е намесено моето име. Тичала съм, видите ли, да гледам как го арестуват. Гледал ме, че съм била запъхтяна, щото тогава съм била дебела, а ся много съм тичала и съм отслабнала.
Няколко неща по темата:
Разбира се, че заплатата ми се е формирала от грантове в някакъв момент от журналистическата ми работа. Никога не съм вземала и една стотинка от онези държавни пари, които две правителства на Бойко Борисов раздаваха официално на медии по европейски програми (май бяха близо 60 млн.лева). Вземала съм заплата обаче с източник на средствата от САЩ. Нещо повече: точно докато работих за клона на американската “Свободна Европа” Борисов беше арестуван. И към Банкя тичах, защото вземах п а р и (американски), за да правя именно това - да отразявам политическите процеси в страната. Ако бившият премиер обвинява Вашингтон в някаква намеса посреЦтвом преса (щото заговори, че нещо трябва да се забранява) - да вземе да каже направо в прав текст, че американците са го поръчали.
Тук нещо странично: всеки политик в тази държава трябва да изпитва истинска радост и облекчение ако докато го арестуват има журналисти, които да тичат, за да отразят тоя арест. Защото като гледам как убиват разни Нотариуси, изчезват хора с прякори като Еврото, гърмят кола на главен прокурор (ние нищо не знаем институционално за оня взрив, свързан с Гешев) - нищо чудно и политици да започнат да изчезват в тази мафиотизирана държава. В тоя смисъл: най-големият гарант за справедливост за тия хора (политиците) сме ние журналистите. Дори си спомням, че в жив ефир след арестите Севделина (ПР-ката на Борисов) именно на моето име нещо се опря, за да гарантира, че някаква информация е истинна. Цитира, че е говорила с мен. Хубаво е да се помнят тия неща. Защото ако почнат да ги арестуват без никой да ги отразява - тежко им.
Сега, относно превръщането на журналистите в агитки и посочването на отделни имена. Да отговоря на колегите, които ми се обадиха и писаха - не, не се чувствам посочена за “отстрел”. Но има друго важно: от онази колегия, която задаваше въпроси и реагираше бързо не остана почти никой, който да работи и зад гърба си да има медия (а не подкаст), която да го защити. На рождения ден на Борисов преди години Миролюба и Генка с маневри бяха разкарани от Нова телевизия. Ясно е какво значи това, нали? Та, тая работа с посочваниците - рефлекс му е един вид.
И още: намираме се в коренно нова ситуация, не е “още от същото, което знаехме от предишните управления на ГЕРБ”. Намираме се с в ситуация, в която те не се крият. Не просто не се крият - арогантно, нагло и безпардонно се говори за “соросоиден съд”, “соросоидни медии”. Вчера Борисов например каза, че “съдебната реформа е приключила”, а “ако Радев иска истината за Осемте джуджета и Нотариуса - да я изкара”. Демек - има “истина” за убийство (разбирате ли, бе - физически ликвидиран човек) и огромна схема за влияние в прокуратурата (за която има съмнения, че е част от нея Борислав Сарафов). И тая “истина” се знае от политици. Но те няма да я изкарат, защото не искат. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ. Щом има истина и няма да я изкарва, значи: на първо място я знае и на второ - му е все тая.
И накрая: десета година каня Бойко Борисов за разговор-интервю. Защото това работят журналистите (нищо, че неговият опит с Хекимян сочи, че може да са партийни агитки). И това е интервю, за което бих тичала. Можем да тичаме даже заедно (мога да го свържа с чудния ми треньор) и после да направим нов жанр джогинг-интервю. А може и най-конвенционално интервю: аз питам, той отговаря. Няма да го даде, защото очевидно е: има “истини”, които не иска да разкрие. А тия истини включват дори физическо ликвидиране на хора.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ако мога да кажа браво на киркорчовците, това е че не допуснаха дебелите слончета да станат премиери, наритаха ги и двата, независимо че единия си пееше- аз съм най-добрият премиер и ще бъда пак най добрият премиер.
А е росиямирчо знаеш ли преди първия си мандат твоят гуру бб/ака байхуй, това според негов партньор радан кънев/ колко обещания раздаде и колко свърши?? Искаш ли да ти помогна
Борисов – шампион по обещания
От 184 клетви премиерът е изпълнил едва 13
25.08.2011 | 17:09 ч. Обновена: 28.01.2025 | 15:58 ч. 904
Снимка: БТА
Премиерът и министрите от кабинета са изпълнили изцяло или частично около 10% от дадените от тях 400 обещания, отразени в медиите и регистрирани до момента на сайта Politikat.net.
В процес на изпълнение са 30 на сто от обещанията на министрите, а 60% са неизпълнени.
Проектът Politiкat.net започва преди една година и целта му е да проследява чрез медиите какви обещания дават управляващите в публичното пространство и какво се случва след това с тях.
Премиерът Бойко Борисов е своеобразен шампион по обещания. На сайта са регистрирани 184 обещания на министър-председателя, от които 13 били изпълнени изцяло и частично, 30 – неизпълнени, и 71 били без движение.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЕто ситуацията с емиграцията. Видимо се вижда, че бедните към момента държави са имали най-голям процент от населението като емигранти. Също така видимо се вижда, че държавите с малко емигранти в момента са много по-богати от България и Румъния.
Оказва се, че не емиграцията, а робуването на русия е причина за бедността
https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...PP)_per_capita
Държава Емиграция БВП по ППС/глава България 25% 39 185 Румъния 25% 47 204 Латвия 30% 43 527 Литва 30% 53 624 Естония 20% 48 007 Полша 15% 51 627 Унгария 10% 46 807 Словакия 10% 45 632 Чехия 5% 59 210 Хърватия 10% 48 811 Словения 10% 58 150 Last edited by barbaron; 06.02.2025, 13:44.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ето ситуацията с емиграцията. Видимо се вижда, че бедните към момента държави са имали най-голям процент от населението като емигранти. Също така видимо се вижда, че държавите с малко емигранти в момента са много по-богати от България и Румъния.
България 25% Германия, Великобритания, Испания Тежък, недостиг на работна ръка Румъния 20-25% Италия, Испания, Германия Подобен на България, но икономиката расте Латвия 30% Германия, Великобритания, Ирландия Тежка загуба на млади хора Литва 30% Великобритания, Германия, Скандинавия Сериозен демографски срив Естония 20% Финландия, Германия Загуба на квалифицирани кадри Полша 10-15% Германия, Великобритания Частично връщане на емигранти Унгария 5-10% Германия, Австрия Среден ефект, по-бавен растеж Словакия 5-10% Чехия, Германия Умерен ефект, но стабилна икономика Чехия 5% Германия, Австрия Привлича имигранти от Изтока Хърватия 10% Германия, Австрия, Италия Застаряване, недостиг на млади кадри Словения Малка Ниска емиграция Стабилна, добра икономика Русия Умерена Европа, САЩ, Израел Смесен – загуба на таланти, но имигранти от Централна Азия Украйна Много голяма (поради войната) ЕС, Русия (бежанци) Катастрофален ефект заради войната
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеБлагодарен съм на негодници като теб
Благодарение на тях разбрах, че докато ги има, няма да има България
и няма да мога да живея на по-малко от 2000 км от тях
И тези които четат глупостите, които пишеш, и те ще са ти благодарни един ден
Не стига че открадна пари от държавата, не стига че останалите в България имахме тежък живот заради тебе, но и сега наричаш българите НЕГОДНИЦИ. Не те ли е срам? Нямаш ли капка съвест? И каква е тази наглост там от топлото си местенце да ни учиш как ще живеем тука в България и кого ще избираме да ни управлява?
А тези, които четат моите "глупости", мислят същото като мене, но са достатъчно тактични да не ви го казват в очите.
Между другото продължаваш да си длъжник на тази държава. Нямаш ли някакво намерение да си върнеш дълговете, или отново ще започнеш да псуваш и да обиждаш хората, които ти осигуриха луксозен живот за тяхна сметка.Last edited by Mateev; 05.02.2025, 23:24.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеДа, така е, и ще трябва да се направи, но това ще е след дъжд качулка. Нанесените от вас щети са НЕВЪЗРВАТИМИ - България е най-бедната страна в ЕС.
От тука нататък говорим само за добри пожелания, но забележи кой ги дава - КРАДЕЦА, КОЙТО ОТКРАДНА ПАРИТЕ И НАЦИОНАЛНОТО БЛАГОСЪСТОЯНИЕ НА ОСТАНАЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИ.
А защо не дадеш друга, малко по-справедлива идея?
Например всеки един емигрант да се задължи да преведе на България сумата от 100 000 EUR.
Благодарение на тях разбрах, че докато ги има, няма да има България
и няма да мога да живея на по-малко от 2000 км от тях
И тези които четат глупостите, които пишеш, и те ще са ти благодарни един ден
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеВместо да се обвиняват емигрантите, по-конструктивно би било да се фокусираме върху създаването на условия, които да насърчат завръщането на българите и да привлекат чуждестранни инвестиции и таланти.
От тука нататък говорим само за добри пожелания, но забележи кой ги дава - КРАДЕЦА, КОЙТО ОТКРАДНА ПАРИТЕ И НАЦИОНАЛНОТО БЛАГОСЪСТОЯНИЕ НА ОСТАНАЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ БЪЛГАРИ.
А защо не дадеш друга, много по-справедлива идея?
Например всеки един емигрант да се задължи да преведе на България сумата от 100 000 EUR, за да си върне дълга към България. Така в страната ще постъпят 200 милиарда EUR и с тези пари наистина вече ще я направим едно много по-добро място за живот.Last edited by Mateev; 05.02.2025, 23:09.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеПолитическата нестабилност в България след падането на комунизма през 1989 г.
допринася значително за масовата емиграция по няколко начина:
- 1 like
Коментар
-
Наивен ИИ
Говори за "създаването на условия, които да насърчат завръщането на българите" на
индивиди, които се интересуват само как да откраднат повече
----------------------
Твърдението, че емигрантите са "ограбили" България, е силно преувеличено и опростено. Емиграцията е сложен процес с разнообразни икономически и социални последици, както положителни, така и отрицателни.
Негативни аспекти на емиграцията:
- Загуба на квалифицирана работна сила ("изтичане на мозъци")
- Намаляване на работоспособното население
- Потенциално намаляване на данъчните приходи
Положителни аспекти:
- Парични преводи от емигранти към роднини в България
- Придобиване на нови умения и опит, които могат да бъдат полезни при евентуално завръщане
- Намаляване на натиска върху социалната система в краткосрочен план
Важно е да се отбележи, че емиграцията е само един от многото фактори, влияещи върху икономическото развитие на страната. Други важни аспекти включват вътрешната политика, инвестициите, образованието и глобалните икономически тенденции.
Вместо да се обвиняват емигрантите, по-конструктивно би било да се фокусираме върху създаването на условия, които да насърчат завръщането на българите и да привлекат чуждестранни инвестиции и таланти.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар