IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Инициативата на радев за референдум за еврото е САБОТАЖ.

Пореден опит да ни дръпнат към Сибир и Ориента.

Ако толкова е искал да се допита до народа, защо не го направи
    преди години, когато идеята бе в процес на обсъждане?

Референдум половин година преди въвеждане на еврото е опит за държавен преврат.
    Мотивите на президента са ясни - мандатът му изтича и трябва да обедини около себе си
    всички путинисти, пишманпатриоти и вся остальная лявокомунистическа психопатична сволоч.

Но трябва ли това да става за сметка на националните интереси на България?

Би трябвало да се започне разследване срещу Радев за държавна измяна.

Коментар

• Умствената ограниченост на хората, които се асоциират повече с диктатурата на окаяната и ретроградана Русия винаги ме е шокирала. Идват едни тетки на стената ми да ревЪт, че не искали да сме с Европа, щото "в България било много зле." Това са толкова безпросветни хора, които не са си направили труда да проследят икономическите показатели на България, растежа на доходите и факта, че тя вече е включена в групата на развитите, а не развиващите се страни. И че всъщност, доходите и качеството на живот в България са по-високи от тези на крепостните в Русия!

Българският паспорт е един от желаните в света, с него може да се пътува почти навсякъде свободно и без визи. Като ходят копейките в Европата, вече не чакат на граници като крепостни и второкачествени хора, забравили са за визите, могат да шитнат децата си да учат където си пожелаят по света, а самите мизерни копейки да ходят да лепят гипсокартон в "лошата" Европа, че там плащат повече!

Същите безпросветни винят Европа, защото нямат представа какво представлява съвременна Русия, хвалят я като зомбирани, но не ходят там да лепят гипсокартон! А това, че България е много назад срямо други европейски членки се дължи единствено на комуноидните мутри, които облсужват Кремъл през целия преход и от това, че Кремъл в България има много по-голямо влияние от други страни. Но копейките са неуки и глупави и винят Европа са своя личен кретенизъм и пропадналост и гласуват за измамниците, чиято цел е да ги крадат и да ги държат бедни и неуки, за да ги изпозват като многократно употребен парцал! А техните платени от Кремъл тартори натрупват милиони в кървави кремълски пари и ги използват за пушечното месо на копейките в борбата срещу Европа и еврото -- имайки сметки в евро, трупайки имоти и карайки скъпи западни (а не руски коли)!

Копейки, много сте използвани, но нямате акъла да го разберете!

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Президентът не може да го свика сам. Това, което пишат във фейсбук, цитирайки Конституцията, се отнася за друго. Президентът издава указ за датата на провеждане на референдум, който е гласуван от Народното събрание.
        Няма нужда да ми обясняваш кое какво е - пишеш конституция бг и воала https://search.brave.com/search?q=%D...source=desktop, съответно отиваш на втората позиция и отваряш това

КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

В сила от 13.07.1991 г.

Обн. ДВ. бр.56 от 13 Юли 1991г., изм. ДВ. бр.85 от 26 Септември 2003г., изм. ДВ. бр.18 от 25 Февруари 2005г., изм. ДВ. бр.27 от 31 Март 2006г., изм. ДВ. бр.78 от 26 Септември 2006г., изм. ДВ. бр.12 от 6 Февруари 2007г., изм. и доп. ДВ. бр.100 от 18 Декември 2015г., изм. и доп. ДВ. бр.106 от 22 Декември 2023г., изм. ДВ. бр.66 от 6 Август 2024г.

Преамбюл

Ние, народните представители от Седмото Велико народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ,
        като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост;
        като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност;
        като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България,
        прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава,
        за което приемаме тази

КОНСТИТУЦИЯ

Глава първа.
        ОСНОВНИ НАЧАЛА

Чл. 1. (1) България е република с парламентарно управление.
        (2) Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
        (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

Чл. 2. (1) Република България е единна държава с местно самоуправление. В нея не се допускат автономни териториални образувания.
        (2) Териториалната цялост на Република България е неприкосновена.

Чл. 3. Официалният език в републиката е българският.

Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
        (2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.
        (3) (Нова - ДВ, бр. 18 от 2005 г.) Република България участва в изграждането и развитието на Европейския съюз.

Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да ѝ противоречат.
        (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.
        (3) Никой не може да бъде осъден за действие или бездействие, което не е било обявено от закона за престъпление към момента на извършването му.
        (4) Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат.
        (5) Всички нормативни актове се публикуват. Те влизат в сила три дни след обнародването им, освен когато в тях е определен друг срок.

Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
        (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Чл. 7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.

Коментар

• "За мита за лева като символ на суверенитет

Забавлявам се с твърденията на някои "експерти," папагалствани от недоучени политици, че левът бил символ на националната идентичност и суверенитет. Да, националната валута по принцип може да бъде символ на суверенитет, но само когато една държава реално упражнява независима парична политика – тоест, когато сама определя лихвени проценти, управлява инфлацията и контролира паричното предлагане.

Другите класически символи на суверенитета са националният химн, знамето, гербът, територията, границите, конституцията, законите, въоръжените сили, езикът, паспортите и дипломатическите представителства – все реални атрибути на независимост.

Но да се върнем на лева като символ на суверенитет. В момента, в който левът беше привързан към германската марка, а после към еврото, реалният суверенитет в паричната ни политика изчезна. Защо? Защото загубихме правото да определяме собствени лихвени проценти и да регулираме паричното предлагане – решенията вече се вземат във Франкфурт, а не в София.

Помните ли защо въведохме валутния борд? Защото "суверенната" парична политика на България ни доведе до 3000 лева за долар, хиперинфлация и масово обедняване. Иронията е, че точно онези, които днес говорят за суверенитет, тогава се възползваха от финансовия хаос, за да натрупат политическо и икономическо влияние.

Сега същите хора твърдят, че приемането на еврото ще ни лиши от суверенитет. Това е чиста проба демагогия или, ако сме по-откровени – диагноза. Истината е, че приемайки еврото, българите получават най-силната застраховка срещу бъдещи политически експерименти и финансови безумия – примерно, ако някой като Костадинов се докопа до властта.

И тук стигаме до следващата илюзия – че големите икономики като Германия, Италия и Франция са били "наивни" да се откажат от своите валути. Сериозно? Та тези държави разбраха, че в един глобализиран свят дори големи икономики не могат да оцелеят сами – за това създадоха един от най-успешните валутни съюзи в света, чието евро днес е една от основните резервни валути. Нали за това формираха ЕС, за да можем заедно да посрещнем предизвикателствата на света, и за това и България се присъедини. Или пак ще мрънкаме, че се лишихме от драгоценен суверенитет след като влязохме в ЕС? Тъпо е. Порастнете най-накрая.

Колкото до страховете от "обезценка" при промяна на обменния курс – който се страхува, нека още днес обърне левовете си в евро, банките имат достатъчно. Да, ще трябва да плати комисионна, но така ще си купи спокойствие, вместо да слуша всякакви политически шарлатани. Аз няма да го направя, защото смяната на левовете ми в евро ще стане служебно по същия този курс. Тоест няма да плащам за страховете на някои политически спекуланти.

Разбира се, съществуват реални рискове, свързани с влизането в еврозоната – като корупцията и контрабандата – но те нямат нищо общо с еврото, а със специфичния политически климат в България. Европейският надзор ще направи тези порочни практики по-видими и по-трудни за прикриване. Но както виждате тези "практики" успешно избуяха при валутния борд, а стартираха при суверенния лев.

Както казах - на ниво аргументи - имат много малко тежест, но на децибели и психострес - са ненадминати. Добре, че съм им свикнал."

Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение

Мартин Карбовски

47 м ·
            На нашия сайт www.lentata.com анкетата се развива в полза на еврото)
            Няма да заподозра нищо: примерно уговорения мач на ботовете. Приемам резултатите от този микро референдум. И добавям простия извод: Ако привържениците на еврото не са ботове и печелят в опозиционен сайт - ЗНАЧИ НЯМАТЕ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ДА ОТИДЕМ НА ВСЕНАРОДЕН ОФИЦИАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ. Другото са дребнави закачки.
            До 12 часа още може да гласувате - ако искате да победите добрата организация на анонимните ферми на ботовете)
            Самия ВЪПРОС за провеждане на референдума е зададен некоректно от Радев ..... С така поставен въпрос няма как да се спечели от противниците на еврото .....

Коментар

• Мартин Карбовски

47 м ·
              На нашия сайт www.lentata.com анкетата се развива в полза на еврото)
              Няма да заподозра нищо: примерно уговорения мач на ботовете. Приемам резултатите от този микро референдум. И добавям простия извод: Ако привържениците на еврото не са ботове и печелят в опозиционен сайт - ЗНАЧИ НЯМАТЕ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ ДА ОТИДЕМ НА ВСЕНАРОДЕН ОФИЦИАЛЕН РЕФЕРЕНДУМ. Другото са дребнави закачки.
              До 12 часа още може да гласувате - ако искате да победите добрата организация на анонимните ферми на ботовете)

Коментар

Доколкото чета и си спомням от фейсбука https://www.facebook.com/reel/610796098310952 , референдум при всички случай ще има, просто президента има право да го свика сам. всякакви други глупости са излишни
                Президентът не може да го свика сам. Това, което пишат във фейсбук, цитирайки Конституцията, се отнася за друго. Президентът издава указ за датата на провеждане на референдум, който е гласуван от Народното събрание.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Полша е друга бира. Кипър ще го насметат, те вече са го почнали. В Полша, за разлика от бг за абсолютно наясно за какво иде реч. В бг населението е тотално заблудено. Даже това, че ти не мислиш като масата приятно ме изненадва.
                  Ако разбереш какво действително мисля надали ще си толкова приятно изненадана.А може и да си,ти си интелигентна жена.
                  Но не може да се пише свободно по тия теми.
                  Но да кажем, че съм фен на изобразителното изкуство.И харесвам художница като Леонардо, Микеланджело и някои други.
                  Last edited by mirodes; 11.05.2025, 17:32.

Коментар

Доколкото чета и си спомням от фейсбука https://www.facebook.com/reel/610796098310952 , референдум при всички случай ще има, просто президента има право да го свика сам. всякакви други глупости са излишни
                    Ако и да мине С ТОЗИ въпрос, ние сме на пързалката за балами и само година по-късно, ни намъкват в еврозоната. ПОДМЕНЯ ВЪПРОСА РАДЕВ А, С ПОДМЕНЕН ВЪПРОС, ИМАМЕ ПОДМЕНЕН ОТГОВОР, толкова ли не се усещаме?

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

По делата им ще ги познаеш . Никога не съм слагал всички под един знаменател.
                      Да ти зАпаза един час при Цветеслава Гълъбова - приятелка ми е - ще минеш бързо ......

Коментар

• Доколкото чета и си спомням от фейсбука https://www.facebook.com/reel/610796098310952 , референдум при всички случай ще има, просто президента има право да го свика сам. всякакви други глупости са излишни

Коментар

• Днес, 16:38 Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

И вас ще ви обръснем на сухо скоро, да видите как е !
                          Тъй, тъй. С мотиката.
                          А сега, сериозно: За ******************************************** - и на мен ми се повдига от тях - но, аз правя разлика между тях и честните, почтени евреи. Познавам няколко, нямам забележки, читави хора са. Не може и няма как за всичко в света само един етнос да е виновен. Факт. Пък и нарочно да помпя нечие самочувствие за мнимо "превъзходство" само, щото бил от еди-кои-си, няма да стане.
                          Last edited by X_Y; Днес, 16:47.
                          СРАМОТА, X_Y. АЗ НЕ СЪМ АНТИСЕМИТ. НЕ МРАЗЯ ЕВРЕИТЕ. МАМЕН СЪМ ОТ ЧИФ*ТИ, ОБАЧЕ. ИМА РАЗЛИКА

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Отдалечава ни с още една крачка от матушката. По-полезно от това в момента няма. Отделно разни дребни бизнес екстри.
                            ти нали си в истания, какво ти пука

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

Радвам се за което.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Тъй, тъй. С мотиката.
                                А сега, сериозно: За ***** - и на мен ми се повдига от тях - но, аз правя разлика между тях и частните, почтени евреи. Познавам няколко, нямам забележки, читави хора са. Не може и няма как за всичко в света само един етнос да е ви овен. Факт.

Коментар

Working...
                                X