IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

И Величие и ИТН заявиха, че няма да гласуват за правителството. Без официално да ги поканят на разговори или преговори - няма как да очакваш подкрепа. Може да са се надявали на някакви "покупки" на депутати било с кеш, било с постове. Ама да се надяваш на едната гола съвест на депутати от друга партия да те подкрепят за мен си е висша форма на наивитет. А ГЕРБ и Борисов не са чак толкова наивни
    Това не е темата на разговора .А тя е,че Доган се активира като руски агент,за да няма правителство с антируска насоченост.
    Боко направи каквото можа за Русия. Сега видя някъде духа вятъра и смени поведението си.Същото се отнася и до Пеевски.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Това се знае сега,че правителство нямаше да се избере дори всички депутати на ДПС да бяха гласували ЗА.Ама преди гласуването не се знаеше.Щото можеха тия от Величие или ИТН да подкрепят кабинета. А и е възможно и правителство с втория или третия мандат. Затова и Доган се активира.
      И Величие и ИТН заявиха, че няма да гласуват за правителството. Без официално да ги поканят на разговори или преговори - няма как да очакваш подкрепа. Може да са се надявали на някакви "покупки" на депутати било с кеш, било с постове. Ама да се надяваш на едната гола съвест на депутати от друга партия да те подкрепят за мен си е висша форма на наивитет. А ГЕРБ и Борисов не са чак толкова наивни

Коментар

Не съм съгласен с тази теза. Правителството така или иначе нямаше да мине, ако всички от ДПС бяха гласували за него. Прекалено много депутати не достигаха.

Мога да се съглася с теза, че предишното правителство с Тагарев беше свалено заради силно анти-руските си позиции и сериозната подкрепа на Украйна. Ама след това служебното, а и неслучилото се най-вероятно щеше да бъде неутрално - "Абе да там некаква война си върви, ще видим какво може да направим, ама не разчитайте много на нас, щото си имаме вътрешни проблеми"

Това се знае сега,че правителство нямаше да се избере дори всички депутати на ДПС да бяха гласували ЗА.Ама преди гласуването не се знаеше.Щото можеха тия от Величие или ИТН да подкрепят кабинета. А и е възможно и правителство с втория или третия мандат. Затова и Доган се активира.

Коментар

• вдна на пръв поглед несвързана с политиката новина, но с потенциал да се окаже и политически значима. Улица "Опълченска" в София затваря за дълъг ремонт - Новини СЕГА (segabg.com);
          Ще се разширява улицата в участъка от Сливница до Тодор Алексанндров. Всъщност последния участък от старата Опуълченска. Точно в този участък се намира къщата музей на Георги Димитров. Там има и класическа тараба (дъсчена ограда), намекваща за един от известните прякори на вожда и учителя на българския народ.. Много ми е интересно как ще разширят улицата и ще запазят къщата, при положение че тя и сега е кажи речи на платното.
          Та ако се стигне до събарянето можем да очакваме остра реакция от лявото пространство. Освен това може да се активират и ДЪновистите, понеже къщата близна на тази на Георги Димитров, е била обитавана няколко години , в качеството му на наемател, от Петър Дънов.
          Та така на фона на целия политически цирк ще трябва да преживеем и това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Така е но, ИСТИНСКИТЕ Снайперисти, не са като онези, около къщата на Боко, работят от много далеч и срещу тях, никакви бодигардове не помагат. Ще дойде ли Коледа през лятото, тогава?
            Верно че бодигардовете са само за арлама. Сещам се за поне две снайперски изпълнения при които потърпевшия, фатално потърпевшия, взе последната си глътка въздух с мобилен телефон в ръка и в компанията на бодигардовете си. Ами ще гледаме дали обсъждания събект няма да наедрее на шитина с дебелината на една бронежилетка.
            Бе не е хубаво да стават такива работи и дано, който трябва, да си отваря очите и най-вече ушите, че иначе лошо.

Коментар

• За ДПС си мисля, че Пеевски се е надценил. Като млад и зелен си е помислил, че може да избута Доган и да се обзаведе с партия, която е втора политическа сила и да ги командва депутати (а и цялата партия) да правят каквото той реши. Та според мен тук не е познал.

Твърде наивно ми изглежда да си мислиш, че може да овладееш ДПС. Ама няма да се учудя, ако Пеевски си е мислил, че е фасулска работа да овладее ДПС.

Обаче простотията на ГЕРБ с мандата ми е мътна. Направиха усилие за пред електората си, ама то си личеше, че не вярват много в това правителство. Демек целенасочено провалиха мандата, като се опитаха да прехвърлят вината на другите. Кой ще се хване не знам, сигурно ще има хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

не забравяйте разследвания като онова за чувалите с пари от договорите за Хемус (или друг път беше)... всичко чака и тиктака... Борисов е зависим от Пеевски, докато Пеевски има достатъчно силна позиция в парламента + контрол над прокуратурата...
                Тука също не съм много съгласен. ГЕРБ и Борисов имат повече депутати от ДПС, а и отделно са по-малко мразени. Ако се стигне до челен сблъсък в парламента между ГЕРБ и ДПС, другите партии ще подкрепят ГЕРБ или ще си правят пас. Така че влиянието на Пеевски не е чак толкова голямо в парламента.

За прокуратурата не съм много сигурен как стоят нещата, няколко пъти играха сечено на ГЕРБ и Борисов - първия път беше с оня фалшив опит за фалшифициране на изборите по времето на Цацаров, после като го арестуваха. В момента той е шефа на най-голямата партия и трудно някой ще тръгне срещу него дори и със сериозни доказателства, за които аз се съмнявам, че са истина, но това е друга тема.

Така че разследвания, арестуване на шефа на най-голямата партия все още е мираж. Да беше 3-4 политическа сила може. Но докато ГЕРБ е първа политическа сила нито американците, нито нашите ще посмеят да направят нещо срещу него.

Коментар

Тия събития са продиктувани от намесата на една голяма държава на североизток от България. Когато Турция свали руски самолет в Сирия отношенията между Путин и Ердоган бяха напрегнати.Тогава председателя на ДПС Лютви Местан зае страната на Ердоган.Което наложи на руският агент Доган да го свали от власт. Сета явно Пеевски и ББ заемат антируска позиция, което е накарало Русия пак да активира Доган и да разцепи ДПС.Пеевски има повече власт от Местан, така че не може да го свали, но поне разцепи партията и не се създаде кабинет.

Не съм съгласен с тази теза. Правителството така или иначе нямаше да мине, ако всички от ДПС бяха гласували за него. Прекалено много депутати не достигаха.

Мога да се съглася с теза, че предишното правителство с Тагарев беше свалено заради силно анти-руските си позиции и сериозната подкрепа на Украйна. Ама след това служебното, а и неслучилото се най-вероятно щеше да бъде неутрално - "Абе да там некаква война си върви, ще видим какво може да направим, ама не разчитайте много на нас, щото си имаме вътрешни проблеми"

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Сигурно Путин вкара шиши в магнитски !?!?!?
                    Близостта на ДПС с Путин е това,което е вкарало Пеевски в списъка Магнитски. Да,ама в момента Путин изгуби влиянието си на световната сцена заради което и такива като Пеевски и Боко се обръщат срещу него.Доган явно го държат със сериозен компромат, та винаги изпълнява руският желания.

Коментар

• Евроатлантизъм на Пеевски е колкото да отвращава хората от него.
                      Не е трудно да платиш на педофил или изнасилвач да тръби коя му е любимата баничарница в града, ако искаш да я фалираш.

Коментар

Тия събития са продиктувани от намесата на една голяма държава на североизток от България. Когато Турция свали руски самолет в Сирия отношенията между Путин и Ердоган бяха напрегнати.Тогава председателя на ДПС Лютви Местан зае страната на Ердоган.Което наложи на руският агент Доган да го свали от власт. Сета явно Пеевски и ББ заемат антируска позиция, което е накарало Русия пак да активира Доган и да разцепи ДПС.Пеевски има повече власт от Местан, така че не може да го свали, но поне разцепи партията и не се създаде кабинет.
                        Сигурно Путин вкара шиши в магнитски !?!?!?
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнение

Ами миналата година лятото около тогавашното съставяне на правителство в полите на Витоша произлезе знаменателно събитие. Така, че притесненията ти, че може и това лято да произлезе знаково събитие, не са неоснователни.
                          Така е но, ИСТИНСКИТЕ Снайперисти, не са като онези, около къщата на Боко, работят от много далеч и срещу тях, никакви бодигардове не помагат. Ще дойде ли Коледа през лятото, тогава?

Коментар

Много странно това с ДПС и Пеевски или става някакво пренареждане в ДПС и политическия живот или ни хвърлят прах в очите.

Че нали преди време лично Доган го издигна. А сега той се обръща срещу Доган. Ще гледаме мача още няколко рунда.

И другото ми е интересно що ГЕРБ тръгна с тая опция - още от начало беше ясно че е обречена. Демек тоя опит за кабинет беше някакъв прах в очите или си повярваха след като номера с председателя на НС мина и там ги подкрепиха и сега си викат, бе ще се намери някой да ни подкрепи.

Лошото е, че близките години не се вижда изход от ситуацията. Демек ще имам раздробен парламент където партиите няма да си говорят, а ще се плюят по медиите.

Коментар

Много странно това с ДПС и Пеевски или става някакво пренареждане в ДПС и политическия живот или ни хвърлят прах в очите.

Че нали преди време лично Доган го издигна. А сега той се обръща срещу Доган. Ще гледаме мача още няколко рунда.

И другото ми е интересно що ГЕРБ тръгна с тая опция - още от начало беше ясно че е обречена. Демек тоя опит за кабинет беше някакъв прах в очите или си повярваха след като номера с председателя на НС мина и там ги подкрепиха и сега си викат, бе ще се намери някой да ни подкрепи.

Лошото е, че близките години не се вижда изход от ситуацията. Демек ще имам раздробен парламент където партиите няма да си говорят, а ще се плюят по медиите.

не забравяйте разследвания като онова за чувалите с пари от договорите за Хемус (или друг път беше)... всичко чака и тиктака... Борисов е зависим от Пеевски, докато Пеевски има достатъчно силна позиция в парламента + контрол над прокуратурата...
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Много странно това с ДПС и Пеевски или става някакво пренареждане в ДПС и политическия живот или ни хвърлят прах в очите.

Коментар

Working...
                                X