IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ИИ:
    Изключването на Рамадан Аталай от парламентарната група на ДПС е значимо събитие, което може да има сериозни последици за партията. Ето някои ключови аспекти и възможни сценарии за бъдещето на ДПС:

### Вътрешнопартийно напрежение и разцепление

1. **Разрив между Доган и Пеевски**: Изключването на Аталай е част от по-широк конфликт между почетния председател Ахмед Доган и съпредседателя Делян Пеевски. Този разрив може да доведе до по-нататъшно разцепление в партията, особено ако други ключови фигури последват примера на Аталай и се противопоставят на Пеевски[1][4].

2. **Чистка на кадри**: Пеевски вече е започнал процес на "чистка" в ръководството и структурите на ДПС, което може да доведе до изключване на още членове, които не са съгласни с неговото ръководство. Това може да засили вътрешнопартийните конфликти и да отслаби партията[4].

### Влияние върху избирателите и политическата подкрепа

1. **Загуба на доверие сред избирателите**: Изключването на дългогодишни и влиятелни фигури като Аталай може да доведе до загуба на доверие сред традиционните избиратели на ДПС. Това може да се отрази негативно на изборните резултати и да намали подкрепата за партията[4].

2. **Корпоративен вот**: Потенциалният отлив на корпоративен вот също е възможен, ако бизнес интересите, свързани с ДПС, не са съгласни с новото ръководство и политиките на Пеевски.

### Външнополитически аспекти

1. **Отношения с Турция**: Турция, която традиционно има влияние върху ДПС, изглежда предпочита "старата гвардия" пред Пеевски. Това може да доведе до охлаждане на отношенията между ДПС и турските власти, което допълнително да усложни ситуацията в партията[5].

### Заключение

Изключването на Рамадан Аталай е симптом на по-дълбоки проблеми в ДПС, свързани с вътрешнопартийни конфликти и промени в ръководството. Тези процеси могат да доведат до сериозни предизвикателства за партията, включително разцепление, загуба на избиратели и отслабване на политическото влияние. Бъдещето на ДПС ще зависи от това как партията ще успее да се справи с тези вътрешни и външни предизвикателства.

Citations:
    [1] https://boulevardbulgaria.bg/article...-ot-grupata-si
    [2] https://banker.bg/2024/07/03/%D1%80%...D%D0%B8%D0%B5/
    [3] https://www.segabg.com/category-obse...go-vlastta-dps
    [4] https://www.svobodnaevropa.bg/a/dps-.../33019731.html
    [5] https://www.segabg.com/category-obse...vski-i-erdogan

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor

Пеевски не е познал на коя партия да стане председател за да се измие от Магнитски...
      Трансмутация на кармата в балканско чеверме.

Най-добър за последните 20 поста е горният ти пост.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

много им е силен
        по-скоро ако успеят да го отлъчат и да му свалят охраната от НСО ...

ПП ще избърза - няма да участва в преговори за правителство с 2-3 опит и ще търси избори ,където по места да ликвидира от листите въпросните 15 депутата близки до Доган... да видим дали ще му се получи или от утре ще има още депутати от ДПС , които ще гласуват да го отлъчат.
        Не е ..ще се отрекът всички от него за отрицателно време, само да тръгне вълната, а тя тръгна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Аз взех да се замислям, дали от ДПС няма да посегнат физически да ликвидират самозабравилия се Пеевски.
          много им е силен
          по-скоро ако успеят да го отлъчат и да му свалят охраната от НСО ...

ПП ще избърза - няма да участва в преговори за правителство с 2-3 опит и ще търси избори ,където по места да ликвидира от листите въпросните 15 депутата близки до Доган... да видим дали ще му се получи или от утре ще има още депутати от ДПС , които ще гласуват да го отлъчат. Ситуацията ще се развие мълниеносно, защото шиши ще опита да разкара грешните 15 , за да не увлекат още няколко човека с тях и да надделеят още на ниво парламентарна група.
          Last edited by bertram; 03.07.2024, 23:21.
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

и аз така мисля

15 от 45 са страшен шамар + в тези 15 са фигури от ръководството на ДПС вкл. съпредседателят.

това на фона на овладяната от пеевски и герб прокуратура,данс и всс и явните заплахи за саморазправа ... според мен едно 10 човека още са се колебали, но не им е стигнал куражът. Сега вече пред избирателите на ДПС ще е много много трудно да кажат "аз съм срещу Доган, защото Пеевски е радост..." тепърва ще се обръщат.

Д(п)С ще шамароса пеевски дори на цената на сериозни жертви - като в това включвам отлив на избиратели и загуба на корпоративен вот. Успеят ли да разкарат Пеевски и Данчо ментата на следващите избори ще са с двойно по-малка група, но и доста изчистени откъм мафиоти от български произход.
            Аз взех да се замислям, дали от ДПС няма да посегнат физически да ликвидират самозабравилия се Пеевски.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
              Мисля си, че това беше началото на края на политическата кариера на всякакви тикви и прасета.
              и аз така мисля

15 от 45 са страшен шамар + в тези 15 са фигури от ръководството на ДПС вкл. съпредседателят.

това на фона на овладяната от пеевски и герб прокуратура,данс и всс и явните заплахи за саморазправа ... според мен едно 10 човека още са се колебали, но не им е стигнал куражът. Сега вече пред избирателите на ДПС ще е много много трудно да кажат "аз съм срещу Доган, защото Пеевски е радост..." тепърва ще се обръщат.

Д(п)С ще шамароса пеевски дори на цената на сериозни жертви - като в това включвам отлив на избиратели и загуба на корпоративен вот. Успеят ли да разкарат Пеевски и Данчо ментата на следващите избори ще са с двойно по-малка група, но и доста изчистени откъм мафиоти от български произход.
              Last edited by bertram; 03.07.2024, 20:42.
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                45 години социализъм и 35 години "преход" все под
                "мъдрото" ръководство на КГБ / ДС са достатъчни
                да развратят и повредят всеки народ

Включително и руския народ, живял 107 години под "мъдрото" ръководство на КГБ

Който е разбрал това навреме, отдавна е заминал
                в цивилизования свят.
                Винаги ме е кефило чувството ти за хумор.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
                  https://www.dnes.bg/politika/2024/07...aign=most_read
                  Хем е забавно, хем е страшно. Тая златна земя не може ли да я насели народ без инстинкт за самоунищожение?
                  45 години социализъм и 35 години "преход" все под
                  "мъдрото" ръководство на КГБ / ДС са достатъчни
                  да развратят и повредят всеки народ

Включително и руския народ, живял 107 години под "мъдрото" ръководство на КГБ

Който е разбрал това навреме, отдавна е заминал
                  в цивилизования свят.

Коментар

• Играе се тенис : 15-30

следва 40...

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

това сред депутатите. Той местан май цялата група беше превзел ама накрая е НИКОЙ и се криеше в турското посолство.
                      Шиши в кое ще се крие - в подземното?
                      ...и дали няма да го скрият хората на Хидроинженера?

Коментар

• "Ако стоиш прекалено дълго на върха на политическата хранителна верига, рано или късно и ти ставаш храна"
                        B.Graham
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Слуховете за тяхната смърт са силно преувеличени, но виж ще е любопитно това между Шиши и Сава....there can be only one....
                          Или е грандиозен цирк, зад което се случва нещо друго.

Коментар

• През прерията яздили заедно Винету, Седящият бик и Бойко Борисов. В далечината видяли някаква барака и решили там да пренощуват. Пристигнали и пръв вътре влязъл Седящият бик. От вътре се чуло "туп" и великият вожд излязал навън с насинено око. Винету скочил от коня и се втурнал в бараката. Пак се чуло "туп" и Винету се показал с разбит нос. – За нищо не ставате – казал Бойко Борисов и нахълтал вътре. Отвътре се чуло: "туп туп". Винету замислено казал: – Май нашият бял брат настъпи и двете мотики.
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                              2:1 за Дидо Дебелия срещу Агент Сава .....
                              това сред депутатите. Той местан май цялата група беше превзел ама накрая е НИКОЙ и се криеше в турското посолство.
                              Шиши в кое ще се крие - в подземното?
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                                Мисля си, че това беше началото на края на политическата кариера на всякакви тикви и прасета.
                                Слуховете за тяхната смърт са силно преувеличени, но виж ще е любопитно това между Шиши и Сава....there can be only one....
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X