IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За който си знае

https://www.segabg.com/hot/category-...hti-se-bulgari

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
      Бягането от дебат и невъзможността на политиците да си защитят аргументите е червена лампа, че целият напън не стъпва на обективни фактори, а се води от някакви други сили.
      А как така най-бедната държава се озовава в еврозоната вече е предмет да много дълбок политически (не икономически) анализ.
      Доколкото в критериите за членство в ЕС няма такъв, който да забранява на най- бедната страна да членува в ЕЗ, невиждам проблем.
      Що се отнася до другите сили, след като те очевидно също са фактор и очевидно са извън контрола на субективните фактори, то очевидно и те са обективен фактор. С други думи не би било зле да разшириш списъка с обективни фактори.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
        Нищо чудно така да стане. Но все има някой фактор хикс, който вземе, че обърка пейзажа. Пусти оптимизъм!
        И да има фактор /фитансов-икономически-фискален-политически/, той няма да е в следствие на самото евро /или монетарната политика/, но ще се опитат да го препишат на еврото!!!

Коментар

• Нищо чудно така да стане. Но все има някой фактор хикс, който вземе, че обърка пейзажа. Пусти оптимизъм!

Коментар

• аз да си нахвърлям набързо един сценарий за избори на есен.
            1. Герб - тиквата получава положителен доклад. няма какво повече да прави защото го чака изпълнение на невъзможен бюджет. Вече имаме 20% неизпълнение дето няма как да се навакса. Ака лятото и актуализация на бюджета=един вид провал, не може да се справи. Ще обвини САЩ - даже вече го каза за 50% мито, политическа нестабилност - управление на малцинството
            2. ДПС - Шиши унищожи доган. Вече може да има нови избори и шиши ще прилапа голяма част от гласовете - ака ще си вдигне депутатите и ще е 2-ра политическа сила - 40-50 дупетата.
            3. вечно мрънкащите за власт и постове малки са доооста компрометирани и може и да не влязат в парламата - БСП и ИТН.
            4. Завиването към САЩ=Русия ще дойде подкрепа и от възрожденската патерицата на бойко копейкин
            5. Шиши и тиквата ще завладеят цялата власт (не че сега я нямат) ама има досадници които врякат и спират някои от кражбите
            Излизане от магнитски или оставане на власт и за шиши и боко е свързано и със слугуване на САЩ, ака против европа, ес, ез. Има опит за създаване на нов СИВ от САЩ с бившите сателити на Русия като контрапункт на либерастката простотия. Преговорите за мир са и преговори за оттегляне на НАТО (вече започна поне от САЩ) и за съдбата на източна европа. Реално само полша са против да е под влияние на Русия затова и ще я водят Източна европа като самостоятелна регионална сила под Тръмп влияние. Хем ще сме демитализиран буфер(това е основното с което полша няма да се съгласи), хем и контрапункт на западналите. Ако много се дърпа полша може да я оставят на Англия

Впоследствие Тиквата ще се оттегля от изпълнителната и ще се приюти в президентството а Шиши коли и беси.
            САЩ отстрелват шиши заради много концентрирана власт - ама на негово ще дойде още по послушна пионка
            Ще ми се БЪЛГАРИТЕ да направим нещо ама не вярвам
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Бягането от дебат и невъзможността на политиците да си защитят аргументите е червена лампа, че целият напън не стъпва на обективни фактори, а се води от някакви други сили.
              А как така най-бедната държава се озовава в еврозоната вече е предмет да много дълбок политически (не икономически) анализ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                Евробарометър:
                Рекордно високо доверие в ЕС и силна подкрепа за еврото

https://nova.bg/news/view/2025/05/28...E%D1%82%D0%BE/
                Най-големият страх на копейките и Резидента е, че след като въведем еврото и хората за пореден път ще установят, че няма нищо от описваните от тях страхове /апокалипсис/ и всичко си е напълно нормално- нормална инфлация, няма изземване на депозити, обедняване и т.н.!!!
                Last edited by GG-BG; 29.05.2025, 08:07.

Коментар

• ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
                    НОВА ТВ ???????

Аз като ти казвам че си наивен до степен инфантилен - ти се сърдиш .......

Другия вариант е да знаеш какво и що са ''нова '' , за кого работят и на кого са ...........но тогава пък трябва да си цинично арогантен и престъпно подвеждащ антибългарин ............

Извинявай, ама не си ли го познаваме Матейка от маса време? Ти какво, сега го виждаш за пръв път ли?
                    Last edited by Pyramid; 28.05.2025, 20:01.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                      Евробарометър:

НОВА ТВ ???????

Аз като ти казвам че си наивен до степен инфантилен - ти се сърдиш .......

Другия вариант е да знаеш какво и що са ''нова '' , за кого работят и на кого са ...........но тогава пък трябва да си цинично арогантен и престъпно подвеждащ антибългарин ............

Коментар

• Евробарометър:

Коментар

• Първоначално изпратено от drainlan21 Разгледай мнение
                          Какво ми даваш примери с държави с по 1-2 милиона население, които са по-млади от мен на възраст и ги сравняваш по тежест с Полша?
                          Ние с Полша ли трябва да се равняваме или с балтийските котета? Сравняваш ябълки с круши. Ти ако си математик, то аз съм Джей Еф Кенеди...Ами това ви е целта на герберасти и либерасти, да докарате България до 1-2 милиона, затова даваш тези примери. Герберастка му работа. Веднага марш в игнора!

Е Словакия е горе долу колкото нас по население. Полша е доста по-голяма от нас, така че и с нея трудно ще се сравняваме.

Коментар

• Какво ми даваш примери с държави с по 1-2 милиона население, които са по-млади от мен на възраст и ги сравняваш по тежест с Полша?
                            Ние с Полша ли трябва да се равняваме или с балтийските котета? Сравняваш ябълки с круши. Ти ако си математик, то аз съм Джей Еф Кенеди...Ами това ви е целта на герберасти и либерасти, да докарате България до 1-2 милиона, затова даваш тези примери. Герберастка му работа. Веднага марш в игнора!
                            Last edited by drainlan21; 28.05.2025, 11:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от drainlan21 Разгледай мнение
                              Полша почти се изравни с Япония по реален БВП на глава от населението, а според прогнозите на Световната банка, през 2026 година ще я задмине!
                              За по-бавните ще го повторя:
                              Полша ще задмине Япония по реален БВП на глава от населението догодина!
                              Полша е натискана от години да влезе в Еврозоната!
                              Полската централна банка всяка година публикува доклад-анализ, отговарящ на въпроса: "Дали да приемем Еврото?"
                              Всяка година отговорът е: "Ако го приемем сега, ще навредим на икономиката си! Не сме готови!"
                              Словения, Словакия и балтийските държави са приели Еврото и са преди Полша по БВП на глава от населението.

Така че Еврото помага. ТОЧКА!!!

Коментар

• Забележете кой е подписал българите да бъдат вкарани в евро-зоната - според твърденията на Кузман Илиев - ей тоя мухлясал гербопитек по-известен като Владо "Магнитната Лъжица"

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Working...
                                X