Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеБягането от дебат и невъзможността на политиците да си защитят аргументите е червена лампа, че целият напън не стъпва на обективни фактори, а се води от някакви други сили.
А как така най-бедната държава се озовава в еврозоната вече е предмет да много дълбок политически (не икономически) анализ.
Що се отнася до другите сили, след като те очевидно също са фактор и очевидно са извън контрола на субективните фактори, то очевидно и те са обективен фактор. С други думи не би било зле да разшириш списъка с обективни фактори.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеНищо чудно така да стане. Но все има някой фактор хикс, който вземе, че обърка пейзажа. Пусти оптимизъм!
Коментар
-
аз да си нахвърлям набързо един сценарий за избори на есен.
1. Герб - тиквата получава положителен доклад. няма какво повече да прави защото го чака изпълнение на невъзможен бюджет. Вече имаме 20% неизпълнение дето няма как да се навакса. Ака лятото и актуализация на бюджета=един вид провал, не може да се справи. Ще обвини САЩ - даже вече го каза за 50% мито, политическа нестабилност - управление на малцинството
2. ДПС - Шиши унищожи доган. Вече може да има нови избори и шиши ще прилапа голяма част от гласовете - ака ще си вдигне депутатите и ще е 2-ра политическа сила - 40-50 дупетата.
3. вечно мрънкащите за власт и постове малки са доооста компрометирани и може и да не влязат в парламата - БСП и ИТН.
4. Завиването към САЩ=Русия ще дойде подкрепа и от възрожденската патерицата на бойко копейкин
5. Шиши и тиквата ще завладеят цялата власт (не че сега я нямат) ама има досадници които врякат и спират някои от кражбите
Излизане от магнитски или оставане на власт и за шиши и боко е свързано и със слугуване на САЩ, ака против европа, ес, ез. Има опит за създаване на нов СИВ от САЩ с бившите сателити на Русия като контрапункт на либерастката простотия. Преговорите за мир са и преговори за оттегляне на НАТО (вече започна поне от САЩ) и за съдбата на източна европа. Реално само полша са против да е под влияние на Русия затова и ще я водят Източна европа като самостоятелна регионална сила под Тръмп влияние. Хем ще сме демитализиран буфер(това е основното с което полша няма да се съгласи), хем и контрапункт на западналите. Ако много се дърпа полша може да я оставят на Англия
Впоследствие Тиквата ще се оттегля от изпълнителната и ще се приюти в президентството а Шиши коли и беси.
САЩ отстрелват шиши заради много концентрирана власт - ама на негово ще дойде още по послушна пионка
Ще ми се БЪЛГАРИТЕ да направим нещо ама не вярвамНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Бягането от дебат и невъзможността на политиците да си защитят аргументите е червена лампа, че целият напън не стъпва на обективни фактори, а се води от някакви други сили.
А как така най-бедната държава се озовава в еврозоната вече е предмет да много дълбок политически (не икономически) анализ.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЕвробарометър:
Рекордно високо доверие в ЕС и силна подкрепа за еврото
https://nova.bg/news/view/2025/05/28...E%D1%82%D0%BE/Last edited by GG-BG; 29.05.2025, 08:07.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнениеНОВА ТВ ???????
Аз като ти казвам че си наивен до степен инфантилен - ти се сърдиш .......
Другия вариант е да знаеш какво и що са ''нова '' , за кого работят и на кого са ...........но тогава пък трябва да си цинично арогантен и престъпно подвеждащ антибългарин ............
Last edited by Pyramid; 28.05.2025, 20:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЕвробарометър:
https://nova.bg/news/view/2025/05/28...E%D1%82%D0%BE/
НОВА ТВ ???????
Аз като ти казвам че си наивен до степен инфантилен - ти се сърдиш .......
Другия вариант е да знаеш какво и що са ''нова '' , за кого работят и на кого са ...........но тогава пък трябва да си цинично арогантен и престъпно подвеждащ антибългарин ............
Коментар
-
Евробарометър:
https://nova.bg/news/view/2025/05/28...E%D1%82%D0%BE/
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от drainlan21 Разгледай мнениеКакво ми даваш примери с държави с по 1-2 милиона население, които са по-млади от мен на възраст и ги сравняваш по тежест с Полша?
Ние с Полша ли трябва да се равняваме или с балтийските котета? Сравняваш ябълки с круши. Ти ако си математик, то аз съм Джей Еф Кенеди...Ами това ви е целта на герберасти и либерасти, да докарате България до 1-2 милиона, затова даваш тези примери. Герберастка му работа. Веднага марш в игнора!
Е Словакия е горе долу колкото нас по население. Полша е доста по-голяма от нас, така че и с нея трудно ще се сравняваме.
- 1 like
Коментар
-
Какво ми даваш примери с държави с по 1-2 милиона население, които са по-млади от мен на възраст и ги сравняваш по тежест с Полша?
Ние с Полша ли трябва да се равняваме или с балтийските котета? Сравняваш ябълки с круши. Ти ако си математик, то аз съм Джей Еф Кенеди...Ами това ви е целта на герберасти и либерасти, да докарате България до 1-2 милиона, затова даваш тези примери. Герберастка му работа. Веднага марш в игнора!Last edited by drainlan21; 28.05.2025, 11:11.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от drainlan21 Разгледай мнениеПолша почти се изравни с Япония по реален БВП на глава от населението, а според прогнозите на Световната банка, през 2026 година ще я задмине!
За по-бавните ще го повторя:
Полша ще задмине Япония по реален БВП на глава от населението догодина!
Полша е натискана от години да влезе в Еврозоната!
Полската централна банка всяка година публикува доклад-анализ, отговарящ на въпроса: "Дали да приемем Еврото?"
Всяка година отговорът е: "Ако го приемем сега, ще навредим на икономиката си! Не сме готови!"
Така че Еврото помага. ТОЧКА!!!
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар