IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://gospodari.com/novini/oshte-d...bankovi-smetki
    ваксинираните антиваксъри от години са прегърнали еврото

„Психология на тълпите“ от Густав Льобон

„Един народ е организъм, създаден от миналото и както всеки организъм, може да се промени само чрез продължителни наследствени натрупвания.“

„Тълпите никога не са били жадни за истини. Те се извръщат пред аргументи, които не са по вкуса им и предпочитат да обожествяват грешката, ако грешката ги привлича. Който умее да ги заблуждава, лесно им става господар, а който се опита да ги извади от заблудата, винаги става тяхна жертва.“

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

[SIZE=18px][B]Западните медии пишат активно за малка България, както никога в последните десетилетия.

Парите обичат тишината, но сега стотици хиляди се бунтуват срещу разкапващите се европейски пари. Дали банкерите от ЕЦБ са спокойни? Дали са спокойни кураторите им от Давос? Бръкнахме с пръст в раната, дискредитирахме местния слугинаж на розовия фашизъм в лицето на ГЕРБ, ДПС и ДБ.

Значи има смисъл да продължим и в неделя, 8 юни, от 12 часа да залеем отново площадите и да ревнем "Оставка, референдум!" Европа гледа, плаши се, впечатлена е от всенародната акция в 134 градове и села миналата събота. Да я повторим!
      Едно инатливо малцинство, съставено от безродници, джендъри и корупционери, обяздило властта с фалшифицирани избори, ползващо се с около 12% обществено доверие...Рекламната агентка на хазарта Киселова, погребалният агент на БСП Насо Фритюрника, чалгарят Слави Зулуса, генерал Гном, девианти като Козилата, професионалният ренегат Божанков Hello Kitty, Чехлю Банов, Гого Папийонката, Паси "Майната му на православието", нацистът Тагаренко, грантоядите от БТВ, Нова, БНТ...и шефовете им Борисов и Пеевски, уличен по "Магнитски"!

Вярно ли ще позволим точно на тази менажерия да убие ....

За всички мислещи хора вече е очевидно, че евро-талибаните и подлогите в политиката тласкащи българите в капана на фалиралата им евро-зона не представляват повече никого, освен собствените им корумпирани политически задници...

итн, бсп, дб... са бутафорни партийки зад които вече не стоят реални избиратели...

Участието във властта на тези подлоги измекяри, и предатели на България е нелегитимно...

Слави-зулуса нали обещаваше на избирателите си, че ще изчегъртат Борисов от властта... И какво стана накрая - тея от ИТН се гушнаха с Борисов и станаха новите подлоги на мафията герп-дпс...

Зулуса толкова години се преструваше на патриот, а се оказа един долен, смотан и презрян измамник и предател на род и родина готов да предаде на тепсия държава с 1300 годишна история в ръцете на корумпирана германска бабишкера .

Дали затова е получил прилична награда за делата си от съдбата и възмездието ?

https://www.zajenata.bg/%D1%81%D1%82...ews143917.html
      Last edited by Frosty; 06.06.2025, 15:46.
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Аз съм неуморен френски пенсионер, спя по два часа на обяд и водя просветителски курсове за предимствата на еврото. Подпрял съм соларките така, че да не ги бутне кучето и да спре фермата за крипто. Имам череши в двора, бера ги и ги продавам по дизюро авон ла порт. Имам и езеро с лилии, пълно с костенурки. Седна на пейката да ги гледам и си спомням селския вир на село и скъсаните панталонки. Но нещата тук са модерни, не като в оная смотана страна, пълна с комунисти във всеки шкаф в малката ведомствена гарсониера. Левът нямаше никаква разменна стойност и почти не се използваше. Плащах десет лева наем. Карах стар москвич, който тъстът ми бе получил като герой на социалистическия труд и ни го бе подарил за първото му внуче. Палех го само в неделя, защото резервоарът му беше пробит и харчеше колкото еърбъс. Дарих го с още две, но партията не даваше повече и за третото ни подари значката си. Изучихме се с жена ми, започнахме работа, развихме се кариерно и академично. Дойде краят на системата и ние пристигнахме тук със значката на тъста и 20 долара в джоба. Тия 20 долара бяха моят първи милион, затова не ме питайте за тях. Започнах работа в "Креди Сюис", защото имам докторска степен по математика от всекидневната ми борба за насъщния и на интервюто ги бях убедил, че ако 20 долара преминат през трансформациите на Лаплас, могат да се получат безкрайно дълги формули от Париж до Лазурния бряг и да ядеш по една тава с панушокола на всяка бензиностанция. Така попаднах в света на парите и разработих програми за акселериране на паричния поток, който можеше да мине през 25 метров градински маркуч. Когато замениха франка с евро, това изобщо не повлия на моите разработки. Затова сега давам своя опит на хората и ги просвещавам, че това са просто едни хартийки и е все тая, дали ще ползват левове, евро или детски спомени от картички от морето.

Коментар

Парите обичат тишината, но сега стотици хиляди се бунтуват срещу разкапващите се европейски пари. Дали банкерите от ЕЦБ са спокойни? Дали са спокойни кураторите им от Давос? Бръкнахме с пръст в раната, дискредитирахме местния слугинаж на розовия фашизъм в лицето на ГЕРБ, ДПС и ДБ.
          Ще има ли безплатни кебапчета?
          А ако взема и чаветата с мене, ще има ли кебапчета и за тях?
          И кой ще ми даде плакат "Не на верото"?
          Last edited by Mateev; 06.06.2025, 14:58.

Коментар

• Западните медии пишат активно за малка България, както никога в последните десетилетия.

Според Ройтерс страната ни е "остро разделена. Голяма част от българите се чувстват насилствено принудени да влязат в еврозоната и са залели улиците в протести".

Според "Гардиън" българските власти "скандално са отказали провеждане на референдум за еврото и това е подпалило народно недоволство".

Според "Times Now" българите са извикали от площадите: "Долу ръцете от валутата ни! Затвор за Урсула!" Авторитетното издание пише че "България въстава срещу ЕС".

Нали знаете, приятели, че това се дължи на всички нас? Че успяхме, че ни чуха, че дори либерастката преса ни забеляза, че на карта е поставено не просто нашето интрегриране с еврото, а бъдещето на самото евро?

Значи има смисъл да продължим и в неделя, 8 юни, от 12 часа да залеем отново площадите и да ревнем "Оставка, референдум!" Европа гледа, плаши се, впечатлена е от всенародната акция в 134 градове и села миналата събота. Да я повторим!

Предстоят ключови гласувания на лидерите в Съвета на Европа, анализатори твърдят, че Австрия и Нидерландия може да наложат вето (както се случи за Шенген), надеждите ни са насочени и към Фицо и Орбан. Въпросът е да не се предаваме и да помним - до 1 януари 2026 г. по всяко време може да се проведе референдум!

Кой е срещу нас, кой ехидничи и обижда, кой ни брои с ChatGPT и ни набеждава за "копейки" и "невежи"? Украинистите с жълтосини знаменца по профилите, участниците в "София прайд", Костовистите от Седмия ден, клиентелата на ГЕРБ, сраснала се за 20 години с държавния и общински апарат.

Едно инатливо малцинство, съставено от безродници, джендъри и корупционери, обяздило властта с фалшифицирани избори, ползващо се с около 12% обществено доверие...Рекламната агентка на хазарта Киселова, погребалният агент на БСП Насо Фритюрника, чалгарят Слави Зулуса, генерал Гном, девианти като Козилата, професионалният ренегат Божанков Hello Kitty, Чехлю Банов, Гого Папийонката, Паси "Майната му на православието", нацистът Тагаренко, грантоядите от БТВ, Нова, БНТ...и шефовете им Борисов и Пеевски, уличен по "Магнитски"!

Вярно ли ще позволим точно на тази менажерия да убие лева, лъва от герба, Левски, националния ни суверенитет?

Борисов вика "Заведох ви там, където Левски е искал да бъдем!"

Какъв цинизъм! Долу ръцете от Левски! Левски се бореше за "чиста и свята република", не за мафиотизирана колония, в която народовластието е грубо потъпкано от плутокрацията.

Дойде време да накажем освернителите на Апостола. Да следваш заветите му не значи да кръстиш летището си на негово име, а в същото време да унизяваш народа си...

ПП: ХАЙДЕ, ИБРИКЧИИТЕ ДА ИДВАТ ДА ФЛУУДВАТ !

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
              Защитниците на лева е достатъчно да знаят, че 9000 от копейките им ще се обменят за 1 евро!

От Facebook
              ПИТАШ ГО ЗАЩО МУ Е ЕВРОТО, А ТОЙ ЗАПОЧВА ДА ВИКА, ЧЕ СИ ПУТИНИСТ И КОПЕЙКА...

Получих стотици коментари от всякакви знайни и незнайни фенове на еврото. Нито един от тях не написа аргументирано защо иска да влезем в еврозоната. Пиша им моите причини да съм против - не искам да приемаме еврото, защото знам, че ще поскъпне рязко почти всичко. Виждал съм го в Италия и в Гърция. Освен това ще станем окончателно част от една система, която се е запътила скоростно към собственото си унищожение и влизайки в нея ние моментално се обричаме на същото. По-добре е да си останем с лева, както запазиха валутите си къде по-богати и развити членки на ЕС като Швеция, Дания или Чехия…

Ерго - на мен ми е ясно защо съм против. Ама те защо са ЗА?

Един ми писа, че у нас щяла да спре корупцията след еврото, че банките и работодателите щели да са под контрол и т.н. напълно глупави глупости, нямащи нищо общо ни с еврото, ни с Европа.

В повечето случаи отговор дори няма. Просто се започва едно леене на тонове помия без абсолютно никаква аргументация. Редовното писание е “мръсни путинисти”, “ватенки”, “копейки” и т.н. клиширани тъпотии, нямащи съвсем нищо общо с влизането ни в еврозоната.

Аргументи като този, че Словакия на Фицо е в еврозоната, но само той от ЕС отиде в Москва за 09.05. не ги вълнуват. Не ги вълнуват и въпросите защо Полша, Унгария, Чехия и Румъния не искат евро.

Те си знаят тяхната - копейки сме били, путинисти и т.н. Поне аз не съм чувал и не вярвам Путин да е особено заинтересован дали България ще влезе или няма да влезе в еврозоната. Мисля, че това него изобщо не го вълнува. Няма си ядове Путин, че с нас да се занимава.

Нашите европеиди, обаче сляпо вярват, че лично руския президент се е заел с крупна хибридна операция да организира митинги и шествия у нас срещу приемането на еврото, за него това е въпрос на живот и смърт. Пълна глупост, ама като им я повтарят постоянно от бТВ и Нова и те вярват.

Всичко това за пореден път доказва наивността, да не казвам простотията на нашия масов българЯн. Хайде, тези от телевизиите, които от месеци обясняват за ползите от влизането ни в еврозоната, тях ги разбирам. Те си вършат работата за която им плащат - псевдоексперти, псевдоанализатори, псевдополитици и псевдожурналисти поне работят за пари. Пък и повечето от тях едва ли ги бърка особено дали ще сме с евро, долар или лев, понеже имат достатъчно от всичко.

Иде реч за масата българи. Повечето са само жертви на платените пропагандисти. Те получават заплати или пенсии по 800- 1000-1500 - 2000 лева, които ще станат наполовина в евро и това огромно мнозинство европеиди също ще реве ако влезем в еврозоната, обаче до такава степен е зомбирано от пропагандата, че ни приема, ни предава.

Има и още един аспект, който наднича срамежливо зад профилите на такива дивидууми. Голяма част от тях искат неистово еврото за да лекуват дълбоко вменените си комплекси за малоценност. Един вид - като приемем еврото и “аз ще стана французин, немец или холандец”. Това се случва в невинните и изпразнени от интелект съзнания на много от българЯните. Те са комплексирани до мозъка на костите, че са българи, че са на балканите, че никой не ги бръсне за слива и, виждаш ли, като вземем еврата вече ще сме богаташи, европейци, част от цивилизования запад. Толкова смешно е, че чак тъжно, но и него няма как да им го обясниш.

Няма как да им обясниш и това, че “за” и “против” еврото е пореден повод за деление на обществото в полза на олигархичното статукво. Това статукво отдавна е в евро и доларовата зона, обаче пък му е дюшеш народа да е разделен, както му е дюшеш, че ще си делне едни 40 млрд.

Обаче, подобно на другите аргументи, тази полза на елита и беда за обществото не може да бъде обяснена на никого. Нито слушат, нито чуват.

Реалният проблем след влизането ни в еврозоната е един и за българЯните и за “путинистите”. Всички обикновени българи ще обеднеят още. Богатите ще станат по-богати, а бедните - по-бедни.

Защото приемането на еврото не значи, че ще ни изсипят от европейската централна банка по 50-100 000 евро на човек и ще заживеем в рая.

Проблемите с бедността, със скъпите и некачествени храни, с корупцията, кражбите и измамите, с липсата на елементарна пътна инфраструктура и изобщо с пълната развала на обществото и държавата ще си останат наши проблеми както са такива отдавна.

И още нещо - всички обикновени българи ще станем окончателно заложници на интересите и болните амбиции на шепа глобалисти от Лондон, Брюксел и Давос. Загивайки, те ще завлекат и нас в бездната и няма да има отърване.

ПП: ХАЙДЕ, ИБРИКЧИИТЕ ДА ИДВАТ ДА ФЛУУДВАТ !

Коментар

• Защитниците на лева е достатъчно да знаят, че 9000 от копейките им ще се обменят за 1 евро!

От Facebook

Коментар

• Ето, вместо да четете нескопосани фейкови преразкази,
                  четете оригинала на

Конвергентния доклад 2025 за България
                  Convergence Report 2025 on Bulgaria

https://economy-finance.ec.europa.eu...e=ip320_en.pdf

---------------------------------------------------------------------------

"Заключение:
                  Широкообхватният анализ на основните фактори, които са от значение за устойчивостта на българската конвергенция показва, че са налице достатъчно стабилни условия, за да може страната да поддържа устойчив път на конвергенция в средносрочен план, като по този начин подкрепят положителна оценка. Въпреки това продължават да съществуват значителни предизвикателства и ще е необходимо да се поддържа строга фискална политика, за да се използват пълноценно ползите от участието в еврозоната и да се сведат до минимум рисковете за пътя на конвергенцията в бъдеще. "

"Conclusion:
                  he broad-based analysis of underlying factors relevant for the sustainability of Bulgaria’s convergence suggests that sufficiently robust conditions are in place for the country to be able to maintain a sustainable convergence path in the medium term, thus supporting a positive assessment. However, significant challenges remain, and policy discipline will need to be maintained in a determined manner to fully exploit the benefits of participation in the euro area and minimise risks to the convergence path going forward."
                  ---------------------------------------------------------------------------

Last edited by barbaron; 06.06.2025, 09:14.

Коментар

ЕТО ТОВА СА ТИ ЕВРОКОМИСАРИТЕ И КОМИСИИТЕ ИМ !!!

ИСТИНСКАТА СЪЩНОСТ НА ЕВРОКОМИСАРИТЕ И ФАЛШИВАТА ДЕМОКРАЦИЯ

Истинската същност и идеология на еврокомисарите и силите, които стоят зад тях могат да бъдат разбрани единствено през призмата на историческия анализ.

Казват, че определени исторически събития имат цикличност и свойството да се повтарят под една или друга форма; „кукловодите“ от световното задкулисие обаче нарочно им слагат различни наименования, а пропагандната машина въвежда нови термини за да объркат непосветените в сатанинските им дела. По някой път обаче „богоборците“ са така самоуверени, че допускат фатални грешки, които ги демаскират пред Гражданското общество.......

В прицела ми сега са структурите на Европейския съюз и опитите на определени сили той от свободен съюз на суверенни държави да се превърне незабелязано в тоталитарна федерална супердържава по подобие на САЩ, със всички произтичащи от това негативи. Особена роля в това имат т.нар. еврокомисари с разширени пълномощия към ЕС и извън него.

Ако сравним настоящите еврокомисари с болшевишките комисари в Съветския съюз от началото на 20 век, веднага ще видим общите тенденции, същата престъпна идеология, пропагандно „промиване на мозъци“ и геноциден план (които очевидно произлизат от един и същи Център) и всичко ще си дойде на мястото. Тези комисари въпреки внушенията, които се правят и сега не бяха етнически руснаци, а юдеизирани хазари и дегенерати с престъпна психика, организирани на масонски принцип. Онези, които са чели великолепната книга на д-р Джон Коулман „Комитетът 300“, както и книгите на Никола Николов, проф. Григорий Климов, Бил Купър („Тихи оръжия“), Георги Ифандиев, Хенри Форд („Интернационалните евреи“) и Дъглас Рид („Спорът за Цион“) ще разберат какво имам предвид. Разликата между двата вида комисари май е само в облеклото и фалшивите усмивки, с които ви забиват прецизно ножа в гърба.

Сборище на болшевишки комисари - садисти и безмилостни палачи; сред тях се виждат и баш гадовете Ленин (с истинска фамилия Бланк), Дзержински (полски юдеин) и Лев Бронщайн Троцки (чифут парексаланс).

Да, сегашните използват доста по-рафинирани методи (научно разработени в институти като зловещия институт „Тависток“), но целите и пораженията са същите; дори може да се анализира и поспори дали сегашния скрит геноцид не е по-ефективен от едновремешните разстрели, концлагери и масово избиване на хора, например чрез „Гладомора“ в Украйна където по този начин бяха ликвидирани над 7 млн. души. В България например след 1944 г. комунистите с помоща на комисарите и полу-грамотните милиционери избиха над 140 000 души от интелигенцията, а 300 000 бяха репресирани по лагери, затвори и интернирани. По време на „демокрацията“ и „прехода“ (1989-2013 г.) ние загубихме пряко около 1 млн. души преждевременно умрели в активна възраст (от стрес, болести, безработица, негативни облъчвания и др.) и около 2 млн. икономически и политически емигранти бяха принудени да напуснат страната, при това без България да е водила война. Сравнявайте да видим; тук дори не навлизам в детайли за да не травмирам допълнително аудиторията. Достатъчно е да спомена за 300 000 българи болни от рак и, че според официалната статистика всяка година 30 000 от тях умират, някои без дори да ги лекуват. Т.е. всяка година в България умира един средно малък град, без това да притеснява никого от официалните власти, още по-малко еврокомисарите и отговорните фактори в ЕС! Считате ли това за нормално и защо до сега не е било така; я анализирайте малко по-внимателно и ще разберете?!?

Ако на сегашните еврокомисари им сложим едновремешните униформи, кожените куртки, каскетите и наганите на кръста, в никой случай няма да можем да ги различим от болшевишките, защото са от едно и също тесто!...... Също така задачите и на едните и на другите са поставяни и спускани от едно и също място – това е повече от сигурно. Някои сегашни са изключително нагли и арогантни, като например еврокомисарката Кристалина (Сталинка) Георгиева, която си позволи да изкаже публично мнение, че имигрантите от Африка и Близкия Изток щели да подобрят демографския срив в България?!? Ами да започнат първо от нейното семейство тогава и да не използват вазелин.....

Ето ги и сегашните еврокомисари с репетираните пред огледало фалшиви усмивки
                    .

Дори и за неспециалиста е ясно, че и едните и другите комисари изповядват една и съща разрушителна идеология; само методите са им малко по-различни. Нека видим общите неща:

- Едните говореха за „интернационализъм“, а сегашните за глобализъм и „мултикултурно общество“, т.е. смесване на раси и култури в безличен „тюрлюгювеч“ - колкото по-безличен толкова по-добре. Така нацията идеално се превръща в аморфна маса без тежест – лесна за манипулиране, мачкане, управление, унижение и унищожение.

- Тогава властта беше „народовластие“ (ама точно на едно определено племе), всички бяха равни, но едни бяха по-равни от другите; сега имаме „демокрация“, което смислово е същото. Тоталитарната диктатура сега е умело замаскирана като „демокрация“.

- Разбиване и унищожаване на традиционното семейство; сега включително и чрез еднополовите бракове, които тихомълком се разрешават чрез прокарвани закони в някои страни от ЕС.

- Заробване и обезличаване на нацията; отричане на националната държава и изземване на суверенитета.

- Подмяна на традиционната ценностна система и замяната и със сурогати и сатанински материализъм и атеизъм.

- Пропагандиране на някаква псевдо толерантност, либерализъм и поносимост към всякакви извратености и сбърканяци (хомосексуалисти, гейове, лесбийки, педофили, содомити, наркомани, бисексуални, травестити, психопати, дегенерати, юдео-масони и др.), които се обявяват за нормални и законово преследване на нормалните хора, които не са съгласни с натрапените им отвратителни и отблъскващи норми на поведение.

- Заклеймяване на „врага“ (нормалните хора) с термини като „нацисти“, „фашисти“, „антисемити“, „ксенофоби“, „националисти“, „хомофоби“, „терористи“ и др. подобни етикети, чиято цел е да сплашват и тероризират хората и да блокират свободната мисъл и воля! Тези етикети се лепят най-вече на прогресивни хора и организации, които са патриотично настроени и са защитници на националната държава запазваща суверенитета си, специфична култура и идентичност.

- Воюват с християнската религия („опиума на народите“), но не и със сектите, окултизма (всякакви псевдо духовни и сатанински учения) и исляма, които се използват като оръжие и терор срещу християните, особено православните. Стимулират разкола в Църквата и по всякакъв начин се „набиват клинове“ за да я обезсилят и да намалят влиянието и в обществото.

- Идеологията на комисарите и еврокомисарите това е идеологията на глобализма или с други думи „Новия световен ред“; зад което прозира тоталитарна диктатура, мракобесие, мизантропия, унищожение, деградация и сатанински богохулни учения, които даже не е необходимо да дискутираме – толкова са отвратителни!

Колкото по-скоро ги разобличим напълно и се отървем от тях; толкова ще е по-добре за хората и Европа ще стане едно по-добро място за живеене; без престъпна имиграция, бангстери/лихвари, олигарси и обществени паразити, без войни, тоталитарна диктатура, двойни стандарти и геноцид!

Зловещата сграда на НКДВ - главната квартира на болшевишките комисари на Любянка в Москва.

Седалището на еврокомисарите в Брюксел.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                      След въвеждане на еврото, 30% от населението на прибалтийските
                      се изнесло да живее на друго място...

И що така ?
                      Щото това е ЛЪЖА. И това.

Коментар

• След въвеждане на еврото, 30% от населението на прибалтийските
                        се изнесло да живее на друго място...

И що така ?

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Това го е написал човек, който не е стъпвал в банка и не е вземал кредити

Парадокс но повечето лихви по ипотеки са обвързани с Еуробора + надбавка.

Сигурно на надбавката влияе
                          Вчера, простото киро го гониха точно притеснени от това кредитополучатели, ще следим събитията .

Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
                            Oще ще излизат ! Цяла Европа ще разбере за измамите и машинациите на шайката !

Коментар

МИТ 9: „БНБ няма инструменти за монетарна политика заради валутния борд.“

ФАКТ: Въпреки валутния борд, БНБ разполага с ефективни инструменти за контрол на паричната маса и финансовата стабилност:

Задължителни минимални резерви (ЗМР): БНБ изисква банките да държат 12% от депозитите си като резерви, което ограничава количеството пари, които могат да отпускат като кредити и така БНБ влияе на лихвите.
                              Това го е написал човек, който не е стъпвал в банка и не е вземал кредити

Парадокс но повечето лихви по ипотеки са обвързани с Еуробора + надбавка.

Сигурно на надбавката влияе

Коментар

• Коментар

Working...
                                X