IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нашите соросоиди и русофоби ако търсят резервни части за ф-16 блокаж 70,
    един приятел от Горубляне има такива части:

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение

Ама точно така е, разбира се, от европейската централна банка също смятаха така и затова наложиха на гърците спестовност в рамките на 30 евро на ден на човек
      Това беше при теглене от банкомат или на гише.

Иначе можеше да си превеждаш колкото искаш пари стига да стоят в Гърция, но не и в чужбина.

Проблемът си беше предизвикан от самите гърци и трябваше да се овладее банковата криза.

Нищо не пречеше тогава на "гордите" гърци да излязат от Еврото и да си напечатат нова тяхна си валута.

Проблемът обаче е с доверието, едва ли някой щеше да я ползва

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Защо бъркаш ограничение на теглене кеш по време на някаква криза за да няма паника( вече няма ограничения) с това да не можеш да си харчиш парите от банковата сметка?
        Абе ей Митьо, ти кой беше, че да ти давам едноличен контрол въхру моите пари и финанси, които са лично моя собственост,
        и ти да се разпореждаш с моите финанси, и ти на мен да ми казваш с моите пари какво да купувам и какво да продавам ?!

Жена ли си ми, роднина ли си ми, къв си ти въобще, че да ти давам контрол върху моите финанси ?!

Евро-комунетата и евро-бабишкерите в тази евро-талибанска комисия нещо много си повярвахте,
        ама не си мислете, че хората в Европа са толкоз тъпи да се вържат на ваште въдици...

https://www.facebook.com/photo/?fbid...52162473589838

И населението в Европа се готви да даде отпор на цифровото робство и на цифровия конц-лагер...

Коментар

• ЗА ЕВРОТО И ЕВРОЗОНАТА

Искам да попитам, някой случайно да знае какво точно се случи на 4 март 2025 година във Хонконг (известен в Европа като Специален административен район Хонконг, Hong Kong Special Administrative Region)?
          За това няма да чуете и дума в българските (а и европейските медии), но случилото се касае Европа, Еврозоната и де що е самоопределящ се като гражданин на Европа, който до скоро се считаше за "евроатлантик" но сега е само "европеец".

И понеже не знаете какво точно се случва, нека ви обясня.
          Хонконгската фондова борса (HKEX) стартира проект за надграждане на своето звено за централни парични пазари (CMU), с цел да го трансформира в най-големия централен депозитар на ценни книжа в Азия.
          За да се случи това, обаче е нужно тази структура да разполага със съответните активи. До момента тези активи се съхранявата в Белгия (Европа), но сега те ще се съхраняват в Хонгконг (Далечния Изток).
          Просто едни активи от Европа ще бъдат върнати в Китай, където им е мястото.
          Clearing Limited е създадена през октомври миналата година и започва да предоставя съответните услуги през януари тази година. Това на практика поставя всички страни, свързани по един или друг начин в този процес пред свършен факт.

На 4 март CMU и HKEX подписаха меморандум за разбирателство и задълбочаване на сътрудничеството „за оптимизиране на инфраструктурата за ценни книжа на капиталовия пазар в Хонконг“. Това означава, че процесът има необратим характер и стартира процедурата по набиране на необходимите финансови активи.
          КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА ЗА ЕВРОПА?
          Това означава, че базираният в Белгия централен европейски депозитар Euroclear, ще трябва да предостави на Clearing Limited (който както бе споменато е базиран в Далечния Изток) "скромната сума" от няколко трилиона (не е грешка, става дума за трилиони, а не за милиарди) под формата на ценни книжа.
          Дали на Европа и на Белгия това им харесва или не е без значение, защото тези ценни книжа не са европейски. Европа печелеше от таксите за обслужване и лихвите по тях. Сега това приходно перо ще работи за Китай и други държави, които определено не са европейски.
          Но ако мислите, че проблемите на европейските финансисти свършват до тук, значи нямате и най-малка представа какво реално се случва.

След "онази среща" в Риад, всички държави от Близкия и Средния Изток предявиха подобни искове към Европа.
          Европа ще трябва да връща депозитите и това не подлежи на дискусия. И тук става дума за трилиони, а не за милиарди. Милиарди от лихвите и таксите, които ЕС използваше за финансиране на свои проекти са друга тема, която вече е приключила.
          В този ред на мисли някакви лица, със съмнително ниво на компетентност, решиха, че точно в този момент ЕС се нуждае от едни 800 милиарда. Истината е, че "заемът" трябва да бъде 150 милиарда EUR, а останалите 650 милиарда EUR ще бъдат събрани от държавите членки. И това в момента, в който Clearing Limited иска да бъдат върнати всички ценни книжа при това незабавно.
          За тези, които не четат китайската преса ще спомена, че тук не става дума за "замразените руски активи", а става дума за, цитирам: "... активи на държави от Далечния Изток и Океания". Това важи и за активите на арабските инвеститори.
          Лично аз не виждам как белгийският (който е и централен европейски) депозитар ще излезе от така създалата се ситуация.
          Съвсем друг е въпросът, че ЕС трябва да върне и два други заема, които получи от САЩ, съответно през 2008 година и през 2014 година и за които също не сте чували, но за които аз и колегите знаем и следим внимателно как се обслужват (по-скоро как ЕС отказва да ги обслужва).
          Забавното в случая е, че и двата заема (те вече определено са за милиарди) са, цитирам "незабавно изискуеми", с всички произтичащи от това последици. А в момента САЩ са решени да съберат всички дължими суми от своите длъжници.

Мисля, че е излишно да казвам, че считано от 4 март 2025 година ЕС се превръща в най-големия длъжник в света. И ако не ми вярвате, попитайте Юй Вей Бен, който подробно на чист китайски език ще ви разясни какво точно е намислил да направи със задълженията на Европа и защо е дошло време да се плаща сметката.

ИЗВОД:
          Каквото и да си говорим, както Китай, така и държавите от Близкия и Средния Изток, предприеха тези мерки, поради факта, че някой в Европа, реши да използва икономически механизми за политически цели. Да не забравяме и кой бе инициатор на това решение, което ще доведе Европа до тежка регионална катастрофа, с необратими последици за икономиката.

Коментар

• https://www.youtube.com/shorts/Vzx7bXxy_PM- kogato човек няма карта, а кюта с налични

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ами че то правителството много неща може да направи с мене, дори и да ме мобилизира и прати на война. Е и какво от това - такъв е живота. На който не му харесва дадената държава, ами да си търси друга. Ако не му харесва цивилизацията, ами да отива да живее в колиба някъде из горите тилилейски.

В момента обаче живеем в мир, икономиката е във възход, и няма никаква опасност от каквото и да било поне в близко бъдеще. Та не разбрах за какво трябва да се притеснявам, и какво общо има с това Еврото или кредитните карти?

Разбираш ли - могат не означава, че ще го направят.
              Най-ми хареса това, че нямало никаква опас ост от каквото и да било поне в близко бъдеще. Сънчо и Педя човек - ряпа да ядат.

Коментар

ф 16 е повреден-

Дори не е летял, а вече има повреда!
                ТРАГЕДИЯ!
                Каква европейска.сигурност, какво противодействие на Русия?!

Стадо евроатлантически маймуни два месеца приклеква около едно дефектно тенеке и се почесват по теметата в недоумение и потрес. Абсолютното дъно. Папуа Нова Гвинея ряпа да яде.

И тия корумпета щели да влизат в евро-зоната... ХА-ХА-ХА-ХА...

Коментар

Не ми стана ясно защо някой трябва да те ограничава да харчиш по-малко пари, отколкото имаш и отколкото искаш? Точно обратното - всяка една държава има интерес да кара населението си да харчи колкото се може повече пари, дори и на кредит. Това е начина за бърз икономически ръст.
                  ЕСТЕСТВЕНО - не си чувал за AGENDA 2030, не си слушал в какви посоки вървят разсъжденията на World Economic Forum, въобще - пасеш си спокойно и безметежно, от ТЕЛЕВИЗОРА ти казват, че всичко е наред, и живота си върви

Коментар

Те това не могат да разберат, че големите корпорации финансиращи предизборните кампании на политиците имат интерес да харчиш колкото може пове, даже ако нямаш да ти дадат на заем( кредит), правителството събира също повече акцизи,ДДС и т.н. като харчиш, та с 2 думи НИКОЙ няма интерес да ти ограничи харченето
                    Ама точно така е, разбира се, от европейската централна банка също смятаха така и затова наложиха на гърците спестовност в рамките на 30 евро на ден на човек

Коментар

О не не си ме разбрал, идеята ми е че правителството може да те контролира- какво стана с гърция и тяхното НЕ- ами от ецб ги резнаха и толкова. Какво стана със шофьорите в канада- ами блокираха сметките на шофьорите и когото хванаха на камерите като поддръжник. Защо- защото си недоволен от действията на правителството и си позволяваш да ги критикуваш

Това е, иначе просто парите са блокирани, тоест ти не можеш да харчиш за каквото и колкото си искаш
                      Ами че то правителството много неща може да направи с мене, дори и да ме мобилизира и прати на война. Е и какво от това - такъв е живота. На който не му харесва дадената държава, ами да си търси друга. Ако не му харесва цивилизацията, ами да отива да живее в колиба някъде из горите тилилейски.

В момента обаче живеем в мир, икономиката е във възход, и няма никаква опасност от каквото и да било поне в близко бъдеще. Та не разбрах за какво трябва да се притеснявам, и какво общо има с това Еврото или кредитните карти?

Разбираш ли - могат не означава, че ще го направят.

Коментар

Защо не си изхвърлиш дебитната карта " за да не ти ограничават финансовата свобода" и вместо да теглиш на банкомат да ходиш да се редиш в клон на банката, вместо да си купиш нещо онлайн да ходиш до магазина сметките да се редиш и да си го плащаш на каса, като ходиш на почивка да мъкнеш кеш и да се чудиш кой да седи " да го пази" докато си в басейна или морето, да декларираш пари на границата ако ходиш да почиваш навън и т.н.
                        Как не сте се поинтересували бе, как нищо не сте разбрали все още, това е неописуемо и невероятно! Какво общо има дебитна карта с дигитално евро! НИЩО! Какви са уникалните функции на дигиталните валути - заради които искат да ги приемат? Прочетете бе, поинтересувайте се, СТАДО! За къде е влака! Питайте!

"Дигиталното евро" може да има срок на годност - ако не го изхарчиш за установен период, губиш го. Също може да не работи за купуване на конкретни продукти - най-лесен пример, алкохол или цигари - ако по някаква причина "Властите" решат, че не трябва да го правиш. Но също така - може да не работи за купуване на месо, или фойерверки, или кухненски нож. Или да имаш месечен лимит. Въпрос на време е да присвоят "въглеродни кредити" на всеки, и да се смята по колко потребяваш на месец - и автоматично ще се блокира възможност за пазаруване на огромен набор от продукти или услуги след надвишаване. Помните ковид-лудостта - не можеше да се отдалечаваш от дома си, понеже има настинка - с "дигитално евро" може да се зададе до какво разстояние от местообитанието ти ще работят. И тн. Инструмент за свръх-контрол, с несъмнена цел тоталитаризъм
                        Last edited by cyclop; 01.05.2025, 14:42.

Коментар

Защо бъркаш ограничение на теглене кеш по време на някаква криза за да няма паника( вече няма ограничения) с това да не можеш да си харчиш парите от банковата сметка?
                          Хахаха, самата криза е вече паника, какво е кризата- неумение/несправяне с текущите задължения

Криза е ситуация на изпитание с висок интензитет в очакване на решение за преодоляването си. Валидно е и обратното: всяка ситуация на изпитание с висок интензитет, изискваща вземане на решения, може да бъде наричана криза.

Тоест ти имаш плащания, но не можеш да ги направиш защото банката/правителството е решило нещо си- това не е твоя работа, парите са си там, твои са си, но ти не може да оперираш с тях- това се отнася за картовите разплащания. Докато ако имаш пари в брой това се избягва. Разбира се парите в брой си имат своите недостатъци които бяха описани преди

Коментар

Не ми стана ясно защо някой трябва да те ограничава да харчиш по-малко пари, отколкото имаш и отколкото искаш? Точно обратното - всяка една държава има интерес да кара населението си да харчи колкото се може повече пари, дори и на кредит. Това е начина за бърз икономически ръст.
                            Те това не могат да разберат, че големите корпорации финансиращи предизборните кампании на политиците имат интерес да харчиш колкото може пове, даже ако нямаш да ти дадат на заем( кредит), правителството събира също повече акцизи,ДДС и т.н. като харчиш, та с 2 думи НИКОЙ няма интерес да ти ограничи харченето

Коментар

Мислиш и реагираш еднозначно- би трябвало който иска да тегли парите и нататък както си написал, другия вариант е с карта и нататък е ясно. Но първия вариант не се предлага и доколкото разбирам няма и да се предлага повече. Тоест ти се налага еднозначно да работиш по втория начин- картата. Но както се видя в канада и гърция работата с картата - мммммммммммммммм май не е много добра. В гърция можеха да теглят около 30 евро на ден, в канада мисля че бяха по либерални- около 50 долара на ден. Тоест ти може да имаш милиони по карта, но не можеш да ги ползуваш. В германия има магазини в които не можеш да платиш с карта при сметка по малка от 10 евро, тоест ти искаш да си купиш дъвка, но не може защото нямаш налични пари

Коментар

О не не си ме разбрал, идеята ми е че правителството може да те контролира- какво стана с гърция и тяхното НЕ- ами от ецб ги резнаха и толкова. Какво стана със шофьорите в канада- ами блокираха сметките на шофьорите и когото хванаха на камерите като поддръжник. Защо- защото си недоволен от действията на правителството и си позволяваш да ги критикуваш

Това е, иначе просто парите са блокирани, тоест ти не можеш да харчиш за каквото и колкото си искаш

Коментар

Working...
                                X