Е хайде сега обиждал съм те! Леко злорадствам и малко ти съчувствам.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Е хайде сега обиждал съм те! Леко злорадствам и малко ти съчувствам.Last edited by X_Y; 02.06.2025, 09:25.
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение[IM
]
В списъка на борците срещу цифровия концлагер – подготвян ни с натрапването на дигиталното евро се включиха и бойците от сдружение “Завера”. Те изпратиха предупреждение до президентите и премиерите на страните членки на ЕС, до председателите на Европейската комисия, Европейския парламент, Европейския съвет, Европейската централна банка, до Евростат и партиите в националните парламенти на страните членки на ЕС, че ако приемат България в Еврозоната и ни наложат еврото, ще се случи гръцкият сценарий, който ще повлече финансовата стабилност на цяла Европа. Ето и предупреждението им:
Уважаеми дами и господа,
Обръщаме се към вас, като активни участници в процеса на присъединяване на България към еврозоната, с цел да предотвратим допускането на грешка, която ще коства много както на България, така и на ЕС.
Както знаете, на 4 юни 2025 г. се очаква публикуването на извънреден конвергентен доклад за готовността на България за приемане на еврото от страна на Европейската комисия и имаме сериозни опасения за адекватността на изводите в този доклад, тъй като са налице всички основания да считаме, че те ще почиват на некоректни данни за състоянието на българската икономика. Излизащата в публичното пространство официална информация, касаеща инфлацията и бюджетния дефицит са неверни, в което лесно можете да се убедите от най-прости съпоставки, като например между темпа на приходите от косвени данъци с комбинирания индекс на физически обем и дефлатора на БВП за 2024 г., или пък между данните от ежемесечния бюлетин за дейността на местата за настаняване с индексите на потребителските цени в съответния сектор.
Всичко това се случва в условията на целенасочено натрапване по всички обществени медии на едностранчива и спорна информация, без възможност за изразяване на алтернативно мнение или провеждане на каквато и да било експертна дискусия, което по същество дискриминира поддръжниците на другата теза и по този начин навлиза в разрез с основополагащите принципи на ЕС, разписани в чл. 2 от Договора за Европейския съюз и чл. 11 от Хартата на основните права на ЕС.
Нещо повече, почти всички социологически анкети показват, че преобладаващите нагласи в българското общество не подкрепят приемането на единната валута в краткосрочен порядък и единственният начин да се разреши този въпрос по справедлив и демократичен начин е чрез провеждане на национален референдум. През 2023 г. над 604 000 граждани заявиха желанието си да бъде проведен такъв, но органите на държавната власт не се съобразиха с тяхното искане, въпреки че то изпълняваше всички условия за това.
Това потъпква основите демократични принципи, върху които почива идеята за изграждане на ЕС и отчуждава българското общество от идеята за Европа. Все повече хора живеят с убеждението, че общността е прекъснала връзка със своите основополагащи принципи и преминава в режим на тоталитарно управление, като това убеждение се засилва особено след като през 2023 г., в публикувани скандални записи на разговори между български политици се обсъжда, че има поет ангажимент да се съдейства на България да заобиколи критериите за присъединяване към еврозоната и тя да бъде одобрена независимо от степента на готовност.
Вие без съмнение сте наясно, че всякакви минали, настоящи и бъдещи нарушения на правилата и заобикаляне на критериите за присъединяване към еврозоната не водят до нищо добро. Влизането на една неподготвена страна, каквато в случая се явява България, би представлявало не само риск за нов гръцки сценарий и катастрофа за икономиката ни, но би застрашило самата еврозона, особено на фона на засилващите се турбуленции. Очевидно е, че ако в настоящото си състояние на пълна липса на готовност България бъде приета в еврозоната тя ще повтори гръцкия сценарий. Въпросът е дали при сегашната неблагоприятна икономическа обстановка и бързопроменящи се геополитически условия, страните членки могат да си позволят нова криза на единната европейска валута?
Призоваваме ви да вземете под внимание обстоятелството, че приемането на България сега ще вдигне всички дисциплиниращи ограничения на валутния борд и ще запрати страната във водовъртежа на дългова спирала по прищевките на всеки политик, който съзнателно или не е склонен да заложи бъдещето на България в името на личните си облаги.
Адресираме настоящото писмо до ключовите институции в Европейския съюз с молба за критичен анализ и преглеждане на предоставените от българското правителство и БНБ данни във връзка с поискания на 25 февруари 2025 г. извънреден конвергентен доклад от страна на българското правителство и управителя на БНБ до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард.
Анализът, изготвен от тези две институции е основна стъпка при оценката за готовността на една страна за присъединяването към валутния съюз и предвиди допуснати в миналото грешки при изчисленията, които доведоха до присъединяване на страна, която не бе подготвена за валутния съюз, с настоящото писмо се обръщаме и към статистическата служба към Европейската комисия.
Призоваваме Евростат да извърши проверка на начина, по който е формиран и изчислен бюджетният дефицит на България за 2024 г. В тази връзка припомняме разследването на Евростат във връзка с допуснатите от Гърция грешки през 1997 до 1999 г., които тогава доведоха до погрешна оценка при изчисляване на държавния дефицит. Въз основа на представените по-ниски цифри, през 2000 г. ЕС реши, че Гърция ще се присъедини към еврозоната през 2001 г. и цената за тази грешка се изплаща и до днес.
Искрено се надяваме, че в здравомислието в Парламента на Европа и Съвета на Европейския съюз ще надделее и при гласуването ще се спре не само потъпкването на демократичните принципи и волята на българските граждани, но и потенциалната заплаха от нова дългова криза в самата еврозона.
С уважение: Весела Станчева, сдружение „Завера“
Last edited by neon7; 01.06.2025, 23:21.
Коментар
-
Матэйкин, хората пишещи в този форум така и не разбраха - ти последно русофил под прикритие ли си, русофоб ли си,
къв го играеш ти въобще?!
Другото което се знае за тебе е, че си рупор на гербаджийска пропаганда, а там в вашия умрял герп сте събрани само пребоядисни комунета...
Last edited by X_Y; 02.06.2025, 09:23.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Позиция на Бойко Борисов
В интервю за немския вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung Борисов заявява, че снимките са резултат от политическа атака и че са направени от жена, която нарича "Мата Хари". Той твърди, че тя е влязла в спалнята му по време на негово отсъствие и е поставила предметите, за да го компрометира. Борисов подчертава, че снимките са манипулирани и че не отразяват реалността.e-vestnik.bg+1Actualno.com+1Blitz
Въпрос: – Каквито и да са скритите причини, не трябва ли да се притесняваме за състоянието на една държава-членка на ЕС и НАТО, в която правителственият ръководител може да бъде шпиониран в леглото?
Бойко Борисов: – Снимката е направена в правителствената резиденция, където живея. Отдавна съм разведен и живея сам. Имам ли любовен живот? Разбира се, че имам. Ако хората ги интересува, мога да го кажа: Аз съм човек с човешки потребности.
Въпрос: – Не бихме ви питали за това никога.
Бойко Борисов: – Можете спокойно да го направите. Въпросът е, че никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, охраната не е претърсвала и контролирала чантата й.
Въпрос: – Не е ли това невероятно безразсъдно?
Бойко Борисов: – Вероятно е било безразсъдно. Именно заради това на извършителите вероятно им е било лесно. Една красива жена може много лесно да преодолее защитата ми. Така враговете ми вкараха златото и пачките пари в къщата ми. Снимаха ме, докато спя и в други моменти направиха снимки на нощното ми шкафче с пари и злато в него. И след това има един видеозапис, който разкрива извършителите. Можете да видите как някой минава през къщата ми. Показана е банята, гардеробното помещение и накрая спалнята ми. Там има няколко шкафа, но човекът, който е правил видеото, целенасочено отива към нощното шкафче и отваря едно чекмедже, в което се виждат пари и златни кюлчета.
Въпрос: – Значи казвате, че жена, с която сте имал връзка, е вкарала това в къщата ви?
Бойко Борисов: (Борисов се изправя, взима дамската чанта на седящата до него шефка на кабинета му) – Погледнете тази дамска чанта: Вътре има достатъчно място, за да съберете малки кюлчета злато и пачки пари. И тогава ми се обажда дамата и казва: „Идваш ли? Чакам те.“. Аз й казвам: „Изчакай, все още съм на интервю, идвам след 15 минути“. Охраната има указания да я допусне в къщата ми, и сега тя знае, че има 15 минути, през които е необезпокоявана там. След това слага парите и златото в шкафчето ми, излиза и започва да снима с мобилния си телефон и отново идва в спалнята ми. Като Мата Хари.
https://e-vestnik.bg/34952/za-nevyar...ce=chatgpt.com
ПП. ставаш за смях вече!
ПП.2 направете си сметката, какво дължи тиквата на онези от ЕС ,които го изпраха . Роб до гроб !Last edited by X_Y; 02.06.2025, 09:21.
Коментар
-
Ами цялата държава и целият народ страдат от тези копейки. Това са платени комунета, които освен всичко друго са и путинисти.
Вярно е,че страда народа от тези копейки , включително и габровските такива .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
Po точно каза една красива госпожа дойде и наснима всичко
Позиция на Бойко Борисов
В интервю за немския вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung Борисов заявява, че снимките са резултат от политическа атака и че са направени от жена, която нарича "Мата Хари". Той твърди, че тя е влязла в спалнята му по време на негово отсъствие и е поставила предметите, за да го компрометира. Борисов подчертава, че снимките са манипулирани и че не отразяват реалността.e-vestnik.bg+1Actualno.com+1Blitz
Експертизи и разследвания
Според петорна компютърна експертиза, представена в Комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент, снимките и видеото са манипулирани. Експертизата установява несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките, както и несъответствия в светлината и сенките. Също така, метаданните на някои от снимките са били премахнати или манипулирани. Trud+5Blitz+5Trud+5Flashnews+1Trud+1Last edited by Mateev; 01.06.2025, 22:42.
- 1 like
Коментар
-
Ами цялата държава и целият народ страдат от тези копейки. Това са платени комунета, които освен всичко друго са и путинисти.
Коментар
-
Поредната лъжа. ББ нищо не е признавал, но вашето верую е лъжа, лъжа и пак лъжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
ХА-ХА-ХА копейки навсякъде ти се привиждат ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
Самият бб сам си призна всичко , какъв фотошоп ? Някой му ги бил сложил в стаята без негово знание.
- 1 like
Коментар
-
Този хотелиер е копейка ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev
Копейките сте експерти с Фотошопа. Това го знаят всички.
Въпрос: – Каквито и да са скритите причини, не трябва ли да се притесняваме за състоянието на една държава-членка на ЕС и НАТО, в която правителственият ръководител може да бъде шпиониран в леглото?
Бойко Борисов: – Снимката е направена в правителствената резиденция, където живея. Отдавна съм разведен и живея сам. Имам ли любовен живот? Разбира се, че имам. Ако хората ги интересува, мога да го кажа: Аз съм човек с човешки потребности.
Въпрос: – Не бихме ви питали за това никога.
Бойко Борисов: – Можете спокойно да го направите. Въпросът е, че никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, охраната не е претърсвала и контролирала чантата й.
Въпрос: – Не е ли това невероятно безразсъдно?
Бойко Борисов: – Вероятно е било безразсъдно. Именно заради това на извършителите вероятно им е било лесно. Една красива жена може много лесно да преодолее защитата ми. Така враговете ми вкараха златото и пачките пари в къщата ми. Снимаха ме, докато спя и в други моменти направиха снимки на нощното ми шкафче с пари и злато в него. И след това има един видеозапис, който разкрива извършителите. Можете да видите как някой минава през къщата ми. Показана е банята, гардеробното помещение и накрая спалнята ми. Там има няколко шкафа, но човекът, който е правил видеото, целенасочено отива към нощното шкафче и отваря едно чекмедже, в което се виждат пари и златни кюлчета.
Въпрос: – Значи казвате, че жена, с която сте имал връзка, е вкарала това в къщата ви?
Бойко Борисов: (Борисов се изправя, взима дамската чанта на седящата до него шефка на кабинета му) – Погледнете тази дамска чанта: Вътре има достатъчно място, за да съберете малки кюлчета злато и пачки пари. И тогава ми се обажда дамата и казва: „Идваш ли? Чакам те.“. Аз й казвам: „Изчакай, все още съм на интервю, идвам след 15 минути“. Охраната има указания да я допусне в къщата ми, и сега тя знае, че има 15 минути, през които е необезпокоявана там. След това слага парите и златото в шкафчето ми, излиза и започва да снима с мобилния си телефон и отново идва в спалнята ми. Като Мата Хари.
Last edited by neon7; 01.06.2025, 22:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнениеБанките: Кешът у българите е над 30 млрд. лв., внесете си парите на депозити преди въвеждането на еврото
Кешът в България е все още над 30 милиарда лева и Асоциацията на българските банки призовава гражданите да внесат тези пари в банките преди въвеждането на еврото. Това обясни пред БНР главният секретар на институцията Джеймс Йоловски.
https://www.segabg.com/hot/category-...nad-30-mlrd-lv
Как ви се струва тази работа ??Парите в обращение у нас са нараснали с 5,5 на сто или 1,616 млрд. лева през миналата 2024година, достигайки 31,078 млрд. лева към края на месец декември
https://business.dir.bg/banki-i-fina...d-31-mlrd-leva
сега същите тези измекяри в момента искат ЗА ВТОРИ ПЪТ да обрат парите, пенсии и заплати на българите през девалвация на лева към еврото...
Банките крадат пари на клиенти и не ги връщат
Крадат и от трезорите с ценности. E-vestnik кани ощетени да разкажат историята си
дълги години председател на Асоциацията на банките е Пипон Хамбарцумян, шеф на банка, в която са откраднали 3,8 млн. лева от сметката на клиент и не искат да ги върнат. Сега Хампарцумян е член на управителния съвет на Асоциацията на банките.
Може ли такъв шмекер да олицетворява банковата система в България?
https://e-vestnik.bg/27267/bankite-k...hampartsumyan/( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
Коментар