Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
ХА-ХА-ХА копейки навсякъде ти се привиждат ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
Самият бб сам си призна всичко , какъв фотошоп ? Някой му ги бил сложил в стаята без негово знание.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Този хотелиер е копейка ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev
Копейките сте експерти с Фотошопа. Това го знаят всички.
Въпрос: – Каквито и да са скритите причини, не трябва ли да се притесняваме за състоянието на една държава-членка на ЕС и НАТО, в която правителственият ръководител може да бъде шпиониран в леглото?
Бойко Борисов: – Снимката е направена в правителствената резиденция, където живея. Отдавна съм разведен и живея сам. Имам ли любовен живот? Разбира се, че имам. Ако хората ги интересува, мога да го кажа: Аз съм човек с човешки потребности.
Въпрос: – Не бихме ви питали за това никога.
Бойко Борисов: – Можете спокойно да го направите. Въпросът е, че никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, охраната не е претърсвала и контролирала чантата й.
Въпрос: – Не е ли това невероятно безразсъдно?
Бойко Борисов: – Вероятно е било безразсъдно. Именно заради това на извършителите вероятно им е било лесно. Една красива жена може много лесно да преодолее защитата ми. Така враговете ми вкараха златото и пачките пари в къщата ми. Снимаха ме, докато спя и в други моменти направиха снимки на нощното ми шкафче с пари и злато в него. И след това има един видеозапис, който разкрива извършителите. Можете да видите как някой минава през къщата ми. Показана е банята, гардеробното помещение и накрая спалнята ми. Там има няколко шкафа, но човекът, който е правил видеото, целенасочено отива към нощното шкафче и отваря едно чекмедже, в което се виждат пари и златни кюлчета.
Въпрос: – Значи казвате, че жена, с която сте имал връзка, е вкарала това в къщата ви?
Бойко Борисов: (Борисов се изправя, взима дамската чанта на седящата до него шефка на кабинета му) – Погледнете тази дамска чанта: Вътре има достатъчно място, за да съберете малки кюлчета злато и пачки пари. И тогава ми се обажда дамата и казва: „Идваш ли? Чакам те.“. Аз й казвам: „Изчакай, все още съм на интервю, идвам след 15 минути“. Охраната има указания да я допусне в къщата ми, и сега тя знае, че има 15 минути, през които е необезпокоявана там. След това слага парите и златото в шкафчето ми, излиза и започва да снима с мобилния си телефон и отново идва в спалнята ми. Като Мата Хари.
Last edited by neon7; 01.06.2025, 22:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнениеБанките: Кешът у българите е над 30 млрд. лв., внесете си парите на депозити преди въвеждането на еврото
Кешът в България е все още над 30 милиарда лева и Асоциацията на българските банки призовава гражданите да внесат тези пари в банките преди въвеждането на еврото. Това обясни пред БНР главният секретар на институцията Джеймс Йоловски.
https://www.segabg.com/hot/category-...nad-30-mlrd-lv
Как ви се струва тази работа ??Парите в обращение у нас са нараснали с 5,5 на сто или 1,616 млрд. лева през миналата 2024година, достигайки 31,078 млрд. лева към края на месец декември
https://business.dir.bg/banki-i-fina...d-31-mlrd-leva
сега същите тези измекяри в момента искат ЗА ВТОРИ ПЪТ да обрат парите, пенсии и заплати на българите през девалвация на лева към еврото...
Банките крадат пари на клиенти и не ги връщат
Крадат и от трезорите с ценности. E-vestnik кани ощетени да разкажат историята си
дълги години председател на Асоциацията на банките е Пипон Хамбарцумян, шеф на банка, в която са откраднали 3,8 млн. лева от сметката на клиент и не искат да ги върнат. Сега Хампарцумян е член на управителния съвет на Асоциацията на банките.
Може ли такъв шмекер да олицетворява банковата система в България?
https://e-vestnik.bg/27267/bankite-k...hampartsumyan/( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
-
Не се обменят повечето сега заради - куриери които не приемат плащания в евро - тях ще трябва да ги превъзпитават. Иначе политиците разчитат на дисциплиниращия ефект на еврото - понеже сега всички искат увеличения понеже няма пречка да се напечатат или направо запишат някакви цифрички, но при еврата не е съвсем същото, те трябва да се заслужат, заработят, изтъргуват. Докато столевката е един номинал със себестойност 30 стотинки.Last edited by X_Y; 02.06.2025, 09:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Ами те затова и реват копейките. Защото крадените им пари не са изпрани, и ги е страх да ги покажат на светло. Така е като нямаш законен бизнес, а си червив от пари от корупция и кражби.
Коментар
-
Весела Станчева
3 д ·
Знаете, че след като официалната власт отказа да влезе в диалог с българския народ във връзка с въвеждането на еврото, на 18.05. сдружение Завера подготви писмо съвместно с Grigor Sariiski и го изпрати до над 150 институции, медии, партии, евродепутати и обществени лица.
Още на следващия ден научихме, че нашето отворено писмо е предизвикало смут, а след това започнаха да пристигат отговори. Както можеше да се очаква, в обратната кореспонденция неизменно фигурират изисквания за поверителност, поради което не можем да посочим подателите, нито да оповестим съдържанието на тези отговори.
Какъв ще бъде ефектът и дали данните от ЕВРОСТАТ ще бъдат подложени на проверка, зависи от самите европейски институции.
Не знаем как те ще се отнесат към тези данни и какво заключение ще запишат в докладите за конвергенция. Знаем обаче, че писмото ни е достигнало до онези, от които зависи какво ще бъде това заключение, и че оттук нататък никоя от ангажираните институции няма да може да твърди, че "това сме го пропуснали", като в случая с Гърция.
В кариерата на всеки чиновник настъпва момент, в който трябва да понесе последствията от своите действия. Дори в Европа.
- 1 like
Коментар
-
Grigor Sariiski
2 д ·
Как се попълват празните места на една маса, ако столовете липсват
Онзи ден случайно попаднах на някакъв министър, понижен до "бивш" (но с положителна перспектива), който се беше заел с очевидно непосилната за него задача да пропагандира членството ни в еврозоната. След дежурната доза оптимизъм за бъдещето на Европа, човекът подхвана да громи противниците на идеята, ама с аргументи и факти. Няма туй-онуй. Особено впечатление ми направи когато разнищи тезата, че няма да имаме особено влияние в УС на ЕЦБ, с фразата (цитирам дословно) "тая глупост съм я чул в един доклад, дето трябваше уж да излиза но всъщност нямаше ник'ва нужда от него". За да не тъне драгият зрител в недоумение тук се намесва водещият (негов съученик), който уточнява "За доклада на БНБ ли говориш". Гостът снизходително потвърждава и продължава "...ей такива полуистини бяха вкарани в него, за да се обърка българското общество". Ти да видиш! Като човек, който старателно избягва "глупости" и "полуистини" отворих сайта на ЕЦБ, за да почерпя вода от извора и там попаднах на следната илюстрация (линк в коментарите). Правата на глас в УС действително се въртят и ако сте член на този орган може предварително да се осведомите кога трябва да се разкарвате по заседания и кога можете да се заемете с някаква лична работа. Гръцкият представител, например е можел спокойно да пропусне м. Януари, а също и Август и Септември, защото и да отиде няма да може да участва в гласуванията. В гласуванията през Август няма да участват също така и представителите на Хърватия, Ирландия, Италия, Естония, така че ако някой ще трябва да се застъпва за интереса на гърците, хората ще трябва да разчитат на Белгия, Германия или Франция например. Добри хора, на които винаги можеш да се опреш, ако се закъсал с парите. Разбира се, невинаги се стига до гласуване. В резюмето на Решение 2003/223/ЕО на Съвета за изменение на чл. 10.2 от Устава на ЕСЦБ и на ЕЦБ е записано че "Съгласно действащата институционална уредба на ЕЦБ Управителният съвет взема повечето решения с консенсус", или с други думи на тия съвещания всеки влиза със собственото си мнение, но си тръгва оттам с мнението на началника. Разбира се, като една демократична и прозрачна структура ЕЦБ не публикува резултатите от гласуванията (за разлика от ФЕД) и за наличието на противоречия разбираме само когато на някой не му издържат нервите и вземе да си подаде оставката (като Сабине Лаутеншлагер) или пък ако сбърка да изтърве нещо пред медиите. От London School of Economics навремето колекционираха такива изтървания и пробваха да измерят противоречията в ЕЦБ посредством "семантичното разстояние" между политическите становища, публично изразени от председателя на ЕЦБ и управителите на националните централни банки (НЦБ) на страните, чиято парична единица е еврото, обаче нищо не излезе. Резултатът прилича на гледане на кафе и на практика никой (ама никой) извън стаичката в която провеждат съвещанията не знае как и кога се гласува. Така всеки може да будалка масовата публика че в решенията там "участват всички", докато всъщност повечето участници фигурират като празни места, които се запълват приказки. Като на картинката.
Всички реакции:
1,6 хил.1,6 хил.
Коментар
-
Dilyana Gaytandzhieva
3 ч ·
Bird.bg е хубаво преди да се излагат първо да проверяват и после да публикуват достоверна информация, а не лъжи. Затова публикувам тук повторно статията си от 2019 г., с която разобличих същите лъжи на Bellingcat, цитирани от Bird, което направих с документи. Неизвестно защо Bellingcat тогава публикуваха грешен документ, вероятно за да могат да оправдаят твърденията си, като въпреки че разобличих грешката им, отказаха да се извинят и да оттеглят клеветническите си твърдения. Оставям на Вас да прецените защо, както и да попитам защо Bird ме клеветят, без да публикуват отговора ми. Затова публикувам тук своя отговор, подкрепен с документи:"Bellingcat фабрикува доказателства, умишлено крие документи в нов "руски шпионски заговор" https://armswatch.com/exposed-bellingcat-fabricate.../
Exposed: Bellingcat fabricate evidence, deliberately hide documents in new ‘Russian spy plot’
The UK group caught manipulating data in order to slander actual investigative journalism
Last edited by dmm; 01.06.2025, 21:58.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеНали трябва да ги одерат
Мани ми и НАП ще се нареди на опашката да проверява дали са платили данъците на тея пари
- 1 like
Коментар
Коментар